Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC prezentē One A9 – Android darbinātu iPhone klonu

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļas nogalē, nesagaidījis jaunā One A9 viedtālruņa oficiālo prezentāciju, jau paspēju apraudāt šo kādreiz tik nozīmīgo tehnoloģiju ražotāju. Pēc aktīvo diskusiju skaita secinu, ka par HTC likteni sāp sirds ne tikai man. Maksimāli “slinkā” prezentācijā HTC šovakar pasaulei atrādīja jauno One A9 viedtālruni un pavisam vienkāršoti runājot – tas ir ļoti glauni nostrādāts iPhone klons. Šoreiz pilnīgi bez jelkādām ambīcijām uz oriģinālu dizainu. Sak, mūsu pašu One sērijas dizains nav darbojies, tāpēc atlaižam visus dizainerus un viņu vietā pieņemam 3 studentus, kas uzzīmēs kaut ko līdzīgu iPhone. To vismaz cilvēki pērk gadu no gada, tātad šādā dizainā slēpjas kaut kāda maģija. Hah, Samsung tai iPhone kopēšanai vismaz piegāja ar lielāku nopietnību.

    Uzmini nu, kurš no šiem telefoniem ir jaunais HTC One A9? (Attēls no The Verge)
    Uzmini nu, kurš no šiem telefoniem ir jaunais HTC One A9? (Attēls no The Verge)

    Kad šī gada sākumā HTC prezentēja One M9 viedtālruni, uzņēmums vienā vakarā zaudēja uzreiz 5 no tā atlikušajiem 7 faniem. Jaunais viedtālrunis gluži vienkārši nenesa praktiski neko jaunu un ja neskaita uzlaboto kameru (pēc diviem telefoniem ar briesmīgām kamerām vismaz kaut kāds uzlabojums), tas bija solis atpakaļ savā attīstībā. Šajā telefonā iestrādātais Snapdragon 810 procesors darbojas divos režīmos: pirmajā, tas ir tik karsts, ka uz telefona virsmas var olas cept, bet otrajā – pieklājīgi vēss, bet lēns kā nāve. Kurš vispār izdomājis, ka nāve ir lēna? Tāpēc HTC bija jāsavāc kopā pēdējās spēku atliekas un šogad jārada vēl viens flagmanis. Kā jau iepriekš noskaidrojām, ar īpašu oriģinalitāti ražotājs nav aizrāvies un izlēmis iet HTC vārdu apkaunojošo kopētāja ceļu. Žēl.

    Reklāma

    HTC One A9 darbojas ar Snapdragon 617 astoņkodolu procesoru un dažādos tirgos būs pieejams vai nu ar 2 GB operatīvo atmiņu un 16 GB iebūvēto atmiņu, vai 3 GB operatīvo atmiņu un 32 GB iebūvēto atmiņu. Abos gadījumos iebūvēto atmiņu būs iespējams ar microSD atmiņas kartēm papildināt līdz 2 TB. One A9 ir aprīkots ar 5 collas lielu Full HD (1080p) izšķirtspējas Super AMOLED displeju, kas pārklāts ar Corning Gorilla Glass 4 aizsargstiklu. Ierīcei ir 2150 mAh akumulators (ar Quick Charge 2.0 un 3.0 ātrās uzlādes atbalstu) un ar vienu uzlādi ražotājs sola nodrošināt līdz 9 stundām ilgu tīmekļa pārlūkošanu (WiFi tīklā) vai līdz 16 stundām sarunu 3G tīklā. Ierīces svars – 143 grami. One A9 darbosies ar Android 6.0 (Marshmallow).

    Jaunais viedtālrunis aprīkots ar 13 megapikseļu aizmugurējo kameru ar f/2.0 atvēruma objektīvu un optisko attēla stabilizāciju. Ar to var uzņemt Full HD (1080p) izšķirtspējas video (varam aizmirst par 4K video). Interesanti, ka ierīces priekšpusē iebūvēta tā pati UltraPixel kamera, kas tika izmantota One M8 (aizmugurē) un One M9 (priekšā). Laikam pilna noliktava ar kameru moduļiem bija palikusi pēc One M9 izgāšanās. Bet tas nav slikti, jo pašiņiem ar šīs kameras spējām būs pietiekami.

    Zem displeja ir iebūvēts arī pirkstu nospiedumu lasītājs. Tas tagad ir moderni un patiesībā ir pat diezgan noderīgi.

    Lai arī HTC var pārmest daudz ko, tomēr skaņas departamentā šis ražotājs ir strādājis centīgi. Arī jaunajā One A9 ir padomāts par labu skaņu un ražotājs saka, ka šis telefons spēs ar skaļu un kvalitatīvu skanējumu apgādāt pašas lielākās austiņas. Atbalstīto audio tehnoloģiju sarakstā atradīsim Dolby Surround Sound un arī DAC, kas pārveidos 16 bitu audio signālu uz 24 bitu 192 KHz audio.

    ASV šis telefons maksās 399.99 ASV dolārus (3 GB RAM un 32 GB ROM modelis) un pircēji saņems arī iespēju par velti sešus mēnešus lietot Google Play Music servisu, kā arī HTC Uh Oh Protection telefona nomaiņas servisu, ja ar to atgadīsies kas nelāgs. Jaunais viedtālrunis HTC One A9 Baltijas tirgū būs pieejams no novembra sākuma un tiks piedāvāts divās krāsās – oglekļa pelēkā un opāla pelēkā. Viedtālruņa aptuvenā cena būs 590-630 eiro. Tā kā Lielbritānijā tiks piedāvāts 2 GB RAM un 16 GB ROM modelis, tas liek domāt, ka tas pats sagaida arī pircējus Baltijas valstīs.

    Principā sanāk, ka HTC ir radījis iPhone 6 klonu, kas paredzēts tīri ASV pircējiem. Jo tur jau citus telefonus neviens nepazīst.

    Forša krāsa, vai ne? Neuztraucies, Latvijā šāds telefons oficiāli netiks piedāvāts.
    Forša krāsa, vai ne? Neuztraucies, Latvijā šāds telefons oficiāli netiks piedāvāts.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    74 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gints Rotčenkovs
    20.10.2015 21:56

    400 USD un 630 Eur. sviests

    dairic
    20.10.2015 21:56

    Nu kaut kāds sviests.Kopē apple, jo tie nokopē viņu.Tagad uztaisa švakāku modeli par m9 un nosauc par flagmani.kamera no 2013,baterija no 2012 .procesors arī 2012 līmenī.Htc paši sevi aprok .Nu asv cenas vēl kaut cik ,bet tā pat tas ir dārgi prasot par šo te “brīnumu”.Nē nu ja viņi kleentus grib eiropā adbaidīt ar tādām uzkrūvētām cenām…….un kāpēc htc nevar uzražot normālu telefonu bez milzīgiem rāmjiem kā pārējie -samsung ,sony ,lg ?Es saprastu ka vēl boomsound priekšējiem stereo skaļruņiem vajag vietu ,bet te tādu nav .

    Raivis Rasnačs
    20.10.2015 21:59
    Reply to  dairic

    Nu bet aifonam tak ir milzīgi rāmji i augš’ i apakš’. Bez rāmjiem būtu švaks klons.

    Raivis Rasnačs
    20.10.2015 21:58

    HTC varbūt mērķē uz tiem ļautiņiem, kas, meklēdami iPhone, steigā pārdevējam ar pirkstu parādīs uz šito veiksmīgo klonu un beigās apjautīs, ka nejauši iegādājies kaut kādu mistisku HTC brīnumu. Apple jau kādreiz pierādīja, ka nevajag kopēt, bet vajag brutāli zagt, tad arī būs rezultāts.

    Andris
    20.10.2015 22:02

    Un to ka Apple nokopēja dizainu no m7,to jau laikam daiļdirši aizmirsuši

    Mārtiņš
    20.10.2015 22:10
    Reply to  Andris

    Pilnīgi tev jāpiekrīt. Vienkārši cilvēki redz un domā ābolīša virzienā un tas, ka HTC paspēja pirmais uztaisīt metāla azimuguri un divas strīpas horizontālas (pusotru gadu ātrāk nekā 6 ābols), to jau zin retais.

    20.10.2015 22:16
    Reply to  Mārtiņš

    Tad jau sanācis tāds riņķa dancis. Apple nokopēja HTC ierīces dizaina iezīmes un kļuva vētraini populāra un tagad HTC ņem atpakaļ to, kas pašiem pieder un kopē Apple darbu.

    Man gan šķiet, ka One A9 ir vizuāli tuvāka kopija iPhone 6 nekā iPhone 6 ir One M7 kopija.

    Žans
    20.10.2015 23:06

    Es joprojām nesaprotu, kāpēc visi domā, ka iet runa par antenu izvietošanu. Nokopētas nav antenas, bet gan korpus apvilkts ar zīmuli(stūri vienādi, plakana aizmugure).

    Purvavelns
    20.10.2015 23:20
    Reply to  Žans

    a stūriem jābūt kādiem – spiciem, vai ergonomiskiem/patīkamiem? aizmugurei kādai – viļņotai? varbūt adatainai?

    20.10.2015 23:42
    Reply to  Purvavelns

    Nu, redz, One M7 forma bija savādāka ;)

    Purvavelns
    21.10.2015 07:52

    ko jūs tur pīpējat? vai arī atmiņa ir īsa? aifona korpuss Zans vārdiem runājot ir apvilkts ar zīmuli no M7 – tātad – forma nav savādāka. Jā – sanācis ļoti līdzīgs, bet tagad visi taisa plānus plakanus telefonus, tas arī lika kameru aizbīdīt uz augšējo malu. bet nu jā… saprotu – tas tak patentēts – telefons ir taisnstūris ar noapaļotām malām…

    KrisjanisG
    21.10.2015 07:58
    Reply to  Purvavelns

    Pats stulbākais ir tas, ka, ja nemaldos, Meizu uzskatāmu līdzību aifounam Tu noliedzi, bet šeit apgalvo, ka līdzība ir baigā.

    Purvavelns
    21.10.2015 08:06
    Reply to  KrisjanisG

    tas ko es teicu un ko atkārtošu vēlreiz – visi tie pelēkie sūdi izskatās vienādi. un ja skatās uz aizmuguri – htc un meizu ir sanācis glītāk. āmen. un jautājums par to – kurš ko kopējis – tas uztrauc tikai aifonistus. āmen.

    KrisjanisG
    21.10.2015 11:02
    Reply to  Purvavelns

    Es esmu aifounists un mani neuztrauc, kurš ko kopē. Varu atzīt arī to, ka Apple, veidojot savu dizainu, neapšaubāmi ir smēlušies iedvesmu no citu iepriekš radītajiem darbiem.
    Kas mani uztrauc – ja kāds cits, nod*ršot aifounistus, savu viedokli pielāgo katram rakstam individuāli, tikai lai varētu uzd*rst. Vot tas ir vāji.

    Purvavelns
    21.10.2015 11:12
    Reply to  KrisjanisG

    neko es nepielāgoju. doma abās vietās ir vienāda. vienkārši nestrēb karstu un mierīgi visu izlasi, pirms satraukti ķeries pie klaviatūras. Meizu gadījumā vienīgā līdzība ir sudraba krāsa. te līdzība ir daudz lielāka. bet var pastrīdēties kurš no kura – skaidrs, ka šis dizaina stils nāk no HTC: ja saliec visus htc rindiņā, redzēsi, ka tā ir loģiska attīstība. bet diez vai tā ir sakritība, ka tas ir sanācis tik līdzīgi aigonam – tur varētu būt gan vēlme līdzināties, gan arī optimāla komponenšu izvietošanas NEIZBĒGAMĪBA, mļin, es jau augstāk VISU paskaidroju. Voc rong viz jū pīpl???

    KrisjanisG
    21.10.2015 12:13
    Reply to  Purvavelns

    Ir glītākas antenu līnijas, taču tajā pašā vietā.
    Ekrāna malas ir noapaļotas identiski aifounam (priekšā stāv iPhone 6, redzu).
    Teksts uz aizmugurējā vāka izvietots ļoti līdzīgi.
    Skaļruņa novietojums un izskats ļoti līdzīgs aifounam. Ok, novietojums ta loģiski, citu variantu nav, be tizskatās tāpat.
    Bet jā, ar kameras novietojumu pacentušies. Logo arī paņēmuši to pašu, kas Apple. Trāpījies tikai tajā pašā vietā.

    Tu tiešām esi TIK subjektīvs, ka noliedz manis pievienotajā attēlā redzamo kopēšanu no iPhone, bet tajā pašā laikā tik ļoti viennozīmīgi pastāvi par viedokli, ka Apple nokopēja HTC (kam es arī piekrītu)? :)

    Purvavelns
    21.10.2015 13:11
    Reply to  KrisjanisG

    Tu pats lasi ko raksti? parādi man šodien vienu telefonu kam skaļrunis nav šaura svītriņa tajā vietā. Logo paņēmuši to pašu. To pašu savu vai arī ābolu un Tev tie izskatās vienādi? Teksts uz aizug.vāka līdzīgi izkārtots? da b*** viņš visiem tur apakšā, tas ir obligāti. Ja Tu esi auns un neredzi visu saliekot kopā: Meizu ir precīza HTC kopija, pieliec mazu svītriņu virs objektīva un būs Tev M7. Tu esi akls vai izliecies? Krieviem ir tāds labs vārds, kas slikti tulkojas latviski – nu tak подавись ar savu aifonu, king of all living creatures! Nodrukā tkreklu sev ar uzrakstu: man ir aifons un visa pasaule, cūkas, to mēģina kopēt… Jēziņ!

    21.10.2015 13:34
    Reply to  Purvavelns

    Uh, kas par agresiju :D Tā vien šķiet, ka pašam skauž, ka citi var atļauties (līzingā) nopirkt iPhone un lietot to :D

    Purvavelns
    21.10.2015 13:52

    nu pret tupumu brīžiem ar cirvi :D dzīvojiet vien uz līzinga, dzīvojiet, un lietojiet. aifonu neņemtu par velti – nenodrošina man dažas ierastas un svarīgas funkcijas.

    Eddy Garcia
    22.10.2015 22:03
    Reply to  Purvavelns

    Tu jau to nemaz nevari paņemt, lūzer.

    Krisjanis
    21.10.2015 13:58
    Reply to  Purvavelns

    Sony Z5 svītriņa ir pie pašas ekrāna apmales.
    Kurā brīdī es apgalvoju, ka iPhone būtu labāks par kādu citu vai noliedzu to, ka Apple dizains ir 100% oriģināls un nav kopēts? Kāpēc tu atkal sāc ar saviem ad-hominem argumentiem? Izklausies pēc cilvēka, kuram dzīvē veicas nu tā, ne īpaši, tāpēc tā žults ir kaut kur jāizliek. Šajā gadījumā – uz tiem, kas nav kapeiku p*sēji un var nopirkt to, kas patīk un piesaista, nevis to, kam labāks price/performance un kam ir mazāks uzcenojums, ja salīdzina ar pašizmaksu. Salty as f*ck

    Kaspars
    21.10.2015 14:01
    Reply to  Krisjanis

    Nav vērts- paskatoties visās diskusijās, konkrētais diskutētājs vienmēr ir neapmierināts un iesaistās asās pretrunās ar jebkuru :D Ka tikai noliegt kaut ko labu un inovatīvu un aizstāvēt jebkuru sūdu :D

    Vakar karstasinīgi aizstāvēja hujavej, šodien HTC, rīt noteikti mejžu vai vēl kādu citu lētuci. Tāpat korejas ir auto ir da best un viss cits ir sū, izņemot to sāb 9-5…

    KrisjanisG
    21.10.2015 14:10
    Reply to  Kaspars

    Es arī esmu sapratis, ka turpmāk izvairīšos no savu komentāru pievienošanas. Bezjēdzīgi.
    Un pat tad, kad otra puse atzīst to, ko viņš mēģina pierādīt, ar to nav gana, jo ir jāsāk d*rst par ēšanas paradumiem, transporta izvēli, vecāku audzināšanu vai kredītsaistībām.

    Purvavelns
    21.10.2015 14:38
    Reply to  Kaspars

    da labi Tev, man ar Tevi nekas nav jādala. Es nevienu neaizstāvu – tas, ka es izsaku prognozes, ka tāds vai cits brends kaut ko pēc gadiem sasniegs – nenozīmē, ka esmu tā brenda fans. Ne telefoniem, ne fočikiem, ne auto. un par to pārpratuma uzbraucienu es tak atvainojos – cik var turēt kreņķi.

    Purvavelns
    21.10.2015 14:13
    Reply to  Krisjanis

    man gan šķiet, ka kapeiku p******* ir tie, kas savus ūder dārgos telefonus saudzīgi ieliek maciņā un dreb par katru skrambu, lai pēc gada, kad iznāks jaunāks modelis verētu to izdevīgi pārdot. :D

    KrisjanisG
    21.10.2015 14:31
    Reply to  Purvavelns

    Pēc šīs loģikas cilvēki, kas savas mašīnas ved uz servisu, lai tās būtu perfektā tehniskā un vizuālā stāvoklī, bez buktēm/skrāpējumiem u.t.t, ir kapeiku pisēji?
    Man, piemēram, nepatīk, ja mans telefons ir saskrāpēts un sasists. Nepatīk arī netīras, saplēstas drēbes, kas rada sliktu priekšstatu. Tāpēc visas drēbes, neskaitot bikses, vairāk par reizi pēc katras mazgāšanas nevelku. Kapeiku p*****, ne? :)
    Nu un jā, videospēļu konsoli arī saudzēju un regulāri tīru, gan no ārpuses, gan iekšpuses. Kapeiku p*sējs teiksi, vai ne?
    Man nepatīk, ja manas lietas ir saskrāpētas, sasistas vai sasmērētas. Es neesmu nevīžīgs, telefonu tālāk nepārdodu un drēbes, kad vairs nevelku, atdodu labdarībai, tāpat kā apavus. Kapeiku p*sējs esmu, pieķēri!

    Purvavelns
    21.10.2015 14:39
    Reply to  KrisjanisG

    Tu tak solīji vairs nekomentēt… :( Kapeiku p****jus pats diskusijā ienesi…

    21.10.2015 14:44
    Reply to  Purvavelns

    Nu, jau, nu jau. Viegli apskrāpēts iPhone tāpat lēnāk samazinās savā cenā nekā jebkurš cits konkurents. Nedomāju, ka vairums maciņu/vāciņu lietotāju šos aksesuārus izmanto tikai tāpēc.

    Es savam iPhone 6 Plus nopirku ādas maciņu divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, to telefonu ir grūti noturēt un lietot vienā rokā “pliku”. Maita metālisks un slīd no rokām laukā. Otrkārt, patīkamāk pieskarties ādai nevis aukstam metālam. Vertu produkti vēl labāk jūtas rokās, bet tie maksā viegli padārgi. Tas gan ir tāds subjektīvais spriedums un to nevajag un nevar attiecināt uz citiem.

    Purvavelns
    21.10.2015 14:58

    tātad, Tu netiešā veidā atzīsti, ka produkts nav veiksmīgs – slidens, nepatīkams uz tausti… tas ir tā kā nopirkt smalkus ādas zābakus un nēsāt kalošas pa virsu, ne?

    21.10.2015 15:03
    Reply to  Purvavelns

    Īsti nē. Es to tā nesaskatu. Man patīk lietas, kas ir kvalitatīvi nostrādātas un kam ir prieks pieskarties. Un iPhone ir tāds produkts. Tomēr ne viss patīkamais ir tik praktisks. Liela metāliska “tāfele” ir slidena un ir jāpameklē workaroundi, kas ir minimāli traucējoši. Ādas maciņš šoreiz der. Kā jau minēju, ādās tērpts Vertu telefons arī ir liels, bet sava korpusa dēļ rokā ērti noturams, tomēr maksā viegli par daudz un darbojas ar Android.

    Purvavelns
    21.10.2015 15:09

    paskaties angļu saitos – ir arī ļti glaunas kalošas… es pag ziemu Drēzdenē sap*** jaunus dārgus zābakus, bija sasnidzis pamatīgs snieks un viņi bija sabēruši kautkādu nikno ķīmiju… vnk škrobe :(

    Rūdolfs Rancāns
    20.10.2015 22:29

    Ok, HTC oficiāli ir kļuvis par joku.

    umurkumurss
    20.10.2015 22:41

    Nav skaidrs, kapēc neviens vēl nav uztaisījis datoru “telefona iepakojumā” GĪKIEM, jo no pašreizējā piedāvājuma MAN reāli nav ko nopirkt esošā Note2+ZeroLemon vietā. Gribu sekojošo: 1. Nomaināma lielas ietilpības baterija (sākot no vismaz 9000mAh) 2. 1080p ekrāns ar izmēriem 5.5” – 5.XX” , kuram netiek izmantota PWM tehnoloģija. 3. Laba kamera ar optisko stabilizāciju un teicamām video uzņemšanas īpašībām. 4. Mitrumdrošums/ūdensizturība 5. Vismaz 64GB iebūvētā atmiņa. 6. 4G/LTE datu pārraide 7. 3GB RAM vai vairāk. 8. microSDXC kartes slots (vismaz 1, ja būtu 2 būtu ideāli). 9. Stabili iekštelpās strādājošs GPS ar Glonass un Beidou 10. Labi skanoši stereo skaļruņi 11. Irbulis (iztiktu arī bez ja viss pārējais būtu). 12. OS – Android. 13. root pieeja bez liekiem čakariem jau kā opcija no ražotāja 14. Fiziska home poga (nav kritiski) 15. 2 sim karšu atbalsts (nav kritiski) Ja būtu visas šīs lietas, acis nepamirkšķinot pirktu tādu ierīci par 1400eur. Protams, viennozīmīgi , parastiem cilvēkiem pusi no tā nevajag. Bet es gribu un man vajag. Un ļoti skumji, ka tirgo nav neviena ražotāja kas piedāvā to visu 1 ierīcē. Jā, kaut kas no tā visa ir katram ražotājam. Piemēram, atradu 1 ķīniešu telefonu, kuram ir IZCILI stereo skaļruņi, bet nu viss… Read more »

    20.10.2015 23:45
    Reply to  umurkumurss

    Tāpēc, ka tu tikko aprakstīji ļoti specifisku ierīci, kuru gribētu pirkt tik maz cilvēku, ka tādas radīšana gluži vienkārši neatmaksāsies.

    Purvavelns
    20.10.2015 23:55
    Reply to  umurkumurss

    Gribu sekojošo:
    1. Nomaināma lielas ietilpības baterija (sākot no vismaz 20 000mAh)
    2. 4K ekrāns ar izmēriem 5.5” – 5.XX” , kuram netiek
    izmantota PWM tehnoloģija.
    3. Laba kamera ar optisko stabilizāciju un teicamām video uzņemšanas īpašībām. Un ar optisko zūmu – no 10-1000
    4. Mitrumdrošums/ūdensizturība. Lai var nirt 100 metru dziļumā
    5. Vismaz 2 TB iebūvētā atmiņa.
    6. 4G/LTE datu pārraide
    7. 16 GB RAM vai vairāk.
    8. microSDXC kartes slots (vismaz 2, ja būtu 4 būtu ideāli).
    9. Stabili iekštelpās strādājošs GPS ar Glonass un Beidou
    10. Labi skanoši 5,1 skaļruņi, kas skan vismaz kā radiotehnikas S90
    11. Irbulis (iztiktu arī bez ja viss pārējais būtu).
    12. OS – pēc izvēles, viegli pārslēdzamu no WP, Andra un iOsa
    13. root pieeja bez liekiem čakariem jau kā opcija no ražotāja
    14. Fiziska home poga (nav kritiski), fotoaparāta slēdža poga,
    15. 4 sim karšu atbalsts (kritiski)

    16. iebūvēts projektors, vismaz 1000 lūmeņi
    17. svars zem 100 gr.

    20.10.2015 23:57
    Reply to  Purvavelns

    Vēlamā cena? :)

    Purvavelns
    20.10.2015 23:57

    kā – skaidrs tak, max 200! a čo ***?

    Naurelijs
    22.10.2015 05:12
    Reply to  Purvavelns

    Ew, labs! :D

    2TB nafig, pornuhu mūsdienās var skatīties onlainā :)

    Un dual boots Andris un iOss vispār būt pa skaisto! :)

    Austiņas
    20.10.2015 23:05

    Tās nav ziņas, tas ir viedoklis.

    20.10.2015 23:42
    Reply to  Austiņas

    Ziņas ar viedokļa (es pat teiktu “attieksmes” piedevu kā norādīts Kursora logo). Tā mēs te darbojamies un ar to lepojamies! :)

    Rūdolfs Rancāns
    20.10.2015 23:48
    Reply to  Austiņas

    Aha, bet tikai labā nozīmē.

    Purvavelns
    20.10.2015 23:06

    1. Ko var ņemties par to, ko kurš kam nokopējis. Starp citu – divas lietas: a) htc (un visi pārējie “kopētāji”) vismaz spēj uztaisīt BEZ tām tizlajām antenu līnijām rāmja formā. Neesmu saticis NEVIENU aifona fanātu, kas var uzlikt roku uz sirds un pateikt, ka tas ir skaisti (ui, b*** aizmirsu, neviens tak to neredz, jo lai saglabātu vērtību otreizzējā tirgu, aifons tiek nēsāts maciņā. Un ar plēvīti. Priekšā. Un pakaļā. b) savādāku unibodiju nemaz nevar uztaisīt! Antenas var nolikt tikai virs ekrāna/aķa bloka! Un kamerai ar ir tikai divas vietas: augšā vai pa vidu. Liekot pa vidu (ekrāna dēļ) ir jātaisa izbīdījums (ko pie galaxy 6 var redzēt, citādi plāns nesanāks. 2. Ko var ņemties par to, ka āmurikā ir lētāk, tur tak pilnīgi cita nodokļu sistēma (ibio, jau 100to reizi). 3. Manuprāt, tīri subjektīvi – visi pelēkie telefoni izskatās sūdīgi. Noliekot tajā bildītē to lillā starp tiem pelēkajiem var pāstrīdēties – kas izskatās labāk :D

    Vispār bija vērts pieminēt (ja pareizi sapratu) ka šis modelis ir rūtojams nezaudējot garantiju.

    Bet JĀ – HTC RIP.

    Rūdolfs Rancāns
    20.10.2015 23:46
    Reply to  Purvavelns

    2.punkts. Jā, Amerikā ir cita nodokļu sistēma, bet tā pilnīgi noteikti neveido tādu starpību. Šoreiz laikam sanāk, ka vecais kontinents uzsauc āmīšiem, plus vēl viņi dabū papildus ekstras. Sviesta izstrādājums, karoč.

    20.10.2015 23:48

    Šajā konkrētajā gadījumā gan vairāk izskatās, ka HTC burtiski lien no ādas laukā, lai tikai kaut kā ieinteresētu ASV patērētājus.

    Rūdolfs Rancāns
    20.10.2015 23:50

    Tad varēja līst ārā līdz galam, arī līdz mums.

    20.10.2015 23:54

    Es pieņemu, ka tas ir pārāk dārgi un visādi citādi apgrūtinoši. ASV tomēr ir viens liels tirgus, bet Eiropa ir mazāku un lielāku drupačiņu kopums. Ja uzņēmumam resursu maz (mārketingam, piemēram), tad labāk tos tērēt viena lielāka tirgus apguvei (pareizāk gan būtu teikt, atgūšanai).

    Kaspars
    20.10.2015 23:39

    Dizains- man patīk iPhone 6, un arī šis šķiet tīri neko, protams, tas ir skaļš pieteikums lielām runām par dizaina kopiju, BET- tā būs bezmaksas reklāma viņiem, līdz ar to, kad nav ko zaudēt, visi līdzekļi labi, par to viņus pārāk nevarētu nosodīt. Man nebūtu iebildumu pret šādu Android telefonu, nepatīk tie plastmasas krāmi, kāds ir arī Z3+, metāls ir metāls, man tas vienmēr licies patīkamāks.

    20.10.2015 23:41
    Reply to  Kaspars

    Ja tas būtu kaut kāds kārtējais “ķīnietis”, tad cepienam īsti nebūtu vietas. Tomēr tas ir HTC, kas tik daudzas lietas ir paveicis pirmais un tāpēc jo liela ir sāpe par šādu feilošanu.

    Kaspars
    20.10.2015 23:51

    Es to neuztvertu tik personīgi, esmu pārliecināts, ka arī šādam telefonam būs pircējs, jo, iPhone patīk daudziem, bet daudzi to neizvēlas iOS dēļ, savukārt ķīnas brīnumus ne katrs grib pirkt, arī es labprātāk izvēlētos HTC nevis ķīnas brīnumu, kaut arī abi nokopējuši un izskatās līdzīgi. Tīri tā, protams, man kopēšana neliekas pareiza un tas ir tāds lēts veids, bet situācijā, kad viss jau ir zaudēts, visi līdzekļi labi.

    20.10.2015 23:55
    Reply to  Kaspars

    Cik tu esi pielaidīgs :) Es arī domāju, ka kopumā ierīcei jau nav lielas vainas. Par kādiem 400 eiro tas pat būtu kaut cik pērkams telefons.

    Kaspars
    21.10.2015 00:10

    yap, 400 EUR būtu tieši laikā par šo vidējās klases tālruni, gluži par flagmani to pēc specifikācijas arī nevar dēvēt, tā kā 600 EUR ir mazliet par daudz, bet nu jā, kā minēji, viņiem viss fokuss uz USA tirgu.

    Par to pieladiību runājot- man viegli par HTC- nekad šie tālruņi nav līdz galam uzrunājuši, galvenokārt viņu neizteiksmīgā UI dēļ, blāvo ekrānu dēļ- nu tas agrāk, Desire laikos, visai sērijai tie ekrāni tādi pelēki un neizteiksmīgi bija, tāpēc man tas HTC palicis kā tehnoloģiju entuziastu tālrunis, nevis masu produkts.

    Mārtiņš
    21.10.2015 09:14

    Var saprast Kristapa vilšanos šajā HTC A9, bet cerams, ka apskatu uzcepsi par šo telefonu, līdz ko tas būs iespējams? Tomēr tas ir HTC nevis kārtējais ”ķīnietis”.

    21.10.2015 09:16
    Reply to  Mārtiņš

    Apskats būs, ja saņemsim šo ierīci uz testu.

    Purvavelns
    21.10.2015 00:04

    Man tā pati prezentācija likās simboliska – džeks pārgrieztu ģīmi mums stāsta, aizmugurē rāda kaut ko, kur kaut kas būs… bet tas ir tukšums. NO AUDIENCE…

    21.10.2015 09:37

    Jep, Eiropā (vismaz sākumā) būs pieejama tikai One A9 versija ar 2 GB operatīvo un 16 GB iebūvēto atmiņu.

    neJANIS
    21.10.2015 10:23

    Man nav skaidrs, ko visi pīkst par iPhone kopēšanu, man, piemēram, tas ir pilnīgi vienalga, bet rakstīt lasu, kur autors pauž apkaunojoši lielā daudzumā savu personīgo viedokli, man liekas daudz nepatīkamāk kā lietot cita telefona dizainisko kopiju.
    Cits lieta gan ir cenu politika, kas ir vel sliktāka par Google Nexus. 400 USD = 600 EUR ar švkakāku komplektāciju, paldies HTC, nevaru sagaidīt ziņas par šīs kompānijas, kas sevi ir padarījusi par joku, bankrotu.

    21.10.2015 10:32
    Reply to  neJANIS

    Redzi, katram savs viedoklis un sava tolerance pret dažāda veida nejēdzībām. Tev vienalga kas ko kopē, bet man šķiet, ka tas ir zem goda tādam (kādreiz) atzītam tehnoloģiju grandam kā HTC. Tas viss aiz lielas cieņas pret to, ko HTC (kādreiz) paveicis.

    Par cenu politiku Tev taisnība, man arī nepatīk šī tendence, kad ASV cenas tiek ļoti nolaistas (acīmredzot, liela konkurence), bet Eiropā tās ir ne tikai augstākas, bet par pāris kārtām augstākas. Pie tam, šajā One A9 gadījumā par knapākas specifikācijas modeli. Nekas, patērētāji visu saliks pa plauktiņiem.

    Purvavelns
    21.10.2015 10:55

    nu ja pasaules 15% smārtfonu pircēji ir gatavi izlikt gandrīz štuku par 3x pārcenotu telefonu, tad ar pareizām mārketinga svirām aizies arī šis. cits jautājums – vai bēdubrāļiem gtc ir līdzekļi svirām…

    Prusljix
    21.10.2015 10:58

    Ja pogas grib izvietot uz ekrāna, tad vismaz malas uztaisiet mazas (kā G4 piemēram). Tgd liekas , ka puse no telefona ir nezizmantojams, jo vienu daļu aizņem neglīts pirkstu nospieduma lasītājs, bet otru- android sistēmas pogas.

    Mārtiņš Prīmanis
    21.10.2015 11:28

    HTC un iPhone dizainiņš

    Kaspars
    21.10.2015 13:55

    Būsim godīgi- šis HTC ļoti izskatās pēc Apple nevis pēc HTC, varat veikt sociālu pētījumu- aizklājiet HTC un pastaigājiet pa ielu aptaujājot garāmgājējus, nu +/- potenciālās mērķauditorijas, ne jau penžus, un pajautājiet, vai viņi zina, kas tas ir par tālruni, un varu derēt uz “vināru”, kā te viens otrs plātās, ka stipri lielākā daļa cilvēku pateiks, ka tas ir iPhone 6, vai kaut kāda kopija, kuri zinās, ka iPhone kamera ir stūrī :) Esiet taču reāli, HTC One neviens nezina, a kur nu vēl to vēsturi, no kurienes cēlies konkrētais HTC. Tas ir kā diskutēt, kas bija pirmais- vista vai ola… šis tel ir līdzīgs iPhone 6, patīk tas vai ne, un jebkurā attēlā man šis izskatās līdzīgāks ābolam nekā savulaik ābols tam M7.

    Mārtiņš Prīmanis
    21.10.2015 11:40

    Teiksim tā, piemēram paņem kādu iepriekšējo HTC vidējās klases modeli ar plakanu aizmugurējo vāciņu un pievelc HTC dizaineru izdomātās horizontālās līnija augšā un apakšā būs tev Iphone 6…… Man liekas, ka viņi tā arī izdarīja. Tas ka Iphone nospieda no M7 to fīču tā ir viņu problēma :)

    Purvavelns
    21.10.2015 11:49

    viena nianse – horizontālās līnijas neviens dizaineris nedomāja. metāla unibodijam ir vajadzīgas antenas. un tā ir vienīgā vieta telefonam, kur šīs antenas var nolikt – virs un zem ekrāna un baterijas bloka. āmen!

    Kristaps Lācis
    21.10.2015 13:00

    Šitas ir ifone klons tikpat cik kursors tehnoloģiju portāls – necik. Tikai kādā personīgais viedoklis..

    Purvavelns
    21.10.2015 13:18

    un te pievienojot Meizu bilžukus, tad pilnīgi skaidrs, ka meizu ir HTC nevis aifona klons.

    21.10.2015 13:31

    Pēc bildes var uzskatāmi redzēt, ka One A9 ir vairāk iPhone 6 kopija nevis HTC One sērijas produktu dizaina turpinājums.

    Kursors.lv ir tehnoloģiju blogs un tādējādi autoru personīgais un pieredzē balstītais viedoklis ir pat ļoti vēlams. Pietiek pasaulē sausu tehnoloģiju jaunumu atgremotāju, lasītāji alkst pēc emocijām un viedokļa.

    aigi
    21.10.2015 13:52

    Da sū… par dizainu! Raudāt gribas par specifikāciju un cenu.

    Kaspars
    21.10.2015 14:13

    Šodien prezentēja Meizu Blu Charm metal, metāla korpuss, jaudīgāks procis (HTC būs labāka skaņa, bet to sajutīs tikai nedaudzi) un cena no 160eur, dārgākā ap 190eur… šim meizu gan vēl nav android versijas (patreiz tikai priekš ķīnas uz YunOS 3.1), ārpus Ķīnas it kā sauksies meizu M1 metal. Kvalitātes un tehn. spec ziņā līdzvērtīgs HTC A9, bet cena 3x mazāka!

    Purvavelns
    21.10.2015 14:14
    Reply to  Kaspars

    tas tak vispār izskata ziņā ir kaut kāds trešā *fona klons…

    Kaspars
    21.10.2015 14:33
    Reply to  Purvavelns

    Meizu dizains nav slikts un ar 3 phonu var līdzību saskatīt labi piefantazējot, bet tam nav nekādas nozīmes. JA ko iepīpē tad vēl neto var saskatīt.

    Reinis
    22.10.2015 00:29

    Krāsas un līnijas izskatās pēc HTC? Jā-M7,M8,M9
    Vai kamera kādreiz ir likta augšā,centrā? Jā-M8
    Vai htc ir bijis plakans unibody ar noapaļotām malām ? Jā- One S

    Saliekam to visu kopā un mums ir A9
    Tā kā hronolģiskā secība dizains vairāk pieder htc nevis apple. Tikai apple “nedaudz” labāk atpazīstams

    Protams, tieši tāds dizains ir radīts ar domu un, ja tas ir domāts, kā flagmanis, tad situācija patiešām bēdīgā :(

    yo
    22.10.2015 11:09

    Ar tadu virsrakstu tu piesaisti komentarus un klusti dzeltenaks.

    Acimredzams ka Iphone dizains ir kopets no M7 un tagad otradak, bet tavu zults iet tikai viena virziena, tad parsauciet so blogu par apple kursoru un nevienam jautajumu nebus.

    22.10.2015 11:50
    Reply to  yo

    Uzskatu, ka par nejēdzībām ir lasītāji jāinformē un šobrīd aktuāls ir One A9. Tāpēc arī stāsts par šo produktu. Pozitīvi, ka lasītājiem ir savs viedoklis un parauj līdzi arī One M7.

    santa
    23.10.2015 13:53

    HTC pilnīgi bez šaubām ir labākais Android telefons, kuru
    es jebkad esmu lietojusi. Konkrēti man arī labākais telefons vispār.

    Reklāma