Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy J7 (2017) apskats

    Pašvaks pagājušā gada J sērijas atjauninājums.

    Jaunākie raksti

    Šajā gadā Samsung ir nedaudz atjaunojis Galaxy J sērijas piedāvājumu, piedāvājot nedaudz kompaktākus izmērus, glītāku dizainu un stingrāku uzbūvi, bet vienlaikus ziedojot izņemamu akumulatoru, kā arī noslinkots procesora jomā. Galaxy J sērija palēnām varētu sākt pārņemt pēdējo gadu populāro Galaxy A sēriju ar zemāku cenu, kaut arī Galaxy J sērija pavisam nedaudz veiktspējas ziņā iepaliek aiz Galaxy A, jo A sērijas telefoniem ir labākas kameras un A sērija saņēmusi arī modernākas tehnoloģijas – piemēram, to pašu USB Type-C uzlādes pieslēgvietu ar ātru akumulatora uzlādi.

    Arī šoreiz Galaxy J sērijā ir trīs izmēru viedtālruņi – Galaxy J7 ir lielākais ar AMOLED 5.5 collu 1080p ekrānu, Galaxy J5 saņēmis AMOLED 5.2 collu 720p ekrānu un Galaxy J3 pastarītim ir 5.0 collu 720p PLS tehnoloģijas ekrāns, kas normālā valodā tulkojams kā IPS ekrāns.

    Reklāma

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 7.0 Nougat
    • Ekrāns: Super AMOLED, 5.5 collas, 1080 x 1920, ap 401 ppi, skrambu drošs ekrāna pārklājums
    • Procesors: Exynos 7870, astoņi 1.6 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T830 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 ac/a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 13 megapikseļi, f/1.7, HDR, autofokuss, sejas noteikšana. 1080p video. 13 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, BDS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, ANT+
    • Izmēri un svars: 152.5 x 74.8 x 8 mm, 181 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3600 mAh
    • Krāsa: Blue, Pink, Gold, Black
    • Cena: ap 270 eiro interneta veikalos, 340 eiro pie operatoriem

    Izskats un uzbūve

    Daudzus potenciālos pircējus patīkami pārsteigs Samsung izvēle pilnībā pārstrādāt Galaxy J7 (2017) izskatu – viedtālrunis veidots no alumīnija. Galaxy J7 (2017) pat saņēmis ietilpīgāku akumulatoru, kļūstot tikai par 0.2 mm biezāks. Samsung nav sniedzis nekādu informāciju par ekrāna aizsargstiklu, bet tas ir vismaz daļēji skrambu drošs. Bet ekrānu ir visai grūti notīrīt no pirkstu nospiedumiem, tātad tas nav gluži ideāli oleofobisks.

    Manuprāt, samērā veiksmīgi izveidots Galaxy J7 (2017) aizmugures dizains, vien varēja vēl nedaudz piestrādāt pie kameras acs noformējuma, tad tiešām Galaxy J7 (2017) būtu dēvējams par glītu viedtālruni. Patīkami, ka kamera nav izvirzīta no korpusa – tā ir daļēji pasargāta no skrāpēšanās pret galda virsmu.

    Galaxy J7 (2017) izmanto fiziski nospiežamu Home pogu, pārējās ekrāna vadības pogas ir skārienjūtīgas. Home pogā atrodas pirkstu nospiedumu nolasītājs, kas savu darbu paveic gandrīz teicami.

    Ekrāns

    Galaxy J7 (2017) saņēmis ļoti patīkamu 5.5 collu Super AMOLED ekrānu ar 1920 x 1080 izšķirtspēju. Interesanti, ka Samsung neļauj sasniegt maksimālo ekrāna spilgtumu, manuāli to regulējot. Maksimālais spilgtums pieejams vien automātiskajā ekrāna izgaismojuma režīmā, ko atklāju tikai Galaxy J7 (2017) fotografēšanas mirklī.

    Galaxy J7 (2017) Super AMOLED ekrāns nāk kopā ar Always On ekrāna iespējām, kamēr izmēros mazākajam Galaxy J5 (2017) Always On nav pieejams.

    Ekrāns noteikti ir viens no lielākajiem Galaxy J7 (2017) plusiem, to varētu dēvēt par savai cenai ideālu, ja vien būtu uzstādīts nedaudz labāks aizsargstikls. Ražotājam izdevies visai uzskatāmi samazināt ekrāna apmales, tādējādi nedaudz samazinot Galaxy J7 (2017) platumu.

    Programmatūra

    Samsung Galaxy J7 (2017) uzreiz saņēmis Android 7.0 Nougat operētājsistēmu kopā ar TouchWiz 8.1 saskarni. Samsung uzstādījis vairākas savas lietotnes, tāpat viedtālrunī atradīsi pilnu Microsoft lietotņu komplektu un pat Facebook. Minētās reklāmas lietotnes var deaktivizēt, bet ne pilnībā atinstalēt.

    Samsung parūpējis par drošību – viedtālrunim bija jūnija drošības ielāpi. Sagaidāms, ka arī turpmāk Galaxy J7 (2017) saņems drošības labojumus. Varbūt ne katru mēnesi, bet kadrus divus vai trīs mēnešus gan jau ražotājs aplaimos Galaxy J7 (2017) ar drošības caurumu aizlāpīšanu.

    TouchWiz 8.1 saskarnes versija vairs nemaz nav dēvējama par uzkrītoši spilgtu un agresīvu. Tā kļuvusi visai pelēcīga, piezemēta. Man patīk! Ja ir vēlme pēc kā svaigāka, var doties uz Samsung vizuālo tēmu veikalu un papildināt viedtālruni ar krāsainiem fona attēliem.

    Iespējams, šis ir pierašanas jautājums, bet TouchWiz 8.1 saskarne ne pārāk veikli žonglē ar pamata iestatījumiem. Jaunā Wi-Fi tīklā pieteikšanās tomēr ātrāka ir ar standarta Android saskarni, nedaudz jāpierod arī pie vairāku citu iestatījumu izvietojuma.

    Veiktspēja

    Biju nedaudz nepatīkami pārsteigts, ka arī šogad Samsung izvēlējies Galaxy J7 (2017) uzstādīt pagājušā gada Galaxy J5 un Galaxy A3 modelī redzēto Exynos 7870 procesoru. Tiesa, šogad tas nāk kopā ar 3 GB RAM, tomēr ne vienmēr operatīvās atmiņas apjoms būs glābējs. Tāpat nav kāpusi iebūvētā atmiņa. 16 GB ir jau uz robežas, it īpaši, ja paskatās, ka lietotājam no 16 GB pieejami 8 GB. 8 GB vēl ir visai labs apjoms, citiem ražotājiem izdodas atstāt tikai 5 GB vietu atmiņā no 16 GB.

    Dažos avotos Exynos 7870 procesors tiek likts blakus Snapdragon 625, bet ikdienas veiktspējā, manuprāt, Snapdragon 625 ir pārāks. Vismaz tajos viedtālruņos, kur to esmu redzējis. Vienlaikus ar Galaxy J7 (2017) pie manis sabija par 60 eiro lētākais Huawei P9 lite (2017), kura darbība man šķita nedaudz patīkamāka par Galaxy J7 (2017).  Huawei P9 lite (2017) kameras darbība arī bija nedaudz veiklāka, fotogrāfijas nebija tik pelēcīgas.

    Galaxy J7 (2017) klupšanas akmens varētu būt visai lēnīgā iebūvētā atmiņa, kas uzrāda ļoti pieticīgu 198 MB/s nolasīšanas un nepieklājīgi zemu 52 MB/s ieraksta ātrumu.

    Tīmeklī pieejamā informācija parāda, ka Galaxy J7 (2017) nebūs spēļu agregāts, piedāvājot visai vāju veiktspēju grafiski prasīgajās spēlēs. No Asphalt 8 izžmiegti knapi 18 kadri sekundē, Iron Blade neciešami 14 kadri sekundē. Angry Birds 2 darbojas ar aptuveni 50 kadriem sekundē.

    Akumulators

    Samsung Galaxy J7 (2017) saņēmis pieņemamu 3600 mAh akumulatoru, kas ir 300 mAh pieaugums pret iepriekšējā gada Galaxy J7 modeļa spējām. Diemžēl Galaxy J7 (2017) nav ātrās akumulatora uzlādes un līdz pilnam akumulatoram būs jāpaciešas aptuveni divas stundas un 20 minūtes.

    Akumulatora darbības laiks ļoti atkarīgs no apskatāmā satura – jo tumšāks parādāmais saturs, jo mazāk enerģiju tērēs AMOLED ekrāns. Atzīšos, ka no 3600 mAh akumulatora un tik piezemētas jaudas procesora biju gaidījis jūtami ilgāku darbību ar vienu uzlādi. Viena video apskates stunda noēd vismaz 20% no akumulatora, atsevišķos gadījumos pat vairāk.

    Kopumā – nevarētu teikt, ka iespaidīgi. Dažviet tīmeklī tiek minēts, ka Galaxy J7 (2016) 3300 mAh akumulators darbina viedtālruni ilgāk, nekā Galaxy J7 (2017) darbojas ar 3600 mAh akumulatoru. Iespējams, ka Samsung kaut kad nākotnē ar atjauninājumu sakopj akumulatoru tēriņus.

    Kamera

    Galaxy J7 (2017) izmanto 13 megapikseļu kameru ar f/1.7 objektīvu. Aiz tā visa stāv Sony IMX258 sensors ar 1.12-µm izmēra pikseļiem. Šo pašu kameru izmato pie mums oficiāli nepārdotais LG G6, OnePlus X, Sony Xperia XA, ļoti daudzi Xiaomi modeļi, BLU un arī Meizu. Šis ir populārs, bet ne ideāls sensors. Tiesa, tiek minēts, ak LG G6 modelī izmantots cits objektīvs un spējīgāka attēla apstrādes tehnoloģija, iegūstot jūtami labākas fotogrāfijas.

    Kā jau minēju iepriekš, man nedaudz labāk pie sirds gāja Huawei P9 lite (2017) kameras darbība kā labā apgaismojumā, tā arī visai izaicinošos gaismas apstākļos. Iekštelpās pie it kā pietiekama apgaismojuma Galaxy J7 (2017) nekautrējas izmantot visai īsus slēdža laikus, neņemot vērā tādu nieku, kā neesoša attēla stabilizācija. Protams, iznākums ir izsmērētas fotogrāfijas. Sliktākā izgaismojumā attēls ir viena liela, neizteiksmīga pļocka – detaļas tiek zaudētas ļoti ātri.

    Manuprāt, Samsung no saviem detaļu apcirkņiem varēja izķeksēt ārā kādu labāku kameru vai vismaz piestrādāt pie esošās uzlabojumiem. Protams, nedrīkst piemirst, ka Samsung negrasās Galaxy J7 (2017) kameru novietot vienā plauktā ar Galaxy A sēriju, kas ir aptuveni 100 eiro dārgāka.

    Kopumā – Galaxy J7 (2017) kameras darbība mani nu nemaz nespēja iepriecināt. Jāsaka gan, ka Samsung jau vēsturiski ir bijušas problēmas vidējās klases viedtālruņu modeļos ievietot saprātīgas kameras, kamēr nekad nav roka notrīsējusi, liekot cenas birku jūtami virs konkurentu izvēlētās cenas.

    Nobeigumā

    Samsung ir pamatīgi strādājis pie Galaxy J7 (2017) izskata un materiālu izvēles. Šeit gan vairs nav atkāpšanās ceļa, jo tikai retais konkurents vēl uzdrošinās viedtālruņus virs 200 eiro izgatavot no plastmasas. Daudziem patiks, ka Galaxy J7 (2017) saņēmis programmatūru, kas vizuāli neatšķiras no šī gada flagmaņiem. Protams, nav iekļautas vairākas tikai S8 sērijai paredzētas iespējas, bet to arī nepieļauj veiktspēja.

    Ļoti patika izvēlētais Super AMOLED ekrāns. Galaxy J7 (2017) šajā parametrā ierāda vietu arī dārgākiem konkurentiem, tikai varētu vēlēties izmeklētāku ekrāna aizsargstiklu, kas būtu vieglāk tīrāms.

    Samsung kaut kā pamanījies no veiktspējīgāka procesora uzstādīšanas Galaxy J7 (2017), kas ir visai dīvains solis – nevarētu teikt, ka Samsung nav neviena cita procesora. Galaxy J7 (2017) vājais procesors pievils spēlīšu cienītājus, arī ikdienas darbības plūdenums nav ideāls, kas man bija nepatīkams atklājums. Kopš pagājušā gada vienīgi audzis operatīvās atmiņas apjoms. No iebūvētās 16 GB atmiņas lietotājam pāri paliek aptuveni 8 GB, kas ir visai pieņemami, bet nekādā gadījumā ne daudz.

    Arī no kameras biju gaidījis ko vairāk, jo izmantotais Sony IMX258 sensors atrodams arī spējīgākās citu viedtālruņu kamerās. Faktiski no Galaxy J7 (2017) biju gaidījis ļoti daudz, jo jau sākotnēji uzzināju, ka Galaxy J7 (2017) izmanto to pašu sensoru, ko LG G6. LG G6 ar šo pašu kameras sensoru saņēmis cienījamus 86 punktus DxOMark Mobile statistikā. Tikpat punkti ir Apple iPhone 6s Plus, Google Nexus 6P, kamēr par punktu vairāk ir tādam viedtālrunim kā Huawei Mate 9, divus punktus vairāk saņēmis Apple iPhone 7.

    Cena nav slikta, vizuālie uzlabojumi ir grandiozi, ekrāns ir beidzot panācis to, ko visi no Samsung zīmola gaida, bet pieviļ ātrdarbība, atmiņas lielums un pavisam noteikti arī kamera.

    Pašvaks pagājušā gada J sērijas atjauninājums.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    6
    Kamera
    4
    Veiktspēja
    4
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Linards Sadovskis
    06.09.2017 20:40

    Pats jau gandrīz mēnesi lietoju Galaxy J5 2017. Es tā saprotu, ka tie gandrīz ne ar ko neatšķiras 😊 man liekas, ka nav jēgas pārmaksāt par Always On Display funkciju, jo pat šim telefonam baterija tur stabilas 2 dienas, kas ir labs rādītājs telefonam, kuru lieto jaunietis, kurš nelien ārā no soc.tīkliem 😅 un man no 16 GB bija pieejami gandrīz 11 😁Es uzskatu, ka nenožēloju par savu izvēli, jo iepriekš bija J5 2015, tas ir liels solis uz priekšu.

    Reklāma
    Pašvaks pagājušā gada J sērijas atjauninājums.Samsung Galaxy J7 (2017) apskats