Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei Mate 9 attēli parāda Leica kameras un jaunas krāsu variācijas

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā parādījās pirmās baumas par Huawei Mate 9, un nu ir klāt arī gaidāmā viedtālruņa attēli. Huawei Mate 9 būšot pieejams sešās dažādās krāsās, turklāt tās visas būs iegādājamas jau no pirmās viedtālruņa pārdošanas dienas. Huawei Mate 9 krāsu gamma būs līdzīga Mate 8 (sudraba, zelta, pelēka un brūna), klāt nāks rozā zelts un tumši pelēka/melna krāsa. Tiek pieļauts, ka Mate 9 jaunā melnā krāsa tieši konkurēs ar Apple iPhone 7 Jet Black klavierlakas glancējumu.

    Huawei Mate 9, līdzīgi kā Huawei P9, iegūs Leica kameru pāri viedtālruņa aizmugurē. Jau iepriekš ziņojām, ka Huawei un Leica izveidojuši Vācijā kopīgu izpētes centru.

    Reklāma

    Viedtālrunis saņems 6.0 collu ekrānu, to darbinās jaunās paaudzes Huawei Kirin 960 procesors kopā ar Android 7.0 Nougat. Sagaidāms, ka Huawei Mate 9 tiks prezentēts novembra pirmajās dienās. Viedtālruņa cena būs no aptuveni 450 eiro par vienkāršāko modeli ar mazāko atmiņas apjomu līdz pat 650 eiro par lielākās atmiņas variantu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    45 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lapsinieks
    28.09.2016 09:53

    žēl, bet brūnais mate8 tā arī līdz mūsu operātoriem nenonāca. Izskatās forši un diez vai kādam akal niezēs mēle kas un kā nošpikots no cita populārākā brenda. (ak jā – taisnstūra forma ar noapaļotiem stūriem) Redzēs dzīvē, cik sērīgi šim blakus izskatīsies 7 plus ar savām milzīgajām malām ap ekrānu un izbīdīto kameru stūrī.

    Krišjānis Gaiķis
    28.09.2016 10:12
    Reply to  Lapsinieks

    Nez, man, piemēram, patīk iPhone 6 ‘milzīgās malas’ virs un zem ekrāna. Bieži vien telefonu turu aiz kāda no stūriem un tādās reizēs esmu pateicīgs par to, ka ir tādas malas, kuras var droši saspiest un aiz kurām turēt telefonu, jo tur apakšā nav ne touchscreen, ne kādi citi sensori. Ekrāna/malu attiecība arī neinteresē, ja godīgi. Bet ko tad es, es esmu tikai kārtējais aklais Apple fanbojs, kurš ēd roltonus.

    Lapsinieks
    28.09.2016 11:17

    “you are holding it wrong” St.Jobs (c) piedod, nekad neesmu redzējis nevienu cilvēku, kas tā turētu tālruni. Par visu pārējo (fanbojs, rolltoni) – Tevis paša izdomātas fantasmagorijas. Bet cilvēks jau nevarot izfantazēt neko tādu, kas nepastāv… Gribi par to parunāt?

    28.09.2016 12:45
    Reply to  Lapsinieks

    Vakar tā vairāk paspēlējos ar iPhone 7 un iPhone 7 Plus un secināju, ka tie izskatās kaut kā nepārliecinoši ne tikai pret esošajiem pēdējo divu gadu iPhone, bet arī pret šobrīd aktuālo citas platformas piedāvājumu. Teiksim tā, tie jaunā iPhone ieviestie “mīnusi” neatsver tā uzlabojumu sniegtos ieguvumus. Es palieku pie sestā plusa un ar interesi vēroju kāds būs sanācis Note 7 un ko smuku noprezentēs Huawei.

    Lapsinieks
    28.09.2016 12:53

    es paspēlējos šorīt, ok, parastais sudraba modelis, bet galīgi nebija nekāda wauuuu. ekrāni laikam visiem flagmaņiem ir tik labi, ka man neiesmērēs mazu ekrāniņu kā “patreiz labāko pasaulē” lielā kastē. Tikai tie, kas ilgstoši lietojuši pirkstu sensoru aizmugurē, sapratīs, ka zem ekrāna tam NAV vietas :D (nē, nu ir ok – ja sēdi kādā kafejnīcā, telefons uz galda, pīkst, viegli pieskaries ar pirkstu sensoram…. :D) Es kā iOs nīdējs, ne apple in general varu teikt tā: pat ja tur būtu iestumts androīds – ir jau kaudzīte daudz seksīgāku verķu :(

    Kaspars
    28.09.2016 13:42
    Reply to  Lapsinieks

    No kurienes tāds naids uz iOS? Man tas liekas daudz parocīgāks un stabilāk strādājošs nekā Android, turklāt līdz šim brīdim, jebkura iOS iekārta pārdzīvoja savus Android vienaudžus atbalsta ziņā. Man ir virkne gan iOS, gan arī Android gadžetu, un visi Android, bez izņēmumiem, diezgan ātri kļūst piņķerīgi un ar tiem darbs ir vienas vienīgas mocības. Situācijās, kur tas ātrums un stabilitāte ir absolūti nepieciešama, iOS ir nepārspējams- kā telefonā, tā arī planšetē. Dinamiskā vidē, Android iekārtām absolūti nav vietas- tās nav kā šveices pulksteņi, kuri vienkārši strādā, tā vietā, nekad nevar zināt, kad gaida kāds pārsteigums. Visi nav IT speci vai kaut kādi gīki, kuriem vienīgais hobijs dzīvē ir pār-rūtot to mobilo iekārtu un uzlikt kādu jaunu modu, lielākajai Pasaules daļai vajag vienkārši strādājošu iekārtu, un tieši tāds iOS arī ir.

    Lapsinieks
    28.09.2016 14:23
    Reply to  Kaspars

    Mums ir dažāda pieredze. Es iekārtu lietoju 6 mēnešus un mainu uz jaunu. Līdz šim nav bijis problēmu ar nestabilitāti. Pirmie androīdi tiešām bija gavno, bet šodien – normāla ierīce, normāli dzelži, softs sataisīts… Bet ja nu vēlies, varu padalīties savā naidā. Sākšu ar to, ka kopš 90 sākuma biju ilgstošs Mac lietotājs, kādus gadus 6. Win pirms 95 vispār bija kaut kas nesaprotams. Tad kaut kā sanāca pārslēgties, darbi un tā. Tad vēl ilgi pirms aifona visa tā ekosistēma tika sapi*ta ar iTūnu, kviktaimu utt. Man tagad slinkums rakstīt gari, bet pāris pirmie aifoni (man kā nokia e un n sēriju lietotājam) likās WTF! Kāpēc to nevar, kāpēc to… normāli meilus pārforwardēt pieliekot dažādus atačmentus , nevar iemest flešku ar songiem, tādus failus nevar, to nevar utt. Pat trešais aifons, uz kuru paslīdēju bija ķieģelis iespēju ziņā pret N95. Ir, protams, dažas lietas mainījušās, bet iOSa dizains ir atbaidošs (pa manai grafiskā dizainera gaumei), ikonas ir šausmīgas, widžetu nav (ļoti esmu pieradis, ka man mājas ekrānā ir 5 kontaktu tiešās zvanu pogas ar visiem bilžukiem. Un tā tālāk un tā joprojām. Bet nu pieredze, tiešām, katram ir sava; cilvēkiem, kas savu dzīvi (un attiecīgi arī ierīces pielāgošanu) nemāk sakārtot,… Read more »

    Kaspars
    28.09.2016 14:39
    Reply to  Lapsinieks

    Tā īsumā summējot- tātad esi nedaudz aptaisījies pagātnē un tāpēc vēl ar vien turi ļaunu prātu uz kaut ko un tā lietotājus sauc par “meitenēm”… skaidrs ar Tevi!

    Lapsinieks
    28.09.2016 14:47
    Reply to  Kaspars

    iTunes nekur nav pazudis (ar visu to, ko tas uzspiež), dizains tas pats – piedod, bet man ļoti svarīgi, lai atbloķējot telefonu manas acis negurtu nepatikā. Lietotājus nesaucu par meitenēm, bet gan meitenes par aifona ideālo mērķa auditoriju (lasi augstāk komentārā par minoritātēm). Tādus džekus, kas paši nevarētu izlemt ko iedātāties – nepazīstu personīgi. Mac datori man patīk, bet pārmācīties visus šortkatus un savas fiškas CC pakai (un ne jau tikai tur vienam fotošopam) – tam esmu drusku pa vecu. un arī pārmaksāt par instrumentu neesmu gatavs – dzīvē citas prioritātes. Darbam laptopu nopirku pa 1/2 cenu kā analogs maks un ptu ptu ptu – pagaidām viss mierīgi un stabili.

    Kaspars
    28.09.2016 14:49
    Reply to  Lapsinieks

    Kāpēc Tu tagad jauc iOS ar Mac?

    Lapsinieks
    28.09.2016 14:51
    Reply to  Kaspars

    nejaucu. ja ir aifons, tad vieglāk, ka ir mac dators. un otrādi. koncepcija jau nemainās – kā un ko darīt – daudzas nianses tiek uzspiestas vai arī nav iespēju pielāgot savai patikšanai.

    28.09.2016 14:52
    Reply to  Lapsinieks

    To tu saki precīzi – daudzas lietas Apple ekosistēmā nav pēc izvēles pamaināmas. Lielākajam vairumam lietotāju to arī nevajag. Ne visi ir seniori ar ašpadsmit gadu IT/dizaina/metināšanas pieredzi :)

    Lapsinieks
    28.09.2016 14:55

    a vot no metināšanas točna neko nesaprotu! Atceros, ka armijā učebkā kaut kas bija zem ūdens jāmetina, bet bilde miglaina…

    Nav pamaināmas. Kā tad. Onkulis pateica, ka tev nevajag uz ekrāna swedbankas widžetu vai tiešā zvana pogu mīļotajai un BASTA.

    28.09.2016 15:00
    Reply to  Lapsinieks

    Tev tā ir sāpe, jo tu abas pieminētās lietas izmanto ikdienā. Citiem tas nav aktuāli nevienā acī. Es pieņemu, ka savulaik tā vidžetu lieta bija pārāk čakarīga, lai to iekļautu iOS un tagad tas vairāk īsti aktuāli nav.

    Lapsinieks
    28.09.2016 15:02

    nu nezinu, visiem ko es pazīstu ir tiešā zvana pogas tuvākajiem cilvēkiem.

    28.09.2016 15:03
    Reply to  Lapsinieks

    Jo tas izklausās loģiski. iPhone gadījumā tie ir divi vai trīs lieki klikšķi, lai aizzvanītos līdz savam favorītam. Tā noteikti nav ērtākā iOS funkcija.

    Kaspars
    28.09.2016 15:05

    Es uz to zvanu funkciju skatos pozitīvi- ir 3x laiks padomāt, vai tiešām vajag zvanīt :D

    Lapsinieks
    28.09.2016 15:08
    Reply to  Kaspars

    mūsdienu dinamiskajā vidē?

    Lapsinieks
    28.09.2016 15:06

    klau, a šito viņi ir sataisījuši? Tev atnāk e-pasts ar ppt un tev jāpārsūta tālāk, pievienojot bildes no galerijas. Kādreiz nevarēja…

    28.09.2016 15:08
    Reply to  Lapsinieks

    Var.

    Lapsinieks
    28.09.2016 15:08

    urā!

    28.09.2016 15:10
    Reply to  Lapsinieks

    Bet man liekas, ka to jau var diezgan sen izdarīt. Vismaz no iOS 8 laikiem. Te drīzāk var pieminēt, ka joprojām e-pastiem pagrūti pievienot cita tipa failus, kas nav bildes.

    Lapsinieks
    28.09.2016 15:13

    kamōn… ar symbian tā bija parasta lieta vēl pirms 10 gadiem. es jau tad (vairs gan nē) izmantou kā darba instrumentu. tālrunis palicis tikai komunikācijai un izklaidei… ofisa dokumentus jau gadus divus neesmu ne reizi atvēris un telefona

    28.09.2016 15:16
    Reply to  Lapsinieks

    Atkal esi precīzs. Kamēr Symbian ar smaidu varēja lietot tikai pieredzējuši seniori metinātāji, tikmēr iOS ir prieks un laime pārējiem 99.99% pasaules populācijas. Plašu funkcionalitāti pārsvarā ir ļoti, ļoti grūti izveidot ērti un vienkārši lietojamu un Symbian bija tāds bardaks, ka ir lielisks apstiprinājums manam uzskatam.

    Lapsinieks
    28.09.2016 15:27

    nu re – te mēs nonākam līdz Stīva/Tima konceptam “ja mēs kaut ko nemākam uztaisīt, tad jums to NEVAJAG”. Un nestāsti, ka symbi varēja ar smaidu lietot tikai pieredzējuši seniori. pat meitenes lietoja ar smaidu. Iespējams, ka tajā laikā Tev bija citas prioritātes.

    28.09.2016 15:41
    Reply to  Lapsinieks

    Es pieņemu, ka mums atšķiras viedoklis par to, ko nozīmē “nemākam uztaisīt”. Es ar to domāju, ka Apple nevarēja vai kaut kādu mums nezināmu iemeslu dēļ negribēja iOS iekļaut vidžetus, jo neredzēja no tiem jēgu ne saviem lietotājie, ne sev kā uzņēmumam. Neba nu viņi programmēt tādas figņas neprot. Neticu.

    Symbian bija iespējām bagāta, taču vienlaicīgi arī briesmīgi neglīta, lēna un sarežģīta mobilā OS. Tās laime, ka tobrīd nebija labāku alternatīvu.

    Lapsinieks
    28.09.2016 16:25

    pirms glāstekļu izveides smbian bija viennozīmīgi labākā os telefonam. Pirmās versijas glāstekļiem bija briesmīgas, bet pēdējā belle – ir ļoti glīta, loģiska un atsaucīga. man joprojām viens plauktā mētājas.

    28.09.2016 16:28
    Reply to  Lapsinieks

    Tieši tā, Symbian bija labākais, ko pasaule redzējusi pirms Android/iOS ēras. Pēc 2007. gada Symbian bija vēsture.

    Lapsinieks
    30.09.2016 10:20

    protams, ka vēsture. Bet šodien belli apskatoties Tu neatradīsi kur piejāties – cik tā fiksi un plūdeni rullē uz nenormāli veciem dzelžiem. Pareizajās rokās tā būtu varējusi kļūt par krutāko osu.

    30.09.2016 12:36
    Reply to  Lapsinieks

    Nemaz tik labas atmiņas par Belli man nav.

    Lapsinieks
    30.09.2016 13:40

    teik a freš look. nevajag dzīvot aizspriedumos un stereotipiskās klišejās. paskaties kā dara citi – krutie – piemēram, dpreview ik pa mirklim izvelk kādu leģendāru mēslu un apskata. imho tas ir daudz interesantāk par virkni pusdzeltenu jaunumu, kas īsti nevienam neinteresē (spriežot pēc komentāru neesamības)

    30.09.2016 13:42
    Reply to  Lapsinieks

    Aha, mans HTC Dream gaida īsto brīdi, kad tiks izvilkts no nebūtības un aprakstīts Kursorā.

    Lapsinieks
    30.09.2016 13:53

    gribi, es uzrakstīšu par symbiana ziedu laikiem un drūmo nāvi?

    30.09.2016 13:56
    Reply to  Lapsinieks

    Protams! Drukā augšā savu skatījumu un sūti man uz kristaps@kursors.lv.

    Lapsinieks
    30.09.2016 14:09

    ok, give me some time. nepatīk haltūras.

    digitalk
    28.09.2016 16:02

    salti meli ir tie 99.99%. cik tad tavuprāt ir googledroīdu pircēju – 0.01%? pat iOS pircēju vidū ir vismaz 5% neapmierināto, kas samierinas ar ekosistēmas debīlajiem ierobežojumiem.

    28.09.2016 16:10
    Reply to  digitalk

    Nepiesienies tik ļoti tiem procentiem, tie, protams, ir tik lieli, lai izskatītos dramatiskāk.

    digitalk
    29.09.2016 07:46

    dramatiskāk? pats uzprasījies…

    https://youtu.be/cTN8xcA2EIU

    Kaspars
    28.09.2016 15:01
    Reply to  Lapsinieks

    ” ja ir aifons, tad vieglāk, ka ir mac dators”

    Kas tieši tur vieglāk? Ir Aifons un ir Windows dators, jau cik gadus- nekādu problēmu, ja godīgi, es vispār neredzu iemeslu, kāpēc man būtu jāsaista dators ar telefonu, mūsdienu mākoņservisu laikmetā, pēc tā nav nekādas nepieciešamības. Protams, tiem, kuri zog mūziku, filmas utt, tiem tas varbūt ir citādāk, man ir Spotify un mani playlisti visās platformās saglabājas un ir tie paši, bez jebkādiem vadiem un fiziskām sinhronizācijām.

    28.09.2016 15:02
    Reply to  Kaspars

    Ir, ir vieglāk. Visādi Handoffi un arī pierastāk, ka Apple interfeisi raugās pretī no visām ierīcēm.

    Kaspars
    28.09.2016 15:04

    neizmantoju neko no tā visa, lai arī ir Mac dators (uzdāvināja, pats nepirku), kuru izmantoju reizi 1-2mēnešos, krāj putekļus- nevar jau pārdot, dāvinātājs apvainosies :D Viss kam man vajdzēja portatīvo agrāk, tagad ir pārcēlies uz planšeti un tur- kā reiz ir iOS :)

    Lapsinieks
    28.09.2016 15:07
    Reply to  Kaspars

    tobiš – pazūd internets un Tevis nav vispār, vai ne?

    Kaspars
    28.09.2016 15:13
    Reply to  Lapsinieks

    A kas traucē sinhronizēt visu kā mākonī, tā arī uz iekārtas?

    digitalk
    28.09.2016 16:05
    Reply to  Kaspars

    o, jē. internets pazūd un dzīve arī! mākoņfans ir diagnoze.

    x
    28.09.2016 10:30

    rozā zelts un lillā sudrabs, beidzot kautkas bez ķīniešu pulētas alumīnija karotes krāsas.

    bet vispār tas ir win-win – Āzijā L ražojumi ir jau popolāri, Eiropā un Amerikā – vēl ir populāri, tāpēc Leicai noteikti ir pareizi spiesties iekšā mobiekārtu tirgū. Fotoaparātu jomā viņiem, šķiet, diez ko spoži neiet un ja nebūtu Āzijas jaunturīgā slāņa balsojuma ar kredītkartēm, bezspoguļu ienākšana tirgū būtu tā pēdējā nagla. Pērk jau Leicu arī EU un USA, bet daudzi lietotāji, aptverot ka tas pats Fuji par krietni mazāku cenu piegādā rezultātu kas viņus pilnībā apmierina, vaicā sev vai ir gatavi maksāt prasīto cenu par sarkanā punkta pieredzi.

    Reklāma