Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm jaunie procesori padarīs pieejamākus divu kameru viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Palēnām mūsu ikdienā ienāk viedtālruņi ar divām galvenajām kamerām, kā tas ir Huawei P9, iPhone 7 Plus un daļēji arī Honor 8 modeļos. Tiesa, Honor 8 nav iespējams izmantot atsevišķi melnbalto sensoru, tomēr tas palīdz veidot interesantus efektus un arī veiksmīgāk apstrādāt attēlus, kas uzņemti vājā apgaismojumā.

    Qualcomm ir izveidojis vairākus vidējās klases procesorus, kas atbalsta divu kameru izmantošanu – Snapdragon 626, 653 un 427. Qualcomm norāda, ka šie procesori ļaus veiksmīgi apstrādā fotogrāfijas, kas uzņemtas ar divu kameru palīdzību. Turklāt jaunie Qualcomm procesori būs par vismaz 10% ātrāki par aktuālajiem Qualcomm procesoru modeļiem.

    Reklāma

    Visi minētie procesori iegūs Qualcomm Quick Charge 3.0 atbalstu, tomēr ražotāji varēs izvēlēties uzstādīt arī vecāku Quick Charge versiju, lai samazinātu izmaksas. Snapdragon 626 un 653 procesori būs pieejami ražotājiem jau tuvāko nedēļu laikā, bet Snapdragon 427 nonāks viedtālruņos tikai nākamajā gadā. Snapdragon 653 procesors atbalstīs līdz 8 GB RAM.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    oldschool zerolemon fan
    18.10.2016 19:51

    2 kameru ierīces atbalstu kā interesantu un noderīgu jaunievedumu (ja tas realizēts tā kā LG V20, respektīvi viena no kamerām ir platekrāna). Protams, izskatās, ka vēl te ir ko uzlabot šajā lauciņā.

    Lapsinieks
    19.10.2016 10:00

    diez vai kādam interesē Tavs atbalsts. Vismazāk jau LG, kas LV vairs savus mēslus nemaz nepārdod. Viņu tirgus daļa pasaulē ir tik niecīga, ka iekļaujas statistiskās kļūdas robežās.

    oldschool zerolemon fan
    19.10.2016 19:28
    Reply to  Lapsinieks

    Vidējā statiskā-letiņa (lasi: tipiski mēdiju nozombētā) viedoklis arī man ir ie kājas.

    Daris
    18.10.2016 20:28

    Nu ja, nākamās varētu būt trīs kameru ierīces.

    Mārtiņš Stankevičs
    19.10.2016 09:32
    Reply to  Daris

    Oi, kārtējais ģeniāli pamatotais komentārs! Kāpēc, Tu, anonīmais Dari, Te vispār ko saki, ja tam nav jēgas un nekāda pamatojuma? ir tak tvnet, delfi un apollo, kur var ķēzīties. Starp citu, beidzot vien tāds pat jampampiņš tika pie 140 piespiedu darba stundiņām dēļ sava jēlā komentāra par to, ko pats nesaprot.. :)

    Bet par tēmu – neesmu specs, bet nebūtu nekāds brīnums, ka papētot sīkāk atklāsies kāds jauns veids ka ar trīs lēcām, kur katra ir savam krāsām, ķip RGB, izveidot kopēju attēlu, kur atkal ir kas skaists un lielisks. Mazums rodas jauna tehnoloģija, par kuru vēl nezinām vai zinām gaužām maz…

    Tak nav ko pļurkstēt, jo ja atceramies kaut vai to, ko domājām tālajā 2000. gadā, kad sāka parādīties pirmie telefoni ar kamerām… Daudzi domāja, ka tas ātri nomirs. šāda ekstra nav nevienam vajadzīga un tai nav nākotnes… Muļķības… Tagad viedtālruņu kameras ar visādu palīgiekārtu palīdzību izmanto jau pro līmenī dažādās video/foto sfērās. tas attīstās un iet uz priekšu…

    Lapsinieks
    19.10.2016 10:04

    es ar tieši domāju par trejaci RGB kontekstā. bet tā kā mums vēl ir balts (gaisma) tad laikam tomēr vajadzēs visas četras… Bet tā kā mums vajag arī makro un pie noteikta attāluma objektīviem būs dažāds skatu punkts, tad nāksies vēl pievienot 5to aci priekš makro…

    x
    19.10.2016 10:39
    Reply to  Lapsinieks

    Balts ir tikai cilvēku smadzenēs….

    Lapsinieks
    19.10.2016 10:48
    Reply to  x

    kā kurās

    x
    19.10.2016 10:38

    Zin’, tev ar’ nenāktu par skādi darba stundas (kaut vai izglītojoties), lai nesauktu objektīvus par lēcām ar krāsām.

    Bet sarunas ietvaros – lai atsevišķi fiksētu trīs krāsas, var izmantot Sigmas (OK, tehniski Sigma laikam nopirka šo izstrādi, bet noveda līdz sērijveida produktam) Foveon vairākslāņu matricu. Bet pilnīgi iespējams, ka plānās ierīcēs dzīvotspējīgāks būs risinājums ar fiziski atsevišķām matricām, lai arī Sigmas izpildījumā matrica nav neko biezāka, vismaz ne tik, lai tas atsauktos uz fočega biezumu. Bet telefonos, kur nerdi skaita milimetra daļas, var visādi gadīties. Cerams, ka vairākmatricu risinājumi nebūs būtiski ēdelīgāki, vismaz mob. izpildījumā. Kanons šķiet arī strādājot pie vairākslāņu matricas, ja nekļūdos, vismaz kautko bubināja internetos par tādu bezspoguli.

    Par progresu – nu saprotams. Tagad telefons šokolādes tāfelītes izmērā jaudā pārspēj sporta zāles izmēra meinfreimu. Pirms gadiem 10(?) grozīja galvas par spoguleni kas filmē video. Attīstās, attīstās…vai uz priekšu ejam, to laiks rādīs, bet soļi kļūst arvien garāki.

    Mārtiņš Stankevičs
    20.10.2016 09:35
    Reply to  x

    Paldies par labojumu!

    Reklāma