Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple prezentē jauno Apple Watch un iPhone 7

    Jaunākie raksti

    Vakar speciālā pasākumā Sanfrancisko Apple prezentēja savus jaunākos produktus – otrās paaudzes Apple Watch viedpulksteni un jaunos iPhone 7 viedtālruņus. Prezentācijas pirmajās minūtēs Apple vadītājs Tims Kuks pavēstīja aktuālos statistikas datus par Apple produktiem un ierīcēm:

    • Apple Music abonējuši jau 17 miljoni lietotāju
    • App Store aplikāciju veikalā ir lejupielādētas vairāk 140 miljardi aplikācijas
    • Pēdējā ceturksnī App Store ieņēmumi divas reizes pārsniedza tiešā konkurenta aplikāciju veikala ieņēmumus (te noteikti ir runa par Google Play)
    • App Store ir publicētas vairāk nekā 500 000 spēles

    Ja jau runājam par spēlēm, tad ir vērts pieminēt divus jaunumus, kam Apple savā prezentācijā veltīja aptuveni pusstundu laika. Pirmkārt, uz iOS ierīcēm tagad būs pieejama sava laika superspēle – Super Mario Run. To var spēlēt “vienītī” (pie tam ar vienu roku) vai arī sacensties pret citiem spēlētājiem. Savukārt, uz Apple Watch tagad varēsim spēlēt šobrīd vēl aktuālo Pokemon Go. Pulkstenī varam redzēt cik daudz vēl jānoiet līdz izšķilsies pokemonu olas, tuvumā esošos pokemonus un Pokestopus. Spēles izstrādātājs sola šo jaunumu palaist tautās līdz gada beigām.

    Izskatās, ka Apple vēl nav atzinis Microsoft Office ofisa programmatūras totālo un viennozīmīgo dominanci un prezentācijā dažas minūtes veltīja, lai atgādinātu par savu iWork rīku kopumu. Tajā tagad varēsim rakstīt dokumentus, veidot tabulas un prezentācijas reālā laika režīmā kopā ar citiem cilvēkiem. Piezīmēšu, ka pie dokumenta vienlaicīgi var strādāt cilvēki gan no Apple mobilajām ierīcēm, Mac vai PC datoriem izmantojot iCloud.com izmitināto ofisa programmu tīmekļa versijas.

    Jaunais otrās paaudzes Apple Watch

    apple-watch2-3up

    Apple Watch dienasgaismu ieraudzīja tikai pirms pusotra gada un Apple vadītājs Tims Kuks prezentācijā norādīja, ka šajā laikā Apple Watch ir kļuvis par nozīmīgu konkurentu klasisko pulksteņu ražotājiem. Patiesībā tas tagad ierindojas otrajā vietā aiz Rolex pēc ģenerētajiem ieņēmumiem. Tas ir arī pasaulē populārākais viedpulkstenis. Šādi izteikumi gan jāuztver piesardzīgi, jo Apple tā arī nekad nav publiski pateikuši cik tieši un kādus Apple Watch ir pārdevuši. Bet nu ir klāt jaunais otrās paaudzes Apple Watch. Kas tajā ir jauns?

    https://www.youtube.com/watch?v=p2_O6M1m6xg

    Otrās paaudzes Apple Watch viedpulkstenī ir iebūvēts GPS uztvērējs, tāpēc tagad pulksteņa aplikācijas varēs krietni ātrāk noteikt savu atrašanās vietu un tas noderēs sporta, navigācijas un daudzās citās aplikācijās. Pulkstenim ir iebūvēts ātrāks divkodolu procesors, tam ir divreiz spilgtāks displejs, jaunākā watchOS 3 operētājsistēma un tas ir ūdensizturīgs līdz pat 50 metru dziļumam. Tas joprojām ir aprīkots ar pulsa mērītāju. Starp citu, jaunais Apple Watch ir nopērkams jaunā krāsā – baltā un šis modelis veidots no keramikas, ko Apple sauc par 4 reizes izturīgāku par metālu.

    Apple sadarbībā ar Nike ir radījis Apple Watch Nike+ pulksteņa versiju, kas no “parastā” otrās paaudzes Apple Watch atšķiras ar speciāla dizaina siksniņām, ciparnīcām un Nike+ Run Club aplikāciju, kas motivē vairāk skriet, pie tam kopā ar saviem draugiem.

    Apple Watch Nike+
    Apple Watch Nike+

    Jaunajā Apple Watch ir iebūvēta jauna trauksmes funkcija. Ilgāk paturot pulksteņa sānu pogu, tas caur telefonu nosūtīs mūsu izvēlētajam kontaktam paziņojumu par to, ka mums ir nepieciešama palīdzība, kā arī veiks zvanu glābšanas dienestam.

    Jaunais Apple Watch maksās sākot no 319 eiro par 38 mm versiju un 349 eiro par 42 mm versiju. Izvēloties augstvērtīgākas siksniņas Apple Watch cena var pārsniegt arī 1000 eiro. Starp citu, pirmās paaudzes Apple Watch ticis pie atjaunota procesora, tāpēc arī šis produkts joprojām būs aktuāls.

    Jauno viedpulksteni var pasūtīt no 9. septembra un veikalos tas būs pieejams no 16. septembra. Apple Watch Nike+ versija būs nopērkama oktobra beigās. watchOS 3 būs pieejams no 13. septembra.

    iPhone 7 un iPhone 7 Plus

    iPhone ir visu laiku populārākais viedtālrunis un visā pasaulē ir pārdoti jau vairāk nekā miljards šo saziņas ierīču. Šī gada modelis nav būtiski izmainīts dizaina ziņā, tomēr nevar teikt, ka tam nav nozīmīgu uzlabojumu.

    iphone7plus-lineup

    iPhone 7, gluži tāpat kā divos iepriekšējos modeļos, ir veidots no alumīnija un pieejams divos izmēros – iPhone 7 ir aprīkots ar 4.7 collu displeju un iPhone 7 Plus – ar 5.5 collu displeju. Salīdzinot ar iPhone 6 un iPhone 6s nav mainīts ne displeja tips, ne izšķirtspējas. Papildus ierastajām pelēkās, zelta un rozā krāsām klāt nākušas divas jaunas krāsas – matēti un spīdīgi melna krāsa, kas būs pieejama tikai izvēloties 128 GB un 256 GB atmiņas versijas. Ak, jā, Apple beidzot ir likvidējis 16 GB atmiņas versiju un tagad mazākā atmiņa ar ko ir aprīkots jaunais iPhone 7 ir 32 GB. Aleluja! Ja iPhone 6s gadījumā Apple jau bija iestrādājis ūdens noturību, taču par to vēl nerunāja, jaunajam iPhone jau oficiāli norāda, ka tas ir ūdensnoturīgs (IP67 standarts).

    design_water_resistant_large

    Apple ir būtiski uzlabojusi jaunā iPhone kameru un iPhone 7 Plus modelī ir veselas divas 12 megapikseļu kameras. Tās tiek izmantotas, lai iegūtu plašākas fotogrāfijas iespējas. Viena kamera ir plata leņķa (f/1.8), bet otra – telefoto (f/2.8). Tādējādi ar Plus modeli varēs vairāk pietuvināt attēlu un uzņemt mākslinieciskākas fotogrāfijas. Interesanti, ka abos iPhone 7 modeļos ir iekļauta optiskā attēla stabilizācija. Telefons tagad prot saglabāt fotogrāfijas RAW formātā un uzlabota arī ierīces priekšējā kamera – vairāk megapikseļu un platāka leņķa lēca. Jaunajam iPhone ir uzlabota mājas poga un iestrādāti stereo skaļruņi. Apple arī sola, ka jaunajos iPhone iestrādātas baterijas, kas nodrošina ilgāko baterijas darbības laiku starp visiem iPhone un tas darbosies par 1-2h ilgāk nekā iPhone 6s.

    https://www.youtube.com/watch?v=sbios0u2Px8

    Jauno iPhone 7 var pasūtīt no 9. septembra un lielo tirgu veikalos tas būs pieejams no 16. septembra. Latvijā šo produktu varam sagaidīt jau no 23. septembra. iPhone 7 maksās sākot no 759 eiro par 32 GB versiju, 869 eiro par 128 GB versiju un 979 eiro par 256 GB versiju. iPhone 7 Plus maksās sākot no 899 eiro par 32 GB versiju, 1009 eiro par 128 GB versiju un 1119 eiro par 256 Gb versiju. Starp aktuālajiem modeļiem paliek iPhone 6s un iPhone 6s Plus, kā arī nesen izziņotais mazais iPhone SE.

    iPhone 7 vairs nav atsevišķas audio pieslēgvietas

    airpods_hero_large

    Par šo jau paspējām “izcepties” baumu līmenī un beidzot to apstiprināja arī Apple. Viss, ir beigusies 3.5 mm audio pieslēgvieta un jaunajā iPhone 7 ir tikai viena vienīga Lightning pieslēgvieta. Ko tas nozīmē? Jaunās Apple EarPods austiņas tagad būs aprīkotas ar Lightning spraudni un šādas austiņas ražos arī citi audio ražotāji. Ja mums ir mīļas austiņas ar 3.5 mm audio spraudni, tad arī tā nav pārāk liela bēda, jo jauno iPhone standarta komplektācijā ir iekļauts adapteris. Atsevišķi tas maksā 9 eiro. Protams, nevarēsim vairs vienlaicīgi klausīties mūziku un veikt telefona uzlādi. Bet ir viens (dārgs) risinājums.

    Apple AirPods bezvadu austiņas

    Jaunās Apple AirPods bezvadu austiņas
    Jaunās Apple AirPods bezvadu austiņas

    Kopā ar iPhone 7 Apple prezentēja arī jaunās AirPods austiņas. Jau pēc nosaukuma noprotam, ka tās darbojas pilnīgi bez vadiem. Fiziski tās ir divas iegarenas austiņas, ko iebāžam ausīs. Apple uzsver, ka tās nav vienkārši austiņas, jo ir aprīkotas ne tikai ar skaļruņiem, bet arī mikrofoniem un pat speciālu procesoru. Infrasarkanie sensori ļauj austiņām “saprast”, kad tās ir ievietotas ausīs un tām divreiz piesitot ar pirkstu aktivizēsim Siri balss asistentu. Ar telefonu austiņas sazinās caur Bluetooth savienojumu, taču tā kā austiņu un telefona pusēs uztvērējus un raidītājus ir izstrādājis Apple, solīts, ka AirPods nevajās klasikās Bluetooth neuzticamības problēmas. Austiņas uzlādējamas speciālā kārbiņā un ar vienu uzlādi spēj skandināt mūziku līdz piecām stundām ilgi. 15 minūšu uzlāde nodrošinās līdz 3 stundām mūzikas un uzlādes kārbiņā ir “sula” 24 stundām mūzikas. Šīs austiņas pārdošanā nonāks oktobra beigās un maksās dullus 179 eiro. Labāk tās nepazaudēt!

    https://www.youtube.com/watch?v=RdtHX15sXiU

    Sausais atlikums

    Interesanti, ka šajā prezentācijas pasākumā Apple ļoti uzsvēra savas partnerības ar spēļu izstrādātājiem un Nike un Hermes. Apple Watch izskatās pēc globāli veiksmīga produkta, tomēr mums nav datu, lai tam noticētu. Bet tā varētu būt ņemot vērā, ka konkurentu produktu sniegums (arī mārketinga un pārdošanas) ir vājš. Tikai Samsung cenšas radīt vērā ņemamus viedpulksteņus, kas tiešā mērā konkurē ar Apple Watch. Sporta pulksteņi un aproces tomēr ir cita niša un es tās nevaru likt vienā katlā ar visu-varu Apple Watch. Pēc vairākiem periodiem, kad pats testēju Apple Watch, secināju, ka man šī ierīce simpatizē (starp citiem viedpulksteņiem), tomēr nespēju sev nopamatot tā iegādi par >400 eiro. Cenā zem 400 eiro jau varētu par to padomāt un iebūvētais GPS, kā arī ūdens noturība ir nozīmīgs pluss.

    Kas attiecas uz iPhone 7 un iPhone 7 Plus, tad saņēmām gaidītos uzlabojumus tīri dzelžu un veiktspējas ziņā. Ticu, ka tas būs jūtami ātrākais un spējīgākais iPhone un nebrīnīšos, ja plikas jaudas ziņā tas pogās laukā arī citu platformu konkurentus. Jaunā melnā krāsa ir viltīgs gājiens, jo pieejama tikai dārgākajos atmiņas modeļos un tā strādās ar mūsu psihi. Proti, pa gabalu būs redzams, kurš iegādājies dārgāko un tādējādi “krutāko” iPhone. Šajā gadījumā tā krāsa arī izskatās labi. Ūdensnoturība ir pluss un flagmaņiem tam būtu jābūt normai (vai arī ražotājam ir jānodrošina garantija pret noslīcināšanu). Žēl, ka nav būtisku uzlabojumu displeja ziņā, jo tas sāk izskatīties novecojis pret konkurentu piedāvājumu. Tāpat arī gaidīju, bet nesagaidīju bezvadu uzlādi, kas īpaši svarīga būs audio pieslēgvietas aizvākšanas dēļ. Par pašu faktu cepties gribas daudziem, tomēr es to īsti nesaskatu kā lielu problēmu, jo arī uzskatu, ka ir laiks beigt krāmēties ar vadiem un pāriet uz bezvadu tehnoloģijām. Manas biroja austiņas vēl ir ar vadu, bet komandējumos es jau pāris gadus dodos ar ērtāk bezvadu austiņām. Redzēsim ko Apple būs sadarījis ar kamerām, jo šī prezentācijas sadaļa man šķita pārlieku sarežģīta. Nekas, būs papildus darbs iphonephotographyschool.com. Kopumā es jaunumus vērtēju kā pietiekami svarīgus, kaut gandrīz bez jelkādiem pārsteigumiem. No iPhone 6s atjaunoties lielas jēgas nav, bet iPhone 6 un vecāku iPhone lietotājiem atjaunošanās uz iPhone 7 jau ir diezgan viegli pamatojama, jo tehniski būs jūtami uzlabojumi praktiski visās sfērās.

    Pati prezentācija gan man šoreiz likās kaut kā ne Apple garā. Par daudz liekvārdības, teksta slaidos. Stīvs Džobss tā nedarītu. Bet jāsaprot, ka Apple nu ir Tima Kuka pārziņā un viņš, lai arī tur augstā cieņā Stīva Džobsa iesākto darbu, tomēr pats virza uzņēmumu savas vīzijas virzienā. Un pagaidām tas viņam izdodas sasodīti labi!

    Tagad atliek gaidīt oktobra pasākumu, kad uzzināsim jaunāko par Mac datoriem. Ko domā par jauno iPhone 7 un Apple Watch? Vai esi dusmīgs par audio pieslēgvietas likvidēšanu? Pirksi AirPods?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    89 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    08.09.2016 05:31

    Paldies par rakstu Kristap, es jau saprotu šī bloga tendenci uz Apple produktiem, bet nu šoreiz neliels trollings no manas puses… vispār kā no potenciālā pircēja, kurš bija gatavs 9dat uzreiz pasūtīt to, taču tagad, hmz, es pat nezinu… Es dikti gaidīju šo produktu, mans nu jau 2 gadus vecais iPhone 6 ir mazliet nokalpojis- bača beigta un šur tur pa kādam defetkam, ieskaitot nelielu banāna ieliekumu un arī leitas principā apnīk, tāpēc skatījos jauna galvenā telefona virzienā jau kopš vasaras (man vēl ir Android “kroplītis” kuru izmantoju tikai atsveišķos gadījumos). Tā kā kritiku par to, ka es tikai troļļoju un nemaz negrasos pirkt nevajag, uzskatu, ka Apple šeit nolažoja un pateikšu arī kāpēc es tā domāju. Pirmkārt un visvairāk, mani aizkatināja tas, ka tika izravēts AUX ports. Man ir pilnīgi vienalga par to, ka laiks iet uz priekšu un bla bla bla, es tajā šobrīd saskatu daudz mīnusu, šeit neliels uzskaitījums kas tā uz ātro ienāca prātā: 1. telefonu lādējot nevar izmanto mūzikas atskaņošanai un/vai zvanu veikšanai ar vadu austiņām, es ļoti regulāri turu tālruni pieslēgtu pie galda un veicu zvanu izmantojot vadu austiņas- tā vienkārši ir ērtāk, nav nedz tel pie auss jātur, nedz arī rokas aizņemtas, no… Read more »

    Viesis
    08.09.2016 06:59
    Reply to  Kaspars

    1. Komentārs labs, labā valodā uzrakstīts. Paldies! Vairāk tādu pamatotu viedokļu. Pie Apple produktiem vienmēr komentāru sadaļu visi gāž apkārt. Tam pat laiku velta arī tie, kas nelieto iPhone un nekad nav lietojuši. :D 2. Es uztveru mierīgi un nepsihoju par jauno iPhone. Kādreiz man arī iPhone 6 dizains riebās. Teicu, ka uztaisīts apaļīgām malām, lai “zilajiem” vieglāk vienā vietā telefonu iestumt. Nekad pirms tam nebiju lietojis iPhone. Kad izpsihojos, lietojot Android, tad pēc gada pamēģināju iOS ar 5s un kad atzinu to par labu pēc kāda laika, tad pārgāju pat uz 6s, kad jau bija pagājis gads kopš 6 iznākšanas ar apaļīgajām malām. Ar šo gribu pateikt, ka pie visa pierod. Ar 7s lielākā daļa psihotāju būs jau pieraduši un sapirkušies iPhone 7 līdz tam laikam. Plus aksesuāru ražotāji noteikti uztaisīs adapteri, kur lightning ports ar adapteri tiks sadalīts, lai var iespraust vienlaicīgi gan lādētāju, gan austiņas. Un nebrīnīšos, ka pēc 5 gadiem reti kuram viedtālrunim būs vecais austiņu caurums. Apple ļoti bieži saredz diezgan precīzu nākotni tehnoloģiju tendencēs. 3. Pāris nedēļas atpakaļ palietoju Android flagmani 6 Edge+, jo gribējās pamēģināt atkal Android, ko kādreiz daudz lietoju un teicu, cik slikts ir iPhone, kaut nekad to nebiju lietojis. Edge+… Read more »

    Janis
    08.09.2016 07:48
    Reply to  Viesis

    Nu varēja jau iztikt bez tā Android dzīves stāsta, pilnīgi žēl Tevis palika, kā Tu pa to dzīvi esi kūlies un lietojos Android. Prieks tomēr, ka esi atradis sevi, un izvēlējies IOS :D

    Janis
    08.09.2016 07:41
    Reply to  Kaspars

    Pilnība piekrītu Tev par to 7 plus, tagad sanāk, ka Apple vnk piespiež izvēlēties lielāko viedtālruni, ja gribi labāku kameru:(

    Par 3.5 mm pazušanu arī nedaudz žēl, jo tomēr sanāk izmantot.
    Priekš manis arī bezvadu uzlād būtu noderējusi (ļoti pierasts pie Samsung)
    Par pārējo nu jāgaida tests un kad varēs apčamdīt, vizuāli diezgan neglīts padevies, it sevišķi tas “dubult kameras izvirzījums”

    davfreim
    08.09.2016 07:48
    Reply to  Kaspars

    Par cenu jau wireless ausīm jau rakstīju iepriekš, tā ir salīdzinoši normāla (jā arī citiem ir tādas un maksā vēl vairāk!)

    Vairāk kā 5h no vietas klausīties kaut ko uz ausīm nav prāta darbs un veselīgi, darbības laiks pilnīgi pietiek un uzlāde ir ērta un ātra.

    2 kameras – ok saprotu, ka gribēji, bet man īstenībā vienalga, galvenais ka arī 7. ir optical bildes stabilizācija.

    x
    08.09.2016 09:33
    Reply to  Kaspars

    Tehniski caurums tas pats, bet vispār AUX apzīmē ieeju, ne izeju.

    08.09.2016 10:41
    Reply to  Kaspars

    Kaspar, paldies par plašo un saturīgo komentāru! Šādi izvērstas domas es pavisam noteikti vēlos redzēt Kursorā vairāk un uzskatu, ka no tādām kvalitatīvām diskusijām ir ieguvums arī mūsu lasītājiem.

    Matiss
    08.09.2016 11:50
    Reply to  Kaspars

    Nu nekas, būs vien jāpērk klāt kārtējais adapteris, lai pie galda lādētos un runātu caur austiņām.
    http://www.theverge.com/2016/9/8/12846162/apple-iphone-7-charge-listen-to-music-same-time-lightning-dock

    Oskars
    08.09.2016 06:56

    Rakstu lasīšu vēlāk . bet iekomentēšu . Viss .. atrasta maiņa WP . Vakar skatījos tiešraidi , nu ne visu ( uz iphone uztrāpīju ), pirmo reizi . Tiesa caur vienu krievu blogeri ar viņa komentiem .

    ervinsasaris
    08.09.2016 07:06

    5 stundu darbības laiks austiņām? nopietni? katru dienu vakarā nāksies lādēt ne tikai telefonu bet arī austiņas

    08.09.2016 07:42
    Reply to  ervinsasaris

    Nevis vienkārši austiņām, bet miniatūrām austiņām, kas, pie tam, ir ļoti ērti un ātri uzlādējamas. Ja nebūs pazaudētas līdz pirmajai to uzlādes reizei :D Tāpēc šis tāds nosacīts mīnuss.

    Oskars
    08.09.2016 08:39

    Tāds vienkārš jautājums . Vai varēs klausīties tās uzlādes austiņas pa vienai . tas ir otra izslēgta,slēdzītis uz pašas ,vai caur programatūru . Tādējādi ja jau darbs spiež ( iepriekš pusis rakstīja ) tad vari visu dienu ar austiņām mainot tās .
    Piemēram sen man reizēm patika ar austiņām , bet tikkai liku vienā ausī .

    08.09.2016 10:30
    Reply to  Oskars

    Tas ir ļoti labs jautājums uz ko pagaidām atbildi nezinu. Cik varēja noprast no prezentācijas, austiņas “saprot”, kad ir ievietotas ausī un tad arī sāk skanēt. Gan jau, ka tas ir veidots ar domu, lai neskan un netērē bateriju, kad stāv uz galda. Tāpēc varbūt varēs skandināt arī vienu ausi. Bet skaidrība būs tikai pēc pusotra mēneša, kad austiņas reāli atceļos līdz Latvijai.

    davfreim
    08.09.2016 10:36
    Reply to  Oskars

    Vismaz kā rādija prezentācijā, tad varēs pa 1 izmantot arī.

    mcLays
    08.09.2016 14:39
    Reply to  Oskars

    Varēs, to nodrošinās iebūvētais infrasarkanais detektors un čips W1. Tas tika skaidri pateikts.

    davfreim
    08.09.2016 07:33

    Wireless austiņām tas ir normàls darbības laiks, ņemot vērā to, ka kaste, kurā tās pārnēsā ir maziņa un tās bača nodrošina 24h playback, tad uztraukties par darbības ilgumu nav pamata, cena ir augsta, bet paskatoties pierjamos konkurentu produktus, citi ir pat dārgāki.

    davfreim
    08.09.2016 07:43

    “869 eiro par 64 GB” kļūda, jābūt 128gb, gan jau parrakstījies.

    08.09.2016 10:36
    Reply to  davfreim

    Jā, pareizi. Nokļūdījos. Paldies par labojumu, sakārtoju!

    JanisF
    08.09.2016 07:48

    Paldies par labo aprakstu.

    Mans viedoklis:
    1. Prieks par kameru, kas izskatās ir pietiekami gājusi uzpriekšu un spēs ātrāk un labākas bildes uzņemt sarežģītos apstākļos;
    2. Nedaudz žēl aizvāktā 3.5mm pieslēgtie ta, bet uzskatu, ka lidz pievienotā pāreja un iegūtās vietas aizstāšana ar +2h akumulatora darbības laiks ir labs solis;
    3. Manis pēc displeja izšķirtspēja retinai ir pilnīgi pietiekama. Prieks ka Apple labāk domā par krāsu atveidojumu, piesātinājumu, displeja spilgtumu un baterijas ekonomiju, nevis 500+ dpi. Jēga nekāda, ja nelieto tās Gear brilles, vai Kā viņas sauc….
    4. IP67 – ļoti labi, beidzot;

    No manas puses, galvenie IPhone uzlabojumi.
    Mainīšu savu IPhone 6 pret IPhone 7. Uzskatu, ir tā vērts.

    Oskars
    08.09.2016 08:51

    Cik pieejami ir dazādi vāciņi u t t priekš ipone . mani te biedē par mazo izvēli . Man intresētu ar vieglām prettriecienu īpašībām

    davfreim
    08.09.2016 10:35
    Reply to  Oskars

    Vāciņi daudz, cenas atkarīgas no firmas. Iesaku ņemt tādu, kam iekšpusē audums – pasargās no skrāpējumiem, kas rodas, kad sabirst smiltis/putekļi.

    08.09.2016 10:37
    Reply to  Oskars

    Da labi, kā var iPhone būt maz aksesuāru? Nevienam citam telefonam visā plašā pasaulē nav tik daudz maciņu, vāciņu. Sākot no lētiem ķīniešu sūdiem un beidzot ar aksesuāriem, kas maksā vairāk par pašu telefonu. Spēj tik piemeklēt sev vajadzīgāko un nopirkt.

    Oskars
    08.09.2016 12:42

    Par vāciņiem u. c. Laikam vairāk bij domāts to mazā izvēle Latvijā ( tā man viens otrs teicis ). Nu nevarēsi apčamdīt pirms pirkt . Caur i netu jau visu var nopirkt

    KKTK
    08.09.2016 08:52

    Sagaidām ziemu un tad papētam bezvadu austiņu darbības laikus ;) Tā jau tas lādējamais maciņš baigi labā ideja.
    Pāreja uz austiņu štekeri ir vienkārši ģeniāla cilvēku čakarēšana – endžoi :D

    Turpinam izbīdīto kameru ēru. Endžoi – telefonus turēt visu laiku otrādi (lai neskrāpējas kameras stikliņš). Pēc 3 gadiem attapsies, ka dēļ tā ka cilvēki trubu tura visu laiku otrādi ieliks otru displeju telefonu aizmugurē – ziņojumiem un pulkstenim un emoji :D

    Oskars
    08.09.2016 08:55

    Par vadiem . Pilnīgi piekrītu Kristapam .

    x
    08.09.2016 09:40

    Kas man pers. liekas dīvaini – ka bezvadu austiņu izskats ir tieši tāds, kā vadu ausīm, tikai ar nogrieztu vadu. Un šis izskats arī nāk no sazinkādas pagātnes un nekādi nav pamatots. Es jau nu būtu pacenties uztaisīt ausis, kas stabili uzkabinās ausīm, vienlaicīgi saglabājot nelielu izmēru, iespējams, padomātu par veidu lai neklausoties tās varētu karāties pie apģērba vai ap kaklu. Lai nebūtu skumīgi jāveras metro ventilācijas šahtas režģī. Bezvadi – tas ir labi, bet miniaturizācijai nevajag būt neērtai.

    Oskars
    08.09.2016 09:55
    Reply to  x

    Kā piemēram dzirdes aparāti . Arī jaunie kabinās aiz auss un nāk tievs vadiņš uz ausi ,faktiski tas aparāts nemaz ātrumā uzkrītoši nav pamanāms . Un pieļauju varētu būt komfortablāka sajūta pašā aus ejā jo nevajadzētu domāt par balsta/fiksācijas funkciju . Man personīgi tā īsti neviena ausī liekamā austiņa nav patikusi .Lai gan aus ejas forma norma . Daži paziņas vispār neko nevar paciest ausī iebāztu .

    08.09.2016 10:39
    Reply to  Oskars

    Mhm, saprotama baža. Es gan labāk sagaidīšu, kad būs iespēja reāli izmēģināt jauno produktu un tad jau redzēs ko tur Apple ir izveidojuši. Lai gan Apple ir lielākais austiņu ražotājs pasaulē (vienkārši aifonu ir TIK daudz), tomēr līdz šim es neesmu bijis īpašā starā par tām.

    Raivis Šveicars
    08.09.2016 10:52
    Reply to  Oskars

    Es to skaitā. Jau entos gadus lietoju lielās, nevis tāpēc, ka esmu kaut kāds wannabe DJ, bet gan to ērtuma un arī skaņas kvalitātes dēļ.

    deni2s
    08.09.2016 13:47
    Reply to  x

    Man šķiet, ka prezentācijā parādītā jaunā Beats austiņu līnija ir atbilde uz Tavu sāpi.
    http://www.theverge.com/circuitbreaker/2016/9/7/12837806/beats-solo-3-wireless-powerbeats-3-beats-x-announced

    Skats no alas
    08.09.2016 09:43

    256BG atmiņa treknākajai versijai… ko tie cilvēki dara ar tiem telefoniem? Es saprotu, 16 GB bija nožēlojami, bet 32, man šķiet, ir pieņemami ikdienas lietotājam. Man Macbook ar 256BG, pat puse nav aizpildīta. Bet tā, man kā indivīdam kas neņemas ar viedtālruņa iekšu iepazīšanu vai vizuālā maiņu, 7 modelis šķiet ņemams, beidzot pielikuši ūdensizturību un kamera ir atzīstama, īpaši no vienkāršas lietošanas viedokļa. Cita lieta, ka mazliet zudis ir biznesa aspekts,visie tie Mario un Pokemoni šķiet smieklīgi. Bet nu ja mārketologi izskaitoļojuši, ka uz to pelnīs, tad es saprotu. Uzņēmējs nopirks telefonu un to lietos, nevis dzīvos pa aplikācijām vai spēļu papildiespējām.

    x
    08.09.2016 10:04
    Reply to  Skats no alas

    Aplikācijas un spēles ir viens liels bizness un cilvēks, kas tās attīsta, saucas uzņēmējs :)

    08.09.2016 10:40
    Reply to  Skats no alas

    Oi, mūsdienās viena pati spēle var aizņemt vairāk par gigabaitu atmiņas. Arī bildes kļūst arvien lielākas un tā kā jaunajā iPhone tās var saglabāt RAW formātā, atmiņa aktīvam bildētājam aizpildīsies ātri. Plus, telefons taču prot uzņemt video 4K izšķirtspējā un arī tas vietu aprij tā, ka maz neliekas. Personīgi man tik daudz vietas nevajag, bet uzskatu, ka 64 GB ir šobrīd norma.

    Kaspars
    08.09.2016 11:39

    Haha..vēl nesen mēs skatījāmies uz telefoniem ar 8gb atmiņu un domājām: kā viens cilvēks to vispār var piebāzt? :D

    08.09.2016 11:40
    Reply to  Kaspars

    Šim stāstam esam izdzīvojuši vēl pirms 10 gadiem personālajos datoros :)

    deni2s
    08.09.2016 13:49

    “640 k ought to be enough for anybody.” – Bill Gates, 1981

    digitalk
    08.09.2016 15:08
    Reply to  deni2s

    un tas nekas, ka nav pierādījumu, ka Billijs ir ko tādu teicis :)

    davfreim
    08.09.2016 15:10
    Reply to  digitalk

    Internets – paņem kaut Hitlera citātu un pieliec apakšā, ka to teicis kaut pāvests. :)

    Lapsinieks
    08.09.2016 10:42

    Kristap – vai esi pārliecināts, ka tās ausis izmanto zilo zobu?

    08.09.2016 10:45
    Reply to  Lapsinieks

    Jā, tikko paskatījos produkta lapā – pie savienojumiem rakstīt, ka ir Bluetooth. Es gan citos avotos lasīju, ka Apple gan telefona, gan austiņu pusē to nejēdzīgo Bluetooth savalda ar pašu veidotiem čipiem. Vispār labs jautājums vai AirPods varēs savienot ar citiem telefoniem, jo iPhone gadījumā tur ir speciāla aplikācija (līdzīgi kā Apple Watch).

    Rūdolfs Putniņš
    08.09.2016 11:46

    Cik nopratu, tad tiks izmantota BT tehnoloģija, bet standarts būs aizvērtais. Nevarēs gaispodiņus izmantot uz baurdroīdiem.

    08.09.2016 11:54

    Un pareizi vien ir! :)

    Raivis Rasnačs
    08.09.2016 22:12

    Gaispodiņi. :D Šim ir jābūt vārdnīcā.

    Raivis Šveicars
    08.09.2016 10:48

    Vienalga par iPhone, bet viedpulksteņu jaunumi gan mani interesē. Žēl, ka nav būtiski uzlabojumu Apple Watch, jo ir testēts gan pirmais Apple Watch, gan Samsung Gear S2, gan Huawei Watch. Abi pēdējie krietni ielika Apple, gan lietojamības ērtuma, gan piedāvāto iespēju ziņā. Jāgaida Gear S3, jo tas beidzot izskatās pēc nopietna pulksteņa arī dizaina ziņā.

    08.09.2016 10:53

    Kuras ir tās iespējas, kas Gear S2 un Android Wear ierīcēm ir plašākas? Kas attiecas uz Gear S3, tas man dabā šķita kaut kāds pārāk liels. Gear S2 gan ir smuks un glauns verķis, jāgaida, kad tas pratīs sadarboties ar iPhone.

    Janis
    08.09.2016 11:04

    Priekš Gear S3 roka “jāsakačā” :D

    P.s.
    Vai tad Tu “nepārsēdies” uz Huawei ?

    08.09.2016 11:07
    Reply to  Janis

    Oi, tu jau vari iedomāties, ka manā gadījumā tās telefonu maiņas ir apgrūtinoši biežas. Konkrēti P9 joprojām ir mans favorīts, bet biju pirms dažām nedēļām iedevis izmēģināt čomam un šis vēl nav telefonu atdevis. Pats tikmēr no skapja izvilku noputējušo aifonu, uzstādīju iOS 10 beta versiju un tagad klabinos apkārt ar to. Vispār jāuzprasa atpakaļ P9 :)

    Janis Zarins
    08.09.2016 14:47

    Un ko tu domā par P9 Plus…????

    Lapsinieks
    08.09.2016 14:50
    Reply to  Janis Zarins

    dvas dienas padzīvoju ar plus modeli. lielāks – citādi nekādas atšķirības nejūt. 4gb atmiņu pret 3 – nekādi. Priekšējai kamerai autofokuss. kādam tas var būt pluss. Mate 8 liekas seksīgāks pat.

    Jānis A
    08.09.2016 15:39

    Apple watch man arī interesēja līdz es ieraudzīju tā izskatu – kārtējais kvadrāts.

    Kamēr apple neizlaidīs kaut ko līdzīgu moto 360 vai gear s3, tikmēr, man personīgi pilnībā neinteresē ābolpulkstenis.

    Raivis Šveicars
    08.09.2016 10:50

    Un tās ausis izskatās krimināli, sorry… Kā salocīts ausu kociņš, kas aizmirsts ausī.

    Kaspars
    08.09.2016 10:58

    Man šoreiz tādas “meh” sajūtas..pēdējoreiz patīkams pārsteigums bija 6tā fona prezentācija, 6s ar tik ļoti neizcēlās..es īsti nespētu sev pamatot 6tā fona maiņu uz 7to..

    Kaut kā žēl, ka notiek differencēšana pa izmēriem un krāsām, ja es pirktu jau fonu, man svarīga ir kamera, nu nav variantu, jāpērk plus, un man patīk melna krāsa, neko darīt, jāpēr pa dārgo :D

    Gribētos redzēt kā tas dizains(materiāls) ir dzīvē, bildēs mani kaut kā nepārliecina

    Un visam pa virsu..tagad tā kameras pumpa ir palikusi lielāka, un joprojām taja pašā stūri…brr

    Skābene
    08.09.2016 11:05

    Gaidīju lielāku Wow!
    Bezvadu ausis skrienot krosu 100 punkti pakāsīšu. Kamera joprojām lien ārā no korpusa un skrāpējas pret galdu. Bloototh gan jau tāpat čakarēsies mašīnā kā līdz šim un īpaši nedraudzēsies ar mašīnas audio sistēmu un lietot aux vadu uzlādes laikā nebūs iespējams, kur nu vēl vienlaicīgi ar Waze.
    2 kameras ir forši, bet sanāk tāda stulba pakaļskriešana ķīniešu hujvejam.

    bet ja neņem vērā visu iepriekš minēto , tad gan jau ka būs laba truba un varēs droši turēt krūšu kabatiņā, nebaidoties, ka telefons noslīks izlietnē, kad pielieksimies, mazgājot rokas!

    08.09.2016 11:10
    Reply to  Skābene

    Lai arī Apple savos mārketinga materiālos rāda, ka ar AirPods ļaudis var arī skriet, tik un tā nespēju šīs austiņas uztvert kā nopietnas sporta ausis. Tām tomēr ir cita specifika un jābūt savādākai konstrukcijai, tām ir jāvar aizāķēties aiz ausīm vai ap kaklu. Līdzīgi kā Apple Watch es neuztveru kā sportam pielāgotu pulksteni, tam tomēr visādi Garmin un Suunto būs atbilstošāki.

    Kas attiecas uz Bluetooth, tad tā tehnoloģija ir bardaks. Tā kā es regulāri testēju visādus auto, tad redzu, ka gadās tādi auto, kuru multimediju sistēma neprot stabili darboties ar manu telefonu. Tātad, ir kaut kādas saderības nianses. Laikam tieši tāpēc Apple tik daudz pūļu veltījis savu čipu izstrādei, lai varētu maksimāli daudz kontrolēt gan no telefona, gan savienojuma, gan gala ierīces (austiņu) puses. Redzēsim gan kā tas viss darbojas praksē.

    Mārtiņš
    08.09.2016 11:38

    Ā, kur labi saprast, ka tomēr neesmu vienīgais, kam auto BT čakarējas. Sportage bija viss perfekto, tagad Qasqai ir drausmas.

    08.09.2016 11:40
    Reply to  Mārtiņš

    Mhm, man bija līdzīgi. Ar vairumu auto viss smuki un stabili darbojas, bet Honda Civic mūzika visu laiku raustījās. Galvenais, ka neko pats īpaši pasākt nevar, jo nav jau iespējas pašam nomainīt iebūvēto multimediju sistēmu.

    Lapsinieks
    08.09.2016 11:56

    izbraukāju balkānus ar corsu – reāli piebesīja, ka katru reizi ieslēdzot dzinēju pa jaunu bija jāslēdzas klāt car menu lai ierīces sapārojas.

    08.09.2016 12:24
    Reply to  Lapsinieks

    Izklausās pagalam nejēdzīgi. Parasti jau savienojums notiek automātiski un daļā gadījumu mūzika pat turpina skanēt no tās vietas, kur pēdējo reizi klausījāmies izkāpjot no auto.

    Oskars
    08.09.2016 12:48
    Reply to  Mārtiņš

    Nēsi vienīgais . Arī man nesavienojas . Pareizāk sakot reizēm . Pēdējā laikā kādos 30 % vairāk . Man WP. Es sākumā sevi vainoju , savu neprasmi saslēgt .

    Raivis Rasnačs
    08.09.2016 22:15
    Reply to  Oskars

    Blūtūss ir W10M lielākā nesakārtotā ķibele. Visiem visādas problēmas.

    Nagerevnu
    08.09.2016 14:08
    Reply to  Mārtiņš

    Bet varbūt jau tā nav telefona vaina bet gan Auto, Tur jau ir divi gali. Man uz PASSAT un 6 viss strādā automātiski. Nekad neko neesmu speciāli spaidījis jau kādu gadu.

    Lapsinieks
    08.09.2016 14:31
    Reply to  Skābene

    kālab tāds naids pret huawei, ka jāraksta huj? tas tā pat, kā es rakstītu jebapple

    digitalk
    08.09.2016 15:05
    Reply to  Lapsinieks

    ja tu būtu regulāri risinājis problēmas ar viņu gsm modemiem un rūteriem, tad saprastu.

    Lapsinieks
    08.09.2016 15:11
    Reply to  digitalk

    a Tev neienāk prātā, kāpēc tieši ar huawei rūteriem Tu esi tā cīnījies? Mums tirgū praktiski citu nemaz nav, lai varētu pateikt – vot ar asus nav problēmu, bet ar h – ir. Visi trīs operātori piedāvā tikai huawei rūterus.

    digitalk
    08.09.2016 18:41
    Reply to  Lapsinieks

    a tev neienāk prātā, ka es zinu par ko rakstu? esmu konfigurējis MikroTik, Asus, TP-Link, Trendnet u.c. rūterus. tikai LTK firmwārē bloķētais rūteris (nosaukumu pat neatceros) uzvedās tik pat sūdīgi, bet tur vismaz skaidrs – LTK cīnās ar lielās klientu bāzes stulbumu un neļauj izslēgt firewall. kāpēc šāds idiotisms ir nepieciešams h-vejam, kad firewall ir neatslēdzams un port forwarding nestrādā pat _iekšējā_ tīklā?

    ar modemiem cits stāsts – firmwāres apdeita programmas ir zem jebkuras kritikas, zemāk par grīdlīsti. tad redz modemu, tad neredz. par laimi esmu nobrikojis tikai vienu sūda H.

    08.09.2016 16:06
    Reply to  Skābene

    Bluetooth ir sūdīgākā, neparedzamākā un nez kāpēc viena no izplatītākajām bezvadu tehnoloģijām. Kā var pa 15 gadiem nespēt sakārtot vienu BT tehnoloģiju…???

    Uz galda stāv Galaxy S7, tas ik pa laikam bļauj, ka kaut kas nav labi ar BT. Diemžēl BT man ir nepieciešams pāris gadžetu apskatiem, mocības nejēdzīgākās.

    Ienīstu BT.

    08.09.2016 11:54
    Uldis M.
    08.09.2016 13:11

    O! Šitas labs! Es pat teiktu ģeniāls, jo praktiski neatgriezenisks! :D

    Lapsinieks
    08.09.2016 14:33
    Reply to  Uldis M.

    ja vēl momentu pasmērē!

    digitalk
    08.09.2016 19:06
    Reply to  Uldis M.

    stulbi, ka jokdari raksta par ļumīniju – salaist visus kontaktus uz īso? zūd ticamības moments :)

    par praktisko neatgriezeniskumu – man savulaik klients atnesa MB, ar tajā nolauztu PS/2 porta ‘atslēgas’ plastmasiņu, tā kas pa centru. Zippo, plaķenes un rezultātā uzkarsēta adata lieliski iedūrās, atdzisa un kalpoja par izvilkšanas rokturīti. šeit var to pašu – līme un tievs stienītis.

    Rūdolfs Putniņš
    08.09.2016 11:57

    Visa brēka par to kā Apple noslepkavojis austiņu portu izrādījusies labs mārketinga gājiens. Visiem iPhone 7 nāk līdzi maziņa lightning astīte, kurā varēs iespraust jebkuras austiņas. Tas, protams nomuļļāsies pa kabatu, bet tā vietā nenomuļļāsies manu ultrahājend austiņu kabelis!

    Bezvadu austiņas ir laba ideja, bet zilzobja mūzikas ierīcēs patlaban ir pārāk abismāls bardaks, lai tas normāli darbotos. Varbūt, ka Apple ir devis mājienu ar bomi tur kaut ko unificēt un sakārtot, nākotne rādīs.

    Es jau protams gaidīju, ka gaisīgais Makbuks tiks pienācīgi uzprišināts, bet to laikam taupa piezīmjdatoru revīlam kaut kad vēlāk…

    08.09.2016 11:59

    Klau, Tu mums esi audio lietu spečuks. Kas tieši ir problemātiskākais bezvadu austiņu jomā? Nestabilitāte? Par mazu bandwidth normālam signālam?

    Lapsinieks
    08.09.2016 12:10

    tipa, laikam, 5tajam bt tas bandwidths būs +/- jau normāls, bet arī esošais ir pietiekams tās šņagas padošanai uz tiem plastmasas sūdiem, ko bāž ausīs. nav liela jēga cepties par vidusposmu kvalitāti, kad izejas punkts un galapunkts ir draņķīgi. tas tā kā iebrauktuve pilsētā ir šaurs divjoslu tilts uz kuru ved 6 joslu autobānis. a vot mājās – plate, lampu pastiprinātājs, megatumbas – tur pa visu iestumjot kaut ko caur zilzobi var daudz nokillot. Tas tā – vulgarizējot.

    Rūdolfs Putniņš
    08.09.2016 12:25

    Es pastāstītu, ja tās būtu audio lietu nac. īpatnības. Bet reāli tur vajag cilvēku, kas labi zina BT datu pārraides standartus un iesaistīto devaisu nac. īpatnības.

    Patlaban VISS bezvadu audio (ne tikai zobs) ir bardaks. Tā ir pazaļa tehnoloģija, kur trūkst standartizācijas un valda džungļu likumi.

    Piebildīšu, ka vēl pirms 4 gadiem bitperfekts augstas izšķirtspējas USB audio uz Win platformas arī nebija triviāla lieta.

    Lapsinieks
    08.09.2016 12:13

    Vai vari pastāstīt par to mazo laitninga astīti? Ja Lightning ports ir tīri digitāls, tad tas spēj padot tikai digitālu signālu. Tajā astītē ir DAC iekšā?

    08.09.2016 12:21
    Reply to  Lapsinieks

    Cik sapratu, tad nav.

    Rūdolfs Putniņš
    08.09.2016 12:27
    Reply to  Lapsinieks

    Pēc šī – https://en.wikipedia.org/wiki/Lightning_(connector)

    Liekas, ka jābūt. Bet lētam/[varbūt] sūdīgam.

    Lapsinieks
    08.09.2016 12:33

    ja o tom že…

    Lapsinieks
    08.09.2016 12:03

    Pavisam īsi par kamerām. Pagaidīsim real testa rezultātus. atra jauna telefona prezentācijā tiek uzsvērta revolūcija, best ever utt. Salīdzinošos review var atrast – pilns internets. Kā bija ar visu laiku labāko 6s kameru – var apskatīt dpreview testos, salīdzināt ar to pašu samsung vai huawei. Var jau rādīt portretus ar mākslīgu bokhe – ir sevišķi, ja galva plika kā tam nēģerim. Paskatīsimies, kas notiks ar meiteņu matiem. Vismaz viena bilde bija feiks – neticu, ka mākslīgais intelekts izpīpēs briļļainam cilvēkam briļļu malā sablūrēt fonu tajā daļā, kur tas optiski ir iebraucis galvas kontūrā.

    Raivis Rasnačs
    08.09.2016 12:21

    Šoreiz Apple pamatīgi izgāzās. Kas tad lika atteikties no austiņu pieslēgvietas? Vienīgais, kas būtu atzinīgi vērtējams, ir ūdens izturība. Pārējais ir vienkārši uzlabojumi. Procesoram tika ieviests speciāls enerģiju taupošs kodols, lai paildzinātu tālruņa darbību par 1 stundu. Plus modelī ieviesa papildus kameru, lai iegūtu nieka 2x zūmu. Bet par upuri tam visam tika likvidēta iespēja mūziku klausīties, izmantojot gadiem ierasto standartu, kura esamība līdz šim nevienam netraucēja. Pat bezvadu uzlāde izpalika. Daudzi ir vīlušies.

    08.09.2016 12:23

    Es gan domāju, ka vīlušies ir tikai daži nūģi, jo jaunos “trūkumus” atspēko lērums plusu. Diezgan labi saprotu Apple vēlmi aizvākt vecas tehnoloģijas, ko mūsdienās var realizēt gudrāk un ar mazāku vietas aizpildīšanu + beigās ar to visu vēl nopelnīt.

    Raivis Rasnačs
    08.09.2016 16:13

    Ja vienīgais, kas lika aizvākt 3.5mm pieslēgvietu, bija vēlme atkratīties no vecas tehnoloģijas, tad es to neatbalstu. Ja tas tiktu darīts, lai padarītu tālruni plānāku vai vieglāku, vai atvēlēt vietu kam citam, tad nekādu problēmu. Bet šoreiz neredzu iemeslu šādam lēmuma. Arī es pats austiņu ligzdu neizmantoju, bet apzinos, cik tas tomēr ir ģeniāls un ērts risinājums. Lightning konektoru šajā gadījumā uzskatu kā ‘workaround’ nevis ‘solution’. Bezvadu savienojums der daudzos gadījumos, bet ne kvalitatīvai un dinamiskai skaņai, tur bez vadiem nu nekādi.

    Oskars
    08.09.2016 13:04

    Cik % no mobilo lietotājiem regulāri lieto austiņas . Un kādās situācijās .

    Sabiedriskais transports , skrienot , velo . Kādam darbs .

    Man viedais ir 2,5 gadi . Jau pirmajā dienā sapratu wp 925 FM ir , bet realitātē nedarbojas (ļoooti slikti ) . Tātad ikdiena atkrita . Vienubrīd lietoju mājās pagarām sarunām ar sen nesavanītiem . Uz doto brīdi kādu gadu nemaz nēsu lietojis un nezvai to darīšu pie patreizējā dzīves ritma . Nu atradu un negribu . Āra sportiskām aktivitātēm klusums ,meža putniņi ,jūras šalkoņa .Pat auto reti radio ieslēdzu , kādreiz nekad neizslēdzu .

    Lapsinieks
    08.09.2016 14:36
    Reply to  Oskars

    nu bez Latvijas Radio 2 ir arī vēl mūzika. Palūkojies riņķī – it sevišķi jaunatne. Es teiktu – vairums lieto nevis nelieto.

    Jokman
    08.09.2016 14:48

    Jā. Speciāli no rīta noskatījos prezentāciju tikai Iphone 7 un Watch 2. Prezentācija izskatās kā ziemeļkorejas līdera uzrunas kur pēc katra teikuma ir jāgavilē un jāplaudē. Cmon šis vairs nav forši. Par pasu Iphone 7 neredzu jēgu veikt apgreidu no Iphone 6s, jo jaunie modeļi ap oktobri visi nāks ar 32GB atmiņu. Vienīgais kas piedzīvoja upgrade par ko būtu vērts maksāt naudu ir Iphone 7Plus, bet es par tādu lāpstu ar tik mazu ekrānu negribu maksāt +100EUR. Šis viss marketings man kaitina un atgrūž iegādāties Iphone lai gan telefons ir patiešām labs.

    Lapsinieks
    08.09.2016 14:59
    Reply to  Jokman

    jā – lāpsta un mazs ekrāns = dīvaini, ja vēl paši lepni pasaka, ka audio ligzdu aizvācam, jo visi grib lielākus ekrānus un niknākas baterejas (par kurām vispār tika noklusēts prezentācijā) Tam pašam mate 8 pie identiskiem izmēriem ir 6 collu ekrāns.

    Lapsinieks
    08.09.2016 17:04

    maza piebilde tiem, kas sapriecājušies par zūmu: tur nav nekāda zūma. ir divi kadri – viens apm. 28, otrs – 45 (vai cik tur bija pilna kadra ekvivalents). viss pa vidu ir digitāls zūms no 28. Godīgāk būtu vnk ar pogu pārslēgt vienu vai otru. ceru, ka neviens nesāks stāstīt par gudro procesoru, kas kopā sapludina divas bildītes, kas katra uzņemta ar citādāku lēcu sistēmu :D

    Aldis Esmits
    08.09.2016 22:13

    Vot ņemšu un gaidīšu Surface Phone. Principiāli :)

    oldschool zerolemon fan
    09.09.2016 23:38

    iTelefoni mani neinteresē kā šķira, bet ir forši, ka šie beidzot ieviesa stereo skaļruņus. Es ceru, ka pārējie lielie spēlētāji (Samsung, LG) līdz ar to arī būs spiesti “skriet” pakaļ “modei” un arī likt savos top modeļos (Note8 & LG v30?).

    Reklāma