Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple prezentē iPhone 6S ar 3D Touch displeju, milzu iPad Pro un jauno Apple TV

    Jaunākie raksti

    Ir noslēdzies ierasti ar nepacietību gaidītais ikgadējais Apple rudens jaunumu prezentācijas pasākums un vēlos īsi un saprotami pastāstīt par tajā izziņotajiem jaunumiem. Šoreiz Apple atrādīja jaunos iPhone 6s un iPhone 6s Plus viedtālruņus. Tie varbūt izskatās identiski pagājušā gada modelim, tomēr apveltīti ar kādu ļoti interesantu displeja tehnoloģiju. Īsumā – telefoni saprot ar kādu spēku esam piespieduši uz to displeja. Ir izziņots vēl viens lielāks iPad Pro planšetdators, ko pavada jauni aksesuāri (tastatūra un irbulis) un tādējādi padara to vairāk sagatavotu nopietnākai strādāšanai. Un visbeidzot ilgi gaidītu atjauninājumu ir piedzīvojis arī Apple TV, kas tagad spēj no App Store iegūt un darbināt lietotnes un tādējādi kļūt ne tikai par multimediju centru, bet arī par spēļu konsoli. Tie ir pietiekami svarīgi paziņojumi, kas lielā mērā noteiks Apple panākumus nākamajā gadā.

    iPhone 6s un iPhone 6s Plus tagad arī rozā krāsā

    iPhone6s-4Color-RedFish-PR-PRINT
    Jaunais iPhone 6s

    Jaunie iPhone 6s un iPhone 6s Plus vizuāli izskatās gandrīz identiski iepriekšējās paaudzes iPhone 6 un iPhone 6 Plus. Jaunie viedtālruņi ir visās dimensijās kļuvuši par nejūtamu milimetra desmitaļu lielāki un mazliet jūtamākiem aptuveni padsmit gramiem smagāki. Visiem, kas bažījas par jauno iPhone izturību pret liekšanos, Apple norāda, ka abi telefoni veidoti no īpaši izturīga (7000 Series) alumīnija, kas iepriekš nav izmantots iPhone ražošanā, kā arī to aizsargstikls ir izturīgāks nekā konkurentu produktiem. Klāt nākusi jauna rozā (Rose Gold) krāsa.

    Telefonu displeja izmēri joprojām palikuši 4.7 un 5.5 collu izmērā un nav mainījušās arī to izšķirtspējas. Uzlabojumi ir piedzīvoti kameru departamentā, kur aizmugurējā iSight kamera nu ir tikusi pie 12 megapikseļu sensora (iepriekš bija 8 megapikseļi) un priekšējā 1.2 megapikseļu FaceTime kamera uzlabota ar 5 megapikseļu sensoru. Jaunie iPhone 6s nu spēj uzņemt arī 4K (3840×2160 pikseļu) izšķirtspējas video. Klāt nākusi jauna Live Photos funkcija, kas uzņem video (ar skaņu) īsi pirms un pēc fotogrāfijas uzņemšanas. Rezultātā mēs iegūstam “dzīvu” fotogrāfiju, ko var iestatīt arī kā slēgekrāna (locksreen) fonu. Lai telefons spētu uzņemt kvalitatīvāk izgaismotus selfijus, tas attēla uzņemšanas brīdī “nozibsnī” ar ekrānu. Pie tam ekrāns tiek aizkrāsots ar fonam pieskaņotu krāsu un zibspuldzes režīmā tas spēj kļūt spilgtāks nekā parasti.

    iPhone 6s un iPhone 6s Plus
    iPhone 6s un iPhone 6s Plus

    Jaunajiem viedtālruņiem ir uzlabots Touch ID pirkstu nospiedumu sensors un klāt nākusi jaunā 3D Touch funkcija, ko baumu līmenī pazinām kā Force Touch. Šo nosaukumu pirms nedēļas izķēra Huawei (kas par to, ka pašu tehnoloģiju vēl nav paspējuši izstrādāt). Funkcijas būtība ir tāda, ka nu telefona displejs sajūt dažādu piespiediena spēku un spēj piedāvāt jaunus veidus kā mijiedarboties ar ierīci. Piemēram, ziņojumu sarakstā viegli piespiežam uz kāda ziņojuma un varēsim tajā mazliet ielūkoties. Piespiežam spēcīgāk un ziņojums tiks atvērts kā ierasts. Tāpat arī viegli piespiežot uz mājas ekrāna izvietotas ikonas, tiks atvērta izvēlne ar iespējām, ko piedāvā konkrētā lietotne. Piemēram, kameras gadījumā uzreiz varēsim izvēlēties ar kuru kameru uzņemt attēlu. Jācer, ka Apple šo tehnoloģiju būs izdevies izveidot patiešām lietojamu un tā patiešām ir saskarnes inovācija, ko esam gaidījuši gadiem. Es uzskatu, ka jau nākamgad līdzīgus saskarnes uzlabojumus piedāvās pilnīgi visi vērā ņemamie viedierīču ražotāji – tas gluži vienkārši ir loģisks saskarnes attīstības ceļš. Vairāk par šo funkciju video zemāk.

    2015-09-10_0048

    https://www.youtube.com/watch?v=cSTEB8cdQwo

    iPhone 6s un iPhone 6s Plus darbina jaunais Apple izstrādātais A9 procesors, kas ir jaudīgāks par iepriekšējo procesoru un to pavada arī uzlabotais M9 kustību procesors. Interesanti, ka nekur nav pazudusi 16 GB atmiņas versija, kas mūsdienās šķiet smieklīgi mazs atmiņas apjoms, īpaši ņemot vērā to, ka telefons nu spēj uzņemt 4K video, kas aizņemt daudz vietas. Bet ir pieejamas arī lielākas 64 GB un 128 GB atmiņas versijas. Piezīmēšu, ka nu vairs nebūs pieejami iPhone 6 un iPhone 6 Plus ar 128 GB atmiņu un arī iPhone 5s būs pieejams ar maksimālo atmiņu 32 GB apmērā.

    Jaunie iPhone baterijas ziņā ir līdzīgi saviem priekšgājējiem un spēs nodrošināt līdzvērtīgu darbības laiku kā iPhone 6/6 Plus. Praksē tas nozīmē vienu pilnu darba dienu iPhone 6s un divas dienas iPhone 6s Plus gadījumā.

    iPhone 6s un iPhone 6s Plus iepriekšpasūtāmi no 12. septembra un lielajos tirgos pārdošanā nonāks jau 25. septembrī. Vismaz Apple Vācijas veikala cenas sākas no 739 eiro par iPhone 6s 16 GB modeli un 849 eiro par iPhone 6s Plus 16 GB modeli. Apple ASV piedāvā finansēšanas pakalpojumu, kad maksājot noteiktu ikmēneša maksu (sākot no aptuveni 35 dolāriem mēnesī) var lietot jauno telefonu un katru gadu saņemt jaunāko iPhone.

    No trases ir noņemts iPhone 5c un šobrīd vecākais vēl joprojām aktuālais iPhone modelis ir iPhone 5s, ko vēl varēs iegādāties 16 GB un 32 GB versijās. Tas būs aktuāli cilvēkiem, kas alkst pēc izmēros pievilcīgas ierīces.

    Pat ja neplāno iegādāties jaunu iPhone un lieto kādu pēdējos gados izlaistu modeli, priecēs ziņa, ka jau 16. septembrī saņemsim jaunāko iOS 9 versiju.

    https://www.youtube.com/watch?v=aBYWGjIzvyw

    iPad Pro milzis ir klāt!

    iPad Pro
    iPad Pro

    Par lielāka izmēra iPad planšetdatoru baumoja jau diezgan ilgi un baumas apstiprinājās. Apple prezentēja ar 12.9 collu displeju aprīkoto iPad Pro planšetdatoru. Piezīmēšu, ka nākamais izmēru hierarhijā ir iPad Air un iPad Air 2, kas aprīkots ar 9.7 collu displeju un iPad mini 2 un iPad mini 4, kam iebūvēti 7.9 collu displeji. Bet ko nu par vecajiem modeļiem, kas jauns iPad Pro?

    Tas ir patiešām milzīgs planšetdators un pa gabalu izskatās patiešām interesanti. Displejam ir 2732 x 2048 pikseļu izšķirtspēja, kas nodrošina tādu pašu 264 ppi pikseļu blīvumu kā iPad Air 2. Jauno planšetdatoru darbina svaigais A9X procesors, ko Apple reklamē kā būtiski ātrāku par iepriekš iPad Air izmantoto A7 procesoru. Planšetdatoram ir 8 megapikseļu aizmugurējā un 1.2 megapikseļu priekšējā kamera, Touch ID pirkstu nospiedumu sensors un tas ar vienu uzlādi spēs darboties līdz 10 stundām tāpat kā visi citi iPad planšetdatori. iPad Pro ir 6.9 mm plāns un sver 712 gramus. Jaunais planšetdators ticis pie četriem skaļruņiem, kuriem uzticēts nodrošināt augstas kvalitātes skanējumu neatkarīgi no tā kā ierīce tiek pagriezta.

    Kopā ar iPad Pro Apple prezentēja arī divus jaunus aksesuārus – Smart Keyboard ar fiziskiem taustiņiem aprīkotu tastatūru, kas ar magnētu stiprinās pie planšetdatora un Apple Pencil irbuli. Smart Keyboard tastatūra kalpo arī kā statīvs un vāciņš ekrāna pasargāšanai transportējot. Savukārt, Apple Pencil irbulis noderēs tiem, kas vēlēsies uz planšetdatora veikt piezīmes vai zīmēt. Irbulis ar vienu uzlādi spēs darboties līdz 12 stundām un to varēs uzlādēt ar Lightning savienojumu pa taisno no iPad. Pie tam, 15 sekundes uzlādes ļaus to izmantot veselu pusstundu. Tastatūra maksās 169 ASV dolārus un Apple Pencil irbulis – 99 dolārus. Nevarētu teikt, ka tas ir lēti.

    Apple Smart Keyboard
    Apple Smart Keyboard
    hero_large (1)
    Apple Pencil

    iPad Pro pārdošanā nonāks novembrī un maksās sākot no 799 ASV dolāriem par mazāko 32 GB versiju. 128 GB Wi-Fi modelis maksās 949 dolārus, bet ja gribēsim arī vēl LTE mobilo tīklu atbalstu, tad nāksies šķirties no 1079 dolāriem.

    https://www.youtube.com/watch?v=WlYC8gDvutc

    Beidzot jauns Apple TV

    TV_AppleTV_Remote_MainMenu-Movies-PRINT

    Pirmoreiz 2007. gadā prezentētais Apple TV vienmēr ir bijis interesants produkts, tomēr tas ir attīstījies tik lēni, ka mūžīgi raisījis baumas par to kā tad īsti Apple mēģinās iekarot TV pasauli. Pēdējo būtisko atjauninājumu Apple TV saņēma 2012. gadā un gadu vēlāk tika mazliet uzfrišināts. Beidzot Apple ir sarūpējis būtiskus Apple TV uzlabojumus gan fiziski, gan programmatūras un tās piedāvāto iespēju ziņā.

    Apple vadītājs Tims Kuks prezentācijā norādīja, ka televīzijas nākotne slēpjas lietotnēs un tāpēc Apple ir izveidojis jaunu operētājsistēmu tvOS, kas ir par pamatu jaunajam Apple TV. Praksē tas nozīmē to, ka no šīs ierīces varam pieslēgties Apple Store lietotņu veikalam, lai iegūtu lietotnes vai spēles (tās pat var spēlēt divatā). Tāpat ierīce saņēmusi spēcīgu integrāciju ar Siri balss asistentu (tu taču vienmēr esi gribējis sarunāties ar savu televizoru?), kas lietotājam ļauj ērti sameklēt tieši viņu interesējošas filmas vai seriālus un pat attīt tos uz vēlamo vietu. Rezultātā iegūstam ierīci, kas ļauj uz TV ne tikai klausīties mūziku (Apple Music), skatīties fotogrāfijas (no iCloud Photo Library) un video, bet arī spēlēt spēles, aplūkot sporta jaunumus vai pat iepirkties internetā.

    AppleTV-4G_Remote-PRINT

    Jauna ir arī pults, kas saprot kustības (to varam izmantot kā kontrolieri spēlēm) un tai ir iebūvēts skārienjutīgs sensors ērtākai Apple TV vadīšanai. Apple TV varēs vadīt arī no iOS ierīcēm vai trešo pušu radītiem kontrolieriem, kas pamatā tiks izmantoti spēlēm.

    Jaunā Apple TV cena sākas no 149 ASV dolāriem par 32 GB versiju un 199 dolāriem par 64 GB versiju. Šī ierīce pārdošanā nonāks jau oktobrī. Joprojām būs nopērkams arī iepriekšējais Apple TV modelis un tā cena joprojām ir 69 ASV dolāri.

    https://www.youtube.com/watch?v=wGe66lSeSXg

    Secinājumi

    Sausais atlikums pēc prezentācijas noskatīšanās ir tāds, ka iPhone izmaiņas ir patiešām minimālas. Atskaitot, protams, 3D Touch. Es gribētu sagaidīt, ka tā būs patiešām labi nostrādāta tehnoloģija un kā jau minēju iepriekš, to uzskatu par pietiekami svarīgu inovāciju, kas var uzlabot mūsu saziņu ar telefonu. Nākamais līmenis būtu, ja telefons uztveru mūsu kustības virs tā un tad vairs nav tālu arī līdz hologrāfiskajiem “displejiem”. Kameras uzlabojumi ir apsveicami, taču noteikti būs daudz cilvēku, kas teiks, ka citu platformu flagmaņi jau sen ir tikuši līdz 16 un 20 megapikseļu kamerām. Un viņiem būs pilnīga taisnība, jo dažus pēdējos gadus konkurenti tik tiešām (vismaz slikta apgaismojuma apstākļos) ļauj uzņemt kvalitatīvākus attēlus nekā iPhone. Nav nekādu būtisku uzlabojumu arī baterijas ziņā, bet to nav arī citiem ražotājiem (atskaitot dažus atsevišķus gadījumus). Tāda sajūta, ka tie visi ir sarunājuši, ka industrijas standarts ir viena pilna diena darbības. Ja gribi vairāk, tad pērc nākamo (planšettelefona) modeli. Jaunajam iPhone nav arī bezvadu uzlādes iespējas, lai gan man ir sajūta, ka dažs labs ražotājs tik daudz runā par bezvadu uzlādi tikai tāpēc, lai pierunātu pilnas ausis tiem, kurus apbēdinājis, ka jaunākajos modeļos vairs nav nomaināmas baterijas. Sak, bateriju nomainīt nevari, taču telefona uzlāde ir ļoti ātra un ērta. Ērta, protams, ja pie rokas ir bezvadu lādētājs, ko vēl nevarētu dēvēt par plaši izplatītu aksesuāru. Izbrīna, ka iPhone 6s joprojām ir palicis 16 GB versijā, bet tas laikam tiem cilvēkiem, kas pavisam noteikti vēlas iPhone, tomēr to īsti atļauties nevar. Reāli 3D Touch ir vienīgais kaut cik vērā ņemamais iemesls kāpēc šobrīd varētu apsvērt iPhone 6s iegādi. Tas attiecas uz vecāku iPhone lietotājiem, jo Android un Windows ierīču lietotājiem iPhone pirkuma arguments būs iOS platforma. Vismaz vēl kādu laiciņu.

    Es tā arī līdz galam neesmu sapratis kas ir iPad Pro milža mērķauditorija. Medicīnas iestādes? Mūziķi? Cita veida mākslinieki? Es arī piekrītu, ka tastatūras un irbuļa dēļ šis produkts izskatās pēc tieša konkurenta Microsoft Surface planšetdatoram. Abas ierīces ir dārgas, izskatās aptuveni vienādi, taču Microsoft produkts Windows dēļ ir krietni funkcionālāks (ja mēraukla ir datora iespējas). Personīgi man tāds iPad Pro nav vajadzīgs, bet acīmredzot Apple šādai ierīcei tirgu saskata. Vai tu izvēlētos iPad Pro? Kāpēc? Proti, kādu ierīci ar to mēģinātu aizvietot?

    Apple ar Apple TV ir tik ilgi tūļājies, ka nu arī jaunā modeļa izziņošana neraisa lielu sajūsmu. Protams, Apple ekosistēmas iemītniekiem šis būs interesants produkts. Bet diez vai tā būs ierīce ar ko jaunam lietotājam ienākt Apple pasaulē. Mūsdienās televizori jau paši ir kļuvuši pietiekami viedi un dažāda paskata pie tiem pieslēdzamas kastītes spēj darbināt dažādas lietotnes un pieslēgties Netflix, Hulu u.c. video straumēšanas servisiem. Lielais Apple arguments, nenoliedzami, ir App Store un daudzskaitlīgais lojālo izstrādātāju pulks. Tieši viņi noteiks vai šis Apple mēģinājums ielekt aizgājušajā vilcienā vainogosies ar panākumiem. Prezentācijā bija patīkami redzēt, ka Siri balss asistents ir apmācīts jauniem “trikiem” un es uzskatu, ka šādi mākslīgā intelekta (un mašīnmācīšanās) risinājumi arvien vairāk iekļausies mūsu ikdienā. Šajā ziņā gan Google un, iespējams, arī Microsoft, manuprāt, ir tikuši krietni tālāk. Bet labi, ka Apple arī nav pilnībā atmetis šī virziena attīstīšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    113 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Briedis
    10.09.2015 08:08

    Neesi pieminējis RAMu jaunajiem iPhone. Android Authority ziņo, ka tas esot palielināts līdz 2Gb. Tā taisnība?

    10.09.2015 08:33
    Reply to  Briedis

    Apple paši par viņuprāt tik mazbūtiskām lietām nerunā vispār. Tāpat nekur oficiāli nav rakstīts, cik mAh baterija ir jaunajiem telefoniem. Kaut kur lasīju, ka jaunajiem iPhone baterijas mazākas nekā iPhone 6. Šis būs jāpapēta.

    Uldis M.
    10.09.2015 09:13

    Nee, cik es internetā pameklēju tad baterijas palikušas tās pašas, bet tā kā korpusi ir padarīti biezāki lai būtu izturīgāki pret nevēlamu locīšanos, tad jaunie iPhone ir kļuvuši par 0,patsmit milimetriem lielāki visās dimensijās…

    10.09.2015 10:06
    Reply to  Uldis M.

    Noskaties vēlreiz uzmanīgi video “Introducing iPhone 6s and iPhone 6s Plus with 3D Touch” – tur momentā, kad parāda izjauktu telefonu, var redzēt uz baterijas uzrakstu 1715 mAh, kas ir mazāk nekā iepriekš iPhone 6 izmantoto 1810 mAh (tā vismaz raksta GSMArena.com).

    Uldis M.
    10.09.2015 10:22

    Nu 6s varbūt, es kaut kā vairāk koncentrējos uz 6s Plus… bet nu tas viss pagaidām vēl tādi novērojumi. Kamēr neiznāks pie lietotājiem gala produkts, vēl nevaram 100% spriest ar šīm lietām.

    Briedis
    10.09.2015 11:42

    Kaut kur jau kaut kas ir jāupurē vietas ziņā – viņiem iekšā nāk Taptic Engine, un tas, iespējams, licis saīsināt bateriju.

    Rūdolfs Rancāns
    10.09.2015 10:14
    Reply to  Briedis

    Man šķiet, ka palicis tas pats 1GB. Tīri psiholoģiski gribētos redzēt 2GB, bet ja Apple inženieri arī 2015. gadā spēj iztikt ar 1GB, tad cepuri nost.

    davfreim
    10.09.2015 11:50

    Es atkal pieļauju iespēju, ka būs 2GB šogad. :) bet tad jau redzēs.

    Raivis Rasnačs
    10.09.2015 16:29

    Es domāju, ka 1GB ir pilnīgi pietiekami, bet tomēr jāraugās arī nākotnē, varbūt līdz ar iOS versijām pieaugs arī vajadzība pēc RAM apjoma.

    14.09.2015 16:18

    Laikam esot izčakarējuši no Xcode, ka būs 2 GB RAM.

    banāns
    10.09.2015 09:25

    ŪŪŪŪ!!!! JAUNA KRĀSA!!!! MAKSĀ MUMS 600EUR!

    Sviests ne kompānija.
    Čist nozombētie, kuri fano par šo tālruni.

    Rudolfs
    10.09.2015 09:36
    Reply to  banāns

    Neņemot vērā nedaudz pārāk emocionālo skatījumu, par krāsu jāpiekrīt. Izskatās, ka apple tīri kompensē to, ka dizains iphone nemainās xS iterācijā. Lai visi zinātu, ka tev ir jaunais, vajag citā krāsā (tas pats, kas gold ar 5S).
    Šoreiz gan pamatīgā piespēle daiļajam dzimumam, kam baltais un zelts nebija pietiekami sievišķīgs.

    Rūdolfs Rancāns
    10.09.2015 10:31
    Reply to  Rudolfs

    pag, baltā krāsa tagad arī ir sieviešu???

    Rudolfs
    10.09.2015 10:39

    Nu es domāju nospiedošajam vairākumam sieviešu līdz šim bija tikai 2 iphone krāsas: balts, zelts. Par cik labu laiciņu bija tikai 2 iphone krāsas, neslēpsimies no fakta, ka baltā, tāpat kā tagad rozā, ir izveidota lai mērķēto uz sieviešu auditoriju.

    Rūdolfs Rancāns
    10.09.2015 10:52
    Reply to  Rudolfs

    Pēc tādas loģikas iPhone kā tādu var uzskatīt par sieviešu telefonu. Domāju, ka nospiedošais vairums sieviešu izvēlētos smuko un vienkāršo iPhone, ja cena nebūtu šķērslis. Tikai vīrieši var aizdomāties līdz tādām perversijām kā android un windows phone..

    Rudolfs
    10.09.2015 11:14

    Tur gan nepiekritīšu. Vairums neatkarīgi no dzimuma (neņemsim vērā tehnoloģiski saprotošos cilvēkus, kas ir mazs procents) izvēlētos iPhone, ja nebūtu augstā cena.

    Naurelijs
    10.09.2015 09:54
    Reply to  banāns

    Aha, pilnīgi galīgi nesaprotu .. paskatos ārā pa logu un redzu automašinās visādās krāsās .. īstie veči brauc ar melnām mašinām, pārējie kaut kādi “čista” zombētie.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 10:28
    Reply to  Naurelijs

    Tu tak redzēji tajā prezentācijā kā afroamerikāņu izcelsmes (vai kā tagad korekti jāsaka) ieslidina kabatā rozā telefonu?

    trollis
    10.09.2015 09:30

    3D touch neizskatās diez ko iespaidīgi.. Izskatās pēc touch ar taimeri. Ilgāk turu, kaut kas sāk notikt. Tagad visi spaidīs telefonus ar FORCE, lai notiktu interactions. Pēc mēneša Apple atsauks iPhonus, jo redz nebūs bijuši paredzēti tādam FORCE

    Jānis
    10.09.2015 22:40
    Reply to  trollis

    Tu kļudies jo neesi nekad ko tādu lietojis. Lietoju apple watch 42mm versiju no Jūnija jau un tas force jeb 3d touch uztaisits tā softiski ka tiešām rodas sajūta ka spied stiklā, notiek mini vibracijas pašā pulkstenī arī. Pieļauju ka šis nākotnē būs visos devisos kā pinch un swipe ko apple pirmie iphone izdomāja, ui/ux dizaineriem lauciņš kur kreatīvi tagad izpausties saskartnes veidojot.

    Jokman
    10.09.2015 09:31

    Es uzskatu ka viss lielākais jaunums ir Apple TV kas reāli patukšos spēļu konsoļu pircēju rindas jo parastam user vairs nevajadzēs nintendo Wii vai to pašu xbox, jo spēles uz telefoniem paliek ļoti attīstītas un ja to visu var spēlet arī uz Apple TV priekš kam iespringt un pirkt bērnam atsevišku konsoli… Tāpat arī Ipad pro dizaineriem un māksliniekiem ar Apple Pencil aizstās papīra kalnus es domāju, ka šie ir divi inovatīvi un reāli interesanti produkti…

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 09:54
    Reply to  Jokman

    pro diaineri un mākslinieki vai hipsteri? Fotošops, ilustrators un indizains uz iOS? Mosties :D

    Jānis
    10.09.2015 22:41
    Reply to  Ksspars Lccis

    Kaspar +1

    10.09.2015 10:01
    Reply to  Jokman

    Es nebūtu tik drošs par to spēļu tirgu. Casual gaming niša ir tik liela? Tāpat visi, kas grib kaut cik nopietnāk spēlēt, pirks Xbox vai PS4. Trū geimeri gan slavinās savus PC aparātus.

    davfreim
    10.09.2015 11:54

    Nu es atkal pazīstu daudzus, kam ir konsoles, bet spēlē pāris reizes mēnesī un diezgan vienkāršas spēlītes. Daži konsoles izmanto, lai skatītos filmas utt., šādiem cilvēkiem Apple TV būs ļoti kārdinošs, jo cena salīdzinot ar konsoli ir ļoti maza.

    Krišjānis G
    10.09.2015 12:02
    Reply to  davfreim

    Varbūt pazīsti kādu, kuram ir PS4, kurš tiek izmantots tikai priekš filmām, kura saimnieks varētu vēlēties iemainīt savu PS4 pret Apple TV? :) :) :)

    davfreim
    10.09.2015 14:35
    Reply to  Krišjānis G

    PS4 nē, bet XBOX360 gan ir :)

    Aha
    10.09.2015 16:02
    Reply to  davfreim

    Kas tur kārdinošs?

    Pirkt iPhone vai iPad + Apple TV (kurš noteikti nemaksās zem 300 eiriem), lai zibinātu spēlītes?

    LOL Chromecast for life.

    davfreim
    10.09.2015 16:41
    Reply to  Aha

    Iepazīsties ar Apple TV cenu un naizmirsti nolaist ūdeni pēc sevis.

    Kaspars
    10.09.2015 09:33

    Tiešām laba lasāmviela pie kafijas, pateicos!
    Dažus mēnešus jau apsveru iespēju iegādāties Iphone, bet septembra tuvošanās atturēja un lika nogaidīt. Tomēr kā jau gaidīju, jaunumi nav tik spēcīgi, lai pārliecinātu par 6S iegādi, tāpēc tēmēju uz 6 vai 6plus(nevaru izlemt vai ņemt kompaktu telefonu vai tomēr izvēlēties labu bateriju – žēl, ka nav apvienotas abas īpašības vienā ierīcē).
    Jāsagaida, kad izziņos cenas LV un cerams, ka vecajiem modeļiem drusku nokritīsies..

    Jokman
    10.09.2015 09:37
    Reply to  Kaspars

    Kā Iphone 6 lietotājs pusgada garumā varu apliecināt Iphone 6 baterija turas tik pat ilgi cik Galaxy S6 vai LG G3 esmu šobrīd Galaxy S6 lietotājs un nav atšķirības vai Tev ir Iphone vai Samsung no baterijas viedokļa – Apple ir kaut kā iemācījies ar savu procesoru taupīt enerģiju.

    Kaspars
    10.09.2015 10:00
    Reply to  Jokman

    Pa lielam tā ir viena diena, vaine?

    Jokman
    10.09.2015 13:24
    Reply to  Kaspars

    Jā tā ir viena diena bet dienas beigās kādi 20% parasti paliek tā kā nav tā ka jāskraida ar lādētāju.

    Krišjānis G
    10.09.2015 09:53
    Reply to  Kaspars

    Es esmu iPhone 6 lietotājs nepilnu pusgadu un vienu varu tev pateikt – ņem to, kas tev ir ērtāk! iPhone 6 baterija man, ļoti aktīvam telefona lietotājam, ir pilnīgi pietiekama.

    Kaspars
    10.09.2015 10:03
    Reply to  Krišjānis G

    iPhone baterija tur 1 dienu, vaine?
    Kā esmu dzirdējis, tad 6plus baterija tur 2 dienas.
    Vai te ir kāds, kas lietu 6plus un varētu padalīties ar pieredzi?

    Ja baterijas darbības laiki būtu līdzīgi, tad par ērtāku es atzīstu parasto modeli :)

    10.09.2015 10:08
    Reply to  Kaspars

    Nu jau vairākus mēnešus mana pamata sakaru ierīce ir iPhone 6 Plus, ko izvēlējos tieši lielākas baterijas dēļ. Telefons tik tiešām “tur” ilgāk nekā vairums konkurentu. Ar manu lietošanu tās parasti ir 2 dienas, bet daudz svarīgāk, ka ceļojumos man vairs nav stresa par to, ka telefons izlādēsies visnepiemērotākajā brīdī. Protams, jāpiecieš ierīces diezgan lielais izmērs (risinu to ar Apple ādas maciņu, lai telefons vismaz no rokām neslīd laukā).

    Krišjānis G
    10.09.2015 10:19
    Reply to  Kaspars

    Mans telefons (‘parastais’ iPhone 6) tur diennakti – easy. Un man, kā aktīvam telefona bakstītājam, tas ir apmierinoši. Pa dienu darbā uzlādēju un atkal lādēt nepieciešams ir tikai nākamajā pēcpusdienā. Kad brīvdienās izbraucu pie dabas, tad uzlādēju telefonu piektdienas vakarā un tikai pirmdienas rītā bija tukšs. Turklāt brīvdienās izmantoju kameru, twitteri, apskatīju e-pastu.
    Kolēģe teica, ka iPhone 6 Plus tur ilgāk, bet, ja lieto aktīvi,tad jau var nosēdināt bateriju arī vienas dienas laikā. Un man nepatīk, ja, piemēram, vakarā, ejot gulēt, telefonam ir palikuši kādi 20-30%, ja zinu, ka nākamjā dienā nebūs laiks/iespējas uzlādēt telefonu. Tāpēc tādās situācijās labāk uzlādēju jau vakarā.

    Janis Zarins
    10.09.2015 10:32
    Reply to  Kaspars

    Baterija iPhone 6plus tur ilgāk… sākumā lietoju 6 tad nomainīju uz 6 plus…pēc manas pieredzes 6 plus ir ērtāks un ja aktīvi lietoju tai skaitā 4reizes Waze dienā tad dienas beigās ir 25%, ja bez Waze tad praktiski divas dienas…. es par6 plus, jotādu tagad arī lietoju…

    Nilsons15
    21.09.2015 11:06
    Reply to  Kaspars

    Ja vajag lielu bateriju, jāpērk Nokia.

    Krišjānis G
    10.09.2015 10:21
    Reply to  Kaspars

    Pieredze liecina, ka Latvijā tā cenu nokrišana, iznākot jaunajam modelim, nav tik jūtama. Bet varbūt kļūdos.

    10.09.2015 10:24
    Reply to  Krišjānis G

    Jāgaida kad jaunie iPhone nonāks pie LMT, tad arī būs “pareizās” Apple cenas.

    Roberts Bite
    11.09.2015 08:24

    LMT jau labu laiku nav rādītājs – ‘ekskluzīvais’ statuss viņiem kopš janvāra likvidēts. – Tagad ipawnus oficiāli LV tirgo visi atskaitot Bite Latvija (šo kantori, laikam, ienīst pat AVAD). + LMT ‘oficiālās’ cenas vienmēr pamanās būt augstākas par citu oficiālo izplatītāju cenām LV.

    davfreim
    10.09.2015 11:57
    Reply to  Kaspars

    Ja nekrītas LV, tad vari pasūtīt no eBay vai kāda cita saita, tur noteikti kritīsies smagi cenas.

    Kaspars
    10.09.2015 09:41

    Mjā..TV mani neinteresē, iPad Pro būtu interesants, ja būtu iznācis ar MacOS nevis iOS – nekādu līdzību ar MS Surface neredzu..
    Šķiet, ka Apple ir vienīgais, kas šī gada laikā spējis parādīt ko jaunu telefonos. Neko interesantu es šī gada flagmaņos neesmu redzējis, bet 3D touch ir gana inovatīva lieta..
    Apple stilā izlabota telefona (ne)izturības problēma. Proti, nekāda locīšanās nekad nav bijusi, bet jaunais modelis vairs tā nedarīs :D
    Kameras uzlabojums arī gana nozīmīgs, lai gan pikseļi jau neko neizsaka (varbūt, ka kvalitāte nemaz labāka nav?)
    Kaut ko nesaprotu ar to kameras acs izbīdījumu..tieši pirms gada gāja runa, ka nē – tā nav “nedadzelka”, bet ganjau būs kādi aksesuāri, kam tas paredzēts, vai tādā garā..
    Gads riņķī, jauns modelis ar tādu pašu izcilni..Nopietni? Kapēc Apple?

    Uldis M.
    10.09.2015 09:45

    prezentācijas sākumā Apple uzaicina uz skatuves Microsoft pārstāvi, pēc tam prezentē irbuli… es biju vieglā šokā, bet ok, viss jau protams pa tēmai…
    Bet nu par produktiem:
    Par iPad pro, manuprāt foršs verķis! Ne tikai specifiskām nozarēm bet arī mājas lietotājam priekš interneta, spēlītēm vai arī līdzi ceļojumā… nu nav tās 12.9 collas tik lielas lai tagad radītu problēmas to ērti lietot vai ērti paņemt kaut kur līdzi…
    Jaunais Apple TV interesants, bet sevi pagaidām neredzu mērķauditorijā…
    iPhone… Manuprāt kameras uzlabojums ir būtisks un ir pāragri to salīdzināt ar citu flagmaņu 20Mpix kamerām… Kā nekā līdz šim ar 8Mpix kameru Apple taisīja pietiekoši kvalitatīvas bildes kas spēja sacensties ar līdzšinējiem konkurentiem. jaunajā kamerā tiek pielietots jauna tipa gaismas jūtīgais sensors (pieļauju ka šeit arī nopelns nopirkajai LinX kompānijai). Tā ka kameru vēl pāragri norakstīt kā vājāku salīdzinot ar konkurentiem… manuprāt tā būs pietiekami konkurētspējīga. Tā kā telefona kamera man ir viena no svarīgākajām telefona fīčām, tad man šis ir pietiekoši svarīgs jaunums lai es iegādātos jauno 6s

    Mārtiņš Vācietis
    10.09.2015 10:50
    Reply to  Uldis M.

    Nu ipad pro par inovāciju ir grūti nosaukt!!! MS Surface ar to pašu piemagnetizējamo klaviatūru (ir pat dažādi varianti – biezā un plānā) kā arī irbulis, kuram ir klikšķis otrā galā, lai aktivizētu OneNote. Apple tā nav! Surface ir 12 collas – jā drusku mazāks :D Toties pilnais W10, nevis iOS un ietilpība priekš tik LIELA ipad pro, kas jau gandrīz aizstāj portatīvo datoru tāda khmm – maza.

    10.09.2015 10:52

    Personīgi man arī Surface šķiet nopietnāks dators. Tieši tā, planšetdatora vai hibrīda formas dators. iPad gan joprojām manās acīs ir planšetdators un tādi pamatā izmantojami satura patērēšanai nevis radīšanai.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 11:05

    par šo cepums – nopietni. Labāku apzīmējumu pat grūti iedomāties! (un jā – epastu rakstīšana vai bildīšu postēšanna arī ir satura patērēšana, nevis radīšana)

    Armands Bērziņš
    11.09.2015 19:36

    Man iPads ir daudz palīdzējis ātrākā satura radīšanā. :) Galvenais motivējošais faktors, kad iegādājos 3. iPadu (pirmais retina) bija fotogrāfiju šķirošana (pat viegla apstrāde) gandrīz on the go. Uzreiz ieliec no atmiņas kartes iPadā bildes, un var jau idzēst liekās bildes, kas mēdz būt pat ilgāks darbs par pašu apstrādi (ja no 3000 jātiek pie 300 labākajām). Pie tam kopš ir Adobe Lightroom Mobile, kas automatiski visu sinronizē ar datora Lightroom CC, ļauj man pat nelādēt bildes datorā, jo tās tur jau ir… Tas ir tikai viens workflow. Problēma gan bija iPad lēnums, kas parādījās… Aizņēmos iPad Air 2, kopš tas ir 3 kodolu, un wow, tiešām ātrs. Nu Surface to pašu Lightroom laiž daudz lēnāk par iPad Air 2. Pie tam, tieši bižu atlasīšana un šādi tādi editi ir tiešām daudz ārtāki kā to darīt uz MacBook, dēļ tā kā softs ir uztaisīts touch inputam un daudzas fičas noņemtas, kas programmu padara relatīvi vieglu. Problēma vēlaizvien ir normāls RAW formāta atbalsts, bet nu tas nevarēja būt īsti, jo tas prasa lielu jaudu un atmiņu, un tad Apple Storā tev teiks, ja Tev vaig šim, tad ņem MacBook… Well no, tas nav tas… iPad pro ir jauda, storage un jauns… Read more »

    Uldis M.
    10.09.2015 11:06

    OSam nav tik liela nozīme… pilnais Windows vai iOS… nozīme ir 3šās puses programmatūrā – attiecīgi ja Adobe, Microsoft un citi lielie programmatūras ražotāji uztaisa jēdzīgus softus iOSam tad pilvērtīgais Windows vairs nemaz kā baigā fīča nekotējas… Pilnvērtīgajam windowsam paredzētu softu uz planšetes lietot ir vēl neērtāk… jā tas ir funkcionālāks, bet tad ir jāņem talkā cita perifērija, un tad atkal zūd jēga no tā ka tas ir planšetdators…
    P.S.
    No kurienes tu rāvi ka es iPad pro nosaucu par inovāciju? Es tikai pafilozofēju par tā pielietojumu…

    Rūdolfs
    10.09.2015 11:59
    Reply to  Uldis M.

    >>Pilnvērtīgajam windowsam paredzētu softu uz planšetes lietot ir vēl neērtāk… jā tas ir funkcionālāks, bet tad ir jāņem talkā cita perifērija, un tad atkal zūd jēga no tā ka tas ir planšetdators…

    Jēga nezūd, jo paliek portabilitāte un iespēja noņemt visas perifērijas nost un izmantot planšeti tam, kam viņa vairāk ir paredzēta: lasīšanai un video skatīšanai uz dīvāna/ceļojot.

    Agris
    10.09.2015 17:22

    Lietoju Surface un pārsvarā viss patīk. Pirku tieši dēļ iespējas pa taisno zīmēt uz ekrāna. Tomēr skatoties uz iPad Pro nedaudz jau uzmetas skaudība – jo ipad noteikti ir krietni vieglāks, ilgāk tur bacha, DAUUDZ vairāk aplikāciju kas piemērots datoram – planshetei. Surface pro tomēr manuprāt ir vairāk Laptops, kuram var nonjemt klavieri. Kā arī man ir aizdomas ka šis “irbulis” varētu būt nostrādāts foršāk kā Microsoft rīkam. Uz Surface pro 2 šis irbulis nav diezko precīzs, tiklīdz izbrauc ārpus centra. Trešajam šī problēma novērsta, bet tam atkal citas problēmas (lēni velkot līniju esot jitter`ings). Okei bet beigu beigās drošvien tāpat izvēlētos surface, jo pilnvērtīgs kompis tomēr.

    Rudolfs
    10.09.2015 09:57

    Varam sākt gaidīt no visiem citiem ražotājiem un viņu mātēm 12 collu planšetes. Par pievilcīgākām cenām cerams.
    Varbūt kāds uztaisīs arī sakarīgu win10 planšeti?

    Rūdolfs Rancāns
    10.09.2015 10:22

    3D touch pagaidām nepārliecina, lai gan liku uz to lielas cerības. Pat viņu reklāmas video tas izskatās vienkārši pēc ilga pieskāriena. Cerams, ka dzīvē tas būs daudz iespaidīgāk un funkcionālāk.

    Kaspars
    10.09.2015 10:23

    Arī man tas mazliet asociējās ar ilgāku pieskārienu

    10.09.2015 10:26
    Reply to  Kaspars

    Video šo funkciju ir ļoti grūti uzskatāmi parādīt, bet lietošanā to uzreiz jūt. Es to saku pēc īsas pieredzes ar Apple Watch. Tu spied ekrānā ar dažādu spēku un ierīce rīkojas savādāk. Liela nozīme arī tam Taptic Engine, kas pareizajā brīdī spēj pareizajā ilgumā ievibrēt ierīci. Huh, nevaru sagaidīt kad reāli tikšu pie jauno iPhone 6s izmēģināšanas.

    KKTK
    10.09.2015 11:17

    Tiešām tur kāds mēra to piespiešanas spēku? Man liekas, ka mērīts tiek pa cik palielinās piespiestais laukums. Jo vairāk palielinās laukums, tātad stingrāk spiež.

    10.09.2015 11:21
    Reply to  KKTK

    Līdz galam nevar saprast, bet vienā no video var redzēt, ka jaunajiem iPhone displejam ir vairāk slāņu, kas reģistrē tos piespiedienus. Pieņemu, ka tāpat lūkojas uz platību, tomēr tā nav triviāla pirksta laukuma reģistrēšana. Šo būs jāpapēta vairāk, jo tūlīt šādi displeji būs visiem.

    Domāju, ka šī jaunā tipa displeja dēļ jaunie iPhone ir kļuvuši jūtami smagāki (padsmit gramu svara pieaugums šādam telefonam ir daudz) un iespējams tāpēc nācies nogriezt nost no baterijām. Darbības laiku gan kompensē energoefektīvāks procesors un atmiņa.

    Uldis M.
    10.09.2015 11:28

    Jā – Paši Apple savā prezentācijā to pasniedza kā tehnoloģiju kas iestrādāta displejā un skenē ieliekumu kas rodas stiprāk spiežot (tā vismaz no malas to varēja saprast). Bet padomājam tagad reāli… šī tehnoloģija jau darbojas apple watch’ā, kuram savukārt ir neliela laukuma Safīra stikls (atceramies safīrs ir otrs cietākais materiāls aiz dimanta) – un tagad iedomājamies kā mēs ar vieglu pirksta piespiedienu varam ieliek kvadrāt collas izmēra safīra stikliņu???

    10.09.2015 11:33
    Reply to  Uldis M.

    Domāju, ka visa sāls ir kalibrācijā. Cik atceros no Apple Watch testa, tad tur bija gana spēcīgi jāuzspiež, lai pulkstenis to uztvertu kā “dziļo” piespiedienu. Grūti kaut ko spriest pirms iPhone 6s pabasktīts :)

    deni2s
    10.09.2015 10:39

    Manuprāt iPad pro ir lielisks datora aizstājējs mājas lietotājam, īpaši kopā ar klaviatūru. Beidzot var ērti uzrakstīt e-pastu, ekrāns arī ir ļoti liels, iespējams, ka mazāks čakars, nekā ar macbook. Manuprāt daļa no macbook air lietotājiem būs mērķauditorija.

    10.09.2015 10:44
    Reply to  deni2s

    Es daudz esmu lasījis un arī tepat Latvijā dzirdējis runas par to, ka iPad var kalpot kā datora aizstājējs. Tomēr pats nespēju iedomāties, ka savu datoru nomainītu pret iPad. Man iOS šķiet pagalam “ne datorīga” OS ar milzumu ierobežojumu. iOS 9 gan ievieš šādas tādas noderīgas funkcijas, būs jāpatestē.

    Mani māc interese ko Apple tuvākajos gados izdarīs ar MacBook Air līniju. Man ir sajūta, ka tā tiks likvidēta. Paliks MacBook mazie ultraportatīvie datori un MacBook Pro datori nopietnākiem darbiem. Air vietā visdrīzāk nāks iPad Pro, ja vien iOS turpinās attīstīties OS X virzienā.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 11:09

    nevar turpiināt attīstīties “virzienā” ja dzelžu un softu filosofija netiek apvienota. Es ar nepacietību gaidu MS ar savu continum – manuprāt, kopš smārtfonu izgudrošanas tā ir nopietnākā inovācija šajā lauciņā. Redzēs, kā būs dzīvē… Gan jau ka apple ar tā gribētu, bet laikam jau nespēj tās os apvienot… bet gan jau ka kkupertīnas onkuļi pagaidām apgalvos, ka tas NAV vajadzīgs…

    10.09.2015 11:14
    Reply to  Ksspars Lccis

    Neviens jau vēl nav parādījis, ka tāda “viena OS visam” pieeja strādā. Canonical ar Ubuntu mēģināja, bet nekas tur īsti nesanāca. Microsoft tagad mēģinās ar Windows 10 un paredzu, ka tiks tālāk. Domāju, ka vēl kādi gadi 2-3 jāpagaida līdz tur kaut kas masām lietojams izaugs. Un ap to laiku gan jau pievilksies arī Apple, jo mazmazītiņus OS X un iOS sapludināšanas solīšus var novērot jau tagad.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 11:27

    neesmu gan baigais specs, bet cik esmu dzirdējis no speciem, tad tehniski tas nav iespējams. Par MS runājot – izskatās cerīgi, cik esmu redzējis skrīnšotus no jaunā bakstāmā office, tad tas ir beidzot lietojams mazāka izmēra tačskrīnā, nezaudējot funkcionalitāti. Un ja ir iespēja pieslēgt lielu ekrānu un tas viss paliek par pilnīgi normālu win – tas jau paliek interesanti.

    Telefons
    10.09.2015 11:25

    Ar iPad Pro Apple galīgi nav izdomājuši neko inovatīvu, bet mēģina ielīst tā jau mazā neejošā nišā. Klaviatūra nošpikota no Microsoft. Multitasking window no Androida. Pat pa irbuli izdomājuši paprasīt 99$, kas Samsung Note Pro ir iekšā bez maksas, nav jālēdē un atpazīst spiešanas stiprumu.
    Jācer vienīgi, ka šī tiekšanās pēc lielāka izmēra, raisīs Apple vēlmi atjaunot 17 collu Macbook Pro sēriju :)

    deni2s
    10.09.2015 11:36

    Mani atkal sajūsmina tieši tas “nedatorīgums” – programmu instalēšanas vienkāršība uz iOS ierīcēm (nav jāklikšķinās, kā uz Windows), nav jāgaida, kamēr dators ielēgsies. Nevajag man miljardu iespēju, kuras netīšām ieslēdzot, nezini, kā tikt no viņas vaļā. Jo mazāk laika vajag, lai sāktu kaut ko lietot, jo labāk.

    Es domāju, ka daļa no ierīcēm saplūdīs un apvienosies ar laiku. Vairs jau nevar saprast īsti par ierīcēm – vai tas ir telefons, planšete, dators vai vēl kaut kas (pulkstenis, fotoaparāts, tv…). Pa lielam, jautājums ir caur kādu perspektīvu tirgo risinājumu lietotāju vajadzību apmierināšanai – vai “mūsdienīga planšete” vai “pārbaudīta vērtība – dators”, bet pa lielam jau atšķirība ir diezgan minimāla – dators ar skārienjūtīgo ekrānu vai planšete ar klaviatūru, virzienu nosaka mārketings.

    Visvairāk man patika prezentācijā par iPad Pro klaviatūras konektoru – “urā, beidzot vairs nevajadzēs izmantot bluetooth un bezvadu risinājumus!” :D Vislaik bija mārketēts, ka labi ir tieši bez vadiem :D

    10.09.2015 11:40
    Reply to  deni2s

    Un ja paskatāmies kā Microsoft kopš Windows 8 mēģina savu OS no “datorīgās” pieejas virzīt “planšetdatorīgajā” virzienā, vispār sanāk baigais kišmišs.

    Par tastatūru es arī pabrīnījos, bet domāju, ka tas darīts divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, tā darbojas kā milzīgā iPad statīvs (lai tas aparāts nav jāatbalsta pret grāmatu kaudzi) un tāpēc no bezvadiem jēgas maz. Otrs, ja aksesuārs būtu atsevišķi novietots, tad tas kaut kā būtu jāuzlādē. Jau ar Apple irbuli tas būs čakars.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 12:01

    un ar 10 viss ir atgriezts vecajās, normālajās sliedēs. Un lai kā tas kādam patiktu vai nepatiktu, tad satuura radīšanā (nevis patērēšanā) win datori (tieši win un tieši datori) dominē, turklāt dominē graujoši. Viss pārējais sanāk tāda vipendronu niša :D

    10.09.2015 12:19
    Reply to  Ksspars Lccis

    Es teiktu, ka ir mazliet atkāpe no Windows 8/8.1 trakuma un tagad ir kaut kas pa vidu. It kā lienam planšetdatoru virzienā, tomēr no otras puses, bailēs sabižot biznesa klientus, daram to kaut kā pa pusei. Redzēsim vai šāda lavierēšana izdosies.

    Man pašam pirmie iespaidi par Windows 10 ir pozitīvi. To nevaru teikt par Windows 8/8.1, kas man šķita “nepareiza”.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 12:48

    Es gan formulētu drusku savādāk – ar win 10 ir tā – negribi zināt neko par planšetu režīmu? Mierīgi aizmirsti – tās NAV. Ja tomēr gribi čikāties – ir iespēja pārslēgt. Dzīvē tas ir tā – pēc čakarēšanās ar 8, kam uzliku 10to – mana draudzene aizmirsa to h**ņu 3 minūšu laikā un darbojas kā ierasts ar 7 uz citiem kompjiem. Tas, ka to 10 collīigo draņķi ar tačskrīnu var lietot arī kā planšeti viņa pat neaizdomājas un nevajag ar – kamēr tas planšetes office vēl nav palaists officiāli nekādas jēgas no tā tačskrīna nav. Pagaidām tačskrīns windowā ir izmantojams tikai divām darbībām – ērtāk zūmēt bilžukus un ritināt weblapas salīdzinot ar tačpadu.

    davfreim
    10.09.2015 15:33

    30sek uzlade der darbam 1h garumā ar to irbuli… Čakars, kamēr ej uz WC iespraust irbuli planšetē :)

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 17:08
    Reply to  davfreim

    Tev katrā postā wc tēma…

    deni2s
    10.09.2015 15:46

    Jā, nu es vairāk par to, ka to pasniedza kā “white is the new black” – vienkārši visu laiku visi reklamēja, ka vadi ir slikti un bezvadi ir labi, a tagad, apmeta ādu otrādi – ka bezvadi ir slikti :D

    Apple irbulim būtu forši papildus female tipa kontakts. Man arī šķita, ka tagad tas būs čakars un nolauzti kontakti. Vispār viņš ir tāds kompromiss – nemācēja to force touch tehnoloģiju ieviest ipad ekrānā, tad izlēma risināt ar irbuli. Šķiet, ka apple bija pirmais, kas uztaisīja “revolūciju” atsakoties no irbuļa, kas bija palm ierīcēm, tagad atkal apmet ādu otrādāk, kad ir izdevīgi :D

    10.09.2015 15:53
    Reply to  deni2s

    Domāju, tikai laika jautājums un 3D Touch tehnoloģija tiks iestrādāta arī iPad planšetdators. Izskatās, ka pagaidām tā vēl ir attīstāma, ja jau iPhone kļuvuši lielāki un būtiski smagāki. iPad kā tādi nav vieglas ierīces un ja to svars (uz displeja papildus slāņu un Taptic Engine vibratora rēķina) pieaugtu vēl par kādiem 50 gramiem, tas jau būtu ļoti jūtams. Šis ir jāpagaida.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 11:59
    Reply to  deni2s

    Izklausās, ka esi drusku snaudis kopš windows XP laikiem. Šodien arī win datoram nekas nav jāgaida (tas pats sleep vai hibernate ir zibenīgs) un softu instalēšana ir nenormāli vienkārša.

    deni2s
    10.09.2015 12:32
    Reply to  Ksspars Lccis

    Jā, kopš WinXP sāku lietot OS X. Nakts pret dienu, esmu aizmirsis par OS konfigurēšanas nepieciešamību.

    Armands Bērziņš
    11.09.2015 19:46

    Es ar par to domāju, jo Air jau vairs nav Air. Tiklīdz MacBook nokritīsies zem 1000 eur. Jo ja vaig nedzaudz jaudīgaku – ņem 13″ Pro. Bet tad arī Core-M cpu varbūt jau būs 2013. gada 1.3Ghz i5-dual core jaudā, un tas ir pietiekami jaudīgi, lai FinalCutā strādātu ar 50fps FullHD video, kā arī bez aizķeršānās strādā ar Cinema4D. Pie tam strādājot ar FullHD otru monitoru… So Airs ir normāls monstrs, tikai renderēšanas laiks ir lēnāks, kā gribētos… Tas nozīmē, ka šāda jauda ir ļoti pietiekami viarumam auditorijas, tikai tas CoreM jāatīsta…

    Rūdolfs
    10.09.2015 11:24
    Reply to  deni2s

    Nu nu. Mājas lietotājs ir tas lietotājs, kam cena ir gandrīz vai galvenā prioritāte šādās tehnoloģijās. Gandrīz 1000 eur nu galīgi nekādā veidā neiekļaujas (šajos platuma grādos). Te nāk talkā vienkāršs 300-400 eur laptops un miers.
    Par macbook air arī diez vai. Ja jau cilvēks ir iegādājies to dārgo produktu, tad tur tiek vērtētas tās fīčas, kas tomēr ir diezgan laba performance, failu sistēma, OSX, etc. Citādāk jau būtu iegādāts iPad air.

    10.09.2015 11:27
    Reply to  Rūdolfs

    Nav jau tā, ka Latvijas tirgus Apple būtu prioritārs :) Bet piekrītu, masas tāpat turpinās pirkt lētus laptopus ar kuriem mocīsies kopš to izpakošanas līdz to loģiskajai nāvei gadu vēlāk.

    Uldis M.
    10.09.2015 11:33

    Super pateici par lētajiem laptopiem! :D

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 12:03

    a kas ir lēti laptopi? Kāda cenu amplitūda? 400-500 rubļu robežās var iegādāt pieņemamas kvalitātes un veiktspējas mājas lietošanai paredzētu laptopu. imho

    10.09.2015 12:21
    Reply to  Ksspars Lccis

    Kā jau komentārā iepriekš minēts – tās ir 300-400 eiro vērtas ierīces.

    davfreim
    10.09.2015 15:38

    Es droši teiktu pat līdz 600 Eur ir lētie laptopi, jo internal detaļas varbūt labas, bet dažiem pat vēl dārgākiem laptopiem korpusa klavieres un touchpad kvalitāte ir briesmīga.

    davfreim
    10.09.2015 15:36

    Super teikts, pats mocos jau 5. gadu ar ne tik lētu DELL plastmasa kluča laptopu un windows, problēmu vairāk nekā man laika to laptopu lietot, sākot ar vājo build kvalitāti un izlūzušām eņģēm un beidzot ar vairākiem windows gļukiem :)

    Bet pagaidām neredzu jēgu jaunam laptopam, drīzāk skatos uz jaunu iPad vai varbūt uz 2nd gen Macbook, kas būs nākotnē.

    deni2s
    10.09.2015 13:15
    Reply to  Rūdolfs

    Šie platuma grādi arī nav mērķauditorija. Macbook air ar SSD disku būtu tas, ko es iegādātos mājās vienkāršai lietošanai, ja darbs nenodrošinātu ar Macbook pro. Cena ir relatīvs faktors, jo es tagad zinu, par ko es maksāju – mac datori attīstības ziņā vidēji ir 5 gadus priekšā saviem pc analogiem, to cena arī krītas daudz mazāk, līdz ar to, es labāk nopērku vienu stabilu un ātru maku ilgākam laikam, nekā 3 vienkāršos laptopus par to pašu summu. Un pie tam priecājos par dizainu un neuztraucos par vīrusiem, konfigurēšanu, restartiem un citām muļķībām.

    iPad pro cpu performance nav no tām sliktākajām un tiek solīta ātrāka kā 90% mūsdienīgo datoru, ekrāns liels, pats viegls, baterija tur labi, klaviatūra ir, failu sistēmai ne vainas.

    10.09.2015 13:19
    Reply to  deni2s

    Nav viss vairs tik melnbalti. Kad izlaida MacBook Air, tad tik tiešām tam nebija neviena paša kaut cik vērā ņemama konkurenta, taču tagad par lielām naudām var nopirkt jau tīri labus Windows darbinātus ultrabukus.

    deni2s
    10.09.2015 15:38

    Dzelži varbūt arī ir labi, bet koncepcija kopumā vairs nesaista. Kad mainīju darbu, bija doma, ka man varētu iedot PC, sapratu, ka tad jebkurā gadījumā pirkšu sev Mac.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 13:47
    Reply to  deni2s

    “5 gadus priekšā saviem pc analogiem” nu Tu gan sev un savai mac izvēlei pamatīgi glaimo…

    deni2s
    10.09.2015 15:29
    Reply to  Ksspars Lccis

    Varbūt, bet kad savā laikā izvērtēju, tad makam bija sekojošas priekšrocības:
    1. Ilgāks akumulatora laiks
    2. Dizains
    3. Magnētiskais lādētāja kontakts
    4. Vienāda klaviatūra starp makiem
    5. Lielisks touchpad, kad ļāva pilnībā atteikties no peles
    6. Retina ekrāns
    7. Iespēja turpināt pārtraukto darbu praktiski momentāli atverot datoru (ar ssd disku)
    Un tas ir neminot visus softiskos plusus – airdrop utt.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 19:36
    Reply to  deni2s

    aķis kā kuram, bet lādētāja kontakts IR fīča, nenoliegšu. a kas – win ir dažādas klaviatūras??? tačpads ne tačpads… nezinu ko u dari, bet bez peles nepastrādāsi ne ilustrātorā ne normāli fotošopā. par auocad i nerunāsim (ak pareizi, mac nemaz nav…) pārējais gan viss baltiem diegiem šūts

    10.09.2015 19:41
    Reply to  Ksspars Lccis

    Speciāli iebridu autodesk.com, lai paskatītos kas ar to Mac versiju. Izrādās, ka ir gan. Neesmu gan spriest spējīgs vai AutoCAD Mac versijai ir kādi ierobežojumi salīdzinot ar Windows versiju.

    Un ko tieši tu nevari iesākt ar skārienpaliktni, kas izdarāms ar peli? OK, es nespēlēju spēles un ikdienā nestrādāju ar AutoCAD vai Photoshop, tomēr man ērtāk ir bakstīties ar tačpadu nevis ķerties pie peles.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 19:52

    ok, vēl salīdzinoši nesen nebija pilnvērtīgas versijas. runājot par adobes programmām – ir sarežģītas daudztaustiņu šortkatu sistēmas – pat tādas, ka ar vienu roku kopā jānospiež ctr/alt/shift – ar otru jāvelk un jāklikšķina. belīve mī, nevar to bez peles izpildīt, kad tev kaut kas jāb’da pa milimetram

    Armands Bērziņš
    11.09.2015 19:55
    Reply to  Ksspars Lccis

    Kopējo workflow dažādiem procesiem var manāmi paātrināt, ja daļu darba dari uz datoru, bet daļu (kaut vai tikai 20% no visa darba) uz planšetes un viss sinhronizējas. It sevišķi darbā ar grafiku… Pie tam Apple Pencil ir spēcīga burvju nūjiņa, lai vēl uzlabotu grafikso darbu…

    Ksspars Lccis
    11.09.2015 20:22

    Tu esi grafiskais dizaineris vai filosōfs-teorētiķis? Fotošops un Ilustrātors sinhronizējas onlainā ar planšeti? Ko Tu pīpē?

    Krišjānis G
    11.09.2015 12:35
    Reply to  Ksspars Lccis

    Pieņemu, ka runa ir par to, ka visiem MacBook’iem klaviatūras ir vienādas, ja nekļūdos, Air’am iztrūkstot dažām pogām, bet ASUS/Acer/Dell/HP datoriem klaviatūras atšķiras, gan pogu izkārtojuma ziņā (piemēram, ir/nav ciparu klaviatūra), gan arī izjūtu ziņā. Tāpēc man, piemēram, pārslēgties no darba HP laptopa klaviatūras uz darba klasisko, dokstacijā iesprausto klaviatūru ir nedaudz p*selīgi, tāpat arī uz mājās sēdoša Asus laptopa klaviatūru. Saprati domu?

    Ksspars Lccis
    11.09.2015 15:40
    Reply to  Krišjānis G

    protams, ka sapratu domu – neatkarīgi no korpusa – visiem apgraizīta klaviatūra – bez atsevišķas ciparu daļas. RADOT saturu (nevis patērējot (C)Kristaps) ir diezgan neērti. Pieņemu, ka izklaidei ir ok. Vai pazīmēties. protams, ka pīšļiem mēdz atšķirties klavas, bet nu ir tomēr arī izvēles iespējas sev piemeklēt arī darba klavieri ar līdzīgu izkārtojumu kā laptopam utt. – tobiš neizvēlēties kaut ko piilnīgi weired.

    deni2s
    14.09.2015 00:14
    Reply to  Ksspars Lccis

    Fotošopā tikai pa retam sagraizu gatavus dizainus, citādi nav lielas nepieciešamības foto/attēlu apstrādei. Makiem klaviatūras ir identiskas, laikam 2 veidu kopā. Spiežas vienādi, taustiņi vienādos izmēros, vienādos atstatumos. Nav “jāadaptējas” nomainot maku, drukā kā uz savējā.

    Armands Bērziņš
    11.09.2015 19:51
    Reply to  deni2s

    That’s the point. Tiešām reāli MBA alternatīvi Windows pasaulē nemaksā lētāka…

    Kaspars
    10.09.2015 13:03

    Galvenais ka S modelis ir toč pēc skata kā oriģinālais, varu bez bēdu staigāt ar “kā jaunāko” vēl gadu :D

    Rūdolfs Rancāns
    10.09.2015 13:33

    Es tikai tagad atskārtu, ka Apple neprezentēja baumoto mazo iPhone 6 ar 4” ekrānu. Tas visticamāk nozīmē, ka neko mazāku par 4.7 collām mums no Apple nesagaidīt. Žēl.

    10.09.2015 13:35

    No “mazajiem” aifoniem palika tikai iPhone 5s, kam ir 4 collu displejs un tas vēl kādu gadiņu būs arī pietiekami nikns.

    Jokman
    10.09.2015 13:53

    Paskaties cik daudz komentāru, kādu ažiotāžu ir izraisījis Apple – neesmu protams nekāds Apple produktu fans, bet lai cik kāds liegtos, ka Apple produkti ir domāti tikai tam un to var atļauties tikai retais. Apple ir liels un svarīgs spēlētājs tehnoloģiju industrijā.

    Raimonis
    10.09.2015 16:08

    Esmu iMac lietotājs, taču viss šis bullšits par LONG press, par ChromeCast un citu jau sen izdomātu un radītu tehnoloģiju pārsaukšanu citos vārdos, liekas smieklīgs.

    iPhone pērk statusam. Cik loģiski būtu ieguldīt 1000 eiro, lai nopirktu telefonu, kurš no vecā atšķiras ar to, ka ir kaut kāds mistisks LONG press ar jaunu nosaukumu – 3D touch, Cmon.

    Var tak atrast vietu, kur to naudiņu iztērēt saprātīgāk!

    10.09.2015 16:18
    Reply to  Raimonis

    Man grūti spriest par citu cilvēku pirkumu paradumiem un vēlmes pēc statusa mantām, taču mana izvēle par labu iPhone 6 Plus bija krietni pragmatiskāka – meklēju stabilu ierīci ar labu korpusa uzbūves kvalitāti un ietilpīgu bateriju. Tāpēc nevajadzētu gluži visus salikt vienā maisā.

    davfreim
    10.09.2015 22:18
    Reply to  Raimonis

    Nemelo par to, ka esi iMac lietotājs :) man iPhone un arī iPad nav statusa lieta, pērku reizi 3 gados, ne biežāk jaunu Apple produktu, jo ātrāk nejūtu vajadzību mainīt, varētu pat ilgāk iztikt, bet uzskatu, ka 3 gados tehnika jau savu ir nokalpojusi un var iet atpūtā. Man tas ir ieguldijums, kurš ātri vien atmaksājas, jo iPad un iPhone tiek izmantoti ikdienā, nevis statusam, bet reālai lietošanai, iPad jau sen ir aizvietojis entās grāmatas, laptopu. iPhone ir aizvietojis navigāciju mašīnā u.c. lietas, laikaziņas parasti paprasu Siri utt., proti, iOS ekosistēma ir neatņemama manas dzīves sastāvdaļa, kas uzlabo manu dzīves kvalitāti.

    Tas arī viss, vienalga par zīmolu, izmantoju to, kas ir maksimāli vienkāršs, ērts un bez gļukiem.

    Raivis Rasnačs
    10.09.2015 16:33

    Par 3D esm skeptisks. Ir radīti daudzi paslēpti UI elementi, kuru ieraudzīšanai vajag veikt darbības par kurām lietotājs parastais var pat nenojaust. Kamēr tās apslēptās lietas netiks nejauši uzietas / atrastas, tikmēr lietotas tās netiks. Protams, ja tas ir kā ‘selling key-point’, tad 3D touch tiks pamatīgi reklamēts un tā ideja nonāks arī līdz lietotājiem.

    tpk
    10.09.2015 21:51

    Esmu viens no no 16GB telefona lietotājiem. Nav tā, ka nevaru atļauties citu versiju, bet nejūtu pēc tās vajadzību tā kā nav tā, ka 16GB telefonus pērk tie, kuri nevar atļauties ar lielāka izmēra ietilpību. Man pietiek, Kāds minēja, ka 1000 EUR telefons statusam. Iespējams, bet cik maksā S6 Edge? Un tas ir statusam? Drīzāk, ka nav. Kādi secinājumi? Nekādi. Dārgi tie TOP telefoni.

    davfreim
    10.09.2015 22:12
    Reply to  tpk

    Tā jau ir, pie Apple visi brēkā par nenormālo cenu, bet windows planšetei un android flagmaņu telefoniem, kuri maksā tikpat cena ir normāla. :)

    Jānis
    10.09.2015 22:34

    apple tv noteikti nemsu.

    Rūdolfs Rancāns
    10.09.2015 23:43

    Simts!!

    Uldis
    11.09.2015 04:20

    Pats skatījos apple event un manā skatījumā iphone 6s lielākie jaunumi ir tās uzlabotās kameras, telefona izturība un jaunais chips. Tas 3D touch nemaz baigi neaizrāva. Ipad pro – nice!!!, bet cena atkal extra augstā. Pats lietoju ipad air 2 un nemaz nevaru iedomāties kur nu vēl jaudīgāku planšeti var gribēt, except for the bigger screen thou and those 4 speakers… Mmmmm :D Bet tomēr planšete paliek planšete – tā nevar aizstāt PC, un tur jau vairāk runa iet par spēlēm – cik zinu uz ipad nevar griezt assasins creed jaunākās daļas vai piem veco labo css ar draugiem uzbliezt seno laiku vārdā. Bet nu darbam ipad ir pat ļoti noderīgs, ko kā jau eventā parādīja, vēl papildinās office word, excel un powerpoint apps utt. Citiem vārdiem – ipad pro paredzēts citai mērķauditorijai, bet droši var arī pirkt apple fani ja tik ļoti gribās. Pats gan nepirktu jo viens ipad jau ir, citu nevaig un esmu ļoti apmierināts ar šo pašu. Jauno iphone gan gribētu – piespiedkārtā nākas lietot htc m8 pēc mana iphone 4s un galīgi nepatīk android sistēma bet tās tik manas domas (no hate here i mean).

    Agris Spēks
    11.09.2015 11:02

    Tā “3D” ekrāna funkcija šausmīgi atgādina Sony Xperia Sola..

    Reklāma