Web Analytics
More
    Reklāma

    Google izlaiž solītos Nexus ikmēneša jauninājumus

    Jaunākie raksti

    Android viedierīcēm vēl jūlijā tika atklāta tā dēvētā Stagefright ievainojamība, kas ļāva viedierīcē uzstādīt ļaundabīgu kodu ar MMS ziņas nosūtīšanu. Google ievainojamību salaboja, bet aptuveni divu nedēļu laikā tika atklāta vēl viena līdzīga ievainojamība. Viss bija noklusis līdz oktobra pirmajām dienām, kad Stagefright atgriezās ar trešo cēlienu. Visi vasaras notikumi noveda pie tā, ka Google apsolīja ik mēnesi izlaist Android jauninājumus, par tiem ziņot viedierīču ražotājiem.

    Pirms pavisam neilga laika arī Samsung un LG apsolīja, ka drīzumā Android viedierīcēm spēs nodrošināt regulārus jauninājumus, lai ātri izskaustu atklātās operētājsistēmas ievainojamības, bet HTC izteicies, ka šis solījums ir neīstenojams, tomēr tika izlaists HTC One A9 modelis, kuram HTC sola jauninājumus 15 dienas pēc tam, kad pie tiem tiek Nexus viedierīces. Tātad var uzskatīt, ka 15 dienu atskaite One A9 modelim ir sākusies.

    Reklāma

    HTC America prezidents Džeisons Makenzijs (Jason Mackenzie) iepriekš norādījis, ka uzņēmums var piedāvāt regulārus ierīču jauninājumus, garantēt jaunākās operētājsistēmas nonākšanu viedtālruņos saprātīgā laika periodā, bet katru mēneši izlaist jauninājumu Android operētājsistēmai nav iespējams. Piebildīšu, ka te ir runa tikai par drošības caurumu lāpīšanas jauninājumiem, nevis par svaigākajām Android operētājsistēmas versijām kā tas ir Nexus sērijas viedtālruņos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma