Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung atklāj OLED ekrānu, kas spēs nolasīt cilvēka pulsu

    Jaunākie raksti

    Samsung izziņojis jaunu OLED displeju, kas būs spējīgs nolasīt cilvēka pulsu, kā arī atpazīt pirkstu nospieduma lasītāju jebkurā ekrāna vietā.

    Līdz šim pirkstu nopieduma lasīšanas tehnoloģija ekrānā bija ierobežota, jo patiesībā tā nebija iebūvēta pašā ekrānā, bet atsevišķs sensors atradās aiz displeja paneļa, un tam bija jābūt noteiktā vietā. Jaunais Samsung OLED displejs beidzot maina šo tehnoloģiju, jo gaismu nolasošās fotodiodes būs iebūvētas pašā ekrāna panelī. Tas ļaus gan nolasīt pirkstu nospiedumus, gan sirds ritmu vienā reizē jebkur uz ekrāna.

    Lai nolasītu precīzu pulsa mērījumu būs jāizmanto abu roku pirksti un tie jāuzliek uz ekrāna, lai pēc laika saņemtu mērījumu. Papildu tam Samsung sola, ka sensors spēs noteikt arī cilvēka stresa līmeni, un šādus mērījumus bieži vien spēj norādīt sporta viedpulksteņi.

    Nav garantijas, ka šī tehnoloģija tiešām nonāks līdz gala patērētājam, taču mani uzrunāja iespēja jebkurā ekrāna vietā veikt pirkstu nospieduma nolasīšanu, kas ir ierobežojums šobrīd tirgū esošajiem viedtālruņiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma