Web Analytics
More
    Reklāma

    Pasniegta LATA balva par ieguldījumu atvērto tehnoloģiju izmantošanā

    Jaunākie raksti

    Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) organizētajā konferencē “Atvērtās tehnoloģijas izaugsmei” tika svinīgi pasniegtas Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācijas gada balvas par ieguldījumu atvērtu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstrādē, izmantošanā un popularizēšanā. Balva tika pasniegta 3 nominācijās: Atvērtākā iestāde, Izcilākais tehnoloģiju risinājums biznesā, kā arī Būtiskākais ieguldījums  tehnoloģiju popularizēšanā.

    Balvu par Atvērtāko iestādi saņēma Latvijas Nacionālais arhīvs par Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva veidoto  projektu www.redzidzirdilatviju.lv,  kurā  piedāvā  ikvienam  interesentam meklēt informāciju par arhīvā uzkrātajiem kinodokumentiem un videodokumentiem, kā arī skatīties vietnē publicētos video.

    Reklāma

    Gada balvu par Būtiskāko ieguldījumu tehnoloģiju popularizēšanā saņēma Ernests Gabrāns – par atvērtā pirmkoda tehnoloģijas Drupal popularizēšanu, Drupal kopienas izveidi Latvijā, aktīvu darbību Drupal kopienā, iniciējot un organizējot pasākumus ne tikai vietējā, bet arī starpvalstu līmenī, kā arī par sniegto atbalstu IKT studentiem, sniedzot lekcijas, nodrošinot prakses vietas un stipendijas.

    Turpretī nominācijā par Izcilāko tehnoloģiju risinājumu biznesā balvu saņēma SIA “Intelligent way” – par izstrādāto CEnOS (Connecting Engineering Open Source)  integrēšanas platformu, kas apvieno dažādas inženiermodelēšanas (CAD/CAE) atvērtā pirmkoda programmatūras.
    Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, atklājot Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) konferenci “Atvērtās tehnoloģijas izaugsmei”, uzsvēra, ka Latvijas digitālās politikas mērķis ir nodrošināt iespēju ikvienam izmantot informācijas un komunikāciju tehnoloģiju sniegtās iespējas, veidot uz zināšanām balstītu ekonomiku. Īpaša uzmanība digitālajā politikā ir pievērsta atvērto datu principa ieviešanai publiskajā pārvaldē, jo tā sevī ietver līdz šim nenovērtētu digitālās ekonomikas attīstības potenciālu, pārvēršot informācijas resursus, kuri rodas publiskajā pārvaldē, jaunās inovatīvās uzņēmējdarbības idejās un pakalpojumos, kas spēj palielināt ienākumus un radīt darbavietas.

    Konferencē piedalījās vairāk kā 200 informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares profesionāļi, uzņēmēji, valsts, pašvaldību un izglītības iestāžu darbinieki, lai dalītos zināšanās un diskutēt par to, kā ar atvērtu tehnoloģiju palīdzību veicināt valsts, pašvaldību, izglītības iestāžu un privāto uzņēmumu izaugsmi, uzsverot drošības, privātuma, datu uzglabāšanas un pārvaldības aspektus.

    Pasākuma galvenais atbalstītājs ir IBM. Pasākuma norisi atbalsta arī Squalio CC, Clusterpoint un Proact IT Latvia. Informatīvi atbalsta LMT.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma