Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei klēpjdatoru izņem no Microsoft veikala, viedtālruņus – no Android Q testiem

    Jaunākie raksti

    Ja iepriekš Huawei problēmas no mūsu (lietotāju) skatu punkta bija tikai teorētiska kladzināšana, tad jau pāris dienas pēc ASV izziņotajiem ierobežojumiem var redzēt, ka nemaz tik lēti Huawei cauri netiks. Pagaidām ASV samazinājušas sankciju spiedienu, bet var jau sākt dzīvē redzēt, ka viss nemaz tik rožaini nebeigsies.

    Huawei ASV nav plašs viedtālruņu tirgus, bet klēpjdatori ir iecienīti, tos pat tirgoja lielos, oficiālos veikalos. Huawei MateBook X Pro konkurē ar tādiem grandiem kā Apple MacBook Pro, HP Spectre x360 un Microsoft Surface, bet atklāts, ka no Microsoft tiešsaistes veikala pazudis MateBook X Pro. Kāda gan Microsoft jēga savā veikalā pārdot MateBook X Pro, ja tam nav uzstādīta Windows operētājsistēma?

    Reklāma

    Tiek arī ziņots, ka Google novākusi Huawei Mate 20 Pro no Android Q beta testu ierīču saraksta, kas ir visai kardināls solis. Faktiski jau šāds solis nav nekād dižais pārsteigums, tomēr jāņem vērā, ka Huawei ir doti vēl vismaz trīs mēneši, lai visas iesaistītās puses tiktu skaidrībā ar savām prasībām un iespējām manevrēt tehnoloģiju tirgos vienai bez otras.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    22.05.2019 10:41

    Ehh patiesībā tos pašus ASV argumentus varētu piesiet jebkurai ASV kompānijai. Vai tad Microsoft nespiego un ASV nevar piekļūt to datiem? Vai tad Google nespiego un ASV nevar piekļūt tā datiem? Vai tad Fascebook nespiego? Un Apple? Visi spiego un tātad visu jāaizliedz un jādzīvo akmens laikmetā.

    zaabaks
    22.05.2019 11:39
    Reply to  DMG

    ja paši spiego, tad spiego, bet citiem taču to ļaut nedrīkst… :D

    Kursors.lv
    22.05.2019 15:01
    Reply to  DMG

    Runa ir par apdraudējumu ASV. Un to rada Ķīna nevis pašas ASV kompānijas. Vismaz tā to mēģina mums pasniegt.

    DMG
    22.05.2019 16:54

    Es saprotu. Es par to, ka to pašu varētu pagriezt arī pret ASV. Jo viss tur spiego un tātad rada apdraudējumu ikvienai citai valstij.

    Spiedogs
    22.05.2019 16:58

    Kam spēks un vara, tam taisnība.

    Raimis
    22.05.2019 12:26

    Riktīgs overkill no ASV (Trampa) puses. Varēja aizliegt huawei 5g tehnoloģijas/rūterus un miers. Ja ķīniešu kompānijām obligāti ir jāsadarbojas ar valdību, tad jau vajadzētu aizliegt pilnīgi visus ķīniešu telefonus, laptopus un visu pārējo. Tramps vispār veido draudzīgas attiecības ar kādu valsti? Izskatās, ka vienīgais čoms viņam šobrīd ir Putins.

    Henrijs
    22.05.2019 23:19

    Ilgi jau gaidu kad Latvijā beidzot parādīsies MateBook X Pro… Kristap, kā vispār izskatās ar Huawei datoru ienākšanu Latvijas tirgū? Šī visa jezga to nevarētu pārcelt vēl par kādu laiku?

    Reklāma