Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple plāno vēl vairāk kontrolēt iPhone un šoreiz mēs būsim ieguvēji

    Jaunākie raksti

    Nav nekāds noslēpums, ka Apple cenšas maksimāli ietekmēt un pat kontrolēt savu produktu un pakalpojumu izstrādi un lietošanu. Viens no būtiskākajiem iemesliem kāpēc tas tiek darīts – lai varētu garantēt, ka gala produkts darbojas tieši tā kā to iecerējis Apple. Nu un, protams, ietekmes mazināšanai no partneru un piegādātāju puses.

    Šī apsēstība ar produktu perfektu darbību ne reizi vien Apple ir radījusi problēmas. Atceramies taču, ka senos laikos Apple Maps bija pilnīgas briesmas? Tāpat savu procesoru dizaina radīšana ir bijis ļoti dārgs solis, kas nesis jūtamus ieguvumus. Pat it kā tehniski knapāki iPhone joprojām izpogā laukā vairumu “uz papīra” spēcīgākus konkurentus. Tomēr ar procesoriem Apple neaprobežojas.

    Reklāma

    Pirms nedēļas vēstījām, ka Apple plāno pārņemt arī videoprocesoru izstrādi un šī ziņa ir likusi par 70% nokristies akciju vērtībai uzņēmumam Imagination Technologies, kas šobrīd Apple piegādā PowerVR videoprocesorus. Ļoti riskanti būt par Apple piegādātāju.

    Tagad Reuters ziņo, ka Apple vēlas pats izstrādāt arī enerģijas pārvaldības procesorus. Tos pagaidām Apple nodrošina anglovācu Dialog Semiconductor. Analītiķi pat izrēķinājuši, ka Apple nodrošina 70% no šīs kompānijas pasūtījumu apjoma. Informēti avoti norāda, ka jau šobrīd Apple veido šādu tehnoloģiju izstrādes centrus Minhenē un Kalifornijā, lai ap 2019. gadu spētu radīt nepieciešamās Apple produktu sastāvdaļas. Tā kā laika ir pavisam maz un komandā nepieciešami ap 1000 inženieru, Apple agresīvi cenšas no Dialog Semiconductor pie sevis pārvilināt gaišākos prātus.

    Apple ir visai maz jēgas noņemties ar tehnoloģiju izstrādi, ja vien tas netiek darīts ar mērķi pārtrumpot konkurentus, kas šobrīd daļā aspektu ir priekšā. Enerģijas pārvaldības ziņā iPhone spēj nodrošināt pilnu dienas darbību ar vienu uzlādi, tomēr savos telefonu produktos nepiedāvā nedz īpaši izceltas ātrās uzlādes, nedz bezvadu uzlādes iespējas. Tiesa, tas var mainīties, jo gada sākumā Apple pievienojās Wireless Power Consortium organizācijai. Samsung Galaxy Note 7 dižķibele parādīja, ka ietilpīgi akumulatori līdzi nes lielus un eksplozīvus riskus, tāpēc pareizā jomas attīstība ir prātīgā enerģijas izmantošanā un kontrolējot programmatūru un dzelžus, Apple var būt soli priekšā konkurentiem. Ap iPhone 10 prezentāciju palūkosim kas Apple no šī visa būs sanācis.

    AvotsReuters
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    12.04.2017 16:57

    Es teiktu, autors pieļauj nelielas neprecizitātes. Jau šobrīd, vadoties no testiem (GSMarena battery tests – http://www.gsmarena.com/battery-test.php3 ) ar vienādas veiktspējas aparātiem, android izstrādājumiem ir ietilpīgākas baterijas.

    Kristaps Skutelis
    12.04.2017 17:19
    Reply to  wils

    Tajā rindkopā es vairāk biju domājis par veiktspējas testiem.

    Reklāma