Web Analytics
More
    Reklāma

    Kickstarter apkopojis 100 faktus par 100 000 finansētiem projektiem

    Jaunākie raksti

    Publiskā finansējuma vietne Kickstarter darbojas jau gandrīz septiņus gadus. Šo gadu laikā veiksmīgi finansēti 100 000 projekti, no tiem apkopoti 100 statistiski fakti. Pirmie 100 Kickstarter projekti savāca vēlamo finansējumu 121 dienas laikā, kamēr pēdējie 100 projekti ieguva cerēto naudu vidēji trīs dienu laikā. Veiksmīgākais Kickstarter finansējuma saņēmējs realizējis 94 dažādus publiski finansētus projektus.

    Vienpadsmit Kickstarter finansētas filmas ir nominētas Oskaram, četras dziesmas ieguvušas Grammy balvas. Un tas nav nekāds pārsteigums, jo mūzikas kategorijā ir iesniegti 22 133 publiskā finansējuma projekti. Pēdējā gada laikā Kickstarter projektiem piesaistīja 2 miljardus ASV dolāru no 9.5 miljoniem lietotāju. Plašāku Kickstarter statistiku meklē zemāk pie Avota.

    Reklāma

    Kickstarter pēdējos pāris mēnešos piedzīvojis vairāku lielu projektu izgāšanos, tāpēc tiek realizēti vairāki sabiedrisko attiecību triki. Kickstarter izpētījis, ka līdz galam netiek novesti un atbalstītāji nesaņem pasūtīto preci aptuveni 9% projektu, kas saņēmuši vēlamo naudas apjomu ražošanas uzsākšanai. 7% gadījumu nauda nonākusi pie ražotāja, arī prece izsūtīta kampaņas atbalstītājiem, bet tie nav bijuši apmierināti ar saņemto ierīci.

    Viena no veiksmīgākajām Kickstarter kampaņām Zano bezpilota lidaparāts ir piedzīvojis smagu piezemēšanos. Pēc 3.5 miljonu dolāru finansējuma saņemšanas Zano bezpilota lidaparāta izstrādātājs ir spējis izsūtīt vien dažus nestrādājošus paraugus pircējiem un šobrīd uzņēmums ir pieteicis maksātnespēju.

    Coolest Cooler pie Kickstarter kampaņas atbalstītājiem nav nonācis, toties to var iegādāties Amazon par 499 dolāriem, kas, protams, izsaucis pamatīgu neapmierinātību Kickstarter kampaņas atbalstītāju vidū. Kickstarter kampaņas ietvaros Coolest Cooler leduskaste atbalstītājiem tika solīta jau šī gada februārī, jaunākā informācija liecina, ka piegādes atstumtas uz 2016. gada aprīli.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma