Web Analytics
More
    Reklāma

    Baltcom saņēmis investīcijas no Bites jaunā īpašnieka Providence Equity Partners

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku piedāvājumu izskatīšanas, telekomunikāciju uzņēmums Baltcom ir izvēlējies Providence Equity Partners (Providence) piedāvāto mezanīna finansējumu, lai palielinātu investīcijas uzņēmuma tālākajā attīstībā. Līdzšinējie investori Ardian un Resource Partners paliek Baltcom vairākuma akcionāri.

    Baltcom valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns (Nicolas Boissin) informē: “Mēs kopā ar Baltcom akcionāriem esam izlēmuši izvēlēties tieši Providence piedāvāto mezanīna finansējumu dēļ šī privātā investīciju fonda pārliecinoši plašās pieredzes mediju, komunikācijas, izglītības un telekomunikāciju nozares uzņēmumos visā pasaulē. Esmu pārliecināts, ka šīs sadarbības ieguvums būs ne tikai papildus finansējums ar izdevīgiem nosacījumiem, bet arī Providence nozares zināšanas, kas var palīdzēt uzņēmuma izaugsmē. Šis finansējums ļaus Baltcom palielināt investīcijas telekomunikāciju tīkla un tehnoloģiju attīstībā, lai straujāk uzlabotu mūsu pakalpojumu kvalitāti un paātrinātu uzņēmuma izaugsmi, tostarp veicot iegādes darījumus.”

    Reklāma

    Pilna darījuma summa šobrīd netiek izpausta.

    Pagājušā gada nogalē Ziemassvētku aizsegā Providence iegādājās mobilo sakaru operatoru Bite. Šogad Providence plāno iegādāties Igaunijas lielākā kabeļtelevīzijas operatora un platjoslas interneta pakalpojumu sniedzēja Starman akciju kontrolpaketi. Starman pieder Lietuvas otrs lielākais kabeļtelevīzijas un interneta pakalpojumu sniedzējs Cgates.

    Dienas Bizness ziņo, ka uzņēmums Baltcom pieder Luksemburgā reģistrētajai kompānijai Rpax One S.A. Jūnija sākumā Rpax One S.A. akcionāri palielināja uzņēmuma pamatkapitālu par 50 000 eiro līdz 174 940 eiro un jaunemitētās akcijas, kas veido 28,5% no kopējā kapitāla, nolemts par 3,5 miljoniem eiro pārdot Latvijas uzņēmumam Bite Latvija.

    Atgādināšu, ka no 1. jūlija visiem Bites pēcapmaksas tarifiem tika paaugstināta cena (to darīja arī Tele2) un uzņēmumam tika nomainīts vadītājs.

    SIA Baltcom apgrozījums 2014. gadā bija 15.7 miljoni eiro un uzņēmums cieta 194 552 eiro lielus zaudējumus (dati par 2015. gadu vēl nav publiski pieejami). Savukārt, SIA Bite Latvija pagājušajā gadā strādāja ar 68.2 miljonu eiro apgrozījumu un 14.6 miljonu eiro peļņu.

    Ardian ir 1996. gadā dibināts privātā kapitāla investīciju fonds, kuru vada Dominique Senequier, ar pārvaldībā esošiem aktīviem 55 miljardu ASV dolāru apmērā, kuri ir ieguldīti Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā. Lielāka kompānijas daļa pieder tās darbiniekiem, kuru galvenā vērtība ir uzņēmējdarbība.

    Resource Partners ir pieredzējis privātā kapitāla investīciju fonds, kas fokusējies uz investīcijām Centrālās un Austrumeiropas tirgos.

    Providence Equity Partners ir viens no vadošajiem privātā kapitāla investīciju fondiem pasaulē, kurš fokusējas uz investīcijām mediju, izklaides, komunikācijas un informācijas nozarēs. Kompānija pārvalda aktīvus vairāk nekā 40 miljardu ASV dolāru vērtība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma