Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm sola pirkstu nospiedumu nolasītāju zem ekrāna stikla 2018. gadā

    Jaunākie raksti

    Lai arī konkurenti ir pasteigušies pirms Qualcomm izziņot pirkstu nospiedumu nolasītāju zem ekrāna aizsargstikla, tomēr izskatās, ka Qualcomm varētu pat šajā sacensībā uzvarēt. Sagaidāms, ka Qualcomm spēs piedāvāt savu pirkstu nospiedumu nolasītāju tehnoloģiju pēc gada – 2018. gada vasarā.

    Qualcomm izmantošot ultraskaņas sensorus, lai nolasītu pirkstu nospiedumus, bet ultraskaņas pirkstu nospiedumu nolasītājam būs viena neliela problēma – to nevarēs uzstādīt viedtālruņiem ar LCD tehnoloģiju, jo LCD panelis, izgaismojums un aizsargstikls kopā ir pārāk biezi. Qualcomm pirkstu nospiedumu ultraskaņas sensori sadarbosies tikai ar OLED ekrāniem. Qualcomm sola, ka ultraskaņas sensors spēs nolasīt arī sirdsdarbības rādītājus.

    Reklāma

    Pagājušā gada nogalē Synaptics izziņoja optisku pirkstu nospiedumu nolasītāju, kas atradīsies zem viedtālruņa aizsargstikla, neaizņemot lieku vietu korpusā. Synaptics pirkstu nospiedumu nolasītājam būtu jāstrādā caur 1 mm biezu aizsargstiklu. Piemēram, Gorilla Glass tehnoloģijas atļauj ražot 0.2 līdz 2 mm biezus aizsargstiklus.

    Anonīms avots norādījis, ka Samsung Galaxy S8 viedtālrunī bija paredzēts izmantot jauno Synaptics pirkstu nospiedumu nolasīšanas tehnoloģiju, bet Synaptics nav spējis tehnoloģiju laicīgi pabeigt. Tiek uzskatīts, ka tieši Synaptics ir vainojams neveiksmīgajā Samsung Galaxy S8 pirkstu nospiedumu nolasītāja atrašanās vietas izvēlē – tikai tur Samsung varēja ātrumā piemeklēt vietu nospiedumu sensoram.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    29.06.2017 13:26

    tas ka Qualcomm vēl nespēj šādu tehnoloģiju piedāvāt, vēl uzreiz nenozīmē ka neviens cits arī to nespēj… nav jau Qualcomm vienīgais ražotājs pasaulē…

    Reklāma