Web Analytics
More
    Reklāma

    AMD apstiprina Radeon Navi un 3. paaudzes Ryzen iznākšanu rudenī

    Jaunākie raksti

    AMD paziņojis, ka Ryzen 3000 sērijas galddatoru procesori būs pieejami jau šī gada trešajā ceturksnī. Ryzen 3000 sērijas galddatoru procesoru pamatā tiks izmantota 7 nm Zen2 arhitektūra, kas uzliks visai pamatīgu spiedienu Intel procesoriem un to pārdošanas apjomiem. Intel tikai vasarā uzsāks ražot 10 nm tehnoloģijas procesorus, nav arī līdz galam zināms, kad tieši šie procesori būs nopērkami kopā ar datoriem. Intel paziņojis, ka 10 nm Ice Lake procesori klēpjdatoru ražotājiem tiks izsūtīti jau jūnijā.

    No Intel 7 nm tehnoloģijas gaidāmas tikai ap 2021. gadu.

    Reklāma

    Šī gada februāri AMD atgriezās arī videokaršu augstākajā līgā ar Radeon VII. Radeon VII videokaršu pārdošana pagaidām nav īsti ieskrējusies, jo Radeon VII cena ir līdzvērtīga Nvidia RTX 2080 cenai, kamēr bieži tiek minēts, ka Radeon VII ir nedaudz lēnāka par RTX 2080, un Radeon VII nav līdz galam sakārtoti draiveri. Tiek minēts, ka Radeon VII mēdz būt visai skaļas videokartes.

    Sagaidāms, ka AMD piedāvās arī nākamās paaudzes Navi videokartes, kas gan, visticamāk, nekonkurēs ar Radeon VII. Plašāk par Navi videokartēm AMD varētu pastāstīt Computex un E3 norises laikā vasarā.

    Baumas norāda, ka Nvidia uz vasaras nogali gatavojot atjauninātas RTX sērijas videokartes, kas saņems ātrākas atmiņas. Tiek uzskatīts, ka nāksies arī samazināt RTX 2070 Ti cenas. Baumas norāda, ka Nvidia var pat nākties izmantot ļoti dārgo Samsung 16 GB GDDR6 DRAM, vienlaikus samazinot augstāko plauktiņu RTX 2080 un RTX 2080 Ti videokaršu cenas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma