Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Strix Fusion 500 geimeru austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Vai zināji, ka ASUS Strix zīmola pirmsākumos tas tika izstrādāts, domājot par pūcēm? ASUS Strix zīmolam pat bija savs talismans pūce. Šobrīd ASUS ir pavirzījies nostāk no pūces izmantošanas savos reklāmu materiālos, bet daudzas detaļas ASUS Strix zīmola ierīcēs vēl arvien saistāmas ar pūci.

    Viena no uzkrītošākajām pūces iezīmēm ir tās acis, kas arī tiek nereti izmantotas ASUS Strix zīmola ierīcē. Šoreiz – ASUS ROG Strix Fusion 500 austiņu formas aizņemtas no pūces acīm.

    Reklāma

    Atzīšos, ka man ir ļoti dalītas jūtas pret spēļu datoru aksesuāriem, kas paredzēti geimeriem. Dažus spēju saprast, spēju pat gandrīz sagremot ideju par dubultu un trīskāršu pārmaksāšanu par LED lampiņām un vada ievīšanu audumā, bet ir arī pāris geimeru aksesuāri, kuriem ne tikai jāizskatās labi, bet tiem arī ir izcili jādarbojas. Vai ASUS ROG Strix Fusion 500 spēs sevi pierādīt?

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: PC, Mac, PlayStation 4
    • Skaļruņi: 50 mm, neodīma magnēts
    • Pretestība: 32 Ohm
    • Frekvences: 20 ~ 20000 Hz
    • Mikrofons: uni-directional, 50 ~ 10000 Hz, jutība -39 dB ± 3 dB
    • Vads: 2.0 metri
    • Svars: 360 grami
    • Aksesuāri komplektā: papildus austiņu uzlikas
    • Cena: aptuveni 180 eiro

    Neliela piebilde par ROG Strix Fusion 500 tehniskajām niansēm – ja ieskatās dziļāk parametros, tad atklājas, ka austiņās izmantoti ASUS Essence skaļruņi, kuriem pats ražotājs piedēvējis 20 Hz – 40 kHz, kaut arī ROG Strix Fusion 500 tehniskajā specifikācijā norādīti ierastie 20 Hz – 20 kHz.

    ROG Strix Fusion 500 mājaslapā arī nav norādīts, ka austiņās iebūvēts ESS 9018 DAC (digitāli-analogais konverters) ar 24 bitu 96 Hz atbalstu. Tāpat austiņām ir Bongiovi Acoustics virtuālā 7.1 skaņa, kas aktivizējama ar vienu pogas spiedienu.

    Izskats un uzbūve

    Būs grūti noliegt, ka ROG Strix Fusion 500 iegādes laikā tu visai daudz samaksāsi par iepakojumu. Tas ir izgatavots pēc labākajiem paraugiem, bet mums īsti neko nedod, jo tāpat pēc pāris mēnešiem to izlidināsi atkritumos. Droši vien visai branga naudiņa atstāta par dabas resursu nodokli šādam iepakojumam…

    Austiņas veidotas no ļoti patīkamas plastmasas, bet visai lielus laukumus sedz glancētas virsmas, kas, visticamāk, ar laiku noskrāpēsies. Spīdīgās virsmas arī visai ātri savāc pirkstu nospiedumus.

    ROG Strix Fusion 500 iepakojumā atradīsi divus komplektus ar austiņu uzlikām, kas ir ļoti patīkama nianse. Varēsi izvēlēties starp ādas imitāciju un nedaudz mīkstākām austiņu uzlikām. Nav noslēpums, ka austiņu uzlikas nodilst visai ātri, tāpēc šāds solis dikti taupīgajiem ies pie sirds (bet diez vai taupīgie izvēlēsies ROG Strix Fusion 500). Ja labi ieskatās, arī austiņu iekšpusē uz skaļruņu aizsargmateriāla ir ROG – Republic of Gamers logotips.

    ROG Strix Fusion 500 izmanto noņemamu vadu, kam ir microUSB forma (austiņu galā), tāpēc to varēsi mainīt pēc paša iegribām. USB vada izvēle nozīmē, ka ROG Strix Fusion 500 sadarbojas tikai ar PC, Mac un PlayStation 4. Austiņas nevarēsi izmantot kopā ar viedtālruni vai Xbox spēļu konsoli, tās arī nepievienosi savam mājas izklaides centram vai televizoram. USB vada izvēle bijusi nepieciešamība, lai darbinātu iebūvēto digitāli-analogo konverteri.

    Mikrofons ir jauki paslēpts ROG Strix Fusion 500 austiņās, to var ātri izņemt un tikpat ātri noslēpt, kad pēc mikrofona nav vajadzības. Kad mikrofonu ievieto atpakaļ tam paredzētajā vietā, mikrofons pats pārstāj strādāt.

    ROG Strix Fusion 500 austiņu LED izgaismojums būs mazāk nozīmīgs mājas lietotājam, bet videospēļu straumētāji un komandu spēlētāji novērtēs iespējas pielāgot LED RGB izgaismojumu ar lietotnes palīdzību. Pieejama arī lietotnes Windows versija. Visai augstā ROG Strix Fusion 500 austiņu cena arī daļēji paredz, ka tās izvēlēsies ļaudis, kuri ar spēlēšanu nopelna naudu.

    Austiņas arī atbalsta ASUS AURA Sync, kas ir vienota ASUS sistēma, lai sinhronizētu dažādu datora detaļu un aksesuāru LED RGB izgaismojumu. AURA Sync iespējas pieejamas datorpelēm, tastatūrām, austiņām, mātesplatēm, videokartēm, monitoriem utt. ASUS AURA Sync atļauj vienkāršoti izmantot vienus un tos pašus vizuālos efektus visiem saderīgajiem ASUS aksesuāriem.

    ROG Strix Fusion 500 austiņu LED izgaismojums ir pielāgojams ar viedtālruņa vai datora lietotni. Interesanti, ka austiņām ir sava lietotne datorā, savukārt datorpelēm ir sava lietotne, kas nav gluži ideāls risinājums.

    No ērtību viedokļa ROG Strix Fusion 500 austiņas nav nekas īpašs, man pat tās drusku spieda – nevaru apgalvot, ka ROG Strix Fusion 500 ar lielu prieku izmantotu vairāk nekā stundu. Vienlaikus jāatzīst, ka man spiež ļoti daudzas no šāda tipa ausīm, tāpēc manā pieticīgajā kolekcijā ir pārsvarā in-ear tipa austiņas.

    Skaņas regulēšana norit ar skārienvirsmas izmantošanu uz pašām austiņām. Visticamāk, spēles karstumā skaņas pieregulēšana nozīmēs tās uzlikšanu uz maksimāli iespējami skaļāko vai pavisam izslēgšanu. Manuprāt, skārienvirsma ir ļoti neatsaucīga, kas šādas cenas austiņām ir nepieļaujami. Skārienvirsma noteikti nav pats labākais risinājums, bet nekādas citas iespējas ROG Strix Fusion 500 netiek piedāvātas.

    Ar skārienvirsmu varēsi apturēt YouTube video vai pārlēkt uz nākamo dziesmu vairākās Windows programmās. Teorētiski ar trīs skārieniem iespējams pārlēkt uz iepriekšējo dziesmu, bet šī iespēja var teikt, ka nestrādā. Ja vēlies pauzēt dziesmu, nāksies turēt aktīvu mūzikas atskaņojošās lietotnes logu, kas arī nav pārāk ērti. Ja skaties video, tad gan šāda vadība der.

    Skaņa

    ROG Strix Fusion 500 lepojas ar virtuālu 7.1 skaņu, ar līdzvērtīgām iespējām jau iepazināmies ROG Strix Fusion 300 apskatā. Šoreiz izskatās, ka kaut kas darīts lietas labā, lai virtuālā 7.1 skaņa tiešām kalpotu savam mērķim, jo vismaz daļēji ir nojaušams no kuras puses tuvojas pretinieks.

    Tīmekļa plašumi apgalvo, ka ROG Strix Fusion 500 ļoti palīdzot Playerunknown’s Battlegrounds spēlmaņiem, jo varot niansēti dzirdēt pretinieka tuvošanos un virzienu. Par šo nemācēšu komentēt, neesmu Playerunknown’s Battlegrounds entuziasts.

    Par mūzikas skaņas kvalitāti var strīdēties ilgi un dikti, bet uzskatu, ka ROG Strix Fusion 500 ir vienas no vislabāk skanošajām geimeru austiņām. Tās gan nekādā gadījumā nespēs konkurēt ar līdzīgas cenas mūzikai paredzētām austiņām. Cenā ap 150… 180… 200 eiro varēsi atrast vismaz desmit dažādus citu ražotāju over-head austiņu modeļus ar jau ļoti augstiem tehniskajiem parametriem.

    Iebūvētais ESS 9018 DAC varēt būt kādu pakāpi augstvērtīgāks par klēpjdatorā iebūvētu digitāli-analogu skaņas pārveidotāju, bet ir jāņem vērā, ka tas ir tieši vainojams faktā, ka ROG Strix Fusion 500 austiņām nav 3.5 mm standarta spraudņa, kas nozīmē tikai to, ka esi piesaistīts savam datoram vai PS4. Austiņas pieslēgt pie viedtālruņa un arī Xbox nevarēsi.

    Nobeigumā

    ROG Strix Fusion 500 ir visai nopietniem geimeriem paredzētas austiņas ar pieņemamu tehnisko specifikāciju. Austiņām ir vairāki jaunievedumi, kas daudziem varētu šķist vilinoši. Skārienjūtīgais laukumus, kas regulē skaņu un pārslēdz dziesmas, ir interesants, bet vienlaikus pie tā lietošanas ir pamatīgi jāpiešaujas. Es būtu devis priekšroku pogām uz vada, ja jau tiek izmantots microUSB vads. Vienīgā poga, kas aktivizē 7.1 virtuālo režīmu ir tik muļķīgā vietā, ka to nospiedīsi katru reizi, kad ņemsi nost austiņas.

    Iespējams, nebūšu ROG Strix Fusion 500 mērķa klients, jo over-head austiņas man vienmēr šķitušas neērtas un pārāk smagas, bet ir patīkami, ka komplektā pievienoti divi pāri ar austiņu uzlikām. Nedaudz jāuzmanās tiem, kuri pie datora izmanto brilles, jo austiņas var spiest uz briļļu kājiņām.

    Izvēlētie materiāli ir pirmšķirīgi, ROG Strix Fusion 500 šķiet ļoti izturīgas, bet ir jāuzmanās no to saskrāpēšanas. Ja vēlies austiņas ar RGB LED, ROG Strix Fusion 500 noteikti ir vienas no labākajām tirgū – izgaismojums ir spilgts, krāsu skaits gandrīz neierobežots. Ja izmanto vēl kādu ASUS ROG aksesuāru ar ASUS AURA Sync tehnoloģiju, tas sapratīsies ar ROG Strix Fusion 500, piedāvājot interesantus krāsu efektus. Krāsu efektus varētu novērtēt eSporta komandas.

    Mani nedaudz domīgu dara tikai USB savienojums, arī skārienjūtīgais laukums nešķita perfekti nostrādāts. Virtuālo 7.1 skaņu var aktivizēt ar pogu, bet tā ir pārāk vienkārši nospiežama, kad ROG Strix Fusion 500 velc nost no galvas.

    Internets saka, ka PUBG spēle mākot tikt galā ar virtuālo 7.1 skaņu, bet daudzas citas spēles nesaprotas ar ROG Strix Fusion 500 virtuālo 7.1 skaņu, kas rada ne pārāk labu iespaidu par tik dārgām geimeru austiņām. Pieslēgtas pie Windows datora stereo režīmā ROG Strix Fusion 500 austiņas dod maksimālo efektu, visi pārējie skaņas pielāgojumi var radīt vilšanos, kad iemetīsi aci veikala izdotajā čekā.

    ROG Strix Fusion 500 cena, microUSB pieslēgvieta un Bluetooth savienojums neuzmanīgu vērotāju noteikti apmulsinās, bet šīs nekādā gadījumā nav bezvadu austiņas. microUSB pieslēgvieta tiek izmantota tikai DAC nobarošanai ar strāvu, bet Bluetooth savienojums sadarbojas tikai ar lietotni, lai pieregulētu RGB LED krāsu efektus. Ar programmatūru vispār ASUS izstrādājis nelāgu joku, jo datorpeles pielāgo un izgaismo ar vienu lietoti, tastatūrām ir cita lietotne, bet austiņām ir nepieciešama vēl cita lietotne. Bail iedomāties, kas notiek ar tādiem ASUS Aura Sync saderīgiem aksesuāriem kā monitori, video kartēm, mikrofoniem un mātesplatēm. Ja katram aksesuāram ir sava lietotne, tad to apkalpošanai vien vajag izdalīt atsevišķu datoru.

    Patika

    + glīts dizains, labi materiāli

    + var sinhronizēt gaismu efektus ar citiem ASUS aksesuāriem

    + geimeru ausīm pieņemams skanējums

    + papildu uzlikas komplektā

    Nepatika

    – drausmīgs haoss ar ASUS lietotnēm

    – grūti pamatojama cena

    – nav 3.5 mm pieslēguma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kartupelis3
    14.03.2018 18:41

    mani jau kaitina, ka vads no datora raujas ārā, kad aizmirsis pa ausīm, dotos uz attiecīgo vietu piem.. Tagad iespēja izraut to vadu arī pie pašām ausīm.. no pieredzes (lietojot bezvadu ausis iespraustā režīmē), šāda izraušanās no ausīm var notikt pat visai bieži, daudz biežāk kā no datora..
    Sākšu jau drausmīgi atkārtoties, bet kad būs beidzot normālas bezvadu austiņas geimeriem, kuras iespējams jauki uzlādēt uzmetot uz doka?

    Lapsinieks
    14.03.2018 19:04
    Reply to  Kartupelis3

    vai ta “bezvadu” tomēr nenozīmē nelielu aizturi, kas spēlēm ir pilnīgi nepieņemami? (sapratu, ka šis arguments tika minēts, kad vaicāju – kāpēc visas geimeru peles ir ar vadu)

    Artanis
    14.03.2018 21:18
    Reply to  Lapsinieks

    Nu jau pēdējo gadu ir bezvadu geimeru peles no visiem lielākajiem ražotājiem. Testi rāda, ka pat ar vairāk kā desmit gadus veco Unifying standartu aizture ir zem trijām milisekundēm, kas ir pāri 300fps – vismaz divreiz virs visprasīgāko profesionāļu vajadzībām (un tehniskajām iespējām), un kas ir teju puse no USB2.0 polling rate pat vadu pelēm.

    Lapsinieks
    14.03.2018 21:20
    Reply to  Artanis

    ok, es par to neko nezinu – tā man viens tepat pie peļu apraksta minēja. bet tendence redzama – geimerim peles un ausis – pārsvarā ar vadiem. hvz.

    Artanis
    14.03.2018 21:25
    Reply to  Lapsinieks

    Nu tu tak zini – cik cilvēku, tik viedokļu. Tas pats kas ar audiofiliem, kuriem tikai plates/lentas/vaska cilindri esot “īstā mūzika”.

    Un kad vēl klāt nāk kaut kādu stereotipi, aizspriedumi, vai dogma (iespējams, varbūt tu vēl atceries, ar kādām aizdomām pirms gadiem 20 daudzi skatījās uz impulsu barošanas blokiem, kas toreiz sāka parādīties kā lādētāji telefoniem, datoriem un citai mājas elektronikai – “nē, nu kā var būt tik mazs un viegls, gan jau uzsprāgs momentā! Nē, nē, es tikai smagiem un lieliem transformatoriem ticu!”).

    Lapsinieks
    14.03.2018 22:18
    Reply to  Artanis

    tas mani izbrīna, jo apskatītas tiek tikai vada peles.
    ar audio ir vienkāršāk – tur var izmērīt, ka vislielāko dinamisko diapazonu var iegūt skaņu ierakstot uz lielās magnētiskās lentas 38tajā ātrumā. tur vismaz var saprast, no kurienes kājas aug. tāpat, kā iekš kino holivudā joprojām uzņem uz filmas – pat 16mm – pēc dinamiskā diapazona esot līdzvērtīgs 4K un aparatūru var nopirkt par pāris štukām. pēdējais piemērs – http://www.imdb.com/title/tt5109784/?ref_=nv_sr_2

    Kartupelis3
    15.03.2018 04:59
    Reply to  Artanis

    peles ok, bet audio? Vai varu cerēt, ka šī “jaunā” bezvadu tendence nonāks beidzot arī līdz ausīm? Man austiņu vads man traucē stipri nekā pelei, jo pele tomēr telpā ir stipri lokalizētāka. Kāpēc viegli saprast, ka pelei vads traucē, un, atbilstoši arī jaunajai tendencei, ir ļaudis sapratuši, ka čakars arī pelei mainīt bačas vai viņu lādēt, bet ar ausīm to nevar saprast?

    Lapsinieks
    20.03.2018 13:33
    Reply to  Kartupelis3

    ir daudz ausu, bet tev jau īpašas prasības – lai ir uzlādes statīvs. ar to bēdīgi. reku varu ieteikt ļoti labas ausis https://www.masterdynamic.com/products/mw60-wireless-over-ear-headphones

    Kartupelis3
    20.03.2018 13:57
    Reply to  Lapsinieks

    Paldies par konstruktīvu ieteikumu uz konkrētu modeli – tiešām to novērtēju (pretstatā citu gudrajiem – a kas googli nemāki atvērt – komentāriem). Gan jau ka šīm ir super-duper skaņa, arī diapazons no 5Hz varētu būt labs t.sk. priekš efektīvām eksplozijām :) Tā enģe ar izskatās riktīgi laba, kas parasti ir tieši tas, kas izbeidzas pirmais, it sevišķi man, kas tās ausis staipa visur līdzi. Jā, nav statīva, bet var jau būt, ka var izmantot vismaz to banānu turētāju un kaut kā to pieciest. Šīm papildus mīnus vairāk kā cilvēka kas mēdz arī runāt ar citiem cilvēkiem t.sk. skype utml, bet arī pat priekš pat casual gameriem ir, ka nav ārēja mikrafona – apšaubu ausīs iebūvēto mikrafonu kvalitāti – vienmēr fonu trokšņi tur tomēr nonāk. Esmu gatavs pieciest vēl daudzus mīnusus, ja varētu pa bezvadu austiņām runāt mašīnā pa telefonu, bet laikam tas ir tiešām pa daudz gribēts.. Priekš ausīm, kas tiek arī ikdienā paņemtas līdzi kopā ar telefonu, nav arī active noise canceling. Visp arī birojā un pie rūcošā geimeru datora active noise canceling tiešām pat strādā. Bluetooth ar tikai 4.1., nav 4.2., nemaz nerunājot par 5.0. Es saprotu, ka tur pavisam minimāla, ja vispār ir atsķīrība, bet tomēr par… Read more »

    Lapsinieks
    20.03.2018 14:55
    Reply to  Kartupelis3

    toties pluss tāds, ka var iespraust parasto vadu. audiofīli neklausās caur BT mūziku.

    Kartupelis3
    20.03.2018 14:59
    Reply to  Lapsinieks

    to var ļoti daudz austiņām..

    Lapsinieks
    20.03.2018 16:52
    Reply to  Kartupelis3

    aga, bet jāsaprot, ka nav tāda viena universāla risinājuma visam. vai arī – ja tas der visam, tas neder nekam. jānoliek sev prioritātes – hifi mūzika vai spēlītes.

    Kartupelis3
    20.03.2018 17:00
    Reply to  Lapsinieks

    Protams, ka spēlītes un komforts, un tad hifi kvalitāte! :)
    Rekur izskatās, ka varētu būt tieši variants. protams ne perfekts, bet vismaz sākam tuvoties): https://www.1a.lv/datortehnika_preces_birojam/gaming_ekipejums/austinas_datorspelem/turtle_beach_elite_800_wireless_gaming_headphones_for_ps4_mobile

    Aikāskan
    19.03.2018 20:26

    “Vienlaikus jāatzīst, ka man spiež ļoti daudzas no šāda tipa ausīm, tāpēc manā pieticīgajā kolekcijā ir pārsvarā in-ear tipa austiņas”
    Lūgums padalīties ar over-ear modeļu nosaukumiem, kas ir ērtas un nespiež. Man pagaidām nav sevišķi veicies tādas atrast.

    Lapsinieks
    20.03.2018 13:34
    Reply to  Aikāskan
    Reklāma