Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel uzsāks masveida 10 nm procesoru ražošanu jūnijā, 7 nm gaidāmi 2021. gadā

    Jaunākie raksti

    Intel paziņojis, ka uzņēmums ir gandrīz gatavs uzsākt piegādes 10 nm tehnoloģijā ražotajiem procesoriem. 10 nm procesorus no Intel fani gaidīja jau vismaz pāris gadus, bet Intel tik atjaunināja un atjaunināja 14 nm tehnoloģijā ražotos procesoru modeļus. Šāda rīcība novedusi pie tā, ka klēpjdatoriem paredzētie i9 procesori ir tik karsti, ka tos īsti pilnā jaudā darbināt nav iespējams.

    Intel paziņojis, ka 10 nm Ice Lake procesori klēpjdatoru ražotājiem tiks izsūtīti jau jūnijā. Pagaidām gan nav zināms, kad pirmie 10 nm Ice Lake klēpjdatori varētu nonākt pārdošanā.

    Reklāma

    Intel sola, ka Ice Lake Core i7 četru kodolu procesorus pavadošā video apakšsistēma būs divas reizes jaudīgāka par Intel 8. paaudzes procesoros iebūvētajām videokartēm.

    Lielākais Ice Lake procesoru birums gan gaidāms gadu mijā un 2020. gada sākumā.

    Intel gatavojas 7 nm tehnoloģijā veidotos procesorus piedāvāt ne ātrāk par 2021. gadu. Tiek plānots, ka 7 nm tehnoloģija atnesīs aptuveni 20% jaudas pieaugumu pret katru iztērēto enerģijas vatu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš
    09.05.2019 10:01

    “Ice Lake” – ar cerību, ka procesori darbosies ledusauksti? Jebkurā gadījumā, izskatās, ka es izvilkšu līdz 7nm atnākšanai vai pat ilgāk ar jau esošo paveco i7 sistēmu.

    Kursors.lv
    09.05.2019 10:43
    Reply to  Mārtiņš

    Man te pēdējā laikā bija regulāri gļuki, kad i9 procesors ikdienas lietošanā uzkarsa pāri par 80 grādiem un uz maksimumu grieza visus datorā saliktos ventilatorus. Pēc laiciņa problēma pazuda un atkal normālas ap 40 grādu temperatūras. Vakarnakt vairs to nevarēju izturēt un skrūvēju vaļā datoru, lai meklētu kur problēma. Secināju, ka kaut kas nav labi ar procesora šķidruma dzesētāju, jo pats bloks, kas stiprinās pie procesora, ir mega karsts, bet radiators pavisam auksts. Tāda sajūta, ka brīžiem apstājies pumpis. Nakts bija jau vēla un nebija vēlmes meklēt problēmu dzesēšanas sistēmu, uzliku atpakaļ vietā veco labo gaisa dzesi un tagad skatos, ka temperatūras atkal ir normas robežās. Mūsdienās ir tik daudz gļuku un komponentēs, kur tiem reāli nevajadzētu būt.

    Ivars
    09.05.2019 16:03

    Aha, ne tā, kā bija agrāk, kad viss darbojās un nebija nekādu gļuku.

    KKTK
    09.05.2019 13:22

    Sen laiks mainīt procesoru uzbūvi, lai nav jāprintē tik daudz pusvadītāji vienā gabalā.

    Reklāma