Web Analytics
More
    Reklāma

    Kens Bloks var doties mājās, Stenforda Universitātei ir autonoma drifta mašīna

    Jaunākie raksti

    Stenforda Universitāte izveidojusi interesantu autonomās automašīnas projektu. Tā nav parasta elektromotoru darbināta automašīna, bet gan drifta briesmonis, kas apslēpts filmas Back to the Future slavenajā DeLorean DMC-12 modelī. Lai arī cik tas nebūtu absurdi, Stenforda Universitāte šo projektu pieskaita autonomo automašīnu un satiksmes drošības pētījumiem.

    Stenforda Universitātes pētnieki un automašīnas autori norāda, ka drifts nav uzskatāms par ātrāko autosporta paveidu, tomēr tas varētu kļūt būtisks autonomajos auto, kas piedalās ikdienas satiksmē. Tā dēvētā vadāmā sānslīde varētu glābt autonomās automašīnas no dažādiem ceļu satiksmes negadījumiem.

    Reklāma

    Parādītās autonomās automašīnas spējas kontrolēt situāciju uz ceļa pārsniedzot vidējā vadītāja iespējas automašīnu “savākt”. Elektromotors pie katra riteņa spēj nodrošināt nepieciešamo jaudas pārdali, kas nebūtu iespējama parastai ielas automašīnai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Rūdolfs Putniņš
    27.10.2015 11:32

    Jautājums gan, vai šis auto var sasniegt ātrumu nepilnus 40m/s.

    Kristaps Lācis
    27.10.2015 11:48

    Kens Bloks nav drifteris.

    27.10.2015 12:12

    Jā, viņš varbūt sevi pozicionē par rallija pilotu, tomēr mēs visi viņu vairāk pazīstam kā čali saulenēs un Monster dzēriena kepkā, kurš slidinās ar autiņu pa iepriekš sagatavotu un iestudētu trasi.

    Kristaps Lācis
    27.10.2015 12:50
    Reply to  Artis Abols

    Un tam ir cits nosaukums – Gymkhana.

    27.10.2015 16:10

    Paldies par norādi. Papētīju kas tad īsti it gymkhana un sanāk, ka Bloka kungs arī to spējis parodēt. Gymkhana vairāk aprakstāma kā šķēršļu apbraukšana uz laiku un katram dalībniekam ir 2 mēģinājumi. Drifts ir daļa no gymkhana, bet ne tās pamatā, vismaz tā saka Wiki. Kens Bloks nodarbojas ar māžošanos, ja mēs stingri pieturamies pie gymkhana definīcijas.

    27.10.2015 16:19

    Jā, un Kens to džimkānu izbrauc ar drifta elementiem.

    Reklāma