Web Analytics
More
    Reklāma

    Pie Apple darbā atgriežas PGP, Silent Circle un Blackphone izveidotājs

    Jaunākie raksti

    ASV Sanbernardino pilsētā pagājušā gada decembra pirmajās dienās notika asiņaina apšaude, kuras laikā nogalināti 14 un ievainots 21 cilvēks. Policijas spēki nogalināja divus no uzbrucējiem. Kalifornijas tiesa uzlika pienākumu Apple atvērt pieeju iPhone viedtālrunim, kas piederējis vienam no Sanbernardino uzbrucējiem. Apple vadītājs Tims Kuks atbildējis, ka atvērt pieeju iPhone datiem nav iespējams, un, ja arī būtu iespējams, Apple to nedarītu klientu drošības dēļ.

    Tiesībsargājošās iestādes vēlējās iegūt visu informāciju no uzbrucēja iPhone 5c, lai varētu piekļūt saziņai ar iespējamiem nozieguma līdzzinātājiem. Martā ASV Federālais izmeklēšanas birojs veiksmīgi tika pie iPhone 5c datiem, tos palīdzēja atšifrēt kāds neliels Izraēlā bāzēts uzņēmums.

    Šāds iPhone atšifrēšanas pavērsiens licis Apple atkal pieņemt darbā drošības ekspertu Jonu Kallasu (Jon Callas), kas ir uzņēmumu PGP Corp, Silent Circle un Blackphone līdzdibinātājs. Kallass jau iepriekš strādājis Apple no deviņdesmitajiem gadiem līdz 2009. gadam, pēc tam atkal 2011. gadā, izveidojot šifrēšanas sistēmu Macintosh datoros esošo datu sargāšanai.

    Ne Apple, nedz arī pats Kallass nav sniedzis nekādas atbildes par uzņēmuma tālākajiem datu drošības plāniem.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma