Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Komisija bloķē Lielbritānijas mobilo sakaru operatoru Three un O2 apvienošanu

    Jaunākie raksti

    Kā jau bija gaidāms, Eiropas Komisija ir bloķējusi Lielbritānijas mobilo sakaru operatoru Three un O2 apvienošanos. Mobilo sakaru operatora Three īpašnieks Hutchison Whampoa vēlējās iegādāties O2 par vairāk nekā 10 miljardiem mārciņu, tomēr darījumu neapstiprināja Lielbritānijas telekomunikāciju regulators un tagad arī Eiropas Komisija.

    Eiropā dažādu mobilo sakaru operatoru apvienošanās vienmēr tiek uzskatīta par draudu patērētājiem un investīcijām mobilo sakaru tīklu attīstībā – tas varētu novest pie augstākām cenām un sliktāka servisa. Viens no piemēriem ir Austrijas telekomunikāciju regulatora ziņojums par pakalpojumu cenu kāpumu par 28% līdz 36%, kopš 2013. gadā apvienojās telekomunikāciju operatori Hutchison un Orange. Tas liecina, ka telekomunikāciju uzņēmumu apvienošana nebūt nenozīmē patērētājiem izdevīgāko variantu.

    Reklāma

    Arī Latvijā bija pacelts jautājums par valstij piederošo Lattelecom un LMT akciju pārdošanu. Marta sākumā tika paziņots, ka valstij piederošo Lattelecom un LMT akciju pārdošana nenotiks – valsts nevēlas zaudēt savu 51% ietekmi. Joprojām nav atrisināts jautājums par abu uzņēmumu apvienošanu, tomēr šīs idejas aizstāvji noklusē, ka konkurences uzraugi jau vairākās Eiropas valstīs šādus darījumus atzinuši par nevēlamiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis A
    13.05.2016 09:16

    Bet UK tak ir vēl dafiga visādu operātoru, tā kā nedomāju, ka būs baigais “drauds”, jo, ja pacels cenas, zaudēs tikai klientus un viss.

    Krotow
    13.05.2016 10:13
    Reply to  Jānis A

    Samazinoties konkurencei, cenas cels visi operatori. Un nesaki, ka tā nebūs.

    Zigmars Dzenis
    14.05.2016 13:17

    Man tas trijnieks nepavisam nepatika ar savu 4G! Telefons jau dienas vidū bija izlādējies! Internetam izmantoju O2 ar 3G, bet sarunām Virgin Mobile, jo dažiem citiem operatoriem ir kaut kāds murgs, ka no dažiem citiem tīkliem nevar tos sazvanīt.

    Reklāma