Web Analytics
More
    Reklāma

    AR/VR Hackathon 2018 pulcē rekordlielu dalībnieku skaitu, uzvaras laurus plūc Green Night

    Jaunākie raksti

    2018. gada 27. – 29. aprīlī Vidzemes Augstskolā Valmierā norisinājās virtuālās un papildinātās realitātes programmatūras izstrādes radošā darbnīca AR/VR Hackathon 2018. Divu dienu radošajā programmēšanas un izstrādes maratonā piedalījās 52 dalībnieki no Latvijas, Igaunijas, Meksikas, Ekvadoras, Šveices un Indijas. Galveno balvu, uzņēmuma Overly prēmiju 500 eiro vērtībā, ieguva projekts Green Night. Green Night ir virtuālās realitātes spēle, kurā iespējams pētīt sanatorijas siltumnīcu un minot mīklas, atklāt vietas noslēpumainību. Savukārt veicināšanas balvu no LIAA Valmieras biznesa inkubatora ieguva projekts OnBoard – fizioterapijas trenažieris, kuru papildina virtuālās realitātes spēle.

    Reklāma

    Pasākuma organizētājs, uzņēmuma Overly līdzdibinātājs Ainārs Kļaviņš: “Jau otro gadu Latvijā tiek rīkots Baltijā vienīgais virtuālās un papildinātās realitātes hakatons. Ļoti liels prieks, ka šogad to apmeklēja divas reizes vairāk dalībnieku nekā pērn. Aizraujoši ir redzēt, kā idejas, kuras bieži vien sākumā šķiet neīstenojamas, tiek realizētas un izstrādātas hakatona laikā. Vairākas komandas ir nolēmušas turpināt darbu pie ideju izstrādes un ceru, ka kāda no tām kļūs par jauno Latvijas veiksmes stāstu.”

    LIAA Tehnoloģiju departamenta direktors Edgars Babris apliecina: “Ar lielu interesi sekosim līdzi dalībnieku ideju tālākai attīstībai. Ir skaidrs, ka hakatons nav tā vieta, kur rodas gatavi produkti, bet tas ir lielisks veids kā veidot uzņēmuma pirmos soļus – labu komandu, atrast līdzīgi domājošus cilvēkus un pateicoties LIAA speciālistu un lielisku mentoru klātbūtnei īsā laikā pārbaudīt savas idejas dzīvotspēju.”

    Ieva Vīksne, Green Night komandas vadītāja: “Pirms hakatona mēs bažījāmies par to, kas īsti mūs sagaida tādā pasākumā. Pēc garā ceļa mērošanas no Liepājas ātri sapratām, ka esam īstajā vietā – visapkārt satikām cilvēkus, kuriem ir līdzīgas intereses un degsme strādāt, tāpēc, ka šīs lietas viņus aizrauj. Papildinājām savas esošās zināšanas darbā ar virtuālo realitāti un Unity3D programmatūru. Tomēr visspilgtāk atmiņā iespiedusies negulētā nakts, joki un kopīgās ēdienreizes. Viennozīmīgi plānojam turpināt darbu pie Green Night projekta attīstības. Paldies organizētājiem, mentoriem un komandām par lielisko pasākumu un atmosfēru.”

    Divās dienās astoņas komandas, kuras veidoja programmētāji, grafikas un interfeisa dizaineri, projektu vadītāji un citi interesenti, strādāja pie virtuālās un papildinātās realitātes ideju izstrādes. Hakatona laikā dalībniekiem bija pieejami dažādi virtuālās un papildinātās realitātes tehnoloģiskie risinājumi: Google Tango, Microsoft Hololens, Daqri smart glasses un aprīkojums no Oculus, HTC, Samsung. Virtuālās realitātes nozares guru Tronds Nilsens no Sietlas, kā arī ar mentori no Latvijas – Gatis Zvejnieks un Ainārs Kļaviņš (Overly), Gunita Kulikovsky un Alina Dolmate (Vividly), Kaspars Auzarējs-Auzers (Accenture), Arnis Cīrulis (Vidzemes Augstskola) un Jurģis Priedītis (LIAA Valmieras biznesa inkubators), sniedza vērtīgus padomus ideju izstrādē un vērtēja komandu sniegumu.

    AR/VR Hackathon 2018 organizēja Overly, Magnetic Latvia un Vidzemes Augstskola. Atbalstīja – Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), Anatomy Next, Accenture, Valmiermuižas alus un YourMove.lv.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma