Web Analytics
More
    Reklāma

    Dyson apgalvo, ka putekļu sūcēju ražotāji arī krāpjas līdzīgi kā Volkswagen

    Jaunākie raksti

    Eiropas Savienība ieviesa energorijīgo kvēlspuldžu aizliegumu un nākamie rindā ir lieli un jaudīgi putekļu sūcēji. No 2014. gada septembra Eiropas Savienības teritorijā vairs netiek pārdoti putekļu sūcēji ar jaudu, kas pārsniedz 1600 vatus, bet no 2017. gada būs aizliegts pārdot putekļu sūcējus, kas jaudīgāki par 900 vatiem. Tiesa, cik efektīvs izrādīsies aizliegums, pagaidām nav saprotams.

    Viens no pasaules populārāko putekļu sūcēju ražotājiem Dyson uzskata, ka daudzi konkurējošie putekļu sūcēju ražotāji krāpjas līdzīgi kā to paveicis Volkswagen ar saviem dīzeļdzinējiem. Dyson uzsācis tiesvedību Nīderlandē pret Bosch un Vācijā pret Siemens, apgalvojot, ka konkurenti melo energo efektivitātes testos. Siemen Q8.0 un Bosch GL80 modeļi ne tikai nedrīkstētu saņemt “AAAA” energo efektivitātes reitingu, kas balstīts uz 750 vatu mērījumiem, bet tie pat atsevišķos gadījumos pārsniedz šobrīd pieļauto 1600 vatu slieksni.

    Reklāma

    Dyson norāda, ka abi minētie konkurentu putekļu sūcēji reālas dzīves testos iegūtu ne vairāk kā “E/F” energo efektivitātes reitingu. Siemens un Bosch putekļu sūcēji tukšgaitā tik tiešām tērējot ap 750 vatiem, tomēr ikdienas slodzē šis rādītājs uzlecot virs 1600 vatiem. Protams, Siemens un Bosch noliedz šādu apgalvojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    barters
    22.10.2015 21:55

    Mans pirmais Dyson iet jau 15 gadus(pirkts 2000 gadā UK) Lietots tiek intensīvi jo majā daudz paklāju segumi…. sūc joprojām labāk nekā mūsdienu šmansūdi, LG un citi Latvijas veikalos atrodamie putekļusūcēji pa pārsimts Eiro….

    Cerams, ka vēl 15 gadus viņš nostrādās! Visu ciņu Dyson!

    aaa
    24.10.2015 09:32

    kaa var nodarboties ar tadiemstulbiem apgalvojumiem. panem un nomeeri, to var izdariit katrs

    Reklāma