Web Analytics
More
    Reklāma

    Kā nopelnīt informāciju tehnoloģiju tirgū?

    Jaunākie raksti

    Apple apstiprina bezpilota transporta eksistenci, Meizu plāno realizēt bezrāmja viedtālruni, jaunajā Microsoft telefonā būs iebūvēts projektors. Tie nav tikai izdomājumi un fantāzijas, bet gan ziņas par IT jomu no galvenajiem medijiem, kuras mums vēlreiz pierāda: zinātniski tehniskais progress tiecās uz priekšu ar septiņjūdžu zābakiem. Jums ir lieliska iespēja kļūt par tā neatņemamu sastāvdaļu.

    Kas sagaida Latvijas un ārvalstu IT speciālistus tuvākajā nākotnē?

    Reklāma

    IT sfēra ir unikāla savā ziņā un tā nav atkarīgā no izejvielu cenu svārstībām vai muitas izmaksām, bet ar katru gadu pieprasījums pēc IT produktiem strauji palielinās. Līdz 2018 gadam IT kā pakalpojums pārvērtēsies par pasaules mēroga jomu, kuras kopējā vērtība sastādīs 550 miljardus dolāru. Šādas prognozes sniedz lielāko pasaules izdevniecību vadošie speciālisti informācijas tehnoloģiju sfērā. Tuvojās īsts IT uzplaukums, visās valstīs būs liels pieprasījums pēc IT speciālistiem un šajā jomā latviešu izstrādātājiem un kompānijām ir ko piedāvāt. Nacionālajā ekonomikā IT sfēra joprojām ir prioritāra un nozīmīga joma, bet nākošajā gadā tiek prognozēts kārtējais tirgus uzplaukums.

    IT kompānijas ar eksporta palīdzību katru gadu nopelna miljardus dolāru. Latvijas speciālisti ir konkurētspējīgi pasaules tirgū. Mūsu speciālisti sadarbojās ar izstrādātājiem no ASV, Eiropas un Āzijas un spēj piedāvāt ne tikai pievilcīgas cenas, bet arī savu pakalpojumu un risinājumu augstu kvalitāti. Ļoti bieži latviešu speciālisti tiek piesaistīti lielu Eiropas projektu izpildei. Turklāt arvien biežāk Eiropā tiek veidoti zinātniski tehniski un tehnoloģiski centri, kā piemēru var minēt Boeing un Oracle centrus. Pasaule kļūst datorizēta, internets attīstās, datu kļūst arvien vairāk un to aizsardzība kļūst arvien aktuālāka. Internets jau sen ir kļuvis par populāru biznesa platformu. E-commerce tirgus turpina augt un attīstīties. Internetā var nopirkt praktiski visu, kas ir nepieciešams un tas ir daudz vieglāk nekā kaut ko meklēt parastajos veikalos. Pēc statistisku pētījumu rezultātiem līdz 2020 gadam IT tirgus palielināsies vairākas reizes: palielināsies pasūtījumu skaits un iesaistīto speciālistu skaits. Šis ir iemesls kādēļ arvien vairāk jauniešu aizdomājās par izglītības iegūšanu šajā jomā. Pēdējā gadā viena no visvairāk pieprasītajām un modernākajām IT specialitātēm ir – testētājs. Vienkārši sakot testētājam ir jāpārliecinās par produkta darbības kvalitāti pirms tas tiek ekspluatēts. Testēšana ir obligāts programatūras izstrādes posms. Visā pasaulē šīs nozares labi speciālisti tiek augstu vērtēti. Programmatūras testēšanas mācību kursi Rīgā no QA Academy nodrošina atbilstošo speciālistu sagatavošanu.

    Nozares attīstība informācijas tehnoloģijās veicina jaunu darbavietu veidošanos un zinātnes attīstību. Tehnoloģiskie izstrādājumi un informācijas produkti tiek izmantoti visur, bet IT joma, kā jūs jau paši ziniet, sniedz labklājību un izaugsmi.

    Ja Jūs vēl savu dzīvi neesat saistījuši ar informācijas tehnoloģijām, tad tagad ir pats īstākais laiks, lai to izdarītu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ghhh
    04.07.2017 16:19

    rižais noteikti domā, ka ir latvijas Steve Jobs

    05.07.2017 20:43

    Nedaudz oftopiks, bet saistīts ar IT… Kur vai kā pārdod interenta domēnus (strādājošus)?

    ^^
    06.07.2017 18:09
    Reply to  eldberg

    Kādus tieši?
    Piemēram domēnus .net nevar pārdot utt…

    Reklāma