Web Analytics
More
    Reklāma

    Synaptics izziņo pirkstu nospiedumu sensoru zem ekrāna aizsargstikla

    Jaunākie raksti

    Synaptics ir tikko izziņojis optisku pirkstu nospiedumu nolasītāju, kas atradīsies zem viedtālruņa aizsargstikla, neaizņemot lieku vietu korpusā. Synaptics pirkstu nospiedumu nolasītājs strādās caur 1 mm biezu aizsargstiklu. Piemēram, Gorilla Glass tehnoloģijas atļauj ražot 0.2 līdz 2 mm biezus aizsargstiklus.

    Synaptics FS9100 pirkstu nospiedumu nolasītāja sensors atrisinās neskaitāmas viedtālruņu uzbūves problēmas. Pirkstu nospiedumu nolasītāji viedtālruņu flagmaņos kļuvuši par normu, tomēr vēl arvien to izvietošana ir jāieplāno viedtālruņa uzbūvē. Pirkstu nospiedumu nolasītāji parasti atrodami Home pogā vai viedtālruņa aizmugurē, nekādas būtiskas inovācijas nav bijušas, lai nolasītājus nenāktos izvietot uz viedierīces korpusa.

    Reklāma

    Ražotājiem nenāksies veidot fiziskas Home pogas vai izvietot pirkstu nospiedumu nolasītāju viedtālruņa aizmugurē, kas arī būs lielākais jaunā pirkstu nospiedumu nolasītāja pluss. Sagaidāms, ka Synaptics izsūtīs ražotājiem sensora paraugus jau tuvāko nedēļu laikā. Viedtālruņu modeļos Synaptics sensors nonāks 2017. gadā. Šāda ziņa padara iPhone bez Home pogas par visai reālu tuvas nākotnes viedierīci.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Viktors
    14.12.2016 10:37

    Moš tagad pietiks vietas audio jackam…

    Jānis S
    14.12.2016 14:02

    Hmm, interesanti, kā šī sensora darbību ietekmēs aizsargplēve vai aizsargstikls. Vismaz es savam telefonam papildus aizsargplēvi lietoju.

    davfreim
    14.12.2016 19:27
    Reply to  Jānis S

    Jēga?

    Lapsinieks
    14.12.2016 19:54
    Reply to  davfreim

    nesāc akal čīkstēt. visi tie aifonisti, kas cer savu aifonu pēc gada pārdot (kad iznāks jaunāks modelis) lieto aizsargplēvi. Jaunavas, vai zinies.

    14.12.2016 20:41
    Reply to  Lapsinieks

    Nepazīstu nevienu, kas iPhone lieto ar plēvi :)

    P.S. Pazīstu daudzus, kas staigā ar iPhone ar sadauzītiem stikliem.

    davfreim
    14.12.2016 22:10

    Es gan pazīstu daudzus, kas lieto plēvi un visiem viņa ir pretīga, saskrāpēta vai ar gaisa burbuļiem, tāpēc arī jautājums par jēgu visiem tiem ekrāna līmējamajiem sūdiem, normāli turot telefonu kabatā nav nevienas skrambas uz ekrāna, cita lieta ir par korpusu, kurš gan daudz vieglāk skrāpējas.

    Jānis S
    15.12.2016 08:46
    Reply to  davfreim

    Jēga ir tad, ja lieto kvalitatīvu aizsargplēvi vai aizsargstiklu. Tie gaisa burbuļi, saskrāpēta un pretīga ir tad, ja lieto lētus štruntus. Kvalitatīvu plēvi vispār nemana. Manam telefonam tā ir jau gandrīz divus gadus. Neviena gaisa burbuļa, minimāli knapi manāmas švīkas un patīkami slīd. Un cena nav nemaz liela. Lēto plēvi nopirksi pa 3eiro, kvalitatīvu pa padsmit eiro.
    Kāpēc lietoju, vairāki iemesli. 1) Personīgā pieredze rāda, ka arī gorilla glass ar laiku tomēr dabon švīkas. A plēvi nomainīt ir lēti un ātri un kā jauns ekrāns. Pēc 2 gadi telefonu nemetu ārā. To turpina lietot bērni un viņiem ir patīkami lietot nesaskrāpētu ekrānu.
    2) Lai cik piesadzīgi lietoju telefonu, tomēr 2 gadu laikā sanāk, ka telefons nokrīt. Laba plēve palīdz arī absorbēt triecienu un nesaplēst ekrānu (izvēlējos tieši tādu plēvi ar labu trieciena absorbcijas spēju, vismaz tā ražotājs sola un pagaidām nav pievīlis). Bija man telefons bez aizsargplēves. Dabūja minimālu neveiksmīgu triecienu un plaisa ekrānā, gorilla glass.
    Un šeit tas pats, pēc diviem gadiem patikamak atdot bērnam telefonu bez plaisām ekrānā.
    Tāda ir mana jēga lietot aizsargplēves

    Jānis S
    15.12.2016 08:59
    Reply to  Jānis S

    Šobrīd lietoju šīs firmas aizsargplēvi un nevaru sūdzēties par kvalitāti.
    http://www.x-one.cn/EN/aspcms/product/2013-6-14/231.html

    GundarsBarons
    19.12.2016 01:08
    Reply to  Jānis S

    Katram savs. Tā arī nesaprotu, kāda jēga no tā jaunā ekrāna, ja to nekad tā arī neierauga, jo visu laiku virsū plēve? Iedod bērnam pēc tiem diviem gadiem un bliukt! pēc dienas atkal jauna plēve virsū, “lai ekrāns paliek kā jauns.” Bija laiki, kad TV pultis maisiņos lika, un ar putām uz lūpām argumentēja, cik tas ir nozīmīgi… Bet nu lai, katrs jau mēs ar savām dīvainībām. Un tas kurš saka, ka ir normāls, tas toč nav normāls.

    Jānis S
    19.12.2016 08:10
    Reply to  GundarsBarons

    Tu pareizi pateici, katram savs. Es neaģitēju un nemēģinu pārliecināt tagad, ka jālieto aizsargplēves un cik tas ir forši, un parējo rīcība nekam neder. Man pajautāja, kāda jēga, es arī atbildēju, kāda ir mana jēga, kāpēc lietoju. Kā citi dara un uzskata, katra paša darīšana.

    Lapsinieks
    15.12.2016 08:58

    nu i paziņas Tev…
    starp citu – plēve ir tizli – tā saskrāpējas dažu dienu laikā. ir tie rūdīties stikli – ja kvalitatīvi (ar oleofobisko pārklājumu) tad ir baigi ok. neredz un nejūt atšķirību. bet trausli, maitas.

    Jānis S
    15.12.2016 09:32
    Reply to  Lapsinieks

    Lētās plēves ir tizli, tās tiešām skrāpējas ātri. Kvalitatīvas nav neko sliktākas par tiem rūdītajiem. Vismaz tā kuru lietoju ir ļoti OK. Un tai arī ir oleofobiskais parklājums.

    Gunārs Heinsbergs
    16.12.2016 04:25
    Reply to  Lapsinieks

    Es lietoju plēvi savam telefonam jau vairāk kā gadu, telefons kā jauns, ir arī kritis – nekādu problēmu. Šajā ziņā piekrītu Jānis S, ka jālieto orģinālās aizsargplēves. Es šo nopirku pie LMT.

    Uldis M.
    14.12.2016 15:32

    Vēl tik klausules skaļrunis ar priekšējo kameru kaut kā jāieslēpj… kaut gan Xiaomi Mi Mix klausules skaļruni ir izdevies kaut kur aizbāzt…

    Uldis M.
    14.12.2016 17:35

    Ā, bet tas jau tikai atbrīvo no izdalītas pogas… displeja daļā jau viņu tāpat nevar īsti iestrādāt, līdz ar to ekrāns līdz malām vēl pagaidām izpaliek.

    GundarsBarons
    19.12.2016 01:13
    Reply to  Uldis M.

    A bet sony, vai zinies, lasītājs ir izslēgšanas pogā telefona malā. I caur visu plastmasu lasa un pat uzkrāsotais simbols netraucē. Ekrānu var taisīt līdz pašām malām, kam gan jēgu neredzu. Turot ar pirkstiem skarsies pie malām un gļukos. Paies vismaz pāris gadi kamēr iemācīs telefonu atšķirt vai tas pirksts malā tur telefonu vai uzsāk “vilcienu” no ekrāna malas.

    Reklāma