Web Analytics
More
    Reklāma

    Baltcom vērsīsies tiesā pret Lattelecom par plaģiātismu

    Jaunākie raksti

    Telekomunikāciju uzņēmums “Baltcom” saredz, ka “Lattelecom” klaji kopējis tās reklāmas kampaņu. Gadījumā, ja “Lattelecom” šo kampaņu nepārtrauks, “Baltcom” gatavos iesniegumu, lai vērstos tiesā.

    Interaktīvās televīzijas papildpaku kampaņa, kuru “Lattelecom” uzsācis 9. jūnijā, ir identiska “Baltcom” uzsāktajai reklāmas kampaņai turpat mēnesi iepriekš – 16. maijā. “Lattelecom” klaji kopē gan izmantoto vizuālo valodu, gan radošo pieeju, gan Baltcom zīmola elementus. Konkrēto vizuālo valodu “Baltcom” izmanto jau vairāk nekā gadu.

    Reklāma

    “Lattelecom” reklāmas kampaņā izmantotie elementi ir acīmredzams “Baltcom” reklāmas plaģiāts. Kampaņa ir identiska teju viens pret vienu. Ilgāku laiku ar šādu praksi nodarbojās mazie tirgus spēlētāji, tāpēc liels pārsteigums, ka to praktizē arī agrākais tirgus monopolists. Šķiet, telekomunikāciju jomā kopēšana kļuvusi par jaunu tendenci. Tomēr, ja notikušais ir tikai konkurenta radošu ideju iztrūkuma rezultāts, esam gatavi dalīties, – mums to ir daudz,” notikušo komentē “Baltcom” valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns (Nicolas Boissin).

    “Baltcom” uzskata, ka šis nav pirmais gadījums, kad bijušais valsts monopols izvērsis negodīgas un maldinošas reklāmas aktivitātes. Aprīlī “Baltcom” saņēma starptautisko un prestižo “Speedtest” apbalvojumu kā ātrākais interneta sniedzējs Latvijā 2015. gadā. Tas ļāva “Baltcom” uzsākt kampaņu, saviem klientiem piedāvājot ātrāko interneta pieslēgumu Latvijā. Reaģējot uz to, jau drīz pēc tam “Lattelecom” uzsāka kampaņu, kas apgalvoja to pašu. Tiesa, atšķirībā no “Baltcom”, “Lattelecom” nespēja atsaukties uz nevienu avotu, kas pamatotu šo apgalvojumu.

    “Mēs lepojamies ar savu darbu, lepojamies ar to, ka saviem klientiem varam piedāvāt ātrāko interneta pieslēgumu Latvijā par vairāk nekā konkurētspējīgu cenu. Skaidrs, ka pašreizējos tirgus apstākļos “Lattelecom” pietrūkst ideju, kā noturēt savus klientus. Mēs esam gatavi palīdzēt, esam gatavi “Lattelecom” par zināmu samaksu nosūtīt mūsu idejas reklāmas aktivitātēm,” gatavību pauž Buasēns.

    Baltcom_vs_Lattelecom

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    arty
    16.06.2016 14:22

    Hmmm….vai fona krāsas kopešāna skaitās plaģiātisms???

    16.06.2016 17:33
    Reply to  arty

    Es ceru, ka nav, jo tad dimbā ir arī Kursors.lv :|

    PurvaVelns
    16.06.2016 17:44

    vismaz bultas varēji netaisīt sarkanas – tā eliminējot risku…

    16.06.2016 14:38

    Visa reklāma ko viņi tagad iegūst bez makas ar ir max ko viņi var panākt šai lietā… pie kam… uz viņu reklāmas ir lielāks cipars… līdz ar to tas tagad iesēdīsies cilvēkiem zemapziņā ka LTC ir lētāks. FAIL no viņu puses…

    xx
    16.06.2016 23:17
    Reply to  eldberg

    Fail tādiem kā tev- esi dzīvs piemērs, kā Lattelecom grib panākt, lai visi iekrīt uz cipariem tāpat kā tu- plukas pakas pret cenu par veselu komplektu- tie ir divi dažādi piedāvājumi.

    Kristaps Pūtelis
    17.06.2016 03:33
    Reply to  xx

    Tas varbūt, bet kopumā Baltcom nav nekas lielisks. Zinu, jo man ir viņu internets. Pēdējā laikā nav īpašu tehnisku sūdzību, bet pati uzņēmuma uzvedība ir diezgan tizla. Piemērs… Man tīri pēc papīriem ir IZZI internets un televīzija, taču IZZI jau sen ir pārņemts zem Baltcom un praktiski likvidēts. Tā nu man IZZI bija un vēl ar vien ir 100 mbit internets un digitālā televīzija. Kaut kad, kad tika runāts par kādām problēmām un vēlmi atteikties no IZZI telefona līnijas, kas kaut kad joka pēc bija paņemta, pa telefonu tika iestāstīts, ka tad būs jāpāriet uz Baltcom un viss būs fantastiski un lētāk… Ko viņi piemirsa pateikt un ko nācās uzzināt no meistara, kas atnāca visu nokārtot, bija tas, ka viņi reāli gribēs mainīt kabeļus uz Baltcom kabeļiem, bet manās mājās Baltcom internetam ir tikai 50 mbit internets. Tā nu beigās palikām pie visa vecā un nekādus jaunus līgumus neparakstījām.

    Un par tiem ātrumiem… Vai Baltcom ir kāds interneta pieslēgums ārpus Rīgas? Jo Lattelecom ir un tur arī ir atšķirība tajos interneta ātrumos. Rīgā Lattelecom, vismaz pēc uz papīra rakstītā, ir iespējams ātrāks par Baltcom. Ārpus Rīgas ir vecāki kabeļi un viss pārējais.

    KasparsB
    17.06.2016 10:24

    Jā.. Baltcom ir ārpus Rīgas un daudz kur. Arī Jelgavā un pašam ir viņu internets + interaktīvā TV, kuru uzskatu par labāku kā Lattelecom. Un ātrums ir 250mbit/s.

    Kristaps Pūtelis
    17.06.2016 14:08
    Reply to  KasparsB

    Bet fakts paliek fakts, manā dzīvoklī vismaz vēl nesen IZZI kabelis bija 100
    mbit, Baltcom 50 mbit (zinu, zinu, ka bukletos ir tie max 250 mbit) un
    Lattelecom teorētiski laikam piedāvā pat 400 mbit.

    Nu, Jelgavu es neieliktu Latvijas mazo pilsētu kategorijā, liela daļa Jelgavas sastāv gandrīz tikai no daudzstāvenēm, gluži kā Purčiks un visādi tamlīdzīgi rajoni, kur dzīvo daudz cilvēku un līdz ar to ir savilkti ātrākie interneta kabeļi. Bet Lattelecom visādi DSL risinājumi utt ir mazajās vietiņās. Kādu laiku biju praksē Inčukalna pamatskolā, tur bija Lattelecom, tāpat arī piemēram Smiltenē (manu lauku rajonā) neizskatās, ka būtu Baltcom internets piedāvāts. Un tas ir pašsaprotami, jo Lattelecom pamatā tajās vietās izmanto kādas savas vecās “labās” telefona līnijas. Un citiem nav īpašas jēgas mazās vietiņās taisīt visu savu infrastruktūru tur, kur lietotāji ļoti iespējams būs tikai daži. Speciāli pamēģināju ierakstīt gan Baltcom, gan Lattelecom lapā “Daugavas iela 10”, kas atrodas Smiltenē un arī daudzās citās pilsētās, Lattelecom atradās arī Smiltene, Baltcom – tikai Daugavpils (kas jau atkal nav nekāda mazā pilsētiņa). Bet to, vai ir ārpus Rīgas es vairāk biju domājis tieši par mazajām apdzīvotajām vietām un tikai ar tādu domu, ka tās ievērojami samazina vidējo ātrumu.

    Čiekurs
    17.06.2016 19:17
    Reply to  KasparsB

    Ātrums ir 250mbit/s ? Tas ir reālais jeb faktiskais ātrums, vai arī maksimālais ātrums, kurš ir minēts līgumā, kurš, manuprāt, nekad netiek sasniegts.

    17.06.2016 08:33
    Reply to  xx

    Kāds man fail… man no tā ne silts ne auksts… 99% (vai cik nu vēl vairāk) rakstu nelasīs… labākā gadījumā uzmetīs aci cipariem… un tas ar būs vienīgais sausais atlikums

    x
    16.06.2016 18:25

    Rezultātā nopelnīs juristi, bet samaksās par visu šo cirku – kā vienmēr, klienti….

    Patērētājs
    16.06.2016 20:23

    Kursors.lv – visi maksas raksti vienuviet!

    Raivis Rasnačs
    16.06.2016 20:25

    Baltcom jau ir otrs Viasat. Nožēlojami…

    Dairis Jankovskis
    16.06.2016 22:26

    Cien. Baltcorn! Arī šajā paziņojumā, pieminat veci reklāmu par Speedtest, kas nav korekti pret patērētājiem! Jums taču par to jau ziņoja vai ne?

    17.06.2016 05:54

    Es tiešām neesmu iedziļinājies katra operatora reklāmās, jo TV kā tādu vispār neskatos ikdienā, bet, nezin kāpēc šķiet, ka šāda tipa reklāmas Lattelecom jau ir bijušas krietni senāk – ķip, kaut kas, uz neitrāla zila, zaļa, oranža, sarkana fona, un ar paskaidrojošu tekstu… :) Drīzāk, jau šis vairāk ir domāts kā PR izgājiens… :)

    Reklāma