Web Analytics
More
    Reklāma

    BOOT.Lv ēra ir noslēgusies!

    Jaunākie raksti

    Par šajā rakstā pausto viedokli interneta vietne Kursors saņēma pretenziju no jaunā BOOT.Lv īpašnieka. Izrādot cieņu pret interneta vietnes “RītaKafija.lv” un interneta vietnes “BOOT.Lv” lasītājiem, Raksta autors groza Rakstā paustā viedokļa formu, atsakoties no vārda “pseidomedijs” lietojuma saistībā ar interneta vietni “RītaKafija.lv” un no sākotnējā rakstā ietvertā teikuma “Pilnīgi žēl, ka BOOT savu dzīvi beidzis tik nejēdzīgi.” (Kristaps Skutelis, 07.02.2017)

    Šodien uzzināju, ka ir notikušas izmaiņas ar senāko Latvijas tehnoloģiju mediju BOOT.Lv. Tas kārtējo reizi ir mainījis īpašniekus un šoreiz nonācis neizsakāmas izcelsmes RītaKafija.lv īpašumā. Jā, arī man par tādu pirmā dzirdēšana. Šobrīd tuvojoties vēlēšanām vispār ir uzradies daudz šādu pseidomediju, kas ir piešāvuši roku sociālajos tīklos viegli apkārt padodama satura radīšanai un mēļo, ka šādā veidā tiek izplatīti arī propagandas materiāli. Bet ne par to šoreiz stāsts.

    Reklāma

    Lai arī par BOOT daudziem pamatā nav diez ko labas atmiņas, tomēr nevar noliegt, ka nepilnu 15 gadu garumā tas ir bijis apmeklētākais (noteiktos periodos arī vadošais) tehnoloģiju medijs Latvijā. Tas ir izaudzinājis vairākus par tehnoloģijām lieliski rakstošus cilvēkus un BOOT forums ilgus gadus Latvijas internetā bija galvenā vieta diskusijām par tehnoloģijām. Es arī joprojām apbrīnoju BOOT veidotāju gājienu ar žurnāla izdošanu. Pat tagad to vērtēju kā pilnīgi dullu ideju, kam pats nespētu saņemties.

    Vispār jāsaka, ka tehnoloģiju mediju vide Latvijā ir praktiski neeksistējoša. Es joprojām īsti nesaprotu kā tas nākas, ka vērā ņemamas un ietekmīgas tehnoloģiju sadaļas nav izveidojuši tradicionālie ziņu mediji. OK, zinu, runā, ka šajā biznesā nav naudas un tīras idejas vārdā neviens neko tādu nedarīs. Arī gadžetu jūsmiņiem entuziastiem ar laiku uzrodas dzīve un zūd interese par šādiem rakstu darbiem. Rezultātā esam nonākuši līdz situācijai, kad par tehnoloģijām kvalitatīvi un ar entuziasmu Latvijā neraksta praktiski neviens. Un tas ir ļoti slikti, jo bez veselīgas konkurences nav nekādas attīstības un zaudētāji ir visi. Tiesa, es arī neredzu, ka kāds šobrīd varētu Latvijā palaist vērā ņemamu tehnoloģiju portālu. Man ir diezgan liela skaidrība kādam būtu jābūt labi apmeklētam tehnoloģiju medijam (Latvijā), tomēr šāda mērķa sasniegšanai būtu nepieciešamas iespaidīgas investīcijas. Bet naudu var ieguldīt krietni prātīgāk nekā nodedzināt mediju biznesā, tāpēc jāsaka, ka Latvijā tehnoloģiju mediji darbosies tikai uz entuziasma pamata. Kad beigsies tas, paliksim vieni milzīgajā draņķsatura okeānā.

    No vienas puses varētu domāt, ka it kā jau pārāk liela bēda nav, jo svešās mēlēs saturs ir pietiekams blāķiem vien. Tomēr es uzskatu, ka ir liela nozīme apvienot kvalitatīvu un lokāli relevantu informāciju par valstī notiekošo IT jomā. Iespēju robežās to cenšamies darīt Kursorā un esam iemanījušies būt dzīvi jau trīs gadus. Arī neviltota entuziasma par jaunākajām tehnoloģijām mums vēl pietiek un ir idejas kā attīstīt Kursoru arīdzan! Lasītāji, paldies, par mums veltīto uzmanību un arī par to, ka neļaujat atslābt ne mirkli!

    Bet par BOOT gan aicinu ieturēt klusuma brīdi un tad pāršķirt šo aizrakstīto vēstures lappusi.

    boot

    Šādi BOOT izskatījās 2005. gadā
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    80 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    01.12.2016 18:50

    Njā! Boot jau kādu laiku bija uz pauzes. Vakar pamanīju papildinātu nosaukumu un jaunu sākumlapas izvietojumu, taču ziņas jaunas gan nē. Tagad skaidrs. Paldies, Tev, KURSOR, ka esi joprojām ierindā un kvalitatīvs! Tevi šķirstu katru dienu! Lai Tev pietiek entuziasma ļaut mums turpināt ierasto dienas ritmu! :)

    Krotow
    01.12.2016 18:56

    Cik vispār ir par tehnoloģijām visaptveroši rakstošu mediju? Visā pasaulē arī nav nemaz tik daudz tādu, kurus var uzskatīt par veiksmīgiem.Taisnība arī par auditorijas vecumu – ar gadiem mainās intereses un arī vairs nav laika lasīt visu. izskatās, ka Boot-ā pašlaik reāli dzīvo tikai forums.

    Nez kas tagad notiek ar kakao.lv? Tika regulāri lasīts laikā, kad Boot jau sāka stagnēt un Kursors vēl nebija pacēlies. Pēc tā, ko pirms brīža tur redzēju, izskatās, ka tur autoram tagad arī ir citas intereses.

    01.12.2016 19:11
    Reply to  Krotow

    Jā, pareizs novērojums. Kakao autoriem citi aktuālāki darbi svarīgāki un tas projekts arī ir uzskatāms par mirušu.

    Tom
    01.12.2016 20:07

    Propaganda, Kristap. PropAganda.

    01.12.2016 20:19
    Reply to  Tom

    Doh, pareizi. Paldies!

    01.12.2016 20:56

    Mjā, žēl, esmu vairāk iekš notepad.lv, bet tur arī viss iet kā pa kalniem un lejām. :(
    Šo rītakafiju netīšām uzgāju caur youtube – tur viņi taisa dažādas intervijas, utt.. Un arī brīnos – no kurienes pēkšņi ir uzradies «mēdijs», ar normālu video aparatūru, daudz autoriem, e.t.c.. Tur kāds grūž iekšā piķi, tas ir vairāk kā skaidrs. Nedomāju arī ka boot.lv pārdevies par kapeikām.

    Lapsinieks
    01.12.2016 21:38
    KasparsB
    01.12.2016 22:12

    kāda ēra beigusies? sen jau boot.lv turās tikai uz forumu un kā portālam ēra jau ntos gadus beigusies, .. tālāk jau redzēs kā būs.

    01.12.2016 22:15
    Reply to  KasparsB

    Protams, protams, bet tagad vienkārši viss ir oficiāli galā.

    kamis
    02.12.2016 07:47

    tad nav ko rakstit mulkjibas! oficiali? vnk cepiens tev ka kursoram bus konkurents no tadiem kas gruzh pikji! cik nu vini bus iespejams. okjert kursoru cits jautajums!

    02.12.2016 08:31
    Reply to  kamis

    Kā ir, tā rakstu! Un par konkurences jautājumu es jau rakstīju augstāk. Paņem acis savās roķelēs un izlasi! ;)

    banana
    01.12.2016 22:22

    Man boot jau izdzisa no grāmatzīmju ‘ITziņu’ mapītes šajā vasarā, jo tur kāda jauna ziņa reizi mēnesī tika uzcepta translate- copy-paste veidā jau kādu laiku.
    Man jau liekas, ka TIE laiki ir garām un visi kuri vēlas uzzināt ko jaunu/svaigu, lasa angliski kādu vadošo ārvalstu mēdiju grandu, latviskās copy-paste ziņas galīgi vairs nevienam nevajag!

    Un lai būtu kādas unikālas ziņas, tur vajag nopietnu ikmeneša finansējumu UN nopietnu auditoriju… Abas šīs lietas tehnoloģiju sfērā ir neiespējami LR valstu robežā dabūt, tapēc mūsdienās visi latviešu ‘IT’ ziņu portāliņi ir nekādi. (No offence Kristap)

    IT portāli latviešu valodā ir tikpat ”veiksmīgi” cik latviešu youtube vloggeri, cik atri atverās tik ātri aizverās jo latviešu valodas auditorija ir pārak maza lai ko nopietnu varētu uzsākt.

    01.12.2016 22:37
    Reply to  banana

    Piekrītu, ka pamatīgam oriģinālsaturam mums šobrīd nepietiek resursu.

    Toties mums šobrīd labi sanāk raisīt interesantas diskusijas par lokālas nozīmes IT aktualitātēm un tā manās acīs arī ir lielākā Kursora vērtība. Jaunumus izlasīt svešzemju portālos tiešām var, taču tur nepadiskutēsi interesanti un dzimtajā mēlē.

    Par tiem vlogeriem nav viss tik slikti, jo arī 35 tūkstošu auditorija ir pietiekami liela, lai ar to varētu strādāt un pat kaut ko nopelnīt.

    eerks
    01.12.2016 22:27

    Aizvāciet to Nikon reklāmu, citādi kursors.lv ēra beigsies līdzīgi.

    01.12.2016 22:34
    Reply to  eerks

    Tikai mieru, šī formāta reklāmas mums te ir pavisam reti un netiek pat visas apstiprinātas. Bet uzreiz varu pateikt, tās ik pa laikam būs arī turpmāk.

    Ēriks
    01.12.2016 22:40

    Manuprāt, Kursorā ar reklāmu izvietojumu viss ir kārtībā, jo netraucē izlasīt rakstu, kā dažās citās lapās, sevišķi no telefona apmeklēt tās ir kaitinoši.
    Kursorā dienā iegriežos vairākkārtīgi.

    02.12.2016 10:08
    Reply to  Ēriks

    Paldies par komentāru! Ar reklāmām ir mūžīgā cīņa. Proti, bez tām pavisam arī mēs nevaram, bet nav arī nemaz tik viegli izplānot kā tās izvietot tā, lai darbotos (nestu finansiālu ieguvumu) un pārlieku netraucētu lasītājiem. Pagaidām, šķiet, spējam saglabāt šo balansu.

    eerks
    04.12.2016 11:42

    Katru dienu pa visu ekrānu Nikon reklāma nedēļas garumā un izvēlnes visas aizsedz. Piedodami, ja izvēlnes augšējās būtu pieejamas un Adblockam ļautu sagremot. Šoreiz ir par traku.

    04.12.2016 14:32
    Reply to  eerks

    No kādas ierīces un ar kādu izšķirtspēju raugies uz Kursoru?

    Lapsinieks
    04.12.2016 20:14

    P9 tas pac. ja kas.

    04.12.2016 20:24
    Reply to  Lapsinieks

    Kāda tev izšķirtspēja?

    Lapsinieks
    04.12.2016 23:21

    Nu bļin… Nezinu, smuki viss izskatās… Cik Tu mēnešus nostaigāji ar p9, neatceries pac?

    Wecan
    02.12.2016 06:13
    Reply to  eerks

    Beidzēj tu? Tev citos ziņu portālos bans ir uzlikts? Tevi te neviens netur, aiziet !

    Mahmuds
    02.12.2016 13:04
    Reply to  eerks

    Uzliec telefonā Adguard un nebūs Tev reklāmu. Darbojas bez root.

    Usinss
    02.12.2016 08:11

    Nu un kursors arī ir iekšā Vienotības finansētajos projektos… mī un žē… kur lai tagad liekamies. Itkā Āboltiņu vēl neslavē un šamējā arī iPhonus kursoram neapskata….

    02.12.2016 08:32
    Reply to  Usinss

    Kursoram un man personīgi šobrīd nav nekāda sakara ar politiskajiem spēkiem. Neplānoju arī mainīt šo labo tradīciju. Mūsu lauciņš ir tehnoloģijas un tajā politikai nav vietas!

    Jānis A
    02.12.2016 09:04

    Boot.lv aizgāja pa grunti, kad viņi ieviesa FB, draugiem un twitter “pases” komentēšanu jebšū nekādi Disqusi vai anonīma komentēšana vairs nebija pieejama, kas attiecīgi noveda no 10-20 komentiem pie raksta uz 0-1 komenta pie rakstiem.

    02.12.2016 10:11
    Reply to  Jānis A

    Šis ir ļoti labs jautājums. Es atceros, ka savulaik BOOTā bija ļoti, ļoti daudz komentāru, bet vairums no tiem bija bezjēdzīga d*ršanās par tēmu un netēmu. Tas rada trafiku, bet citādi jēgas no tā nav, tikai negatīvais aspekts.

    Kursorā es jau no sākta gala izmantoju Disqus, jo gribu, lai lasītājiem ir normāla iespēja pieteikties ar soc. tīklu kontiem, bet esmu saglabājis arī anonīmās komentēšanas iespēju. Daļā gadījumu tas ir svarīgi. Tomēr jāsaka, ka tāpat to komentāru padarīšanu nevar laist pašplūsmā un aktīvi moderēju sarunas – dzēšu laukā visus rupjos un neadekvātos komentārus. Jā, dažs labs to sauks par cenzūru, bet es to uztveru kā tiešu veidu kā uzturēt kvalitatīvas diskusijas. Pie lielākiem komentāru apmēriem tas būtu pagrūti izdarāms.

    digitalk
    03.12.2016 14:58

    > dažs labs to sauks par cenzūru

    to sauc par moderāciju :)

    Krotow
    06.12.2016 01:05
    Reply to  digitalk

    Dažs ar savu verbālo caureju ir vienkārši līdz pretīgumam izlaidies. Šķiet, tu vēl varētu atcerēties, kā moderēja FidoNet ehes. Tur 80% šodienas anonīmo pēc pirmā uzbrauciena nokļūtu read/only režīmā uz visiem laikiem. Sankcijas par trīsstāvīgajiem u.tml. bija bans.

    pirx73
    03.12.2016 16:21

    Moderēt – nozīmē VADĪT diskusiju. Proti, pieskatīt lai diskusijas dalībnieki nenolaižas līdz prastai apsaukāšanai, nenobrauc no diskusijas tēmas (angliski – derailing the thread), dzēš netēmas un neadekvātus komentārus, protams aizrāda un ja vajag – lielākos rupekļus un strīdus gaiļus, noliek uz rezervistu soliņa.
    Man ir aizdomas, ka boot īpašniekiem vajag tikai trafiku, vienalga cik tas ir bezsakarīgs. Ko jaunie saimnieki grib – spriest neņemos.

    Kaspars
    02.12.2016 15:23
    Reply to  Jānis A

    Es gaidu to dienu, kad anonīmie negāciju sludinātāji tiks aizliegti kā šeit, tā jebkur citur internetā- ja nevari ko pateikt parakstoties zem tā, tad varbūt nemaz nevajag teikt?

    02.12.2016 15:36
    Reply to  Kaspars

    Tā gluži arī nevajadzētu darīt, jo retos gadījumos anonimitāte var noderēt. Piemēram, lai celtu trauksmi par kaut kādiem jautājumiem.

    Kaspars
    02.12.2016 15:41

    Tas ir pārāk retos gadījumos. Ja paskatās komentāru plūsmu, tad pamatā visas negācijas, agresija un cita veida neadekvātie komentāri, stipri lielā vairumā, nāk tieši no anonīmajiem lietotājiem. Arī šeit netrūkst regulāro pārgudrīšu, kuri nekādi labu iespaidu par Kursoru neatstāj.

    02.12.2016 15:50
    Reply to  Kaspars

    Neadekvātos komentārus es bez lielām ceremonijām dzēšu laukā. Visādi citādi pie mums te ir iespēja brīvi paust dažādus uzskatus un tālāk jau argumentēti diskutēt par tiem.

    Kaspars
    02.12.2016 16:04

    Šeit es Tev nepiekrītu, vairāku Kursos.lv komentētāju attieksme un komentēšanas maniere man šķiet diezgan nepieņemama un tehnoloģiju medijam neglaimojoša, ir tak Latvijā cehs.lv, kāpēc jāpiesārņo tehnoloģiju blogs ar savu neapmierinātību par dzīvi un mūžīgo citu pārmācīšanas modeli?!

    02.12.2016 16:21
    Reply to  Kaspars

    Šādos gadījumos aicinu izmantot funkciju, kas atzīmē konkrētos komentārus kā nevēlamus (karodziņa ikona pa labi no komentāra). Tādējādi es redzēšu, ka tiem jāpievērš pastiprināta uzmanība.

    Lapsinieks
    02.12.2016 21:13

    ak redz kā tas strādā!
    arī lielie kliedzēji, nez kāpēc, nelieto savu vārdu un uzvārdu. un par soģiem uzstājas. imho… pietiek, ka bloga īpašnieki regulē kas ir un kas nav vēlams.

    Jānis A
    05.12.2016 13:45
    Reply to  Kaspars

    Hehe, bišk ironiski, kliedz pret anonimitāti, bet pats Kaspars arī ir pa pusei anonīms šeit.

    Kaspars
    05.12.2016 21:14
    Reply to  Jānis A

    Tu tak esi divains… kads pus-anonims? Ko Tu gribeji, lai es seit personas kodu, bankas kartes datus uc lietu publiceju? Un protams viens anonimais piebalsotajs jau atradas- veiksmi jums, tikai neaizmirstiet par izsargasanos…

    Janis
    06.12.2016 10:42
    Reply to  Kaspars

    Nesaprotu par, ko Tu tā “cepies”?
    Kāda atšķirība, vai mans vārds ir zilā krāsā, kā tavējais, vai pelēkā.
    Abi šeit esam anonīmi.
    Pazīstu ļoti daudzus Kasparus, par laimi Tu neesi viens no tiem…

    Jānis A
    06.12.2016 11:20
    Reply to  Kaspars

    Wow, mierīgāk, nevajag tik agresīvi uzreiz.
    Īstenībā ļoti smieklīgi sanāk, ironija Nr. 2 tagad. Pats runāji par anonīmo komentāru agresiju augstāk, bet vienīgais agresors esi tu šeit :)

    Kā Janis minēja, Kasparu Latvijā ir ļoti daudz un kurš no tiem visiem Kaspariem esi tu, es nezinu, vai arī tu runā par savu mikroskopisko Disqus bildi?

    Kaspars
    06.12.2016 17:03
    Reply to  Jānis A

    Piesieties jau var pie visa! Kā redzu, manu mesidžu kāds anonīmais klaidonis ir saņēmis un neapmierināts tagad cenšas man kaut ko pierādīt un apgāzt to ko es teicu. Vairāk komentāru no manis anonīmajam di… netiks veltīti!

    Janis
    07.12.2016 08:48
    Reply to  Kaspars

    Lūk tā tik ir “cepšanās” paraugstunda … :))

    Lapsinieks
    07.12.2016 12:51
    Reply to  Kaspars

    Ir jau drusku ironiski, ka pats tik ļoti sargā savu identitāti un gan jau ka ne šīs diskusijas iespaidā nupat savu diskusa kontu esi padarījis “privātu”.
    Problēmas atrisinātu komentēšana ar feisbuka pasi.
    p.s. Diskuss nav vienīgais resurss kur karājas maza bildīte ar jaunu vīŗieti zilā jakā. Tas ir vienīgais iemesls, kāpēc es soc.tīkliem neizmantoju savu foto. Nupat bija viens gadījums, kad nopietnā lapā bija klienta testimonials – iegūglēju foto vienam no “laimīgajiem klientiem” un atradu desmit dažādas personas. Sazinājos linkedinā – viņš i nezināja, ka ir laimīgais klients. Kaut kā tā…

    Kaspars
    07.12.2016 18:23
    Reply to  Lapsinieks

    “…un gan jau ka ne šīs diskusijas iespaidā nupat savu diskusa kontu esi padarījis “privātu”.
    Problēmas atrisinātu komentēšana ar feisbuka pasi.”

    Vispār tieši šīs diskusijas iespaidā gan!

    “Tas ir vienīgais iemesls, kāpēc es soc.tīkliem neizmantoju savu foto. ”

    Ja kādam tik ļoti patīk, lai tak izmanto manu foto. Facebook ir cik tur to lietotāju, super mega izvēle ar bildēm, lielākajai daļai vismaz profila foto tāpat ir publisks, tā kā, var jau slēpties aiz izbāztas lapsas, bet kāda jēga? Protams, čekas darboņiem un CIA aģentiem tas varbūt aktuālāk, es nepiederu ne pie viena not iem, tā kā kaut kā vienalga.

    reiny
    02.12.2016 09:46

    boot.lv bija/ir labs forums. Pietrūkst kaut kas tāds kursorā. Būtībā boot.lv forums + Kursors ziņas un apskati būt laba un perspektīva kompbinācija.

    Un boot forumā es parasti nonācu tādēļ, ka pirmajā lapā pamanāmā vietā bija redzamas pēdējās komentētās tēmas. Uztaisit kaut ko līdzīgu.

    Lapsinieks
    02.12.2016 09:54
    Reply to  reiny

    forums te nedzīvos, kamēr te nevarēs ar to pašu Diskuša pasi komentēt.

    02.12.2016 11:13
    Reply to  Lapsinieks

    Neesmu drošs, ka ar Disqus var uzbūvēt forumu. Vismaz savulaik, kad skatījos, nebija gatavu risinājumu. Bet idejiski būtu diezgan kruti.

    04.12.2016 04:51

    Kristap, nebūtu tur nekas grūts. :)

    02.12.2016 10:07
    Reply to  reiny

    Es vispār domāju, ka 2016. gada nogalē forumi ir noiets etaps un tādus vairs neviens īsti nelieto. Proti, tiem nav vietas mūsdienu sociālo tīklu ērā.

    P.S. BOOT gadījumā forums būtu bijusi vienīgā lieta, ko būtu bijusi jēga pārņemt/atstāt dzīvu.

    Kristaps Lācis
    02.12.2016 10:48

    Ja es esmu sapratis pareizi, boot forums ir neatkarīgs no boot portāla..

    02.12.2016 11:03

    Kādā ziņā neatkarīgs? Divi dažādi tehniski risinājumi, bet saimnieks jau abiem viens un tas pats.

    pirx73
    03.12.2016 14:03

    Neatkarīgs tādā ziņā ka boot admini un moderi boot.lv lapas komentāriem klāt netiek un pārvaldīt nevar. Arī boot.lv foruma kontu komentāriem boot.lv lapā izmantot nevar. Tās ir divas pilnīgi neatkarīgas pasaules, kuras dzīvo katra savu dzīvi.

    03.12.2016 14:06
    Reply to  pirx73

    Tās ir tehniskas dabas nianses. Saimnieks tam visam ir viens.

    pirx73
    03.12.2016 14:18

    Tas ir zināms. Taču visi iepriekšējie boot.lv saimnieki, izņemot varbūt Zigmāru, ir bijuši pilnīgi vienaldzīgi pret forumu un tā attīstīšanu. Forums jau sen ir palaists pašplūsmā un to neviens nemoderē.

    03.12.2016 16:17
    Reply to  pirx73

    Es uzskatu, ka tā ir viena no bijušo BOOT īpašnieku kļūdām.

    reiny
    02.12.2016 11:02

    Tad es laikma esmu vecmodīgs, bet man dažos gadījumos Forums liekas pats piemērotākais. Piemēram, ja ir dabūts kāds jauns aparāts, tad tīri interesanti ir palasīt, ko tauta saka tieši par to pašu tēmu. Vai arī, kad jāpērk kaut kas jauns, bet vēl nav izlemts ne modelis, ne firma ne parametri.
    Galvenais, ka forumā var diskutēt lēnām (piemēram 3 ieraksti nedēļā) un tēma ir atrodama arī pēc gada.

    Iespējams, ka svarīgākais šai situācijā ir atgriezeniskā saite ar lasītāju. Boot mēnešiem neielika nevienu rakstu, bet bij dzīvs pateicoties forumam. Ja jūs neko nerakstīsiet 2 nedēļas, tad par kursoru aizmirsīs. Regulārie apmklētāji mazliet papukstēs pie sevis un atradīs citu avotus.

    deni2s
    02.12.2016 13:22

    Nepiekritīšu. Soc tīkli ir tā virspusēji, bet forumos informācija tiek sakarīga grupēta un to ir viegli atrast. Auto tematikā, piemēram, nekas labāks par forumiem neeksistē. Forumos ir dziļākas diskusijas, mazākas atkārtošanās ar sekliem jautājumiem.

    02.12.2016 13:47
    Reply to  deni2s

    Tā tie vecie cilvēki domā, jā :)

    Lapsinieks
    02.12.2016 15:03

    nu neaizmirsti, ka mūsu sabiedrība noveco. Tā ka drīz visi dalīsies divās daļās – vieni, kas klausās vinila plates, un otri, kas beiguši spec.internātskolas un sakarīgi nevar salikt vienā teikumā trīs vārdus latviešu valodā bez 5 kļūdām.

    Krotow
    17.08.2021 13:00
    Reply to  Lapsinieks

    Par vinila platēm tu pārspīlē. Taču par otrajiem piekrītu 100%.

    reiny
    02.12.2016 16:28

    Tie vecie vēl plāno dzīvot 30-50 gadus. Tādu ir daudz. Viņiem ir darbs un mazliet naudas pēc obligāto dzīves izdevumu apmaksas. Viņiem ir gimenes, kuras ik pa laikam jāapgādā ar telefoniem un citiem gadžetiem. :)
    Un pirms pirkumiem viņi ievāc informāciju internetā. Bet ne visi no viņiem dzīvo Facebook, twiterī utml vidēs.

    pirx73
    03.12.2016 13:52
    Reply to  reiny

    Ar uzsvaru uz “bija”. Pēdējā laikā pilda tikai sociāla čatiņa ar “vieglu IT piesitienu” funkciju. Norakstāms.

    as
    02.12.2016 10:14

    Kāpēc tik drūmi par boot? Neesmu tehniskais un ne IT geeks, bet labprāt palasu. Vienīgais, kas besssī, ir :”vecie, viedie, bet agresīvie” biedri, kas sevi uzskata par visgudriem un komunicē diezgan agresīvā un vīzdegunīgā formā ar jauniņajiem.
    Ja tie pseidomediji piesaista rakstītājus, kāpēc, lai tas viss neturpinātos, līdzīgi kā miljons.com turpinās? Un kas liedz tiem “vecbiedriem” sēdēt boot forumā, neatkarīgi kam tas pieder?
    Citādi arī nesaprotu, kāpēc te nav izveidojies aktīvs forums. Iespējams, ka tādēl, ka tas vienkārši nav ērts lietotājiem.
    P.s.kursors rakstiem vajadzētu opciju “lasīt visu arhīvu”, līdzīgi kā delfi.lv/arhīvs, tvnet.lv/arhīvs utml, jo savādāk tagad sanāk, ka izlasot/nokomentējot nokļūsti pirmajā lapā un jātin līdz 3.lapai kur bija interesējošais raksts

    02.12.2016 10:26
    Reply to  as

    Salīdzinājums ar miljons.com nav īsti precīzs, jo miljonā jau ir tikai joki, bet pēdējā laikā populārajos pseidomedijos cauri tiek stumti jau ļoti politiski angažēti vēstījumi un tas rada lielu risku. Pavei, kas tikko notika ASV prezidenta vēlēšanās.

    Savukārt, ja runājam par forumiem, tad man tie šķiet ļoti sarežģīti no organizācijas puses. Ir jābūt aktīviem un sakarīgiem moderatoriem, un, protams, arī jēdzīgam un ērti lietojamam tehniskajam risinājumam. Ja ar tehnisko pusi nav lielu problēmu, var uzbūvēt un pielāgot kas vien ienāk prātā, iepūst un uzturēt dzīvību forumā ir ļoti sarežģīti. Īpaši jau laikmetā, kad šķiet, ka visi cilvēki ir “izšāvušies” soc. tīklos un zudusi jēga pēc burziņa forumos.

    Ar “Lasīt visu arhīvu” tu domā ko tieši? Gribi vienkāršu sarakstu ar pilnīgi visu kategoriju rakstiem? Pirmajā lapā augšpusē taču var klikot uz “Ielādēt nākamos rakstus”.

    Daris
    02.12.2016 12:23

    Mož nevajag aizrauties ar pseidomēdiju un propagandas piesaukšanu,
    nu gluži kā politiskās elites un mainstrīma mēdiji,
    kas jaunpienācējus dēvē par populistiem,
    bet paši lielās, ka pieņem vajadzīgus, bet nepopulārus lēmumus.
    Bet tas ‘vajadzīgus’, bieži ir tikai pašu iedomības auglis. Un ar objektivitāti šiem pašiem ir kā nu ir.
    Jā, ja publicē feikus jeb klajus melus, tad ir cita lieta.

    Krotow
    06.12.2016 13:27
    Reply to  Daris

    Realitātē pseidomediji un viltus ziņas ir ļoti bīstami. Diemžēl internetā nonāk arvien vairāk nedomājošo, kuriem var iestāstīt visu ko, sākot no apvārdota ūdens ārstnieciskajām īpašībām un beidzot ar to, ka zaglis un sadists, kurš aplaupa savu tautu, peldas zeltā un griež rīkles oponentiem, būs labs pārvaldnieks visai pasaulei. Tāpēc ir nepieciešami nepopulāri lēmumi, kas liedz iespēju pūderēt daža laba netrenēto domāšanas orgānu.

    laurix
    02.12.2016 12:45

    Kas notka ar delfi techlife? Tur izskatījās cerīgi, tagad palikusi tikai krievu versija

    02.12.2016 12:56
    Reply to  laurix

    Pieņemu, ka beidzās reklāmas projekta kampaņa un klients izlēma to neturpināt.

    es
    02.12.2016 18:50

    Man liekas, ka Kursors ir normāls tāds kāds tas ir tagad ņemot vērā ka tas nepeldās naudā. Ja Forums nav tāds kāds tas varētu būt tad tā nav Kursora vaina. Vienkārši tā ir. Jo ja vajag atrast tiešām kaut ko specifisku mēs meklējam citās valodās.

    02.12.2016 19:33
    Reply to  es

    Zin, vienmēr jau jātiecas uz labāko.

    Ingus Keivs
    03.12.2016 16:50

    tiem pseidomēdijiem ir cits nosaukums – klikbaiteri. tiem var veltīt veselu rakstu

    es
    04.12.2016 19:23

    Te ir sludinājums no ss.lv saistībā ar boot.lv un ritakafija.lv:

    “Portāls RītaKafija, apvienojot tehnoloģiju portālu Boot, meklē darbnieku aizraujošam darbam. Būs iespējas testēt jaunākās automašīnas, gadžetus, telefonus un citas aizraujošas lietas. Īsāk sakot meklējam cilvēku, kurš būs aizrāvies ar šo gadiem lielo lolojumu.
    Svarīgi ir mācēt ne tikai kreatīvi domāt, atrast svaigāko informāciju, bet arī prast rakstīt rakstus un pārdot reklāmu.”

    Svarīgi ir mācēt ne tikai kreatīvi domāt, atrast svaigāko informāciju, bet arī prast rakstīt rakstus un pārdot reklāmu.

    Lapsinieks
    04.12.2016 20:17
    Reply to  es

    atslēgas vārdi ir “svarīgi prast pārdot reklāmu”. Lai nu sokas :D

    04.12.2016 20:27
    Reply to  es

    Ļoti saprotama vēlme no portāla īpašnieku/redakcijas puses. Lai viens darbinieks gan rada saturu, gan pārdod reklāmu. Praksē gan tas tik vienkārši nedarbojas un es saviem autoriem neatļaujos uzgrūzt reklāmu tirgošanu. Tā tomēr ir atsevišķa un no satura veidošanas nodalīta padarīšana.

    P.S. Interesanti, ka BOOT atliekas nopirktas brīdī, kad pašiem nemaz vēl nav par šo tēmu rakstoša cilvēka.

    es
    05.12.2016 20:29

    Tie ritakafija.lv darboņi nav zemē metami, bet no medijiem diez vai ko saprot.

    Pagrieziens
    17.08.2021 12:39

    O rly?

    Krotow
    17.08.2021 13:01
    Reply to  Pagrieziens

    Jā, Boot.lv ziņu portāla vairs nav. Palicis tikai forums, kas nav viens un tas pats.

    Reklāma