Web Analytics
More
    Reklāma

    AVG veicis pētījumu par rijīgākajām Android lietotnēm

    Jaunākie raksti

    Kā jau bija paredzams, Facebook ar visām pavadošajām iespējām un uzspiestajiem servisiem var kronēt par rijīgāko lietotni kā iOS, tā arī Android operētājsistēmā. Manuprāt, nepieņemami ir tas, ka Sony reklamē savus Xperia Z5 sērijas viedtālruņus par to divu dienu darbošanos ar vienu uzlādes reizi, tajā pašā laikā uzstādot Facebook lietotni visā tās krāšņumā.

    Facebook ģimene ir kā Klumpi no komēdijas The Nutty Professor, jo izteikta rijība ir arī Facebook Pages Manager, Instagram un Facebook Messenger lietotnēm.

    Reklāma

    AVG iesaka izvairīties arī no The Weather Channel, Snapchat, Amazon veidotajām lietotnēm, Spotify, Netflix un Line. Snapchat uzskatāma par ilgtermiņā enerģiju prasošāko lietotni, pat pārspējot Facebook. Turklāt Samsung veidotā Android jauninājumu lietotne arī fonā lieki tērē enerģiju.

    Atgādināšu, ka viens no populārākajiem antivīrusu un tīmekļa drošības programmatūras veidotājiem AVG ir atjaunojis privātuma politikas noteikumus, kas paredz, ka turpmāk AVG drīkst vākt lietotāja datus un tos pārdot trešajām pusēm. AVG turpmāk vāks datus par viedierīces ražotāju, viedierīcē izmantot valodu, uzstādītajām lietotnēm, bet netikšot vākta informācija, kas saistīta ar kontaktiem, sarakstēm u.tml.

    Zemāk ir redzams rezultāts no jaunās AVG privātuma politikas:

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    27.10.2015 14:18

    Iespējams, problēma ir dēļ tā, ka telefonos nav normālas prioritāšu sistēmas, un tikai tāpēc kautkāda tur userapp var dabūt pārāk daudz resursu. Normālās sistēmās var izveidot patērētāju grupas (piem. sistēma, UI, apdeiti, userapp-svarīgās, userapp-nesvarīgās utt.) un tām ierobežot pieejamo resursu daudzumu, gan pēc CPU, gan citiem parametriem. Tad arī nebūtu tā, ka vajag piezvanīt, bet telefons swapojas jo līkroču rakstīta sociālās ostīšanās aplikācija nezin mēra.

    Jonis Makleods
    10.11.2015 11:52
    Reply to  x

    Problēma nav jau tajā, ka telefons swapojas – jaunajiem telefoniem ar 2 vai 3GB pietiek RAM, lai nesvapotos. Runa ir par to, ka tās programmas vienkārši pārmērīgi uzdarbojas. Un skaidra lieta, ka visa darbošanās nozīmē enerģijas patēriņu.
    P.S: svapošanās problēmas bija novērotas telefonā ar 512MB RAM un kaut kādu 4.x Androidu (sākotnēji bija 2.3).

    Peters
    27.10.2015 16:11

    Manuprāt nepieņemama ir sony nepārtrauktā nolikšana no kursora puses. Nu tur tiem z sērijas compactiem tā baterija. Pašam bija z1c, z3c un nu jau nedēļu ir z5 compact. Man baterija tur 3 dienas un vairāk. dienā 1-2h nets, 1-2h sarunas, 1h radio un bieža pulksteņa pārbaude. Tad jau labāk iesakat pirkti iphone kas uz pilnu katušku tur 1/2 dienu? Čoms apdeitojās no 6 iphona uz 6s un secināja, ka 6s tur vēl švakāk bateriju, viņš pat atslēdza 4g uz 3g, lai sataupītu bateriju, jo 4g krietni vairāk plucina bateriju. Jūs sakat, ka neadekvāti dārgi par z5 compact prasīt 600eur, tad parādat analogu ar tādiem ārējiem izmēriem, veiktspēju, ūdens izturību, baterijas mūžu u.c. Labas mazas lietas nemaksā lēti. Jūsu slavētos meizu nepirktu, jo viņi pat vārdu ”documents” neprot iztulkot, jūsu apskatā redzams tulkojums lv valodai – ”dokuments”.
    Lūgums esiet mazliet objektīvāki, nu nav tie sony tik slikti un iphone un meizu tādas pasakas, kā reizēm te pasniedzat.

    27.10.2015 16:17
    Reply to  Peters

    Sony produkti ir tīri OK. Noteiktās jomās (baterija, kamera) pat vairāk nekā OK.

    Purvavelns
    27.10.2015 16:20
    Reply to  Peters

    a kā tad jātulko vārds Document?

    ps. pircēji balso ar saviem maciņiem. Pasaulē Sony tālruņu tirgus daļa ir tik niecīga, ka sāk jau līdzināties statistiskajai kļūdai. Tu to neglābsi – ne pats, ne kopā ar draugiem – sony mīlētāju mazo komūniņu…

    O
    27.10.2015 16:25
    Reply to  Purvavelns

    documents = dokumenti

    Peters
    27.10.2015 16:27
    Reply to  Purvavelns

    Tad tavuprāt tajā mapē ir paredzēts tikai vien fails – dokuments, nevis vairāki dokumenti ja. Bet ne par to stāsts, pats esmu pircis ar riktīgi labiem parametriem planšeti par adekvātu cenu. Nu bāc ilgtermiņā skaidrs ka labākas ir sony, samsung un apple planšetes, kautvai baterijas ilgmūžībā. Tas pats pieminētais meizu, šaubos, ka pēc gada lietošanas spēs parādīt kaut 80% no sākotnējā spēka. Un pēc purva velna saprotu ka pats lieto vai nu iphone vai ”kruto” ķīnieti.

    Purvavelns
    27.10.2015 16:44
    Reply to  Peters

    ne vienu, ne otru. Starp citu – jautājums: kas notiek pa gadu (ar tiem pašiem dzelžiem, kas pārējiem) lai nevarēt parādīt Tavus iedomātos 80%? Vienīgais, kas nāk prātā – ka aizkakā atmiņu pilnu ar nevajadzīgiem mēsliem. Kaut kā nav dzirdēts ka procesors paliktu lēnāks aiz vecuma… Ja tā ir – apgaismo!

    Jonis Makleods
    10.11.2015 11:58
    Reply to  Peters

    Kā Sony Z sēriajs lietotājs ar Sony esmu apmierināts. Vienīgi dažreiz uz viņu tvītiem gribas atbildēt, piemēram, par kameru. Šie nu ļoti reklamējas, ka kamera ir vislabākā… bet ir viena milzīga problēma: praktiski pirms katras fočēšanas reizes ir jāmeklē optikas lupatiņa un jānotīra stikliņš. Es ļoti labi zinu cik daudz bilžu internetā ir sanākušas draņķīgas dēļ nospeķota kameras stikliņa… tāpēc nevaru sagaidīt, ka Sony būs pirmais, kas uztaisīs kameru ar vāciņu.

    nabadanga
    27.10.2015 18:55

    Es gan šajā otrās šķiras pseidoantivīrusu ražotājā neklausītos …

    27.10.2015 19:12
    Reply to  nabadanga

    No antivīrusa tur tiešām nekas nav pāri palicis, toties mēs varam paskatīties uz nevienam nevajadzīgu, acīmredzamu, paša konstatējamu statistiku.

    Edmunds
    28.10.2015 12:27
    Reply to  Artis Abols

    Viens jautājums – ko tu ieteiktu no antivīrusiem andrītim un vai vispār tāds telefonam ir vajadzīgs ? Pašlaik kā reizi stāv AVG.

    28.10.2015 12:34
    Reply to  Edmunds

    Ja telefonā nezstādi lietotnes no visādām aizdomīgām vietnēm, tad neredzu nevienu iemeslu tērēt ierīces resursus antivīrusam. Mobilajās ierīcēs no tādām programmām gluži vienkārši nav jēgas (lai vai ko teiktu šo programmu ražotāji).

    Krotow
    28.10.2015 19:00

    Biežāk lietotās aplikācijas arī bateriju tērē vairāk (jo biežāk tiek lietotas). Lielākā daļa lietotāju tātad rušinās pa sociālajiem servisiem, sūta īsziņas ar pielikumiem un dzenā pa gaisu uz mākoņiem un atpakaļ savas crapbildes. Tātad drīzāk varam ko secināt par viedtālruņu īpašnieku aplikāciju izmantošanas paradumiem. Ja jau nevar ne brīdi atturēties no ekrāna bakstīšanas un obligāti jāatbild uz katru klasesbiedra pīkstienu, lai nebrīnās, ka baterija dienas laikā izēdas.

    Jonis Makleods
    10.11.2015 11:49

    Esmu pamanījis vienu riebīgu lietu no Facebook puses uz Android: tas lādē visu drazu iekšējā atmiņā, t.b. nevis uz iekšējo SD karti vai ārējo SD karti, bet gan Data partīcijā noslēpj. Nākas manuāli dzēst… iekšējo SDcard vismaz var pāradresēt uz ārējo SD karti, bet par Data partīcijas mapes pāradresāciju pagaidām neesmu dzirdējis. Varbūt kāds šo lietu ir atrisinājis?

    Reklāma