Web Analytics
More
    Reklāma

    Izveido Baltijai unikālu ģeotelpisko risinājumu pašapkalpošanās platformu GeoDataHub

    Jaunākie raksti

    Baltijas reģiona ģeotelpisko pakalpojumu līderi “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” (Latvija) un “Reach-U” (Igaunija) ir izveidojuši pašapkalpošanās ģeotelpisko pakalpojumu portālu “GeoDataHub”. Portāls uzņēmumiem un organizācijām ļauj ērtā veidā izmantot virkni ģeotelpisko servisu un iegūt noderīgu ģeogrāfisko datu informāciju, ar kuru iespējams uzlabot uzņēmuma tehnoloģisko procesu efektivitāti un paaugstināt to iespējas konkurēt Baltijas tirgū.

    “Informāciju tehnoloģiju biznesā jau gadiem zināmo “software as a service” (programmatūra kā pakalpojums) principu esam aizguvuši un mūsu izveidotajā “GeoDataHub” attīstījuši par “geodata as a service” (ģeotelpiskie dati kā pakalpojums). Ģeogrāfiskos datus, ko agrāk iegādājās kā datnes, un katrs pats pēc tam veidoja no tiem atvasinātus servisus, mūsu jaunais risinājums nodrošinās mākoņpakalpojuma veidā. Esam lepni, ka varam piedāvāt uzņēmumiem ērtā veidā integrēt ģeotelpisko datu komponenti savās IT sistēmās,” skaidro “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” valdes loceklis Mārtiņš Vimba.

    Reklāma

    Pasaulē ģeotelpisko risinājumu industrija piedzīvo stabilu izaugsmi, jo arvien vairāk uzņēmumu un organizāciju izjūt vajadzību pēc aktuālākajiem ģeodatiem un to izmantošanas savu ikdienas pakalpojumu nodrošināšanā.

    “GeoDataHub” tapis kā sadarbības projekts, apvienojot divu uzņēmumu, Baltijas ģeotelpisko pakalpojumu tirgus līderu, prasmes. Uzņēmumu kompetence un tehnoloģiskais potenciāls ļauj sagatavot visprecīzāko un aktuālāko reģiona ģeogrāfisko informāciju modernu digitālo pakalpojumu formā.

    “Sākotnēji “GeoDataHub” vismaz Baltijas valstu reģiona telpā sekmīgi konkurēs ar lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, sniedzot visaktuālāko informāciju par Baltijas ģeotelpiskajiem datiem, kas ikdienā ir fundamentāli svarīgi dažādu jomu uzņēmumiem to ikdienas darbu un procesu veikšanai. Mūsu reģions tā relatīvi nelielā mēroga dēļ nav globālo uzņēmumu interešu fokusā, tādēļ to piedāvājumā ne vienmēr ir visaktuālākā informācija,” stāsta Ulo Sāre (Ülo Säre), “Reach-U” izpilddirektors.

    Jau pavisam drīz uzņēmumiem, kuri darbojas Baltijas reģionā, būs iespēja iepazīties ar “GeoDataHub” platformas sniegtajām iespējām un priekšrocībām, kā arī iegūt piekļuvi ģeotelpisko datu servisiem un izmēģināt risinājumu piemērotību sava uzņēmuma vajadzībām. Ģeotelpisko datu servisus būs iespējams integrēt esošajās IT sistēmās, kā arī kombinēt savā starpā.

    “GeoDataHub” sastāv no divām komponentēm – pašapkalpošanās portāla vides un lietojumprogrammu lietotāja interfeisa (API). Pašapkalpošanās portālā varēs iepazīties ar piedāvātajiem ģeotelpiskajiem API, noskaidrot to lietošanas izmaksas, aktivizēt to izmantošanu, sekot lietojuma statistikai, kā arī iepazīties ar API dokumentāciju, ieviešanas paraugiem un tos testēt. Portālā pieejamie ģeotelpiskie API ir pamatkaršu servisi, autotransporta maršrutēšanas servisi, adrešu meklēšana un adrešu meklēšana pēc koordinātu informācijas, adrešu komponenšu serviss un interešu objektu (POI) meklēšana.

    “Ģeotelpiskā informācija var tikt lietota visdažādākajos veidos. Tā ir iespēja veidot meklēšanas, sekošanas un reklāmas risinājumus, balstoties uz lietotāja atrašanās vietas informācijas izmantošanu, kā arī citus pielāgotus risinājumus. Baltijas reģions jau šobrīd ir kļuvis par ievērojamu loģistikas pakalpojumu centru, un starptautiskie uzņēmumi šeit var izmēģināt pakalpojumus, kas aptver dažādu transporta veidu integrēšanu vienā efektīvā sistēmā. Uzņēmumiem ģeotelpiskie risinājumi spēj nodrošināt visaugstāko precizitāti un efektivitāti piegāžu procesos, rezultātā sniedzot lielāku atdevi un peļņu,” turpina Mārtiņš Vimba.

    Aicinām apmeklēt https://www.GeoDataHub.eu, lai uzzinātu vairāk par risinājumiem, kas var paaugstināt un palīdzēt visdažādāko nozaru uzņēmumiem ikdienas darba efektivitātes pilnveidošanā. Pilnvērtīgā režīmā “GeoDataHub” sāks darboties no šī gada 17. maija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    DMG
    20.05.2019 08:56

    Mhm uzzināju vairāk: “Coming soon”, lai ko nenospiežu.

    asd
    20.05.2019 09:29

    neredzu atšķirību no gmap vai open* api, nemaz nerunājot par citu karšu devēju apīšiem. SLāņu krāsas? Tās var mainīt jebkurš un ielādēt uz jebkuras kartes izmantojot jau gatavus bezmaksas servisus. Nē,nu ja routes likšanas cipari būs daudz zemāki par googles consoles api routes cipariem tad varētu runāt, bet nu … palieku pie lielajiem un pat šo testēt nesākšu..

    Reklāma