Web Analytics
More
    Reklāma

    Opera pārlūks mūs pasargās no nešpetniem kriptovalūtu racējiem

    Jaunākie raksti

    Lai arī visu trīs lielāko kriptovalūtu kurss pēdējās nedēļās ir būtiski nogāzies, tomēr šis sapnis vēl nav izsapņots un daudzi spekulanti cer ar tām nopelnīt lielo čunguru. Pēdējā laika modes kliedziens šajā jomā ir speciāli sagatavotas tīmekļa vietnes, kas izmanto to apmeklētāju datoru resursus, lai (parasti viņiem to nezinot) raktu kriptonaudiņas. To dara, piemēram, The Pirate Bay, kas šādi cenšas nopelnīt līdzekļus iztikai. Jo parastās baneru reklāmas cilvēki vairs neredz un bloķē.

    Tomēr ne visi ir mierā ar to, ka viņu datoru resursi tiek izmantoti šādiem nolūkiem. Racēji spēj pamatīgi noslogot sistēmu, kas nozīmē, ka tā var iebremzēt un arī akumulators ātrāk izlādēsies. Nereti šie racēji turpina darboties arī tad, kad nešpetnā tīmekļa vietne ir aizvērta. Līdzīga veida racēji uz Android telefoniem pat var sabojāt to baterijas.

    Reklāma

    Tāpēc tīmekļa pārlūka Opera veidotāji jaunākajā 50. pārlūka versijā ir iestrādājuši risinājumu, kas neļauj nešpetnām tīmekļa vietnēm nodarboties ar šādām muļķībām. NoCoin risinājums bāzēts uz Opera izstrādātā reklāmu bloķētāja un to var vienkārši ieslēgt pārlūka iestatījumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Valdis
    27.12.2017 11:32

    Interesanti, ka cilvēki ir gatavi apkārties ar dažādiem krāmiem, no kuriem katrs spēj labi ja dažas ļaunprogrammas atpazīt.

    digitalk
    27.12.2017 12:54
    Reply to  Valdis

    Kasperskis ļauj izmantot vispāratzītus reklāmu bloķēšanas sarakstus?

    Valdis
    28.12.2017 02:16
    Reply to  digitalk

    Kasperskis vienkārši detektē tā saucamos “Web miners” un viss.

    digitalk
    28.12.2017 06:38
    Reply to  Valdis

    tad kāpēc cilvēkiem būtu jāinstalē kasperkrāms, ja viņi izmanto Operā iebūvēto reklāmu bloķētāju ar daudz lielāku funkcionalitāti?

    Valdis
    28.12.2017 11:48
    Reply to  digitalk

    Tāpēc, ka praksē un testos ir pierādīta Kaspersky efektivitāte aizsardzībā pret ļaunprogrammatūru. Es pat bez testiem, balstoties tikai uz pieredzi, ņemos apgalvot, ka kriptovalūtu racēji ar daudz lielāku varbūtību netiks cauri Kaspersky Internet Security, kurā, starp citu, ir arī reklāmas bloķētājs un rīks, kas nepieļauj lietotāju ievākšanu reklāmas nolūkiem.

    digitalk
    29.12.2017 07:03
    Reply to  Valdis

    sūdīgi jums, mārhuetologiem, ar loģiku – sākumā apgalvo, ka liekus krāmus instalēt nevajag, kaut gan Operas lietotājs vispār neko papildus neinstalē. kad ir noskaidrots, ka bezmaksas risinājums ir pietiekami labs, tad pārmet kažoku uz otru pusi un sāk slavēt maksas krāma nevajadzīgās papildiespējas, lai tikai pirktu un instalētu.

    27.12.2017 21:52

    Jā, tāda slepus mainošana ir diezgan kaitīga internetam. Pie tam, ņemot vēra, cik viegli to ir ieviest mājaslapā, tad pieļauju, ka drīz būs diezgan bieži sastopama lieta.
    Labi, ka ir arī tādas lapas, kas to neslēpj, ļauj ieslēgt/izslēgt, norādīt atvēlēto procesora jaudu, kā arī izmanto šo tehnoloģiju labdarības labā – piemēram http://atverlogu.lv/ :)

    Kristaps Skutelis
    27.12.2017 22:08
    Reply to  Guntis Coders

    Ha ha, es zināju, ka iespamosi par šo. Nebūs!

    27.12.2017 22:20

    Nebija neviena cits piemērs uz ātro, ko iedot. Tagad cilvēki nezinās… :)
    Ja pieminētu Coinhive, kā labas prakses piekritēju, kurš izmet papildus brīdinājuma logu mājaslapas apmeklētājam, pirms sāk mainot, tad tas arī būtu Spams? :)

    Kristaps Skutelis
    27.12.2017 23:06
    Reply to  Guntis Coders

    Aha, kā tad. Nebija viņam neviens piemērs. Kuru tu te gribi piemuļķot? :)

    KKTK
    30.12.2017 22:31

    Speciāli iegāju pirātu līcī, nekādas CPU aktivitādes nepamanīju. Par ko ir hajs? Kāpēc man jāpērk Valdis? :D

    10.01.2018 11:01
    Reply to  KKTK

    Viņi to palaida tikai uz neilgu periodu eksperimetālos nolūkos. Domāju, ka nebija gaidītais rezultāts.

    Reklāma