Web Analytics
More
    Reklāma

    Spēcīga liecība, ka nākotnē iPhone varēs uzlādēt bez vadiem

    Jaunākie raksti

    Apple ir tik liels tehnoloģiju milzis, ka nereti izvēlas savos produktos nepielietot tehnoloģijas, kas “citiem jau ir sen” un labākajā gadījumā esošas tehnoloģijas izmanto tik ierobežotā veidā, kas daudzos izsauc sašutuma izsaucienus. Es runāju, piemēram, par Apple pieeju NFC bezvadu savienojumu izmantošanā, kad šī tehnoloģija kalpo tikai noteiktu Apple mērķu sasniegšanai – Apple Pay maksājumu sistēmas nodrošināšanai. Interesantākais ir tas, ka Apple pēc šādiem pekstiņiem cauri tiek sveikā!

    Bezvadu uzlāde mūsdienīgos telefonos vairs nav nekāds retums un ik pa laikam kāds telefonu ražotājs noprezentē viedtālruni, ko var uzlādēt bez vadiem. Tāpat arvien vairāk automobiļi tiek aprīkoti ar bezvadu uzlādes paliktņiem. Tas ir pozitīvi vērtējams solis, jo telefonu uzlādēt ir krietni vienkāršāk un ērtāk, ja tajā nav jāmēģina iebakstīt uzlādes spraudnis.

    Reklāma

    Lai arī Apple bezvadu uzlādi nodrošina savam Apple Watch viedpulkstenim, šobrīd neeksistē citi Apple telekomunikāciju produkti, kurus var uzlādēt bez vadu palīdzības. Tomēr arvien vairāk pieaug spēkā baumas, ka nākamajos iPhone mēs bezvadu uzlādes iespēju tomēr ieraudzīsim.

    Kā spēcīgs apliecinājums šīm baumām ir fakts, ka Apple ir pievienojies Wireless Power Consortium organizācijai, kas ap Qi bezvadu uzlādes standartu kopā pulcē nu jau pāri par 200 dažādām kompānijām. Starp organizācijas biedriem ir arī tādi labi zināmi uzņēmumi kā Huawei, HTC, LG, Samsung un Qualcomm. Qi standartu atbalstošie produkti neaprobežojas tikai ar mobilajām ierīcēm un organizācijas tīmekļa vietne vēsta, ka šobrīd ir nopērkami 1343 dažādi Qi standartu atbalstoši produkti.

    Apple pievienojas Wireless Power Consortium

    Apple, protams, sev ierastajā manierē neko daudz par šo soli nesaka. Tik vien kā norāda, ka regulāri iesaistās dažādās organizācijās, kas veido un uztur dažādus tehnoloģiju standartus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    14.02.2017 09:08

    Man pat bērna zobu birstei ir bezvadu lādētājs, bet Ābolam tāda nav!
    Nu arhajis klucis, ko lai saka! :)

    emilsgulbis
    14.02.2017 09:14

    Es jau dzirdu skaļos aplausus un sajūsmas saucienus nākamajā Apple prezentācijā…
    APPLE INTRODUCE WIRELESS CHARGING!!!

    GGrs
    14.02.2017 10:59
    Reply to  emilsgulbis

    Innovation in the highest level…

    Kristaps Skutelis
    15.02.2017 06:49
    Reply to  GGrs

    Pat Android fanboji saprot, ka šāds Apple solis nāks par labu (arī viņiem): http://www.androidcentral.com/android-did-it-first-wireless-charging

    GGrs
    15.02.2017 09:31

    Protams, Apple vada masas un tur arī visi skrien. Kādreiz taču cilvēkiem atvērsies acis. Es pagāšnedēļ tiku pie darba telefona – 6s iphone. Nu skumjš aparāts, tā jau smuks, bet nu tik daudz sīkumu trūkst. Piemēram zvanīšanas funkcija, atveru dialeri un gribu piezvanīt jānim. savā s7 spiežu 5 -2 -6 un redzu visus Jāņus, kas man ir. Iphone caur searchu jāiet… (sorry par rantu īsti ne pa tēmu)

    Kristaps Skutelis
    15.02.2017 09:41
    Reply to  GGrs

    Rants vietā, neviens telefons nav ideāls un Apple produktiem dialeris tiešām nav pats labākais.

    Kaspars Vjaksa
    14.02.2017 10:25

    lai gan samsung jau pēdējās divās paaudzēs savos flagmaņos ir ielikuši wireless charging, tomēr domāju, ka tikai tagad šī extra uzņems apgriezienus un wireless charging iegūs plašāku pieejamību. Paredzams, ka daudzi citi ražotāji sekos.

    Skābene
    14.02.2017 11:04
    Reply to  Kaspars Vjaksa

    Kamēr te daži ākstās ar bezvadu lādētājiem, kas ar vadu pieslēgti pie rozetes, daži citi strādā pie tā, lai varētu skatīties TV, neštepselējot TV iekš to elektrības rozet.

    x
    14.02.2017 12:25
    Reply to  Skābene

    lai uztaisa tik efektīvas ierīces, ka tiešām nevajag to vadu sienā…..lai griež pedāļus, blenžot kastē.
    tiklīdz piemieg un negriež, tā arī bilde nodziest )

    Skābene
    14.02.2017 13:33
    Reply to  x

    Tāda mašīna jau ir izgudrota pirms otrā pasaules kara un tika plaši izmantotas uz velosipēdiem, lai darbinātu lampiņu! To sauc par Dinamo mašīnu!

    Krotow
    14.02.2017 13:35
    Reply to  x

    Bija jau gadījums 1980-tajos, kur viens tēvs bija pieslēdzis TV kasti ģeneratoram un bērniem, lai skatītos multenes, nācās griezt pedāļus :)

    Uldis M.
    14.02.2017 17:25
    Reply to  Krotow

    Jādomā ka atvasēm bija ko noņemties lai saražotu pietiekošu jaudas daudzumu tā laika teļuka darbināšanai…

    Krotow
    14.02.2017 13:42

    Iespēju enerģijas pārnesei bez vadiem atklāja vēl pirms Apple izveidošanas :)

    x
    14.02.2017 18:51
    Reply to  Krotow

    “Strong evidence” latviešu valodā- “cieti” !

    Kristaps Skutelis
    14.02.2017 19:17
    Reply to  x

    O, “cieti” skan labāk! :D

    Reklāma