Web Analytics
More
    Reklāma

    Tu nespēsi noticēt, kam 2016. gadā bija ātrākais mobilais internets Latvijā!

    Jaunākie raksti

    Kad pirms kāda laiciņa Tele2 mūs no TV ekrāniem sāka zombēt par to, ka viņiem ir pats labākais tīkls, retais spēja tam noticēt. Arī man tas šķita pilnīgs bleķis, jo vēl nesen pats vairākas reizes biju pārliecinājies, ka Tele2 mobilo sakaru pakalpojumu kvalitāte ir, maigi izsakoties, čābīga un pirms gada Speedtest pētījumā tika atzīts, ka Bitei ir ātrākais 4G mobilais internets Latvijā.

    Tomēr īstā dzīves burvība ir lietu mainīgumā un svaigākais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pētījums parāda, ka Tele2 pagājušajā gadā ir iespaidīgi uzlabojis savu mobilā interneta infrastruktūru un tas ir devis jūtamu efektu arī pakalpojuma kvalitātē. Es zinu, pārsteidzoši!

    Reklāma

    Interneta pakalpojuma kvalitātes mērījumus Regulators veica, izmantojot Regulatora Interneta pakalpojuma kvalitātes kontroles sistēmu https://itest.sprk.gov.lv, kas nodrošina interneta pakalpojuma kvalitātes novērtējumu posmā starp pieslēguma punktu un Latvijas interneta apmaiņas punktu. Regulators 2016. gadā veica gan izlases, gan sērijveida interneta pakalpojuma kvalitātes mērījumus BITE Latvija, LMT, Tele2 un Telekom Baltija mobilajos elektronisko sakaru tīklos dažādās Latvijas vietās. Mērījumi veikti 405 brīvi izvēlētās ģeogrāfiskās vietās, iespējami vienmērīgi aptverot visu Latvijas teritoriju, tajā skaitā 50 vietās Rīgā. Pēc iedzīvotāju skaita lielākajās 20 Latvijas pilsētās mērījumu skaits tika izvēlēts proporcionāli iedzīvotāju skaitam. BITE Latvija, LMT un Tele2 interneta pakalpojuma kvalitātes mērījumi veikti, izmantojot vienādas GSM/UMTS galiekārtas, kas nodrošina mobilajos elektronisko sakaru tīklos izmantoto tehnoloģiju teorētisko datu pārraides ātrumu līdz 150 megabitiem sekundē.

    Tātad, redzam, ka gan Rīgas, gan Latvijas teritorija ir pienācīgi labi nosegta ar mērījumu punktiem. Protams, jāsaprot, ka mērījumi veikti dažādos laikos un tos tādējādi ietekmē dažādi apkārtējās vides un tīkla noslodzes apstākļi, bet priekšstatu par tehnoloģiju izmantojumu un iespējām mēs no šiem datiem varam gūt.

    Cik plaši izplatītas 4G tehnoloģijas ir Latvijā un Rīgā

    Pirms runājam par datu pārraides ātrumiem, jāsaprot cik šobrīd izplatītas ir 4G mobilo sakaru tehnoloģijas Rīgā un Latvijā kopumā. Jāsaka, ka nu jau situācija ir ļoti laba un visi trīs lielie mobilo sakaru operatori ir praktiski pārgājuši uz 4G tīkliem.

    Latvijā kopumā visplašākais 4G pārklājums ir Tele2, mazliet atpaliek LMT un ar diezgan lielu starpību trešajā vietā ir BITE Latvija.

    • Tele2: 96.53%
    • LMT: 87.13%
    • BITE Latvija: 65.57%

    Savukārt, Rīgā visiem trīs operatoriem ir ļoti līdzīgi rādītāji – visi ir plaši izvērsuši 4G tīklus. Priekšā ir LMT un Tele2, bet mazliet iepaliek BITE Latvija.

    • LMT: 98%
    • Tele2: 98%
    • BITE Latvija: 96%

    Šie dati nozīmē, ka Bitei joprojām pieklibo 4G pārklājums ārpus Rīgas un citām lielajām pilsētām. Bite gan nesen ir paziņojusi, ka šovasar uzlabos pārklājumu ap lielajām auto maģistrālēm. Skaidrs, ka visus mūsu zemītes krūmus ar ātru 4G internetu neviens nenoklās, tāpēc dzīvojot un strādājot ārpus lielajām pilsētām Bite joprojām nav īsti konkurents ne LMT, ne Tele2.

    Kāds ir vidējās lejupielādes ātrums Latvijā un Rīgā

    Viena lieta ir izvērst 4G tīklu, bet kas pavisam cits – nodrošināt, lai tas spēj darboties stabili un maksimāli daudz klientiem nodrošināt ātrus un uzticamus sakarus. Tāpēc ir svarīgi palūkoties kādos ātruma diapazonos savu mobilā interneta pakalpojumu spēj nodrošināt katrs operators un cik no mērījumiem procentuāli ir ar augstu ātrumu.

    • Tele2 lejupielādes ātruma vidējās vērtības ir robežās no 8 līdz 53 Mbiti/s;
    • LMT lejupielādes ātruma vidējās vērtības ir robežās no 7 līdz 43 Mbiti/s;
    • BITE Latvija lejupielādes ātruma vidējās vērtības ir robežās no 4 līdz 23 Mbiti/s.

    Tabulā redzam, ka Latvijā trešdaļā mērījumu tikai Tele2 un LMT spēja nodrošināt 30-100 Mbit/s datu pārraides ātrumus. Pie tam Tele2 šajā ziņā ir priekšā LMT. Interesants ir arī mazais >100 Mbit/s ātruma knipucis, ko 1.48% apmērā spējis nodrošināt Tele2. 2014. gada nogalē LMT lepojās, ka Latvijā pirmie sāk izvērst 4G+, jeb LTE Advanced tīklu, taču rezultāts kaut kur izčibējis. Interesanti! Tagad LMT runā par to, ka sāk testēt 5G tehnoloģijas un jācer, ka pēc trīs gadiem runas konvertēsies arī jūtamos darbos.

    Rīgā visiem trīs operatoriem jau iet labāk ar maksimālajiem lejupielādes ātrumiem. Interesanti, ka Bite vairs nav vidēji ātrākais operators, tomēr spēj vairumam klientu nodrošināt stabilas 10-30 Mbit/s lejupielādes. LMT un Tele2 klientiem pieejamie ātrumi ir augstāki.

    • LMT lejupielādes ātruma vidējās vērtības ir robežās no 6 līdz 93 Mbiti/s;
    • Tele2 lejupielādes ātruma vidējās vērtības ir robežās no 4 līdz 111 Mbiti/s;
    • BITE Latvija lejupielādes ātruma vidējās vērtības ir robežās no 3 līdz 35 Mbiti/s.

    2016. gadā Tele2 būtiski uzlabojis savu tīklu

    Analizējot interneta pakalpojuma lejupielādes ātruma rādītājus, kas iegūti, veicot kvalitātes mērījumus Latvijā kopumā un izvērtējot iepriekšējo trīs gadu mērījumu rezultātus, vērojams, ka BITE Latvija, LMT un Tele2 sniegtā interneta pakalpojuma pieslēguma ātrumam ir tendence palielināties. BITE Latvija pieslēguma ātruma vidējās vērtības pieaugums 2016.gadā ir salīdzinoši neliels, LMT lejupielādes ātruma vērtība gada laikā pieaugusi par aptuveni ceturtdaļu, savukārt Tele2 tīklā vērojams būtisks pieslēguma ātruma vidējās vērtības pieaugums – vairāk nekā divas reizes.

    To ļoti labi redz, ja paraugāmies datos par pēdējiem trīs gadiem. Visi trīs operatori ir audzējuši lejupielādes ātrumus, taču tieši Tele2 šajā ziņā pagājušajā gadā ir piedzīvojuši izteiktu lēcienu. Acīmredzot, 4G tehnoloģijas ir kļuvušas pietiekami lētas un Tele2 var vienā rāvienā sakārtot savu tīklu, lai tas būtu atbilstošs šim laikam. Interesanti, vai līdzīga situācija būs arī ar 5G, kad Tele2 laipni palaidīs sev priekšā aizskriet abiem konkurentiem un pagaidīs, kamēr varēs jaunās tehnoloģijas nopirkt “pa lēto”. Pagaidām neesmu dzirdējis, ka Tele2 kaut ko darītu lietas labā. Tik vien kā gaida standartu finalizēšanu.

    “Kopumā divu gadu laikā esam investējuši vairāk nekā 20 miljonus eiro, lielāko daļu no tiem ieguldot tieši tīkla infrastruktūrā. Savukārt mūsu tehniskā komanda īsā laikā paveikusi milzīgu darba apjomu, izvēršot “Tele2” 4G tīklu un padarot to pieejamu 99% iedzīvotāju. Tas ir viens no visātrāk un efektīvāk izbūvētajiem 4G tīkliem Eiropā, un iezīmējis Latviju starp labākajiem 4G pārklājumiem pasaules līmenī. Turpināsim investēt 4G, 4G+ un 4G++ tīklu pārklājumā visā Latvijas teritorijā, jo tās ir tehnoloģijas, kas šogad un arī turpmākos gadus sniegs mūsu klientiem arvien labāku mobilā interneta pieredzi”, saka Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

    Mobilā interneta ātruma mērījumi ilgstošākā laikā

    Interneta pakalpojuma kvalitātes stabilitāti iespējams novērtēt ilgstošākā laika periodā, veicot mērījumus vienā un tajā pašā vietā ar vienādiem mērīšanas nosacījumiem. Šāda veida mērījumus Regulators veic atsevišķās vietās Latvijā un Rīgā, tādējādi iegūstot informāciju par interneta pakalpojuma lejupielādes ātrumu izmaiņu dinamiku konkrētā vietā, kas kopumā raksturo arī interneta pakalpojuma nodrošināšanas iespējas un stabilitāti. Visus 2016.gadā veiktos sērijveida interneta pakalpojuma mērījumus dažādās Latvijas vietās detalizētākā griezumā, kalendārās nedēļas mērogā, katras diennakts stundas vidējās vērtības iespējams aplūkot Regulatora mājaslapā internetā sērijveida mērījumu 2016.gada sadaļā.

    Un kā tad ar balss sakaru kvalitāti?

    Analizējot BITE Latvija, LMT un Tele2 iekšzemes balss telefonijas pakalpojuma runas pārraides kvalitātes rādītājus, secināms, ka visi operatori nodrošina līdzvērtīgu pakalpojuma kvalitāti, turklāt ļoti labā līmenī. Mērījumos novērtētā runas pārraides kvalitātes vērtība liecina par nevainojamu dzirdamību un sarunas uztveramību visu trīs komersantu tīklos.

    AvotsSPRK
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    64 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    05.04.2017 10:55

    a kur “spied nākamo lapu” ar banneri pogas izskatā, kas aizved uz tele2 lapu? :D

    Kristaps Skutelis
    05.04.2017 11:07
    Reply to  Lapsinieks

    Oi, tad būs jātaisa sponsorētais posts un tad vairs neviens neticēs šeit publicētajam. Bet vispār ļoti pārsteidzoši dati.

    Edgars Sosnars
    05.04.2017 11:30

    Īstenībā šie uzlabojumi Tele2 ir jūtami. Kā arī tīkls ir palicis stabilāks. Tieši pagāšnedēļ pēc seniem laikiem redzēju, ka nav 4G, bet ir 3G, kaut kādā vietā.

    Lapsinieks
    05.04.2017 11:39

    dati nav pārsteidzoši. Jo vairāk klientu, jo lielāks noslogojums, jo zemāks ātrums (pie vienāda tīkla). Lielākais operātors vienmēr zaudēs – jātaisa 2x vairāk staciju, bet tad vairs nebūs konkurētspējas. Bet tik un tā LMT ir visvairāk klientu. Tas ir galvā – kā Rimi un Maxima. Tā kā 5 gadus nodzīvou blakus maximai, tagad jau ceturto blakus Rimi, varu teikt, ka maximā ir lielāka izvēle un lētāk. Bet tik un tā man riebjas. Atceros, ka pirms gadien padsmit varēja precīzi pateikt pēc deguna socioloģisko portretu – nelatvietis, Tele2, Maxima, Baltcom TV, bmw, samsung utt. Pat nezinu – nekad neietu pie Tele2, pat ja viņi būs 2x lētāki.

    Krotow
    05.04.2017 12:56
    Reply to  Lapsinieks

    Diezgan precīzs novērojums. Pie kam visvairāk tur ir nevis citu tautību pārstāvji, bet tieši “sovoki” (t.sk. latviešu). Maxima sākumos ap 2000. gadu viņu veikalos jutos kā PSRS atgriezies – pat smaka tā pati. Tagad ir labāk, taču publika pēc būtības tā pati. Tāpēc tur neeju.

    **
    06.04.2017 18:02
    Reply to  Krotow

    Maximas jaunais sauklis “Uzmanies,ka tev bleķis neuzkrīt uz galvas”
    vai arī “Produktam derīguma termiņš beidzies pirms 10 gadiem”

    marsinsh
    05.04.2017 12:59
    Reply to  Lapsinieks

    Diez ko teikt tiem, kam ir Bite (piem. man) ;) . Bet par T2 piekritīšu, ~10 gadu atpakaļ bij šaraškantora. Cik zinu, 2013 nekas vēl nebij mainījies, sarunu kvalitāte bij nekāda …

    GGrs
    05.04.2017 13:50
    Reply to  Lapsinieks

    Jocīgi tev tie stereotipi. Ar bmw nebraucu, maxima besī, bet ir tele2 un samsungs. Esmu tīrs latvietis (cik nu vispār tīrs latvietis var būt :D) Padalīšos ar savējiem: bite = man nav naudas/tīnis, lmt = man darbs iedeva mobilo, tele2 = man darbs nedod mobilo un neesmu tīnis

    Lapsinieks
    05.04.2017 14:14
    Reply to  GGrs

    Tie nav stereotipi, eto raz. Fakta konstatācija, kur nevajag mēģināt saskatīt sevi. Kad mārketinga speci asina savus instrumentus, viņi precīzi apraksta vienu personu pēc dažādiem sociālajiem un psiholoģiskajiem sīkumiem. Lai Tu saprastu: 92% mākslenieku (geju, tehnoblogeru – pats vari izvēlēties) lieto aifonus. Bet ja Tu lieto aifonu – tas vēl nenozīmē, ka esi mākslenieks. Poņimeješ? Turklāt, es jau minēju – pirms gadiem 10-15. Tas ko Tu aprakstīji – vot tie gan jau ir personiskie vērtējumi no max 10-20 cilvēku loka. No šādiem vērtējumiem kā reiz arī rodas aizspriedumi. Man tagad drusku slinkums – varētu Tev izrakt oriģinālas Nokia globālā mārketinga shēmas un Tu varētu pameklēt sevi tur. Skatoties jebkuru vietu šaurāk, varētu atrast daudz neglaimojoša, bet – kad jābliež pa lielam un mērķa auditorija ir (piemēram) urļiki, tad neviens necackāsies ap to, ka 5% urļiku patīk vakaros glāstīt kaķus, kamēr 99% dauza tikmēr mašīnām spoguļus. Galu galā – mēs tak beisbola nūjas pārdodam.

    Skābene
    05.04.2017 14:33
    Reply to  Lapsinieks

    Jocīgi lasīt vīzdegunīgus tekstus no cilvēka, kas lieto Hujavei!
    LMT= Iphone, un tikai! ;) Un degvielu lejam Statoil, nevis braucam tur tikai nokārtot dabiskās vajadzības! Pārtika no Sky, nevis rimi vai Maxima, kur tantes stāv ar saviem atlaižu kuponiem no avīzītēm un sūdzās par to, ka cena neatbilst avīzītei! Un vispār, pēc Zolitūdes maximāls boikots!

    Lapsinieks
    05.04.2017 14:55
    Reply to  Skābene

    kaut ko paņēmi personīgi? man ir pilnīgi vienalga kur tu lej degvielu un kur iepērcies. bet onkuļiem, kuri tev pārdod telefonus, pārtiku un degvielu – nav vienalga. un tu viņiem esi viens mazs cipariņš tabulā, kuram pretī ir neglaimojošs portrets. nu jau arī ar piezīmēm, kādas pornosaites apmeklē. pirms gadiem 10 tā vēl nebija. Re – Tramps deva zaļo gaismu, lai tev smadzenes skalotu vēl precīzāk. Ja nesaproti kopējo musturu. Tie džeki ir lietišķi, nekā personīga. tā nav mana vīzdegunība – plika fakta konstatācija.

    Skābene
    05.04.2017 15:53
    Reply to  Lapsinieks

    Atklāšu tev vienu sen zināmu patiesību, pret kuru visi marketinga triki ir pilnīgi bezspēcīgi! Marketinga zinātnē nav paņēmiena ar kuru atbruņot “Veci” ar iepirkumu sarakstu! Ja vecis iet uz veikalu ar sarakstu, viņš visam pārējam, kas nav sarakstā liek virsū lielo mīksto.

    Lapsinieks
    05.04.2017 17:34
    Reply to  Skābene

    zini – man ir pie siltā brūnā – kam Tu tici. Whatever grabs you. Man tiešām ir vienalga, vai Tu ietilpsti tajos 10%, uz kuriem neiedarbojas mārketings. 90% jau ir 3x vairāk kā tas, uz ko mārketalogi cer.

    x
    05.04.2017 11:01

    kautkāds apolas līmeņa virsraksts, tik skaistā dienā kā šī varētu arī piedot kursoram krišanu šai grēkā))

    Kristaps Skutelis
    05.04.2017 11:08
    Reply to  x

    Paldies! :) Man likās, ka šoreiz noticis tik negaidīts notikums, ka ir vērts par to mazliet patrollēt.

    x
    05.04.2017 11:12

    bet jums nudien izdevās! sajutos kā iekāpis suņa sūdā, tāda sajūta bija, kad vēl apmeklēju vietējos “ziņu” portālus.
    tagad jūtos kā revakcinējies un jūtu motivāciju turpināt nelasīt vietējos ziņotājus. teju vai jāpateicas)

    Kristaps Skutelis
    05.04.2017 11:14
    Reply to  x

    Bet zini, kamēr pats saturs ir labs (un šoreiz tas tāds tiešām ir), tad nav tik lielas nozīmes kāds tam virsraksts. Tu patiesībā vari sev kaut kur mentāli piefiksēt, ka tie kursorieši var māžoties ar satura pasniegšanas formu, taču stafs viņiem ir prīmā. Sarunājuši? :)

    x
    05.04.2017 11:18

    es jau vairāk pareflektēju par ne kursoru

    KKTK
    05.04.2017 12:23

    Nē, riktīgi līmenī virsraksts. Jo tā taču kompānija kam bija slavenā meteorīta reklāma!

    es
    05.04.2017 20:29
    Reply to  x

    Virsraksts šoreiz ir pilnīgi normāls.

    Jānis A
    05.04.2017 11:28

    “Doctors hate him, with this one trick he can…”
    “Top 10 things. You won’t believe number 4…”

    Cepums Kristapam par virsrakstu. :D

    Skābene
    05.04.2017 11:34

    no 2008-2011 lietoju tele2 korporatīvo pieslēgumu un nepiedzīvoju tādu brīdi, ka nebūtu sakaru, ja neskaita kaut kādu tehnisku ķibeli, kad Tele 2 palika uz dienu vai divām bez sakariem (traucētiem sakariem).
    no 2011 līdz šim brīdim ir LMT korporatīvais. Esmu vairākas reizes Salacgrīvā palicis bez sakariem, uz vienu POSITIVUS pat 3 dienas dzīvoju bez sakariem. Sakaru nav RigaPlaza, un atsevišķos Depo veikalos, Ziepniekkalnā pie ķīnas mūra ir tikai viena strīpiņa zonai, bet mobilais nets primitīvu mājas lapu ver vaļā diennakti. Un kā ir kāpušas tarifu cenas no 2011 līdz šim, tas ir vienkārši vājprāts! Tagad korporatīvajiem klientiem ierubīja tādu pat tarifu par netu, kā parastajiem mirstīgajiem! Attieksme LMT mainās tikai tad, kad saņem paziņojumu no cita operatora, ka klients maina operatoru! Tad pēkšņi sāk zvanīties un piedāvāt risinājumus, dsavādāk tēlo beigtu suni!

    davfreim
    05.04.2017 13:48
    Reply to  Skābene

    Riga Plaza ēdu diezgan bieži, ar zonu problēmu nav, kādreiz gan bija švaki tur ar zonu.

    Kristaps Lācis
    05.04.2017 14:58
    Reply to  Skābene

    Starpcitu, zonas strīpiņas ir pilnīgs fufelis, jo nav nekas kas regulētu zonas pieejamības, kvalitātes vai citu raksturlielumu attiecību pret strīpiņu skaitu, katram ražotājam ir savi rādītāji.

    wils
    05.04.2017 15:13

    Kas traucē atteikties no svītriņām uz cipariņiem, kas mērās dBm?

    Kristaps Lācis
    05.04.2017 15:23
    Reply to  wils

    Pirmkārt – nodemonstrē, neesmu sastapies ar tādu iespēju (neesmu arī īpaši meklējis).
    Otrkārt – derēs kādam, kurš var iztulkot ko -“X”dBm nozīmē, cilvēkam vulgaris tas tikai sarežģīs dzīvi. Pieļauju tapēc tie five by five stbiņi ir ieviesti.

    wils
    05.04.2017 16:05

    comment image

    Kristaps Lācis
    05.04.2017 19:36
    Reply to  wils

    Touchè!
    Bet par cipariem – protams visi orientējās GSM līmeņos. Ja es nezinātu, pieņemtu, ka -70 nav labs signāls, labs signāls ir virs nulles. Liela daļa mūsdienās nevar atbildēt, kas ir decimetrs, kur nu vēl orientēties signāla līmeņos. Augstākā matemātika nav prasīta, bet pamatzināšanas telekomunikācijās gan. Laikam nederēs, tapēc atstāsim kubiciņus un strīpiņas. 😜

    Jānis Lāčaunieks
    05.04.2017 22:22
    Reply to  wils

    Tur viss arī nav tik vienkārši ar tiem signāla līmeņiem. Un stabiņiem tai skaitā.
    Zona var būt ‘pilna’, bet sakari tai pat laikā var būt slikti. Tas ka resīvera ieejā ir spēcīgs signāls, nenozīmē, ka tur pienāk derīga jeb pareiza informācija ;)

    wils
    06.04.2017 14:08

    Bet tas noder gadījumos, kad operartori man mēģina sakarināt makaronus uz ausīm.
    Protams, ka lietotāju rīcībā ir arī citi rīki, kas spēj novērtēt konkrēto pieslēgumu, konkrētā vietā.

    geksis
    07.04.2017 04:38
    Reply to  Skābene

    Es Tele2 lietoju kopš 2002. gada un nevaru sūdzēties par kvalitāti. Retās vietās nav (vai slikti) sakari, bet tajās vietās arī pārējie operatori klibo (melnie punkti visiem sakariem). Ir protams arī dažas vietas, kur citiem iet labāk. Piemēram, apmēram 10 gadus atpakaļ, baltkrievijas pierobežā LMT darbojās, TELE2 varēja tikai SMS nosūtīt un arī tikai ja sūtīšanas laikā pameta telefonu gaisā :) nezinu, kā šobrīd tur situācija.
    Uz doto brīdi man darbā, kas atrodas 30 metrus no sakaru torņa, kur ir visi iespējamie raidītāji, jebkurā diennakts laikā Tele2 internets pārspēj LMT (Biti neesmu testējis). Tāpat arī mājās – datu pārraide ir ātrāka Tele2 par LMT. Tai pašā laikā kad aizbraucu ciemos pie drauga vidēja izmēra ciema nomalē Tele2 tīklā sarunāties var tikai ārpus telpām, bet LMT darbojas visur.

    Kopumā visi atradīs punktus, kur viens vai otrs ir labāks par pārējiem, tāpēc, manā skatījumā, katram labāk izvēlēties operatoru pēc personīgās pieredzes konkrētajā teritorijā, kur pārsvarā taisies lietot sakarus.

    KKTK
    05.04.2017 12:25

    Braucot uz laukiem kā ierasts pāris vietās Tele2 internets pierimst – labi dzirdams, jo strīmojas mūzika. Tagad LMT iedeva 1GB, būs jānotestē ar LMT. Ziņošu :)

    GGrs
    05.04.2017 13:52
    Reply to  KKTK

    Kur tev lauki? Uz latgali braucot spotify ar tele2 iet uz urrā. A ko tu ar 1GB strīmosi? Man spotify mēnesī 2 GB mierīgi noēd

    KKTK
    05.04.2017 14:46
    Reply to  GGrs

    Ap Sēlpils mežiem pazūd, aiz Salas un dažreiz aiz Biržiem. Jā nav pašas apdzīvotākās vietas, bet es arī nesūdzos, tikai konstatēju faktu.

    Kristaps Lācis
    05.04.2017 15:00
    Reply to  GGrs

    Manos pāķos (<100km no Rīgas) BITES nav kā sugas (brālim brīvdienas), TELE2 klepo un LMT tikai 3G piedāvā, bet vismaz stabili un strādā. #senčiemnets

    Uldis M.
    11.04.2017 14:36
    Reply to  KKTK

    Savukārt Bite taču tagad spiedīs tieši uz 4g pārklājumu pa galvenajiem valsts auteceļiem, lai braucot ir sajūta ka zona ir visur! https://kursors.lv/2017/03/29/bite-latvija-uzlabo-mobila-interneta-parklajumu-uz-latvijas-lielakajiem-autoceliem/

    Rūdolfs Rancāns
    05.04.2017 12:39

    Tiešām kursors ir nonācis līdz šādam virsrakstam? :/

    Kristaps Skutelis
    05.04.2017 12:52

    Jap, mums patīk trollēt! :)

    YX
    05.04.2017 13:05

    Nespēju noticēt…

    Kārlis
    05.04.2017 13:41

    Pirms pusgada no tele2 pārgāju uz korporatīvo lmt pieslēgumu. Tur, kur es uzturos, datu sakari nav labāki par tele2. Piemēram, vakaros mežciemā 4G ātrums lmt ir ap 3-5mbps. Ja tur mobilajā netā video streams bremzē, tad kāda jēga būtu no lmt tv piedāvājuma pīķa stundās? Jāgaida 5G?
    Un tas pats laukos, kur es uzturos. Zinu, ka Rīgā vairākās vietās Tele2 bija bez-zona (piemēram saharova-dzelzavas apkaimē, pie azur), bet esmu novērojis ka lmt daudzviet ir ne mazāk bēdīgi. Tā ka price/performance nu nav lmt labāka pret tele2. Par biti nav komentāru, jo neizmantoju.

    Toļix
    05.04.2017 14:00

    Nožēlojams virsraksts

    Kristaps Skutelis
    05.04.2017 14:17
    Reply to  Toļix

    Vai ta nu tik traki? Jūties vīlies pēc raksta izlasīšanas? Zināji kurš ir tas ātrākais mob. interneta pakalpojuma sniedzējs?

    **
    06.04.2017 18:08

    Aizdomīgi daudz pozitīvu komentāri par Tele2 ,ka liekas ,ka kāds darbinieks raksta komentārus…

    Kristaps Lācis
    05.04.2017 15:05

    LMT pīķa stundās ir ātrākais nets, nakts vidū TELE2. Pūcēm derēs, es naktī guļu.

    digitalk
    05.04.2017 18:46

    sērijveida mērījumu salīdzināšana starp operatoriem izraisa smīnu, ja nevar uzrādīt klientu skaitu. ja daudzstāveņu guļamrajonā vairums izmanto tele2, tad tas nebūt nenozīmē ‘pakalpojuma kvalitātes stabilitātes’ trūkumu (es filozofiski par 28. attēlu).

    Krotow
    05.04.2017 19:43
    Reply to  digitalk

    “Stabilitātes trūkums” varētu nozīmēt, ka mērītāji nedzīvo guļamrajonos.

    kengurs
    05.04.2017 20:35

    ko jūs tam virsrakstam piekasaties? normāls virsraksts. šis taču ir kursors, labi zināms, ka saturs būs labs.

    Vairis
    06.04.2017 10:55

    Es lietoju Tele2 gadu , neko sliktu nevaru teikt . Laukos vispār ideāls ātrums . Pilsētā ar normāli sad tad vakaros nokrīt 10 mbps . Pirms tam biju paņēmis lmt vakaros vispār bija auzas ātrums zem 1mbps .comment image

    svimart
    09.04.2017 15:52
    Reply to  Vairis

    Tieši mana pieredze, biju ļoti daudz gadus LMT klients, gan 2G, gan 3G, gan 4G. Zvans uz LMT katru trešo dienu – lēns internets, atbilde mūs tas neinteresē mēs garantējam minimālo 5 megabiti utt. Kopš 2 gadi atpakaļ pārgāju uz tele2 vispār nekādu problēmu. Varbūt max ātrums ir mazāks ~ 25 mb/s, LMT brīžiem uzleca uz 65 mb/s, bet tele2 iet dienu un nakti bez ātruma zudumiem.

    as
    06.04.2017 10:56

    LMT Mogo hallē nebija nekāda 4G, 2G nevilka!
    Bieži Rīgā un pierīgas mežos arī nevelk pat 3G, online kartes lādē mūžību:(

    Kaspars Bebris
    06.04.2017 12:44

    man sievai ir ZZ (T2).. laukos viņai ir 4G, man pat 3G ar LMT nav :D

    Lapsinieks
    06.04.2017 20:27
    Reply to  Kaspars Bebris

    man pie dāčas otrādi. ko nu?

    banana
    06.04.2017 22:12

    VISS ir atkarīgs no konkrētā laika noslogojuma konkrētajā bāzes stacijā! Vienu dienu konkrētajā punktā ”ātrākais” ir Bite, nākamajā LMT trešajā dienā Tele2 u.t.t……
    Visi šie ”ātrākie interneta testi” ir FUFELIS!
    Pameiģin notestēt dajebkuru operatoru pie arēna rīga, kamēr notiek, kāds hokeja mačs! ;) Visi laizīs lieldienu zaķa olas!

    NEVIENS nestāv uz vietas(jo tad noietu pa burbuli) VISI op aktīvi attīsta tīkla izbūvē gan ātrumā gan pārklājumā, ja salīdzina kaut tikai 5gadus atpakaļ, kas bija pieejams uz viedierīces ‘pa gaisu’ galvaspilsētas centrā un kas tagad(nerunāsim par tālākiem nostūriem)…. tad tagad visi operatori piedāvā ļoti labus ātrumus ar labu zonu un pieņemamu cenu!
    Jāsāk jau gatavoties ‘5G’ reklāmām un kurš kuru tajās pārsitīs. :D

    Kristaps Skutelis
    07.04.2017 05:47
    Reply to  banana

    Protams, protams, taču ja būtu iedziļinājies rakstā, tad redzētu, ka Tele2 pagājušā gadā ir būtiski izvērsis savu 4G tīklu un tā ir feina tendence, ko citādāk diez vai tik uzskatāmi pamanītu.

    banana
    08.04.2017 00:11

    Kristap…. UN KURŠ OP NAV 16 GADĀ paplašinājis un nostiprinājis 4G tīklu?!?? :D LoL.. šādu jēlību negaidīju no tevīm!

    Kristaps Skutelis
    08.04.2017 05:30
    Reply to  banana

    Pievērs uzmanību vārdam *būtiski*.

    Gunis
    08.04.2017 12:49

    Skaidrs, ka šobrīd ar pārklājumu un ātrumu Tele2 pievilcis līdz LMT līmenim, bet varbūt ir kāds komentārs par ping jeb latency, kas pārskata beigās- Tele2 tas gandrīz 2x lielāks jeb sliktāks nekā LMT.

    Kristaps Skutelis
    08.04.2017 12:59
    Reply to  Gunis

    Es apskatījos arī šādus datus un tie norāda, ka īsti labi Tele2 vēl savu tīklu nav sakārtojuši. Rakstā neiekļāvu, jo tā man šķita pārāk tehniska informācija, kas bez plašāka skaidrojuma nebūtu saprotama vairumam. Bet ļoti labi, ka aizskar šo tēmu. Tā ir būtiska!

    Gunis
    08.04.2017 13:23

    precizējot sevis rakstīto- LMT un BITE ir ļoti līdzīgs latency 4g tīklā- ap 30 ms, bet Tele2- 47ms. Tele2 4G tīklu ir izvērsuši, DL ātrums ļoti cienījams, bet kādēļ pieklibo pings?

    Un pārmetums SPRK, ka pārskatā netiek grafiski attēloti mērījumu rezultāti par augšupielādes ātrumu, kur man interesanti liekas, ka BITEI Rīgā ir ļoti labs (labāks par pārējiem) UL

    Ernests Spics
    07.04.2017 19:17

    Mobilo sakaru operatoru cilvēki maina retāk kā reliģiju!
    Kā var panākt tādu zombēšanas kvalitāti? :))))

    Remarx
    09.04.2017 16:10

    Kas ir vajadzīgs lai nodrošināt mobilos sakarus?
    1.) Zeme, vēlams lai tas gabals būtu privātīpašums.
    2.) lielceļš.
    3.) un kas pats galvenais Augstsprieguma līnija.
    Viss tas bija labs prieks LMT. Torni uzcēla un vis notiek. 4G iekabināja bet ak vai zona 4G tīklam ir maksimums 2km rādiusā.
    Tele2 vispār necēla augšā neko, šie atpirka no Lattelecom torni un lieto. Savā laikā bija tāda fīča kā radiotelefoni, jo mājsaimniecības izklaidus un vadus pievilkt problemātiski, tad izlīdzējās ar radio līnijām. sakari ar Dievu uz pusēm bet bija tomēr. Sākoties mobilo ērai daudzi atteicās un tā tornis palika tukšs.
    Bite ir īpaša kompānija. Cik šiem ir piedāvāts nu nekādi negrib, jo tuvākais Bites tornis no manas sādžas ir 28 un 40km lūk šādi pigori. Tāpēc var brīvi lietot vēl šādus operatorus Bite GSM LT, Omnitel, Tele-2 LT un protams mūsu LMT un Tele-2. Bite ir fragmentāri, ja uzkāpj kādā sakaru tornī vai ēkas augšējos stāvos. Lietoju pats gan LMT internetu tikai, un Tele-2 Balss sakari, ja nu galīgi nav nekas tad atliek radio sakari.

    Guntars K
    19.04.2017 09:53

    Man patīk Tele2 šī te bilde ar labo 4G internetu. Šajā adresē nav pat 2G, tur ir absolūta nulle signāla ārpus telpas.comment image

    Edgars
    21.04.2017 20:20

    Nu ko, gaidam lidz cik eur mēnesī cenu pacels Latvijas ātrākais-Tele2? Zviedrijā nu ir 52 eur/ mēnesī par bezlimita sarunām un internetu: https://twitter.com/tefficient/status/855308388749590531

    Kristaps Skutelis
    22.04.2017 08:21
    Reply to  Edgars

    Latvijā un privātpersonām šādu piedāvājumu nekā nepārdosi. Pie mums pieraduši par mobilajiem sakariem ie*ist kapeiciņu.

    Reklāma