Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT izziņo 2017. gada trešā ceturkšņa finanšu rezultātus

    Jaunākie raksti

    2017. gada deviņos mēnešos Latvijas Mobilais Telefons (LMT) turpināja izaugsmi, palielinot apgrozījumu līdz 149 miljoniem eiro – par 7 % vairāk nekā 2016. gada deviņos mēnešos. Klientu pieslēgumu skaits šajā periodā pieaudzis līdz 1,25 miljoniem. LMT izaugsmi veicinājis arvien augošais mobilā interneta patēriņš, LMT Mājas viedtelevīzijas klientu skaita pieaugums un jaunie viedie risinājumi biznesa klientiem.

    “Tehnoloģiju infrastruktūras lietojamības ziņā saskaņā ar jaunākajiem Tefficient datiem apsteidzam ne tikai Lietuvu un Igauniju, bet arī Zviedriju, ASV, Vāciju un citas lielvalstis. Līdz ar 5G attīstību strādājam pie jaunu pakalpojumu izstrādes, kurus piedāvāsim arī eksportā. Tāpat kā ar 4G, gatavojamies būt vieni no pirmajiem Eiropā arī ar 5G,” norāda Juris Binde, LMT prezidents.

    Strādājot pie inovatīvu pakalpojumu izstrādes, LMT šogad jau demonstrējis datorredzes risinājumu stāvvietām un bezpilota auto. Siguldas un Valmieras pašvaldībās jau ieviesta viedās pilsētvides platforma. LMT attīsta dronu inovāciju projektus un izstrādājis prototipu valsts aizsardzības mobilajai platformai „Viedsargs”.

    “Deviņu mēnešu laikā esam būtiski pavirzījušies uz priekšu arī 5G tehnoloģijas ieviešanā – izveidots jaunās paaudzes mobilais lietu interneta tīkls un uzstādītas pirmās 5G pielāgotās bāzes stacijas Latvijā. Gatavojoties 5G, sasniegti arī vairāki datu pārraides ātruma rekordi, tostarp 930 Mbps mobilā interneta pārraides ātrums reālā LMT tīklā, kā arī septembrī izveidots bezvadu datu pārraides radiotīkla savienojums ar ātrumu jau 10 gigabaiti sekundē (Gbps),” darbu pie 5G tehnoloģijas attīstības komentē Binde.

    LMT turpina attīstīt mobilo sakaru tīklu, un šogad investīciju apjoms sasniedzis jau 17 miljonus eiro. Izveidojot vienu no kvalitatīvākajiem mobilo sakaru tīkliem Eiropā, Latvija ierindojas TOP trijniekā starp aktīvākajiem mobilā interneta lietotājiem visā pasaulē, liecina vadošās telekomunikāciju pētniecības kompānijas Tefficient apkopotie dati.

    2017. gada deviņos mēnešos LMT rentabilitāte jeb EBITDA ir 48,3 miljoni eiro, kas ir par 1,8 miljoniem eiro vairāk nekā attiecīgajā laika posmā pagājušajā gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    20.10.2017 09:49

    Vēl viens karteļa dalībnieks, kam pieaudzis apgrozījums pēc vienošanās par cenu celšanu!

    KKTK
    20.10.2017 10:37
    Reply to  Skābene

    Ehhh, ja tu zinātu cik koda rindiņas bija jāpieraksta un cik konfigurācijas bija jāpamaina, lai ļautiņi tagad varētu selfijus šārēt ārzemēs…

    As
    20.10.2017 11:41

    Ja viņi turpinās ar 25€ vienkāršotajiem tarifiem,tad Tele viņus panāks. Pats pārgāju dēļ šī iemesla,jo nevajag tos dārgos bezlimitus, pietiek ar kautko saprātīgi ierobežotāku bet par puscenu un būsim reāli,nevienam no tiem solītajiem vislatvijas 4G nosegumiem,nav reāla izpilde!

    Reklāma