Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirkstu nospiedumu informācija nekad nepametīs Nexus viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    Mobilo ierīču drošības jaunais bieds ir iespēja izvilināt no viedtālruņa pirkstu nospiedumus un pēcāk tos izmantot maksājumu apstiprināšanai vai kādām citām nelegālām darbībām. Iepriekš nebija skaidrības par pirkstu nospiedumu drošību un uzglabāšanas veidiem, jo pirkstu nospiedumu nolasīšana Android ierīcēs tika pilnībā atstāta ražotāju ziņā. Ražotāji veidoja pirkstu nospiedumu nolasīšanas sensorus un viedtālruņa saskarni papildināja ar nepieciešamo programmatūru.

    Google atzina, ka Nexus 5X un Nexus 6P viedtālruņos pirkstu nospiedumu uzglabāšana tiek šifrēta, turklāt šī informācija nekad nepametot viedtālruni. Android 6.0 Marshmallow nepieļaujot nevienas lietotnes tiešu piekļuvi pirkstu nospiedumiem.

    Reklāma

    Redzēsim, kā pirkstu nospiedumu nolasīšana darbojas Nexus 5X un Nexus 6P viedtālruņos. Šobrīd tikai retais Android viedtālrunis var lepoties ar jēdzīgu pirkstu nospiedumu nolasīšanas risinājumu. Man vislabāk patīk jaunajā Sony Xperia Z5 sērija, jo pirkstu nospiedumu nolasīšana izvietota ekrāna bloķēšanas pogā, kas ļauj ērti atmodināt ekrānu un to arī atslēgt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janka
    01.10.2015 13:04

    Nu, kā viedi ļaudis saka – sociālie tīkli vispār esot ASV specdienestu projekts, lai vajadzības gadījumā pa rokai būtu personas lieta ar izsmeļošu informāciju par izrādīties kārajiem ļautiņiem. Un, ja to vēl papildina ar pirkstu nospiedumiem…-klikšķis un cilvēciņš kā uz delnas.

    x
    01.10.2015 13:07
    Reply to  Janka

    atkal ASV apsteidza to otru valsti aiaiai. Pat galvenais musulmaņu baikeris ir viņiem zem lupas, nerunājot par Dimu Aifončiku. Vienīgi Pahans vēl turās pretīm.

    Janka
    01.10.2015 13:25
    Reply to  x

    Cukermans iraid no ASV.
    Bet atmiņā šie vai visas pasaules informāciju varot ierakstit jau tagad, humors tik, ka cilvēkresursu nepietiek to apstrādāt.
    Bet Pahans, kā tu saki, malacis, ka turās pretīm:)

    x
    01.10.2015 14:02
    Reply to  Janka

    iztiks bez soctīkliem un aifoniem, gan jau tadžiku viesstrādnieki arktiskajā bunkurā iebūvēs raidītājus

    Reklāma