Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel un datoru ražotāji atsauc Meltdown/Spectre ievainojamību labojumus

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau informējām par Meltdown un Spectre procesoru ievainojamībām, kas ietekmē gandrīz visas dažu pēdējo 7 gadu laikā izlaistās ierīces – datorus, viedtālruņus, planšetdatorus u.c. Par šo problēmu latviski nesen rakstīja arī Juris Kaža, iesaku palasīt. Tā ir nopietna problēma un iesaku pārbaudīt arī savu datoru vai tas ir ievainojams caur Meltdown un Spectre.

    Nevarētu teikt, ka Intel (kas ir viens no lielākajiem šīs ķezas vaininiekiem) labi veicas ar problēmas risināšanu. Kompānija ir izlaidusi ievainojamības labojumu, ko mutīgais Linux izveidotājs Linuss Torvalds ir nosaucis par pilnīgu mēslu. Tā kā labojumu šīm ievainojamībām nevar izplatīt kā vienkāršu draivera uzlabojumu, Intel strādā ar ierīču ražotājiem, tomēr viss process ir tāds bardaks, ka Acer, Asrock, Dell, HP un Lenovo jau ir paspējuši atsaukt šos labojumus. Cik ir lasīts, daļā gadījumu tie sistēmas padara nestabilas un datori mēdz restartēties paši no sevis.

    Reklāma

    Ko darīt? Pagaidām nav daudz opciju, ir jāgaida, kad Intel inženieri sagatavos savu pielaisto kļūdu labojums, kas darbojas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    25.01.2018 21:34

    Atdodiet manu naudu!

    Reklāma