Web Analytics
More
    Reklāma

    Kickstarter izskaidro Zano drona projekta izgāšanos

    Jaunākie raksti

    Iepriekš tika ziņots, ka viena no veiksmīgākajām Kickstarter kampaņām – Zano bezpilota lidaparāts – ir piedzīvojis smagu piezemēšanos. Pēc 3.5 miljonu dolāru finansējuma saņemšanas Zano bezpilota lidaparāta izstrādātājs ir spējis izsūtīt vien dažus nestrādājošus paraugus pircējiem un šobrīd uzņēmums ir pieteicis maksātnespēju. Kickstarter nolīga žurnālistu Marku Harisu (Mark Harris), lai viņš parok dziļāk par Zano bezpilota lidaparāta neveiksmēm.

    Žurnālists uzreiz atklājis, ka Zano bezpilota lidaparāta projekts neesot bijis paredzēts naudas izkrāpšanai, tomēr zināšanu un iemaņu trūkums licis iztērēt milzīgu naudas apjomu bez jebkādas jēgas. Marks Hariss atklāj, ka Zano bezpilota lidaparāta reklāmas bija maldinošas, tām nav bijis nekāds sakars ar reālajām Zano bezpilota lidaparāta iespējām. Zano bezpilota lidaparāta neveiksme nav bijusi ļaunprātīga, bet uzņēmuma vadība neesot ņēmusi vērā sliktākos scenārijus, cerot, ka izdosies apiet vairākas būtiskas un iepriekš zināmas Zano bezpilota lidaparāta nespējas.

    Reklāma

    Vienlaikus tiek norādīts, ka publiskā finansējuma vākšanas portāliem būtu vairāk jāiesaistās uzņēmumu finanšu izvērtēšanā, kā arī jāseko līdzi produkta attīstībai, nepiešķirot uzreiz pārāk lielus finanšu līdzekļus.

    Kickstarter izpētījis, ka līdz galam netiek novesti un atbalstītāji nesaņem pasūtīto preci aptuveni 9% projektu, kas saņēmuši vēlamo naudas apjomu ražošanas uzsākšanai. 7% gadījumu nauda nonākusi pie ražotāja, arī prece izsūtīta kampaņas atbalstītājiem, bet tie nav bijuši apmierināti ar saņemto ierīci.

    AvotsMedium
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Aleksejs Mjaliks
    21.01.2016 21:04

    Saiti uz rakstu ielikt nevarēja?

    21.01.2016 23:18

    Izklausās pēc prātīgas vēlmes. Pielaboju rakstu un tagad ir norādīts arī tiešais avots. Paldies!

    Reklāma