Web Analytics
More
    Reklāma

    Igauņu preču piegādes robots iekļūst ceļu satiksmes negadījumā (video)

    Jaunākie raksti

    Ziņu portāls Delfi raksta, ka Tallinā ceļu satiksmes negadījumā cietis Starship Technologies preču piegādes robots. Starship Technologies ir plašāk pazīstami kā bijušie Skype radītāji, kas pievērsušies sauszemes piegādes tehnoloģijām. Starship Technologies veidotie pašgājēji ir nelieli, autonomi piegādes transporta līdzekļi, kas paredzēti aptuveni divu iepirkumu somu vai vairāku sīku paku pārvadāšanai.

    Autovadītājs krustojumā veica pagriezienu un nepamanīja, ka gājēju pāreju šķērso Starship Technologies preču piegādes robots. Automašīna ietriecās robotā to apgāžot.

    Reklāma

    Igaunijas likumdošana atļauj izmantot robotus nelielu preču piegādēm. Robots nevar būt augstāks par vienu metru un tas nevar būt garāks par 1.2 metriem. Tāpat robota svars nedrīkst pārsniegt 50 kilogramus. Robotam ir jābūt baltam ar gaismām priekšā un sarkaniem atstarotājiem aizmugurē.

    Šai sadursmei būtu jāizraisa vairāki jautājumi par ceļu satiksmes noteikumu labojumiem. Šobrīd ceļu satiksmes noteikumi robotiem nedod nekādas priekšrocības uz gājēju pārejām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GundarsBarons
    21.09.2017 16:07

    Progress ir lietderīga štelle, bet pamazām tomēr jāsāk apzināties arī šī procesa blaknes. Kā jau viens bija rakstījis pie video, drīz katrs atkritumu spainis pēkšņi atdzīvosies un dosies pāri ielai uz otru pusi, jo tā iekšējais procesors būs izrēķinājis, ka tur šobrīd vairāk gājēju un lielāka iespējamība, ka kādam vajadzēs kur papīru iemest.
    Jāskatās gan braucējam, jo tas nekas, ka robots zems, jāredz ir viss, tā tomēr ir pāreja. Bet arī robota īpašniekiem būtu jāpiedomā kā šo pašgājēju padarīt apkārtējiem draudzīgāku/drošāku.

    Daris
    21.09.2017 18:15

    Kurš normāls vadītājs var paredzēt robota uzkrāšanos?

    Daris
    21.09.2017 18:15
    Reply to  Daris

    t.i.uzrašanos :)

    Krotow
    22.09.2017 14:33
    Reply to  Daris

    Uzkāršanos.

    KKTK
    21.09.2017 22:35

    Papildus “baltam ar gaismām priekšā un sarkaniem atstarotājiem aizmugurē” mūsu prātvēderi no CSDD pieliks arī ķiveri un atstarojošo vesti :D

    Skābene
    22.09.2017 08:22

    Vakar arī iedomājos, ka tik zemu robotu grūti pamanīt un iespējams vajag piemontēt karodziņu uz kāta, līdzīgi kā bērnu velo piekabēm, lai var pamanīt pa gabalu! Arī jautājums par to, vai robots kā transporta līdzeklis var braukt pa gājēju pāreju ir interesants! vēl interesantāk būtu, ja šis robots izbrauktu priekšā riteņbraucējam, vai šķērsotu veloceliņu, tur 100 punkti velosipēdistam būtu gurķis! :)

    Kristaps Skutelis
    22.09.2017 08:33
    Reply to  Skābene

    Ir, ir “karodziņš”. Pagarš miets ar LED diodēm, bet laikam ne pārāk redzams.

    itanium
    22.09.2017 10:01
    Reply to  Skābene

    Un suni, kaķi vai mazu bērnu, kas ir līdzīgos izmēros, nav grūti pamanīt? Braucot, uzmanībai ir jābūt ne tikai uz ceļa, bet arī uz apkārtni!

    Skābene
    22.09.2017 14:24
    Reply to  itanium

    Suns pilsētā ir pavadā, bērns augumā līdz celim parasti vēl nemāk staigāt!
    Ar mašīnu esi kādreiz braucis, lai spriestu ko var un ko nevar ieraudzīt!?
    Kā tu domā, kā tie nobrauktie dzīvnieki uz ceļa rodās? Domā šoferiem ir baigais prieks speciāli braukt virsū kaķim vai sunim!? Domā bērnu dārzos bērniem atstarojošās vestes pirms iešanas uz ielas velk lai viņi izskatās pēc citplanētiešiem, jeb tomēr domā par bērnu drošību!?

    itanium
    22.09.2017 18:19
    Reply to  Skābene

    Paldies, ka apvaicājies: ar auto pārvietojos ikdienā. Un ļoti bieži ceļam pāri pārskrien kaķis, suns vai gar ielas malu staigā bērns, kurš jebkurā brīdī var uzskriet uz ceļa.
    Pārsvarā visas avārijas un nobrauktie dzīvnieki rodas, jo šoferi uz ceļa nav gana uzmanīgi vai atkal ir pārgalvīgi!

    Krotow
    22.09.2017 14:33
    Reply to  Skābene

    Kādreiz arī auto pa priekšu bija jāiet cilvēkam ar trokšna taisītāju :D

    Skābene
    22.09.2017 15:18
    Reply to  Krotow

    Vispār ar elektroauto popularitātes pieaugumu šo noteikumu vajadzētu atjaunot! ;)
    Jo ar elektroauto jau nevar uzgāzēt bram-ta-ta-ta-ta-taaaa. Jeb kā krievi saka pi****ec podkralsja ņezametna!

    Krotow
    22.09.2017 21:09
    Reply to  Skābene

    Kāpēc, ja braucamais pats spēj skanēt? Kurš rajona pacans savam norūsējušajam opelim negribēs V8 skaņu? Var arī citādāk. Piemērs holandiešu versijā

    https://www.youtube.com/watch?v=n17B_uFF4cA

    Reklāma