Web Analytics
More
    Reklāma

    Yamaha parāda konceptauto un ar motociklu braucošu robotu

    Jaunākie raksti

    Yamaha vairumam asociējas ar klavierēm un motocikliem, tomēr Tokijas autošova ietvaros Yamaha parādījusi koncepta automašīnu, pāris elektromočus un pat robotu, kas kādreiz spēs sacensties ar labākajiem motosportistiem.

    Koncepta automašīnas nosaukums ir Sports Ride Concept un tā atgādina nelielu McLaren ar Pagani interjera iezīmēm. Nelielās automašīnas svars ir 750 kg un tā ir 3900 mm gara. Lotus Elise ir aptuveni tik pat liels auto, tomēr Sports Ride Concept ir par 180 kg vieglāka. Tiek pieļauts, ka Yamaha savu automašīnu grasās darbināt ar vienu vai vairākiem motociklu dzinējiem.

    Reklāma

    Yamaha autošova ietvaros parādīja arī divus elektrodzinēju motociklus PED2 (Passion Electric Dirt sport 2) un PES2 (Passion Electric Street sport 2).

    yamaha-motobot

    Protams, interesantākais Tokijas autošova jaunums no Yamaha ir Motobot robots, kas spēj vadīt šosejas sporta motociklu. Šobrīd Motobot robots ir visai neveikls, bet Yamaha cer jau tuvākajā laikā to “uztrenēt”, lai robots spētu braukt autonomi līdz 200 km/h un varbūt pat kādreiz sacensties ar cilvēku.

    https://www.youtube.com/watch?v=4asCK8yamb0

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars Labans
    29.10.2015 11:50

    Tad jau tālu nav diena kad robots uzvarēs Moto GP.

    bombelats
    29.10.2015 12:36
    Reply to  Edgars Labans

    Redz šahā jau cilvēks vs robots cilvēkam iet grūti. Tagad vēl jāattīsta mehānika un šajās jomās ar vairs nebūs labi. Šim motobotam pat varētu implantēt šaha DeepBlue smadzenes, izskats pieļauj.
    Jākravā čemodāni uz Marsu ?

    Reklāma