Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple peļņa arī var piedzīvot būtisku triecienu ASV-Ķīnas tirdzniecības karā

    Jaunākie raksti

    Pēdējo dienu skaļākie notikumi ir ap Huawei, kas paspējis gandrīz atvadīties no Android licences, Huawei var palikt bez procesoriem, pieejas Windows operētājsistēmai. Tiek arī ziņots, ka Huawei izmests no SD atmiņas karšu asociācijas (nevar izmantot SD atmiņas kartes), sadarbību ar Huawei pārtraukuši lielākie Japānas un Lielbritānijas sakaru operatori, pat Panasonic sarāvis saites ar Huawei.

    Pastāv visai populārs uzskats, ka pie Huawei nedienām varētu būt vainojams kāds cits lielais viedtālruņu ražotājs, kas varētu būt ASV prezidentam pametis ideju par iekšējā tirgus atbalstu šādā ceļā. Bet tā var nebūt gluži taisnība, jo arī citus ASV tehnoloģiju gigantus ietekmē ASV un Ķīnas tirdzniecības karš.

    Reklāma

    Goldman Sachs analītiķi uzskata, ka Ķīnas tirgū Apple pārdod vismaz 17% savu ierīču, bet Ķīna atbild arī par 29% no Apple ienākumiem no ierīču pārdošanas. Tiek lēsts, ka sliktākajā scenārijā Apple gada ienākumi varētu nogāzties par aptuveni 15 miljardiem dolāru.

    Ķīna ir ne tikai milzīgs noieta tirgus Apple, bet tur izvietotas gandrīz visas Apple ražotnes. iPhone viedtālruņi tiek ražoti Foxconn rūpnīcā Šeņdžeņā, Apple, visticamāk, nav spējīgs ātri noreaģēt un pārcelt iPhone ražošanu ārpus Ķīnas. Iepriekš ir izskanējušas ziņas par Apple vēlmi pārcelt ražošanu vismaz daļēji prom no Ķīnas, tas nozīmētu ne tikai milzīgus ieguldījumus rūpnīcās, bet arī darbaspēku nāktos pārcelt tuvāk darba vietām un intensīvi apmācīt.

    Vienlaikus arī Ķīna nevēlas, lai Apple pamet tukšas rūpnīcas un desmitiem vai pat simtiem tūkstošus rokas bez darba un mutes bez maizes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma