Web Analytics
More
    Reklāma

    Reklāmu bloķēšana ieņem pirmās vietas Apple lietotņu veikalā

    Jaunākie raksti

    Apple iOS 9 operētājsistēmas jauninājums ir atnesis iespēju Apple iPhone lietotājiem uzstādīt reklāmu bloķēšanu Safari pārlūkam. Trīs reklāmu bloķēšanas lietotnes Peace, Crystal un Purify uzreiz ierindojušās App Store lejupielādēto lietotņu topa sešiniekā.

    Visas trīs lietotnes darbojas identiski – iestatījumos jāaktivizē to darbība un Safari lietotāji vairs neredzēs dažādas reklāmas un netiks automātiski uzsākta video atskaņošana. Protams, jāatgādina, ka tīmeklī absolūti lielākā mājaslapu daļa paļaujas uz reklāmu ienesto naudu. Reklāmu statistika parāda, ka viedierīču tīmekļa apmeklējumu skaits un laiks mežonīgi aug, bet no reklāmām mobilajās ierīcēs nevarot nopelnīt tik, cik no galddatoru pārlūkos aplūkotā satura.

    Reklāma

    Daļa vainas būtu jāuzņemas pārāk agresīvu un uzmācīgu reklāmu izvietotājiem, jo tieši šīs reklāmas mudina lietotāju meklēt iespējas, kā atbrīvoties no visa reklāmu atnestā vājprāta. Mūsu pašu “nacionālais” e-pasta serviss Inbox.lv ir labākais resurss vājprātīgam reklāmu izvietojumam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KLF
    18.09.2015 09:00

    Par šo rindiņu autoram A+++ “pašu “nacionālais” e-pasta serviss Inbox.lv ir labākais resurss vājprātīgam reklāmu izvietojumam”

    Spanis
    18.09.2015 10:01

    Lieliski. Beidzot varēs izvairīties no tās tizlās čiki-čing reklāmas, kas automatiski palaižas.

    nabadanga
    18.09.2015 10:55

    Hmm, tikko atvēru Inbox.lv un salīdzināju ar Kursors.lv. Dvīņu brāļi – baneris augšā, baneri pa labi. Atšķirība tikai auditorijā un, atbilstoši, ieņēmumos līdz kuriem Kursoram, kā man līdz mēnesim :)

    x
    18.09.2015 11:19

    neanimētu banerīti uz desktopa labam saitam piecietīšu, flashus un animētos bloķēju, saitus kurus atverot sāk skanēt mūzika ielieku banlistā.
    telefonā reklāmas tikai teksta rindas veidā vai – negribat pa labam, nebūs nekā.

    nabadanga
    18.09.2015 11:36
    Reply to  x

    Lielākajai daļai saitu, tas, ko tu nepaciet, ir vienīgais ienākums un eksistences pamats. Bloķējot reklāmu, tu pamazām, bloķē šo saitu eksistenci. Domā ar galvu :)

    x
    18.09.2015 11:53
    Reply to  nabadanga

    Tas ir viens veids, kā uz to skatīties. Googles teksta rinda ir piemērs, ka var iztikt bez pretīgumu izraisošām reklāmām.

    manuprāt, dzīšanās pēc skatījumiem ir aptuveni kā pirkt telefonu ar maksimālo papagaiļu skaitu – bet vai ir pierādījumi, ka reklāmu ekspozīcijas uzlabo tirdzniecības rādītājus? Gudrāk ir veidot reklāmu, kas neatgrūž potenciālos pircējus.

    nabadanga
    18.09.2015 12:12
    Reply to  x

    Reklāmdevēji nav idioti un tiešaistē var lieliski nomērīt, kas un kādu atdevi dod. Ja tur ir animēti baneri, tad tam ir pamats. Agri vai vēlu, bet jebkuram jāsāk pelnīt savu iztikšanu, arī Google dotētajiem servisiem, skat bildi :)

    x
    18.09.2015 12:38
    Reply to  nabadanga

    Tāpēc jau ir resursi, kuri prasa nelielu maksājumu par abonementu. Tas ir lielisks veids (abām pusēm) nomērīt, cik patiesībā šis resurss ir vajadzīgs.

    ja cilvēki nepērk abonementus, tad atliek dzīvot no reklāmām un vingrināties, lai kādudien varētu pelnīt no satura pārdošanas.

    nabadanga
    18.09.2015 13:11
    Reply to  x

    Nu tad samaksā par tiem abonementiem bez reklāmas, un neparazitē, bloķējot reklāmas :)

    LOOK
    18.09.2015 22:25
    Reply to  nabadanga

    Totāli nepiekrītu, jo es skaidri zinu, ka neko nepirkšu, tikai tāpēc, ka to ieraudzīju reklāmā. Tad kāda mārrutka pēc, man būtu uz viņām jāskatās. Lapas uzturētāji var likt ko vien vēlas, tāpat kā es varu nobloķēt visu ko nevēlos. Mans lapas apmeklējums nekādi neietekmē to eksistenci, ja es neklikšķinu uz reklāmām, kad tās ir redzamas, vai arī neklikšķinu, kad tās ir neredzamas. Ja saturs būs par maksu, tad es protams nolemšu, vai man tas ir izdevīgi, un tieši saturs būs noteicējs lapas esistencei. Reklāmas nav glābšanas rinķis.

    18.09.2015 22:32
    Reply to  LOOK

    Mazos tirgos, kur ir mazas auditorijas tas ir nevis glābšanas riņķis, bet praktiski vienīgais veids kā mēdijs var ētiski atpelnīt savus izdevumus.

    18.09.2015 15:01
    Reply to  x

    OK, muzikālus banerus neliksim :)

    Rūdolfs Rancāns
    18.09.2015 16:43

    LMT viedpalīgu reklāma arī nepatīk :/
    Tāda tipa reklāmas (kuras traucē normāli lietot un pārskatīt portālu) lieku vienā maisā ar automātisku video atskaņošanu, muzikāliem baneriem u.c. draņķiem.

    Vēl jau kursors ir manā adblock-a whitelist-ā :)

    18.09.2015 21:07

    Paldies par komentāru! Es ilgi un daudz domāju par šādu reklāmas veidu un izlēmu, ka tādas reklāmas ik pa laikam tomēr Kursorā būs. Ar pliku entuziasmu tālu neaizburāsi un mums ir nepieciešami līdzekļi, lai varam turpināt savu darbu un attīstīt šo blogu. Ceru uz sapratni.

    No savas puses apsolos uzmanīgi izvērtēt visus reklāmas materiālus, lai to saturs un noformējums būtu maksimāli noderīgs lasītājiem.

    Purvavelns
    18.09.2015 13:27

    njā… visi grib visu par velti… internetu par velti, mūziku par velti, filmas par velti….

    Kristaps Lācis
    18.09.2015 14:47
    Reply to  Purvavelns

    Un arī sevi izklāt pasaulei pa velti.. :D

    nabadanga
    21.09.2015 12:08

    Sorry Kursors.lv, bet šitais gan tracina.

    21.09.2015 12:34
    Reply to  nabadanga

    Ja šādi paziņojumi kaitina, tad ir jāspiež poga “Don’t Allow”.

    Reklāma