Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT izziņo 2017. gada 1. ceturkšņa darbības rezultātus

    Jaunākie raksti

    Pateicoties viedtelevīzijas un jaunu biznesa risinājumu ieviešanai, Latvijas Mobilā Telefona (LMT) apgrozījums 2017. gada 1. ceturksnī palielinājies par 7% un pieslēgumu skaits par 7,4%, salīdzinot ar pagājušā gada 1. ceturksni. Tagad pieslēgumu skaits LMT tīklā sasniedzis 1,21 miljonu.

    LMT prezidents Juris Binde: “Arī šogad turpinām investēt tīkla un pakalpojumu attīstībā ievērojami vairāk nekā konkurenti. Tas ļauj nostiprināt LMT līderību jaunu produktu ieviešanā un tehnoloģiju inovācijās. Kopā ar IT uzņēmumiem un jaunuzņēmumiem esam sevi pieteikuši pilnīgi jaunos pakalpojumu segmentos, kas balstīti uz modernāko mobilo tehnoloģiju, mākslīgā intelekta un lietu interneta risinājumiem. Šāda uz nākotni vērsta sadarbība un tas, ka plānojam būt starp pirmajiem Eiropā, kuri ieviesīs 5G, ļauj ar pārliecību veidot Latviju kā viedvalsti.”

    LMT turpina virzīties viedvalsts risinājumu attīstības virzienā. LMT Mājas viedtelevīzija jau mainījusi TV tirgu Latvijā. Paplašinot tās funkcionalitāti un saturu, viedtelevīzijai katru nedēļu tagad pieslēdzas 700 jaunu lietotāju, kas liecina par to, ka piedāvājums ir pieprasīts. Savukārt LMT jaunās inovāciju un attīstības partnerības ietvaros sadarbībā ar 4SmartStreets martā tika prezentēts pirmais mākslīgā intelekta stāvvietu meklēšanas risinājuma prototips. Tas palīdzēs autovadītājam tiešsaistē atrast brīvu stāvvietu pilsētvidē un nodrošinās navigāciju uz to. Jau tuvākajā laikā partnerības ietvaros sabiedrībai tiks prezentēti jauni projekti, kas sniegs jaunas iespējas ikdienas uzlabošanai un biznesa, kā arī valsts pārvaldes attīstībai.

    2017. gada sākumā LMT sadarbībā ar Nokia un Rīgas Tehnisko universitāti uzsāka darbu pie 5G tehnoloģiju ieviešanas Latvijā. Šogad uzstādītas pirmās ar 5G tehnoloģiju savietojamās LMT bāzes stacijas un izveidots jaunās paaudzes mobilā lietu interneta tīkls jeb NB-IoT visā Latvijā.

    2016. gada laikā LMT visā Latvijas teritorijā gandrīz katru darba dienu izbūvējis vienu jaunu 4G bāzes staciju, ieguldot 28,4 miljonus eiro.

    LMT izvēlētā stratēģija un laba korporatīvā pārvaldība ir bijis pamats visu galveno finanšu rādītāju pieaugumam. Salīdzinot ar iepriekšējā gada 1. ceturksni, apgrozījums 2017. gada 1. ceturksnī pieaudzis par 7 %, sasniedzot 47 miljonus eiro. EBITDA* (rentabilitāte) šajā periodā augusi par 4 % un sasniegusi 15 miljonu eiro.

    * EBITDA — peļņa pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    27.04.2017 13:23

    … visi tak bēgot prom no tiem čakarētājiem uz labāko citādo un teļu fermu (ja var ticēt komentāriem…)

    Leo
    27.04.2017 13:59
    Reply to  Lapsinieks

    Nez, es tieši pievienošos viņiem.

    Lapsinieks
    27.04.2017 14:16
    Reply to  Leo

    un pareizi darīsi. uzreiz sajutīsi starpību.

    AK
    27.04.2017 15:25

    Oneplus 3T, 2 SIM – Privātais TELE2 un darba LMT, par internetu uzreiz saku, LMT nestāv klāt TELE2, un klienti kas zvana uz darba nr. bieži sūdzās par zvana kvalitāti.
    Tele2 nekad nebij tādas problēmas.

    davfreim
    27.04.2017 19:52

    Nu ar to viedtelevīziju baigi uzbāžās, gandrīz visiem paziņām, kuriem ir LMT šie arī ir zvanījuši un piedāvājuši izmēģināt uz 14dienām :) Pagaidām tajā viedajā kastē ir diezgan maz kanāli, laikam kādi padsmit, bet papildinoties lēnām.

    Bet nu es neko nevaru sūdzēties, no šī gada arī manos laukos 3G vietā ir parādījies LTE, video var vilkt ar 6 MB/s, kas ir vairāk nekā pietiekami, lai darītu visu to pašu, ko daru ar optiku mājās, pat kādu spēli var onlainā uzspēlēt ar ~50ms.

    Reklāma