Web Analytics
More
    Reklāma

    Bite Latvija uzlabo mobilā interneta pārklājumu uz Latvijas lielākajiem autoceļiem

    Jaunākie raksti

    Gatavojoties aktīvai ceļošanas sezonai vasarā, Bite uzsāk projektu, kurā attīsta ātra interneta pārklājumu uz lielākajiem valsts autoceļiem. Projekta ietvaros plānots investēt vairāk kā 60 mobilo sakaru bāzes stacijās visā Latvijā, ievērojami uzlabojot ātrumu uz vairāk kā desmit lielākajiem autoceļiem. Šī projekta pirmā posma ietvaros ar īpaši ātru internetu jau aprīkoti autoceļu posmi Rīga–Liepāja un Rīga–Kolka.

    Viena no mobilā interneta galvenajām priekšrocībām – tas spēj nodrošināt pakalpojumu arī atrodoties kustībā. Pieaugot transporta plūsmas intensitātei uz Latvijas autoceļiem, autovadītāji aizvien vairāk novērtē interneta signāla kvalitāti un noturību ceļā. Tāpēc šī gada pirmajā pusē Bite Latvija plāno investēt vairāk nekā 60 inovatīvu 4G tīkla bāzes staciju būvniecībā uz valsts nozīmīgākajiem autoceļiem un to tuvākajā apkārtnē. Šī projekta pirmais posms ir nule kā noslēdzies. Tā ietvaros ar īpaši ātru internetu aprīkoti divi Kurzemes nozīmīgākie autoceļu posmi: Rīga–Liepāja (A9) un Rīga–Kolka (iekļaujot P131). Tie izvēlēti, ņemot vērā noslodzi. Saskaņā ar Latvijas Valsts ceļu datiem, atsevišķos autoceļa Rīga–Liepāja  posmos vien ik stundu pārvietojas vidēji 350 automašīnas.

    Reklāma

    “Mūsu dzīve nav iedomājama bez dažāda veida navigācijas aplikācijām, īpaši Waze, ko saskaņā ar Latvijas Valsts ceļu datiem Latvijā izmanto jau aptuveni 100 000 autovadītāji. Aizvien lielāku popularitāti gūst arī mūzikas un video straumēšana, atrodoties ceļā, tostarp – sabiedriskajā transportā. Tāpēc ātrs un stabils internets ir nevis untums, bet gan ikdienas nepieciešamība. Ne velti pat pasažieru pārvadātāji, rūpējoties par klientu ērtībām, piedāvā izmantot brauciena laikā bezmaksas internetu,” skaidro Bite Latvija izpilddirektors Kaspars Buls. “Plānojot uzņēmuma investīcijas, mēs vienmēr primāri esam domājuši par klientiem – viņu vēlmēm un vajadzībām. Tāpēc jaudīgs internets ceļā ir tikai loģisks solis uzņēmuma tālredzīgā un ilgtspējīgā attīstībā.”

    Šobrīd Bite Latvija tehnoloģiju eksperti jau aktīvi strādā pie jaudīga un inovatīva tīkla attīstības arī citos Latvijas reģionos.

    Bite Latvija iesaka autovadītājiem saglabāt apzinīgumu, kā ceļabiedru izvēloties navigācijas aplikāciju Waze. Bet pārējās priekšrocības, ko sniedz ātrs 4G internets arī pa ceļam, atstāt pasažieru ziņā!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    30.03.2017 11:29

    interneta pārseguma kvalitāte nav Latvijas ceļu īstā problēma……

    Reklāma