Web Analytics
More
    Reklāma

    “Startup Wise Guys” uzsāk pūļa finansējuma kampaņu nākamajai programmai

    Jaunākie raksti

    Startapu akselerators “Startup Wise Guys”, kas sadarbībā ar “Lattelecom” pašlaik vada arī pirmo akseleratora programmu Latvijā, uzsācis publisku pūļa finansējuma kampaņu “Funderbeam” platformā. Kopumā kampaņas laikā plānots savākt 300-400 tūkstošus eiro, kas paredzēti tiešajām investīcijām īpaši atlasītos startapos un nākamās biznesa akseleratora programmas nodrošināšanai. Pirmajās kampaņas dienās jau savākti vairāk nekā 20% no kopumā nepieciešamās summas. Arī investori no Latvijas var investēt 10 startapos, kas piedalīsies nākamajā akseleratora programmā 2017. gada pavasarī, Tallinā.

    “Agrīnā attīstības fāzē esošie Baltijas startapi reti ir interesanti lielām riska kapitāla sabiedrībām vai  starptautiskiem Biznesa eņģeļiem. Tāpēc spēcīgs vietējo investoru un Biznesa eņģeļu tīkls ir kritiski svarīgs, lai šejienes startapu ekosistēma veiksmīgi attīstītos,” stāsta Kristobals Alonso (Cristobal Alonso), Startup Wise Guys vadītājs. “Pēc Igaunijas pieredzes redzam, ka tieši investīcijas akseleratorā vai citā vairāku startapu portfelī bieži ir pirmais solis, lai no vienkārši veiksmīga uzņēmēja ar liekiem līdzekļiem kļūtu par Biznesa eņģeli. Ceram, ka mūsu publiskā pūļa finansējuma kampaņa Funderbeam platformā motivēs arī Latvijas topošos vai esošos Biznesa eņģeļus iemēģināt roku investīcijās B2B startapos, lai kopīgiem spēkiem varam palīdzēt ekosistēmai augt.”

    Reklāma

    Atšķirībā no tādām pūļa finansējuma vietnēm kā Kickstarter un Indiegogo, Igaunijā izveidotā Funderbeam platforma investoriem piedāvā iegādāties uzņēmuma daļas, nevis produktu, kā arī nodrošina sekundāro tirgu, kurā gluži kā biržā var tirgot virtuālas veikto investīciju daļas. Divi no Startup Wise Guys akselerētajiem uzņēmumiem – Shipitwise un SportID jau veiksmīgi startējuši ar pūļa finansējuma kampaņām Funderbeam platformā.

    “Mūsu platforma padara neliela apjoma sākotnējas investīcijas daudz caurspīdīgākas un pieejamākas,” skaidro Kaidi Rūsalepa (Kaidi Ruusalepp) Funderbeam vadītāja un līdzdibinātāja. “Partnerība ar Startup Wise Guys nodrošina mūsu esošajiem investoriem pieeju šī akseleratora komandas ekspertīzei lielisku startapu atrašanā, izvērtēšanā un attīstīšanā, kā arī iespēju ar vienu darījumu investēt vairāku startapu portfelī.”

    “Startup Wise Guys” ir pirmais startapu akselerators Eiropā, kas šādā veidā piesaista investīcijas. Pirmajā diennaktī jau tika savākti teju 20% no vajadzīgās summas. Līdz kampaņas beigām palikušas 24 dienas. Minimālais investīciju solis ir 1000 eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma