Web Analytics
More
    Reklāma

    Bijušie Skype radītāji pievēršas piegādes robotu biznesam

    Jaunākie raksti

    Kamēr Amazon un Google cīnās ar dažāda veida bezpilota lidaparātu nespējām un iespējamiem valdību uzliktiem ierobežojumiem, bijušie Skype radītāji pievērsušies sauszemes piegādes tehnoloģijām. Starship Technologies veidotie pašgājēji būs nelieli piegādes transporta līdzekļi, kas sākotnēji paredzēti aptuveni divu iepirkumu somu pārvadāšanai.

    Tiek uzsvērts, ka šāda veida pašgājēji roboti paredzēti dažādu neliela izmēra preču piegādei attālumos, kas sasniedzami 5 līdz 30 minūšu laikā. Tiek minēts, ka plānotās piegādes cenas varētu būt pat 10 reizes zemākas par kurjeru pakalpojumiem.

    Reklāma

    Starship Technologies pārstāvis uzsver, ka robotu transporta pakalpojumu ierīces jau šobrīd var uzskatīt par 99% autonomām. Tas nozīmē, ka cilvēks varēs iejaukties, ja robots nespēs atrast piemērotu ceļu, bet pārējā laikā robots pārvietojas bez cilvēka palīdzības. Nelielais piegādes attālums un salīdzinoši lēnā pārvietošanās nozīmēs tikai to, ka pilsētā nāksies izvietot vairākas piegādes starpstacijas, kur roboti tiks glabāti un uzlādēti.

    Starship Technologies pilotprojekti sāks darbību vairākās ASV un Lielbritānijas pilsētās jau 2016. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps Pūtelis
    04.11.2015 10:36

    šajā gadījumā, manuprāt, galvenā problēma varētu būt cilvēki, kas pa ceļam šos “kurjerus” varētu mēģināt nozagt vai apzagt.

    Reklāma