ASUS ROG STRIX Fusion 700 geimeru austiņu apskats

0

ASUS pēdējā gada laikā izlaidis gana plašu datorspēlēm paredzētu austiņu piedāvājumu, šis tas jau bijis saņemts apskatam. Iepriekš esam apskatījuši ASUS ROG Strix Fusion 300ASUS ROG Strix Fusion 500 un ASUS Cerberus V2 geiminga austiņas.

Šoreiz kārta ROG STRIX Fusion 700, kas vismaz man ir interesantākais no līdz šim redzētajiem ROG STRIX Fusion sērijas aksesuāriem. Kāpēc? Tāpēc, ka ROG STRIX Fusion 700 ir Bluetooth austiņas, tās izmantojamas ne tikai kopā ar Windows datoru, bet arī ar PlayStation 4, Nintendo Switch un viedtālruni. ROG STRIX Fusion 700 ar datoru varēsi savienot arī ar USB vadu – tad austiņas strādās un vienlaikus uzlādēsies.

Reklāma

Iespēja kaut kā jēdzīgi izvilināt mūziku no viedtālruņa mūsdienās jau ir pamatīga problēma, jo vairums ražotāju izvēlas neizvietot standarta 3.5 mm austiņu pieslēgvietas savos flagmaņu modeļos.

ROG STRIX Fusion 700 arī izmanto Aura-Sync iespēju sinhronizēt gaismiņas ne tikai ar citiem saderīgiem ASUS Aura-Sync produktiem (peles, tastatūras, videokartes, monitori u.c.), bet ļauj vienlaikus sinhronizēt gaismiņas ar vairākām ROG STRIX Fusion 700 austiņām. Tātad ROG STRIX Fusion 700, piemēram, vienādi spīdēs visiem vienas e-sporta komandas dalībniekiem. Te gan uzreiz jāpiebilst, ka ASUS Aura-Sync RGB gaismiņu sinhronizācija būs pieejama tikai tad, ja izmantosi kādu no ASUS Aura-Sync mātesplatēm datorā.

Uzreiz arī atklāšu, ka iepriekš neesmu bijis liels ROG STRIX Fusion sērijas austiņu piekritējs apskatos, jo tās šķita pārāk ciešas, bet ar ROG STRIX Fusion 700 esmu domas mainījis – šoreiz ražotājam izdevies tiešām ērts produkts. Un to saka cilvēks, kurš nekad nav spējis paciest šādas over-head tipa austiņas.

Tehniskā specifikācija

  • Saderība: PC, Mac, PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, viedtālruņi
  • Skaļruņi: 50 mm, neodīma magnēts
  • Pretestība: 32 Ohm
  • Frekvences: 20 ~ 20000 Hz
  • Mikrofons: digitāls, uni-directional, 50 ~ 10000 Hz, jutība -39 dB ± 3 dB
  • Savienojumi: USB un Bluetooth (4.2 ar aptX)
  • Vads: 2.0 metri
  • Papildus: ESS ES9018 DAC, SABRE9601K
  • Svars: 360 grami
  • Aksesuāri komplektā: papildus austiņu uzlikas, mīksts maisiņš pārnēsāšanai, 2 m garš USB vads
  • Cena: aptuveni 300 eiro

Izskats un uzbūve

ROG STRIX Fusion 700 austiņas iekļaujas pārējo ROG STRIX Fusion sērijas austiņu barā ar vienotu dizainu. Šoreiz ASUS izvēlējies piezemētāka izmēra iepakojumu, par ko sūdzējos citos apskatos. Toties ROG STRIX Fusion 700 kaste iztapsēta ar audumu, kas piedod visai patīkamu pirmo iespaidu. Iepakojums lepojas ar ROG STRIX Fusion 700 spēju savienoties ar PlayStation, kā arī ar Hi-Res Audio atbalstu. Ja tev ir viedtālrunis ar aptX skaņas pārraides protokolu, varēsi visai glauni izbaudīt ne tikai spēlītes, bet arī augstas kvalitātes mūziku. Te atkal piebildīšu, ka dažkārt viedtālruņu ražotāji reklamē savus telefonus ar Hi-Res mūzikas atbalstu, bet tikai ar maziem burtiņiem piemin, ka tas pieejams tikai tad, ja izmanto saderīgu USB Type-C pāreju un vadu austiņas. Šis šoreiz ir šāviens Sony Xperia virzienā!

ROG STRIX Fusion 700 komplektā atradīsi vēl vienas austiņu uzlikas, divus metrus garu USB vadu ar apzeltītiem spraudņiem un arī mīkstu maisiņu austiņu pārnēsāšanai vai uzglabāšanai.

Austiņām ir arī paslēpts mikrofons, tas aktivizējas tikai, kad izņem mikrofonu no austiņu korpusa. Ja esi paredzējis ROG STRIX Fusion 700 izmantot arī uz ielas mūzikas baudīšanai, mikrofonu varēsi glīti noslēpt austiņās. ROG STRIX Fusion 700 var izmantot arī telefona balss zvaniem un VoIP lietotnēm.

Kreisās austiņas ārpusē izvietota skārienvirsma, ar tās palīdzību varēsi regulēt skaļumu gan datorā, gan arī viedtālruņos un spēļu konsolēs. Tāpat varēsi pārslēgt uz priekšu dziesmas (šī iespēja gan nestrādās visās lietotnēs), varēsi pat atbildēt uz telefona zvanu ar vienu pieskārienu austiņām. Manuprāt, skaņas regulēšana ir pārāk sarežģīta, parasti attapsies ar viedtālruņa vai datora skaļumu uz nulli, vai aizgrieztu līdz maksimumam. Teorētiski ar trīs skārieniem iespējams pārlēkt uz iepriekšējo dziesmu, bet šī iespēja var teikt, ka gandrīz nekad nestrādā. Ja vēlies pauzēt dziesmu, nāksies turēt aktīvu mūzikas atskaņojošās lietotnes logu datorā, kas arī nav pārāk ērti. Ja skaties video, tad gan šāda vadība der. Patīt uz priekšu vai atpakaļ video un dziesmas nav iespējams.

ROG STRIX Fusion 700 darbību pārvaldīsi ar divām fiziskām pogām – viena aktivizē un izslēdz 7.1 virtuālo skaņu, bet ar otru pogu ieslēgsi austiņas un izveidosi Bluetooth savienojumu. 7.1 poga izvietota vietā, kur to nospiedīsi katru reizi, kad uzliksi vai ņemsi nost no galvas ROG STRIX Fusion 700 austiņas.

ASUS sola ROG STRIX Fusion 700 akumulatora darbības laiku ap astoņām stundām, kad izmanto Bluetooth savienojumu un arī RGB LED izgaismojumu. Astoņas stundas noteikti nav rekordlaiks, bet jāatceras, ka ROG STRIX Fusion 700 izmantojamas arī ar pievienotu USB vadu uzlādes laikā.

RGB izgaismojums

ASUS saviem spēļu entuziastu produktiem (datorpeles, tastatūras, monitori, mātesplates, ekrāni utt.) uzstāda RGB LED izgaismojumu, lai atšķirtos no konkurentiem. RGB izgaismojums pārvaldāms ar datora vai viedtālruņa lietotni. Lai izmantotu Aura-Sync RGB izgaismojuma sinhronizāciju starp ROG STRIX Fusion 700 austiņām un citiem aksesuāriem, nāksies iegādāties arī saderīgu ASUS mātesplati. Šis ir visai nejauks gājiens no ASUS puses, jo, piemēram, ASUS datorpeli un tastatūru var sinhronizēt savā starpā bez mātesplates iegādes (vai vismaz iepriekš varēja – nevaru pārbaudīt, pie manis šobrīd ir tikai austiņas).

Jau esmu sūdzējies par visai dīvaino ASUS pieeju programmatūras izstrādē. Austiņām ir sava lietotne datorā, savukārt datorpelēm un tastatūrām ir pavisam cita lietotne, kas nav gluži ideāls risinājums. Vecākas ASUS tastatūras paļaujas vēl uz citu lietotni.

Skaņa

ROG STRIX Fusion 700 lepojas ar virtuālu 7.1 skaņu, ar līdzvērtīgām iespējām jau iepazināmies ROG Strix Fusion 500 apskatā. Šoreiz izskatās, ka kaut kas darīts lietas labā, lai virtuālā 7.1 skaņa tiešām kalpotu savam mērķim, jo spēlēs vismaz daļēji ir nojaušams no kuras puses tuvojas pretinieks. Tīmekļa plašumi apgalvo, ka ROG STRIX Fusion 700 ļoti palīdzot Playerunknown’s Battlegrounds spēlmaņiem, jo varot niansēti dzirdēt pretinieka tuvošanos un virzienu. Par šo nemācēšu komentēt, neesmu milzīgs Playerunknown’s Battlegrounds entuziasts un nianšu pārzinātājs.

Par mūzikas skaņas kvalitāti var strīdēties ilgi un dikti, bet uzskatu, ka ROG STRIX Fusion 700 ir vienas no vislabāk skanošajām geimeru austiņām. Tās gan nekādā gadījumā nespēs konkurēt ar līdzīgas cenas mūzikai paredzētām austiņām. Cenā ap 150… 200… 300 eiro varēsi atrast vismaz desmit dažādus citu ražotāju over-head Bluetooth austiņu modeļus ar jau ļoti augstiem tehniskajiem parametriem. Speciāli izstaigāju palielu elektronikas veikalu – cenā starp 200 un 300 eiro var atrast Beats, JBL, Bang&Olufsen, Sony un Marshall austiņas ar Bluetooth savienojumu.

Iebūvētais ESS 9018 DAC varēt būt kādu pakāpi augstvērtīgāks par klēpjdatorā iebūvētu digitāli-analogu skaņas pārveidotāju.

Ja vērtējam ROG STRIX Fusion 700 tikai no mūzikas klausīšanās viedokļa, tad vēlētos uzsvērt, ka Bluetooth savienojums ir ļoti cienījams. Protams, tas ir atkarīgs arī no viedtālruņa, bet ar ROG STRIX Fusion 700 uz galvas varēsi mierīgi atiet no viedtālruņa uz blakus istabu, durvis tikai nāksies turēt vaļā. Manuprāt, mūzikas baudīšanai derētu kādas nedaudz vieglākas un noteikti kompaktākas austiņas. It īpaši, ja klausies mūziku uz ielas vai sporta zālē.

Mūzikas skanējums jau ir katra paša ziņā. Uzskatu, ka ROG STRIX Fusion 700 gluži neskan par visiem 300 eiro…

Nobeigumā

ASUS ROG STRIX Fusion 700 ir pamatīgi nostrādātas spēļu entuziastu austiņas. Tajās ir viss, ko mazā atkarībnieka sirds kāro – RGB gaismiņas, Bluetooth vai USB vada savienojumus, kosmisks dizains, kvalitatīvs mikrofons, iespēja izmantot ROG STRIX Fusion 700 uz ielas, lai klausītos savu iecienīto mūziku.

Visai neitrāli vērtēju ROG STRIX Fusion 700 akumulatora darbību – astoņas stundas ir gana pieticīgs laika sprīdis, kad salīdzini līdzvērtīgas cenas Bluetooth austiņu piedāvājumu. Mani kā gandrīz neskaitāmu ierīču izmēģinātāju kaitina ASUS izstrādāto lietotņu daudzums – katrai ierīcei ir sava lietotne, bet lietotnes pārvalda tikai un vienīgi RGB izgaismojumu.

Baidos, ka 300 eiro geimeru austiņas ar milzu grūtībām atradīs savu pircēju. Kā jau minēju, sabiju pamatīgā elektronikas veikalā, kurā bija vairāki ASUS spēlēm paredzēti aksesuāri, arī klēpjdatori, bet ASUS austiņas veikalā neatradu. To vietā redzēju jau minētāo JBL, Beats, Sony un pat Marshall Bluetooth austiņu piedāvājumu. Kā potenciālo pircēju mani nedaudz baidītu ROG STRIX Fusion 700 dizains – austiņas ir salīdzinoši masīvas, tās arī ir smagas. Piemēram, Beats Studio3 austiņas līdzīgā cenā piedāvā 40 stundu darbību ar vienu uzlādi, aktīvu apkārtējās vides skaņu slāpēšanu, tās sver 260 gramus un ir savāžamas, lai tās būtu ērtāk pārnēsāt. Arī JBL Everest Elite 750NC piedāvā aktīvu apkārtējās vides skaņu slāpēšanu, JBL austiņas sver 280 gramus, tās arī ir ērti savāžamas. Komplektā saņemsi cietu kastīti pārnēsāšanai, kā arī varēsi izmantot austiņas kopā ar 3.5 mm standarta vadu. Protams, te mēs runājam par austiņām, kas paredzētas mūzikai – tām nav mikrofona, 7.1 virtuālās skaņas un citu geimeru nieku.

Tiešie konkurenti ar Bluetooth pieslēgumu, paredzēti drīzāk spēlē, nevis mūzikai – Razer Thresher 7.1 (PC un PS4) par aptuveni 260 eiro vai Steelseries Siberia 840 par gandrīz 400 eiro mūsu interneta veikalos (Siberia 840 ražotāja mājaslapā maksā 240 eiro, bet austiņas tur rādās kā izpārdotas).

ROG STRIX Fusion 700 pamatā ir spēļu entuziastiem paredzētas austiņas ar atbilstošu dizainu un RGB LED gaismiņu noformējumu. Jau atzīmēju, ka RGB LED gaismiņu sinhronizēšana iespējama tikai tad, ja tavā īpašumā ir arī saderīga ASUS mātesplate ar Aura-Sync. Šādi pakot kopā jau tā visai dārgus spēļu entuziastiem paredzētus aksesuārus ir bīstami. Vismaz pie mums, kur ļaudis labprātāk ieliks savu naudiņu kādā ātrākā SSD tipa atmiņā vai varenākā videokartē, nevis pirks par 60 eiro hūdiju ar savu iecienītāko spēļu strīmeri uz muguras.

Viss ir kārtībā – austiņas ir ērtas, skaņa ir noteikti labākā, ko esmu no ASUS dzirdējis, nav nevienas sūdzības par Bluetooth darbību. Bet ROG STRIX Fusion 700 cena ir pāršāvusi pār saprāta robežu, nav man iespējams to kaut kā saprātīgi atspēkot.

Paziņot par jaunumiem
Paziņot par
0 komentāri
Inline Feedbacks
View all comments