Web Analytics
More
    Reklāma

    EP atbalsta muitas nodevas atcelšanu 201 jauno tehnoloģiju produktam

    Jaunākie raksti

    EP deputāti trešdien atbalstīja ES pievienošanos Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) nolīgumam starp ES un 24 pasaules valstīm, ieskaitot arī Japānu, Ķīnu un ASV, kas paredz atcelt muitas nodokļus 201 jauno tehnoloģiju izstrādājumiem, piemēram, videospēļu konsolēm, medicīniskās attēlveidošanas aparatūrai un skārienjutīgiem ekrāniem.

    “Pateicoties Informācijas tehnoloģijas nolīguma paskatīšanai un paplašināšanai, tagad arī jaunās paaudzes IT produktus varēs eksportēt ar atvieglotiem noteikumiem. Šis ir būtisks Pasaules Tirdzniecības organizācijas sasniegums, un Eiropa bija tā iniciators. Pateicoties šiem noteikumiem, Eiropas uzņēmumi būs labāk pasargāti no negodīgas konkurences,” teica ziņotāja Godelieve Quisthoudt-Rowohl (Eiropas Tautas partija /EPP, Vācija).

    Reklāma

    EP deputāti atbalstīja viņas ieteikumu piekrist nolīgumam ar 529 balsīm par, 110 pret un 37 atturoties.

    Paplašināto Informācijas tehnoloģijas nolīgumu ir parakstījušas 25 PTO dalībnieces – bez ES tajā iesaistījušās arī Austrālija, Kanāda, Ķīna, Japāna, ASV un Dienvidkoreja u.c.

    Pievienojoties nolīgumam, valstis apņemas pakāpeniski atcelt muitas nodokli 201 augsto tehnoloģiju produktam, piemēram, videospēļu konsolēm, magnētiskās rezonanses aparātiem, navigācijas ierīcēm, TV ekrāni, telekomunikāciju satelītiem, skārienjutīgajiem ekrāniem un videokamerām.

    Tarifu samazināšana sāksies 2016.gada jūlijā, un tie pavisam jāatceļ līdz 2019.gada 1.jūlijam.

    Attiecībā uz ES tirgum “jutīgiem” produktiem, piemēram, TV ekrāniem, nodevu atcels lēnāk, lai vietējiem ražotājiem dotu laiku pielāgoties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    10.06.2016 10:28

    “P” atbalsta… :D

    JustAskin
    10.06.2016 13:06

    Šis ir interesanti. Kā tas izpaudīsies mūsu dzīvēs, konsoles paliks lētākas?

    digitalk
    10.06.2016 13:34
    Reply to  JustAskin

    teorētiski jā, bet Latvija jau n-gadus neapliek ar ievedmuitu datortehniku, jāskatās kas tai sarakstā.

    Reklāma