Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPhone drīzumā vairs neizmantos PowerVR videoprocesorus

    Jaunākie raksti

    Lielbritānijā bāzēts uzņēmums Imagination Technologies ir viens no lielākajiem Apple sadarbības partneriem, jo uzņēmums ražo PowerVR videoprocesorus, kas tiek izmantoti iPhone un iPad. Apple ir paziņojis, ka tuvāko divu gadu laikā atteiksies no PowerVR videoprocesoru izmantošanas, dodot priekšroku pašu radītai tehnoloģijai.

    Apple šobrīd strādājot pie jaunas, pašu veidotas videoprocesoru tehnoloģijas, lai mazinātu atkarību no sadarbības partneriem un to neveiksmēm. Apple ir lielākais Imagination Technologies klients, veidojot pusi no uzņēmuma apgrozījuma.

    Reklāma

    Tiek pieļauts, ka Imagination Technologies paši ir sev izrakuši kapu, nepiekrītot apvienoties ar Apple. Apple pieder aptuveni 8% no Imagination Technologies, pirms aptuveni gada pat esot bijušas oficiālas sarunas par pilnīgu Imagination Technologies nonākšanu Apple īpašumā. Tiek pieļauts, ka Imagination Technologies tik viegli nepadosies. Visticamāk, sākotnējais Apple “pašmāju” videoprocesoru risinājums būs līdzīgs PowerVR, kas ļaus uzsākt tiesvedību par patentu pārkāpumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils
    04.04.2017 10:45

    Tikmēr Imagination Technologies akciju cena ir nokritusies par ~70%

    Lapsinieks
    04.04.2017 11:05
    Reply to  wils

    varbūt īstais mirklis pirkt? varbūt tukšas runas, bet tikmēr kādi pāris pensiju fondi nogājuši pa burbuli…

    Kristaps Skutelis
    04.04.2017 11:48
    Reply to  Lapsinieks

    Kaut kur lasīju, ka Imagination Technologies tagad oficiāli ir nostājušies uz kara takas ar Apple sakot, ka netic, ka ābolkompānija spēj īsā laikā uzbūvēt alternatīvu viņu produktam nepārkāpjot patentus. Būs interesanti.

    x
    04.04.2017 12:30

    nav nozīmes kam kurš tic (makaronu monstrs, anyone?), bet kam labāki eksperti un juristi.
    un var gadīties, ka ābolnieki uzraus uz serdes bijušo partneri un cilvēki tāpēc jau nepārstās pirkt ābolfōnus, tā lūk ir iekārtots, ka dabā izveicīgākie aprj mazāk veiklos – lielākoties, ne jau vienmēr.

    Reklāma