Web Analytics
More
    Reklāma

    Igaunija pirmā Eiropā atļauj sākt darbu piegādes robotiem

    Jaunākie raksti

    Starship Technologies ir plašāka pazīstami kā bijušie Skype radītāji, kas pievērsušies sauszemes piegādes tehnoloģijām. Starship Technologies veidotie pašgājēji ir nelieli, autonomi piegādes transporta līdzekļi, kas paredzēti aptuveni divu iepirkumu somu vai vairāku sīku paku pārvadāšanai. Starship Technologies ar saviem robotiem iepazīstinājuši vairākas valstis, tai skaitā ASV.

    Starship Technologies tikko saņēmuši no Igaunijas valdības atļauju uzsākt robotu-pašgājēju piegādes pilsētās. Robotu piegādes notiks pa ietvēm, paredzēts, ka visbiežāk roboti piegādās pārtikas preces un siltas pusdienas uz ofisu telpām pilsētu centros. Igaunija kļuvusi par pirmo valsti Eiropas Savienībā, kas atļāvusi autonomu robotu piegādes.

    Reklāma

    Protams, noteikti arī visai saprātīgi ierobežojumi – robots nevar būt augstāks par vienu metru un tas nevar būt garāks par 1.2 metriem. Tāpat robota svars nedrīkstēs pārsniegt 50 kilogramus. Robotam ir jābūt baltam ar gaismām priekšā un sarkaniem atstarotājiem aizmugurē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    19.06.2017 10:13

    Es negribu piesieties vārdiem, bet kā var būt bijušie radītāji? Radītāji ir radītāji, nevar taču esošai lietai pēkšņi mainīties radītājs…

    Furieux
    20.06.2017 09:39

    Es arī negribu piesieties vārdiem, bet svaru mēra ņūtonos, nevis kilogramos :) Ja grib norādīt kilogramus, tad tā ir masa.

    KKTK
    20.06.2017 09:43

    No vienas puses roboti labi pārbaudīs vides pieejamību, vai visur var uzbraukt, vai nav kādi jocīgi pakāpieni, bet no otras puses, kapēc pa ietvēm? Fakjū – ietve ir iešanai! Lai brauc pa brauktuvi – atstarojošā vesete, karodziņš dibenā – aiziet. Jau tā autocentriskā domāšana gājējiem ir sarežģījusi pārvietošanos un atņēmusi tik daudz vietas. Dēļ plānotāju mīkstmiesības netop velo infrastruktūra, tie tiek uzspiesti uz ietvēm, tagad vēl roboti tirināsies apkārt?

    Reklāma