Web Analytics
More
    Reklāma

    5. un 6. maijā RTU iespēja aplūkot mobilo laboratoriju, ko izmanto elektronisko sakaru traucējumu novēršanai.

    Jaunākie raksti

    2017. gada 5. un 6. maijā, kad Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Elektronikas un Telekomunikāciju fakultātē Rīgā, Āzenes ielā 12 attiecīgi norisināsies “Skolēnu Elektronikas olimpiāde 2017” un 10. Latvijas robotikas čempionāts, gan pasākumu dalībniekiem un atbalstītājiem, gan jebkuram interesentam būs iespēja apskatīt mobilo radio monitoringa laboratoriju, ko sakaru inženieri izmanto, lai uzraudzītu Latvijas frekvenču spektra lietošanu, tajā skaitā, atrastu dažādas ierīces un iekārtas, kas izraisījušas sakaru traucējumus.

    Mobilā radio monitoringa laboratorija ir speciāli aprīkots busiņš, ar ko VAS “Elektroniskie sakari” speciālisti izbrauc ielās pēc pieteikuma saņemšanas no sakaru operatoriem vai citiem radiosakaru lietotājiem par dažādiem radiosakaru traucējumiem, piemēram, mobilo sakaru, televīzijas FM radio, ārkārtas dienestu, gaisa un jūras kuģu un citu radiosakaru traucējumu gadījumos.

    Reklāma

    VAS “Elektroniskie sakari” laboratorija un inženieri Āzenes ielā 12 atradīsies 5.maijā no plkst. 12:00 – 14:00., bet 6. maijā no plkst. 10:00 – 15:00.

    Pasākumu mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu interesi par robotiku un inženierzinātnēm un sniegt iespēju tikties ar attiecīgās nozares speciālistiem, kas saprotami izstāstītu par saviem ikdienas pienākumiem, demonstrētu mēriekārtas un izskaidrotu kvalitatīvu elektronisko sakaru nozīmi valsts drošībā, tautsaimniecībā un attīstībā.

    Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) «Elektronikas un Telekomunikāciju fakultātes (ETF) Studentu pašpārvalde rīko “Skolēnu elektronikas olimpiādi 2017”, kas norisināsies 5. maijā no plkst. 10:00 līdz 18:00.

    Latvijas robotikas čempionātu 6. maijā plkst. 10:00 organizē Robotu skola sadarbībā ar RTU Robotikas klubu, Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociāciju un RTU Elektronikas un Telekomunikāciju fakultāti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma