Web Analytics
More
    Reklāma

    Uzsākta tiesvedība pret Apple par iOS 9 centieniem bremzēt vecākus iPhone

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju gigants Apple iesūdzēts tiesā par tīšu vecāku iPhone modeļu bremzēšanu līdz ar pēdējo iOS operētājsistēmas jauninājumu saņemšanu. Prasībā norādīts, ka Apple speciāli cenšas padarīt vecākus iPhone modeļus lēnus, lai tos nāktos nomainīt pret jaunākiem iPhone.

    Visvairāk ciešot iPhone 4s, kas pēc iOS jauninājuma saņemšanas kļuvis gandrīz nelietojams. Lietotņu darba sākšanas laiki kļuvuši nepiedodami gari, lietotāji novērojuši arī lietotņu sasalšanu un dažādas citas problēmas, kas iepriekš iPhone 4s nav bijušas.

    Tiesas pieteikumā arī norādīts, ka Apple melo par jaunākās iOS versijas pozitīvo ietekmi uz viedtālruni. Apple norādījis, ka iPhone pēc operētājsistēmas jauninājuma saņemšanas kļūs ātrāks, uzlabosies akumulatora darbība un iPhone saņems jaunas iespējas. Netiekot norādīts, ka jauninājums varētu palēnināt iPhone 4s darbību. Prasības apjoms ir 5 miljoni dolāru.

    ios 9

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    68 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    30.12.2015 14:03

    nu vot, atjauninājumu spožums un posts :D varbūt nemaz nav tik slikti, ka vecāki andrīši nesaņem atjauninājumus. (zinu zinu Kristap, ievainojamība and shit laik zet)

    ProxyFromDeep
    30.12.2015 14:31
    Reply to  Purvavelns

    “ievainojamība” – tas man atgādināja Dienvidparka multeni par Motociklistu bandu un gejiem .
    p.s. rakstu no xp , bez antivīrusa :)

    nabadanga
    30.12.2015 15:00
    Reply to  ProxyFromDeep

    xp bez antivīrusa skan kā bomzis bezpajumtnieks :) ar ko gan tur lepoties?

    ProxyFromDeep
    30.12.2015 16:23
    Reply to  nabadanga

    esmu oldfags :D Labāk vecs un labs , nekā jauns un sū*** .
    manā ikdienas dzīvē ir nepieciešama stabila un uzticama op-sistēma . Xp un Win7 tādas ir .
    iz savas pieredzes apdeiti-šmapdeiti un anfi-faking-vīrusi rada vairāk problēmu nekā risina .
    Bez tam visi skriptu-bbērneļi un ļaunie nah-dari par XP jau ir sen aizmirsuši .

    Vēl nelaime ir sekojoša : no mūsdienu kompīšiem ( runa iet par noutbukiem ) reti kurš ir manā izpratnē “ņemams” . būs kāds specpasūtijums visdrīzāk jātaisa .

    nabadanga
    30.12.2015 16:37
    Reply to  ProxyFromDeep

    Interesanti. Kādā plāksnē ir šīs specprasības noutbukam?

    ProxyFromDeep
    30.12.2015 19:01
    Reply to  nabadanga

    Vairāk nekā 3 fiziski usb porti , sd lasītājs … ( habs ne vienmēr ir risinājums )
    Daļai veikalu plauktos stāvošajiem jaunajiem brīnumiem cietnis un ram tikpat daudz cik manam šibrīža vecajam krabim . OK , Dell ( ja nemaldos ) garantijas noteikumos akceptē ram un hdd maiņu , bet pārējie to neļauj – tātad tikai apgreids par bargu naudu pie tirgotāja/garantijas nodrošinātāja ..

    Nu un protams negribētos lokanu plastmasas brīnumu kurš tikai māk spīdināt ar zilajām lampiņām ( IPx vai tamlīdzīgu triecien/slapjum/etc drošības standartu , protams nevajag , bet būtu patīkami ja dzelzis ir izturīgāks un uzticamāks par “vidusmēra” ) , kā arī iespēja uzlikt Xp ( hello UEFI ) tiks uztverta kā bonuss .

    Visādā ziņā , kad beidzot saņemšos jaunu darbazirgu gādāt būs grūti izvēlēties .

    sdsd
    30.12.2015 18:39
    Reply to  ProxyFromDeep

    pajoli, tas vecais mēsls ir labāks par jaunajiem, no kuriem, tev nekas neder? Centies tipa būt baigais andergraunds? Klauns tu esi.

    ProxyFromDeep
    30.12.2015 19:01
    Reply to  sdsd

    Arī Jums jauku dienu :)

    nabadanga
    30.12.2015 14:56
    Reply to  Purvavelns

    Ha ha, mūsu certs jau ziņoja, ka viņu nākošā gada prioritātēs ir palielināt mobilo vīrusu analīzes kapacitāti. Andrīši, gatavojamies :)

    ProxyFromDeep
    30.12.2015 19:20
    Reply to  nabadanga

    “Andrīša” vīrusi , manuprāt , ir vairāk no hardwares “ievainojamības” atkarīgi .
    T.i. ja ir “sakarīga hardvāre” kuras ražotājs ir arī padomājis par softa developeriem utt niansēm un arī softa autors nav bijis līkrocis un ir lasijis dzelža speceni , tad kā vājais posms paliek tikai jūzeris .

    Mediatek platformai ir izplatīts t.s. “Monkey virus” – cik ir gadijies saskarties – ielien tas ļoti dziļi . pašrūtojies un ierakstijies sistēmmapē un piesedzies ar google procesiem . dažos forumos izsaka varbūtības pat par dziļāku infekciju ( emmc partīcijas .. )
    Citās platformās ( čipseti , cpu ražotāji … ) nav dzirdēts par tā izplatību , bet pirms gadiem 4iem patrāpijās viens Qualcomm bāzēts HTC ar diezgan līdzīgu infekciju .

    Krotow
    30.12.2015 15:47
    Reply to  Purvavelns

    Vecākajiem andrīšiem sāpe ir iekārtām, kam šie andrīši uzlikti bāzes versijā, RAM apjoms un nenoņemamais ražotāju līdzi dotais bloats standarta firmwarei. Un ja bloatu var izārstēt ar root, tad RAM pastiept vairs neizdosies. Un aparātiem ar RAM zem 512 MB par Gingerbread jaunāku andri normāli nepalaidīsi – UI būs nežēlīgas bremzes nepietiekama sistēmas keša dēļ.

    Kurlander
    30.12.2015 15:25

    Nu re, tipiska, Apple s a z v ē r e s t ī b a ar mēŗķi piekāst tos, kas naudiņu jau samaksājuši un piespiest tos atkal izdot naudu par savu produktu..
    Un 5.miljoni ir daudz par maz, Apple mērogi prasa tos padarīt nabagākus vismaz par kādu miljardu.

    Kaspars
    30.12.2015 16:11

    Apple ta tiesā sūdz, a Nokia/Microsoft savulaik mierīgi aizgāja nesodīti ar saviem Windows Phone 7.x mēsliem, kurus VISPĀR nevarēja nedz update, nedz kādu jaunu softu uz tiem dabūt, pavisam īsi pēc to parādīšanās tirgos.

    Raivis Rasnačs
    30.12.2015 17:23
    Reply to  Kaspars

    Tā ir smeldzīgā vēsture, ko sen bij laiks aizmirst. MS toties no kļūdām ir mācījušies un Win10 dabūs visi esošie 8.x devaisi, pat 3 gadus vecais 920.

    Kaspars
    30.12.2015 17:28

    iPhone 4S ir vēl vecāks par šo MS smeldzīgo vēsturi, tā kā, varbūt ir vērts aizmirst par 4S un iegādāt jaunāku tel?!

    Raivis Rasnačs
    30.12.2015 17:35

    Kaut ko Apple dara nepareizi. Ja tas dzelzis nevelk jauno OS, tad vajadzēja tā arī pateikt. Pareizais solis būtu dot atjauninājumus tikai pašreizējai un iepriekšējai paaudzei, tā pēdējā aiz-iepriekšējās paaudzes miroņa vilkšana aiz astes nav īsti korekta.

    x
    30.12.2015 18:18

    Ko nozīmē – nevelk?!? MS telefoniem ar 512MB RAMa dod W10, nogriežot fīčas kas tiem būtu par smagu. Grūti noticēt, ka apalīši būtu TIK stulbāki par mazmīkstajiem, lai uz veciem telefoniem grūstu virsū pilna apjoma OSu, kas nepielāgojas dzelžiem.

    31.12.2015 17:36

    Nav spiesta lieta atjauninājumu likt. Ja kāds ir tāds āmurs un iedomājas, ka aizvēsturisks dzelzis ar svaigāko OS lidos kā jauns, tad tā ir viņa paša problēma, par ko vispār nav jāiespringst.

    Daudz sliktāk ir, kad tev nedod iespēju vispār. Kā Samsung krāni “nebūs jums jaunais Androīds, jo nevilks”. Un tad izlaiž dzelžu līmenī gandrīz identisku jaunāko modeli, uz kura i iet, i nebremzē. Nu un to, kā nevilks, var pastāstīt visiem CM useriem.

    Tad nu re, kā, kaut kur ābola “visiem jābūt stilīgiem” modelis ir noderējis. :D

    Raivis Rasnačs
    31.12.2015 22:10

    Par Samsungu viss skaidrs, tam kantorim programmatūra neinteresē. Es vispār uzskatu, ka LG jau labu laiku iet Samsungam pa priekšu daudzos aspektos, bet ne par to stāsts. Spiesta lieta ta nav, bet parastais lietotājs, kādi arī ir vairums iPhone lietotāju, nemaz neapzinās, ka atjauninājumiem var arī būt ne tik labas sekas. Tikai gīki un tech entuziasti vispirms palasīs citu lietotāju pieredzi un izsvērs iespējamos scenārijus.

    Janis
    01.01.2016 13:59

    Kā tad tavs LG iet Samsung pa priekšu??
    Ar sūdīgāku visu!?? Kamera, ekrāns, procesors, viss tur ir sliktāks nekā Samsungam:)
    LG vis ticamāks drīz sāks savu norietu.

    Raivis Rasnačs
    01.01.2016 14:32
    Reply to  Janis

    Programmatūra LG ir daudz sakārtotāka. Jauninājumu politika sakarīgāka. Varbūt Exynos procesori ir labāki par Qualcomm ražotajiem, bet gala lietotājs no tā daudz neiegūst. Pārējais tur ir gandrīz vienā līmenī.

    Janis
    01.01.2016 23:22

    Pārējais ir gandrīz vienā līmenī?? Raivi Tu taču joko vai ne? Nu nav tā protams LG ir labi, bet nu runājot par flagmaņiem ir gan tam samsung kamera labāka gan ekrāns un ir arī tas jaudīgāks. Jauninājumu politika?? Priekš kam tas vajadzīgs krāsiņas gribas mainīt? LG var jaunināties cik grib, bet tas nemainīs galveno, proti ātrāk par samsung tas nestrādās, kamera nebūs labāka un ar ekrānu tas pats. Nezinu, kuru interesē atrāka atjauninājumu iegūšana vai labāka “performance” Priekš kam to atjauninājumu Virusu esi noķēris?? Nu tas ir bulšits, turklāt tik un tā nopērkot labu telefonu ts. flagmani vai vismaz kaut, ko no vidējas klases, ar to pietiks diviem, trīs gadiem un tad telefons arī fiziski būs novecojies, noskrambāts, un pašam apnicis, un tajos trīs gados manis pēc ne reizi to sistēmu nevajag atjaunināt!!! Kas mainīsies?? ķip vīrusu nedabūsi? smukākās krāsiņas?? Protams ja piedāvā atjauninājumu ok, atjauninu, bet nekad neesmu to baigi gaidījis, turklāt nezinu nevienu, nevienu cilvi kurš nebūtu tehno geeek un gaidītu atjauninājumu!!! NU neinteresē nevienam tie s**a atjauninājumi, lietotājs parastais, labi ja vispār kaut, kad pamana ka viņam ir kaut, aks atjauninājies un 70% pasaules cilvju nav ne jausmas kas ir IOS un Lolipopsis, un zefīrelis un visi… Read more »

    02.01.2016 08:22
    Reply to  Janis

    Te gan tu rupji maldies. Atjauninājumi ir būtiski un daļā gadījumu uzlabo ierīces un tās komponenšu darbību. Tas nav tikai krāsiņu jautājums kā saki.

    Janis
    02.01.2016 11:34

    Jā, jā Kristap:)
    Zinaju, ka Tu sāksi par šo runāt ok pirmo pus gadu max gadu var but atjauninajumi, lai čaļi izlabo savas kļūdas kuŕas paši ielaiduši a nakošie atjauninajumi neko atraku nepadaris tikai lenæku:)
    Nu tieši tā taču notika arī ar Tavu iphone:)
    P.s. Atzīšos pašam ari patik sanemt atjauninajumus, bet tas tā psiholoğiski patikami jo liekas ka esi saņēmis kaut, ko jaunu, labāku utt. Labi dažkārt ir ari jaunas iespejas iekļautas tas ari ir ok, bet ka jau teicu, tas ir pirmo gadu pec tam tikai noslogo sistemu, manuprat.

    02.01.2016 12:01
    Reply to  Janis

    Nepareizi. Atjauninājumiem ir jābūt operatīvi un ērti pieejamiem, kamēr vien ierīcei/programmatūrai tiek atrastas kļūdas un konkrētās OS versijas ierīču īpatsvars ir pietiekami liels.

    Ātrdarbības uzlabojumi ir tikai viens no atjauninājumu pielietošanas rezultātiem un pavisam noteikti ne galvenais. Bez tam, ir tikai normāli, ka gadu gaitā ierīces kļūst lēnākas, jo atskaitot pašu dzelzi pa šo laiku uz priekšu attīstās viss: operētājsistēma, lietotnes, tīkli utt. Tas ir tāpat kā braucot ar auto mēs nebrīnāmies par to, ka degvielas bākā kļūst arvien mazāk. Tas ir “trūkums” braukšanai par ko mēs esam informēti, pieņemam un rēķinamies.

    Janis
    02.01.2016 23:40

    Kristap kādi ātrdarbības uzlabojumi?? Pats tak augstāk rakstīji, ka tagad tavs iphone iebremzē, bet Tu jau esi pieradis:)
    Turklāt salīdzinājums nevietā, auto ir jauns vai vecs degviela tērējas vienmēr:)
    UN šeit mēs runājam par to, ka nav “kruta saņemt atjauninājumu ierīcei, padarot to lēnāku, konkrēti vecāki aparāti (lai gan Iphone 6 arī tas bija manāms, bet minimāli), pieņemsim iphone 4s, 4 priekšam vajadzīgs jaunāks ios, ja tas tikai bremzē to veco grabažu, tā vietā, lai ar iepriekšējo iosu viss būtu labi, tā jau pašas aplikācija kļūst “smagākas:/

    03.01.2016 00:11
    Reply to  Janis

    Es te vairāk biju domājis globālāk. Piemēram, jaunākās Android versijas ir “tīrākas” un prot “prātīgāk” tērēt enerģiju. Ja telefonu ražotāji atsevišķos gadījumos visu labo nesačakarētu ar savām saskarnēm, vispār viss būtu daiļi.

    Bet ja atpakaļ pie pašu ierīču sarunas, tad jāsaprot, ka tās gadu gaitā novecos arvien vairāk un neatjaunotas radīs arvien vairāk neērtību. Protams, katrs pats izlemj kas svarīgāks – lai viss kaut cik droši un darbojas iecienītās lietotnes, vai daļu no šīm lietām upurē kaut kādai šķietamai ātrdarbībai. Es par pirmo izvēli, jo man tā šķiet pareizāka.

    Raivis Rasnačs
    02.01.2016 09:17
    Reply to  Janis

    Taisnība. Vairums dzīvo ar ierīci tādu, kāda viņa ir, un ir gana laimīgi, bet tomēr ir patīkami, ja, atnākot atjauninājumiem, tu ar telefonu vari izdarīt to, kas pirms tam nebija iespējams.

    01.01.2016 18:03

    “Spiesta lieta ta nav, bet parastais lietotājs, kādi arī ir vairums
    iPhone lietotāju, nemaz neapzinās, ka atjauninājumiem var arī būt ne tik
    labas sekas.”

    Kā jau es teicu – tā ir viņu pašu problēma.

    Jokman
    30.12.2015 19:04

    Es domāju ,ka tas ir sviests nu 4s jau ir vēsture 3 gadus vecs modelis. Protams ,ka tiek darīts viss lai liktu veco iPhone īpašnieku izvēlēties jaunāku ierīci. Kā saka nekas personīgs tas ir tikai bizness.

    Purvavelns
    30.12.2015 19:06
    Reply to  Jokman

    starp citu – man paziņas sūdzas, ka bremzē diezgan pamatīgi arī 5s

    davfreim
    30.12.2015 21:21
    Reply to  Purvavelns

    Man 5s nekas nebremzē, visi jaunākie apdeiti, nepērku jaunu iPhone, jo šis strādā perfekti.

    GiGi
    05.01.2016 15:49
    Reply to  davfreim

    Tu vēl savu 5s maksāsi 3 gadus, bomžara :D

    briedis
    01.01.2016 01:18
    Reply to  Purvavelns

    5s jau nu točna nebremzē (vismaz ne ar ios 9.2). Pat nestādos priekšā cik līks sofc jādarbina, lai tas bremzētu. Īsti nesaprotu kāpēc man tas 6s bij vajadzīgs (ja neskaita, ka bērns priecīgs par 5c->5s upgrade, un tad tas prieks vairāk par 8GB->32GB).
    P.S. Bet pilnīgi ticu, ka ar ios 10 tas kļūs par ķieģeli naglu iedzīšanai.

    Janis
    01.01.2016 14:01
    Reply to  Purvavelns

    Da bramzē jau pat 6tais Iphone un 6Plus, pat Kristaps to atzina!!
    Visiem paliek skaidrs, ka Iphone pamazām paliek sūdīgāks gan OS gan tehniski un materiālu kvalitātē, 6tais bija izgāsānās trīs maniem draugiem nolipa priekšejasi stikls no 6tā, plus locīšanās broblēma ir aktuāla pat ļoti, nu ja vien nenēsa kaut, kādu milzīgu keisu :D:D

    01.01.2016 14:13
    Reply to  Janis

    Nevis bremzē, bet gan nedarbojas tik fiksi kā iepriekš. Bet nu jau esmu pieradis :) Tāpat arī nevaru piekrist par to kvalitātes samazināšanos un neesmu dzirdējis par locīšanās gadījumiem.

    01.01.2016 18:02

    “Nevis bremzē, bet gan nedarbojas tik fiksi kā iepriekš.”

    From a certain point of view… ja bija jāpierod, tātad bremzēja. Nevajag izlocīties. :)

    Janis
    01.01.2016 23:31

    Kristap saki, ko gribi, bet 6tais iphone ir salīdzinoša izgāšanās(starp āboļiem) lokās un kā vel viņš(turklāt tiešam to var viegli izdarīt telefonam atrodoties kabatā un pieliecoties) ekrāns arī “līp” vaļā (esmu gandrīz pārliecināts, gan jau kādam Tavam paziņam arī tā ir gadījies) + krāsa vismaz gold versījām vnk skrāpējas nost no stūrīšiem(lai gan tā ir slimība arī 5s gold versijai)
    Nu un tas bremzē tas nu jā nav jau tik traki, bet nav arī, tā kā bija agrāk, kad tas bija tieši tas labākais Iphonam plūdenums visur un vienmēr, tagad tā ir vēsture!! Pat atverot galeriju ar bildēm, (ja to ir padaudz) ir tā nepatīkamā noraustīšanās.

    02.01.2016 08:26
    Reply to  Janis

    Neesmu starp saviem paziņām (un arī citur) dzirdējis, ka locīšanās ir problēma un arī ekrāna atlīmēšanās problēmu neesmu novērojis. Tik vien kā plīst tie ekrāni, ja telefonu nomet zemē. Bet tas tā kā sagaidāmi. Te drīzāk jautājums par to, ka telefons juks un bruks, ja to lietotājs pats centīsies iznīcināt. Par savām ierīcēm tomēr kaut cik jārūpējas un ja dzīvo skarbā vidē, tad jāpērk kaut kādi Cat telefoni.

    briedis
    01.01.2016 18:52
    Reply to  Janis

    To bremzēšanu tu pats esi kaut kā izbaudījis vai viena tante pateica?
    Ja pats novēroji, esi tik laipns un pastāsti pārējiem, kas tā par NASA aplikāciju, kas tev bremzē?

    Janis
    01.01.2016 23:45
    Reply to  briedis

    Neraudi puika viss būs labi!!;0

    Tātad darba telefons: Iphone 6 64gb lietoju ~ 5 mēnešu laikā vnk restartējies to lietojot man šķiet 3 reizes, ~5 reize nokrešoja kamera vnk izslēdzās, ir izslēgušas kk spēle bet tas vienreiz, jo vispār gandrīz nespelēju tās, wāze, kadastrs(bet tas varētu būt dēļ aplikācijas) Ir bijuši daudz gļuki ar RD Client!!!
    Bremzē dažkārt pie foto un video apskates, kad ātri jāpārslēdzas jāpārkopē un jānosūta, vai piemēram uzraksti e-pastu, pārslēdzies uz watsup piem nofoķē kaut, ko pārslēdzies atpakaļ uz e-pastu un tad zvani kādām spiežot uz kontaktiem ir tā tupā takā lēna raustīšanās, RD Client arī sanāk daudz aižķersānos, kad tieši izmanto to un pārslēdzies uz ptru e-pastu, kas pievienots telefonam, un tad pārslēdzoties atpakaļ, visumā ir daudz vietas kad aktīvi lietojot normāli iebremzē, nezinu, varbūt tu esi akls, vai vnk nepamani tādas lietas!! Vai varbūt vnk esi baigākais fanbojs??

    briedis
    02.01.2016 23:18
    Reply to  Janis

    Tonis, kādā tu raksti drīzāk liecina, ka pats esi puišelis.

    Man dažiem kolēģiem arī neveicas ar tehnoloģijām (nav palīdzejusi pat pāreja uz iOS). Par to nevajag kaunēties – vienkārši jāmācās.
    Applikācijas, ko tu nosauci, ikdienā lietoju arī pats. Kadastru gan esmu izmantojis tikai pāris reizes. Gļukus ar Waze, RDC, Whatsup, foto, video vai epastu neesmu novērojis kaut arī aktīvi lietoju, un nē, neesmu akls. Un kāpēc jāsaukājas? Kurā klasē mācies?

    Varbūt tiešām ir kāda problēma tieši ar tavu telefonu (flash atmiņa piemēram), tad protams to vajadzētu stiept uz servisu. Pieļauju, ka pirms bļaustīties, esi vismaz papētījis, kad tie gļuki tev notiek (paralēli atvērtās aplikācijas, kādā tīklā esi Wifi vai 3G/4G utt).

    Janis
    03.01.2016 00:04
    Reply to  briedis

    Atvaino, ja izklausījās pēc “tāda” toņa, mēģināju pielīdzināties Tev, lai Tu saprastu:) 1. Nezinu par paralēli atvērtām aplikācijām, domāju nekas tur nav, jo ir ieradums vienmēr visas aizvērt. 2. Iebremzē viņi visi noliec savu iphone blakus uz spilvena un ej čučēt:) 3. Kādā tīklā parasti jau 4g, dažkārt wifi nezinu es neslēdzu tos abus nekad ārā. 4. Varbūt ir problēma, bet mani tas neuztrauc, ne es par to telefonu maksāju, un tas nav tik izteikti un no tā man gabals nenokritīs, vienkārši dažreiz iebremzē un tās pāris reizes, kad izgāja no tām aplikācijām, neko nodomāju, kā kādreiz manam vecajiem iphone tik īsā laika posmā tā nebija gadījies un viss, aizmirstu. 5. Šo rakstu, jo nezin, kāpēc visi iedomājas ka tas ir “non” bremze telefons, jā viņš ir labs, bet nu nevajag te stāstīt kā NEVIENAM pašam nav iebremzējis iphone(tas ir vnk smieklīgi), nu beidz taču tā uztraukties par to, man ļoti daudziem kolēģiem kā darba telefoni ir iepirkti iphoni, jo cena ir zemē sākot no 5c,5s, un 6tajiem, un ir arī 5c bijis uzkārieni, kad neko nevar izdarīt, varbūt tas bija kaut, kas saistīts ar itunes, jo slēdzoties klāt vnk uzkārās un neko vairs nevarēja izdarīt beigās pēc kādām 3minūtēm… Read more »

    Žans
    30.12.2015 19:44
    Reply to  Jokman

    Vispār iPhone 4S iznāca 2011.gada oktobrī.

    davfreim
    30.12.2015 19:17

    Man ir 2+gadus vecs iPhone 5s visi jaunākie updates, problēmu ar ātrdarbību nav.

    Ir arī iPad mini 1st gen, arī jaunākie updates, ja uzliek kādu smagāku app, tad nedaudz iebremzē, bet kopumā strādā bez problēmām. Ņemot vērā, ka 4. gads jau intensīvā lietošanas režīmā, esmu ļoti apnierināts :)

    iPhone 4s vispār jau ir aizvēsturisks, tas ir Galaxy S2 vienaudzis :) ar S2 vispār neko nevar izdarīt jau sen.

    xx
    30.12.2015 19:35
    Reply to  davfreim

    Man negribētos ticēt, ka Apple dara šādu nekrietnību. Bet ja tomēr dara, tad mana teorija, ka viņi uzsūta bremzīgo softu kaut kādam procentam ierīču. Jo YouTube testos, tieši kanāla “everything apple pro” testēja 4s ar jauno softu un viss strādāja lieliski. Ja visiem reizē sāktu bremzēt, tad būtu liela brēka. Bet tā, uzsūtot kādiem 3% lietotāju izkaisīti pa visu pasauli bremzīgo softu, ir cerība, ka neviens nesavilks kopā šo faktu, jo draugam blakus mājā taču nebremzē tāds pats iPhone.

    P.S. Ar iPhone man patīk, ka vari to lietot minimums 4 gadus un par Tevi Apple neaizmirst un Tavs telefons joprojām aktuāls un saņem atjauninājumus. Atšķirībā no Samsung, kas maksā tikpat cik iPhone, bet pāris gadiem saņem no viņiem fakuci.

    xx
    30.12.2015 19:49
    Reply to  xx

    P.S. Man radiniecei ir iPhone 4s un viņa speciāli neliek update, jo zin, ka ir risks sačakarēt telefonu. Nu rezultātā viņai telefons strādā tikpat perfekti, kā pašā sākumā, kad izņēma to jaunu no kastes.

    P.S.2. Apple telefoni nenoveco. 4s ir šedevrs. Bet 5s ražo vēl šobrīd, jo joprojām tas ir pieprasīts. Tas androidam viss noveco gada laikā un tiek no ražotāja aizmirsts. Sony telefoni noveco pat pusgada laikā, kaut esmu Sony Compact sērijas fans. :D Ar Compact sēriju vismaz nečakarē klientus, neatjaunojot to 2x gadā.
    Apple vienu modeļa dizainu tur 2 gadus, kas ir ļoti pieklājīgi pret klientu. Manuprāt, perfekta stratēģija.

    Purvavelns
    30.12.2015 23:12
    Reply to  xx

    starp citu – kas tieši androīdam noveco? Nupat veicu factory reset sevam vecajam galaxy 3 – strādā kā jauns.

    31.12.2015 17:37
    Reply to  Purvavelns

    Androīds ta strādā kā jauns, jo arī ir “jauns” – tas pats, kas bija toreiz. Aplikācijas gan laika gaitā attīstās un uz vecāka dzelža sāk vilkties.

    Purvavelns
    31.12.2015 18:12

    atkarīgs no programmām. feisbuks ir killeris, skaips… 1gb rama normāli sadzīvo ar tviteri, wacau, instagramu, meiliem, banka, chrome un pa kādai utilītei

    Janis
    01.01.2016 14:03
    Reply to  xx

    Jā bet ko darīt ja gribas labāko kameru un ekrānu !!?? Apple to diemžēl nevar piedāvāt:(

    briedis
    01.01.2016 20:52
    Reply to  Janis

    Ja gribas labāko kameru un ekrānu, tad jāņem Canon 1Ds MkIII un Samsung UHD LED TV :)
    Bet ja nopietni, tad kurš izvēlas telefonu tikai pēc šiem parametriem?
    Tauta pērk pat flagmaņus ar izteikti sliktām kamerām, piem, HTC One M sērija, kuri citādi ir izcili telefoni.

    Un nav tādas lietas kā labākā kamera vai labākais ekrāns :) Ja gribas vienkārši pastaipīt, tad jāpērk Vertu.

    Janis
    01.01.2016 23:58
    Reply to  briedis

    Nē man ir d800, d300 un nesen pārdevu divus d300 un d7000šo :)
    Starp citu kādēl 1Ds MK3?? Tā kamera nu jau ir nožēlojams flinstons!!
    Ko lecies, kā sīks briedēns?:)
    Kamera vismaz man ir viena no viss svarīgākajām lietām viedtālrunī!! Un tā ir daudziem, nē nu ok ticu ka puikām kā tev svarīgāks ir facebook un tamlīdzīgi appsi :)
    Vispār tavs komentārs ir “sviests”
    “Un nav tādas lietas kā labākā kamera vai labākais ekrāns :)”
    Piedod, bet tu tēlo, vai tiešām esi tik neattīstīts?

    briedis
    02.01.2016 23:24
    Reply to  Janis

    Es nelecos, janķeli :) Tu vienkārši uzvedies kā zīmulis, tāpēc es tev silti iesaku to savu saplīsušo iphone samainīt pret Vertu un turpināt staipīt savu krānu.

    Ja uz tavu oriģinālo jautājumu ir atbilde, labprāt dzirdētu to.
    Tātad lūdzu “labāko kameru un ekrānu” studijā! Un lūdzu pamēģini mazliet argumentēt savu viedokli.

    Janis
    02.01.2016 23:49
    Reply to  briedis

    Labs ir, viss kārtībā vienkārši nerunā par lietām no kurām Tev nav ne mazākās sajēgas, fotogrāfs bitīt matos:)
    Kāda krāna staipīšana? Neesi gadījumā viens no mūžīgajiem “nelaimes” bērniem?
    Pirms raksti kaut, ko padomā!
    Kurš ir labākais?? precīzi neatbildēšu neesmu visu viedtālruņus lietojis, bet tas ka samsung s6 ekrāns ir labāks par iphone 6 ir fakts, ar kameru tas pats, ja pats nevari salīdzināt aizej uz veikalu un noliec abus blakus!

    Manuprāt Tev pat neaizgāja tas, ko pats iepriekš uzrakstīji, vel tagad smiekls nāk par to Tavu: “Un nav tādas lietas kā labākā kamera vai labākais ekrāns” :D:D:D
    Nu tu esi bomba vnk bomba:D

    briedis
    03.01.2016 00:55
    Reply to  Janis

    Protams, ja “speciālists-fotogrāfs” pasaka “noliec blakus un apskaties”, tad protams nav ko iebilst.

    Internetā pa pilno telefonu kameru salīdzinājumi un tikpat daudz viedokļu, kura kamera/algoritms kādu situāciju uztvērusi/apstrādājusi labāk. Nav viss tikai “melns un balts” vai “labākais un sliktākais”.
    S6 kamera ir pat ļoti laba, bet pateikt, ka tā ir pati labākā? Ja skaistas bildes uz mazliet pārsātinātu krāsu rēķina ir tas, ko meklē, varbūt. Varbūt tomēr Lumia 950XL? Ar ekrāniem līdzīgi, ja patīk spilgtas krāsas (un zaļā spilgtāka par pārējām), S6 tev rokās, ja interesē funkcionalitāte (3d touch) varbūt 6s, ja esi pixeļu skaitājs, varbūt Z5. Katram savs.

    P.S. Par staipīšanu (neapvainojies protams) pieminēju 2 iemeslu dēļ:
    1) Izvēlēties telefonu tikai pēc labākās kameras/ekrāna var tikai sieviete vai staipītājs
    2) Iepriekš izteicies, ka zelta iphonam krāsa iet nost. Nu un zelta krāsas telefonu (nav obligāti iphone) pērk – sk. 1. punktu

    Rubenis
    03.01.2016 10:42
    Reply to  briedis

    Iemet Youtube S6 vs 6s vs G4 kameru salīdzinājumu, kur fotogrāfi, nevis “ou šī ir labā bildīte” cilvēki, testē kameras. Protams, ka nav viss vienos vārtos, bet tieši Iphone bija nedabiskākās, pārspīlētākas krāsas no visiem 3 telefoniem un kopējā vērtējumā tas palika pēdējais.

    Neesmu ne sieviete, ne staipītājs, man ir svarīgi, lai vienmēr pa rokai ir laba kamera un spoguleni staipīt līdzi netaisos. Un tieši dēļ labākās kameras/cenas/veikspējas atiecības paņēmu S6.

    Par Iphone pārmaksāt 200 eiro par 16Gb modeli vai 300 eiro par 64 GB modeli netaisos. Neko baigi labāku iPhone man piedāvāt nespēj no man svarīgām lietām telefonā.

    briedis
    03.01.2016 18:51
    Reply to  Rubenis

    Ja domā šo: https://www.youtube.com/watch?v=b_1Bgfl6qvk
    tad esmu to jau redzējis (nezinu gan vai šie ir “īsti” fotogrāfi).
    Un iesaku tev pašam to noskatīties vēlreiz, ja ar pirmo reizi nepieleca, jo īsta uzvarētāja tur nav – visi trīs telefoni uzrādīja vienlīdz labus rezultātus.
    Bet par krāsām tu kaut ko jauc, jo tieši S6 algoritms pārsātina krāsas (starp citu arī šajā testā tas tiek pieminēts).

    Ticu, ka neesi zīmulis un pirms iedziļināties kameras specifikācijā vismaz izvērtēji šos parametrus pirmos: ekosistēma, flash atmiņa. Iespējams sekoja veiktspēja un tikai tad kamera. Ja tomēr pati pirmā bija kamera (un pirms tam lietoji citas ekosistēmas telefonu, tad pilnīgi noteikti esi “zīmulis”).

    Un par kādu pārmaksu tu runā? LMT mājaslapā 64GB versijas S6 maksā 749€, 6s – 849€, kas ir 100€ dārgāk (16GB nemaz neskatījos, jo tas ir priekš mazohistiem). Kad 6s vēl nebij iznācis, tad attiecīgi S6 bija dārgāks par iPhone 6 (ja vajag varu atrast foto no Elkora pirms kāda laika).

    Janis
    03.01.2016 11:55
    Reply to  briedis

    Nu necepies tik daudz ievelc elpu un nomierinies:) Ekrānus salīdzināju pēc kvalitātes, ar kamerām tas pats! Protams kad dažādos apstākļos būs savādāki rezultāti (it īpaši kamērām) Bet tās tik un tā var salīdzināt, un arī diezgan objektīvi vērtēt, un noteikt kura ir labāka!!! Atvaino, bet par sevi tiešām radi priekšratu, ka esi nedaudz neattīstīts:) protams neapvainojos, nedomāju, ka ar Tevi ir tik traki, bet nedaudz jau esi:) 1. Jā zin Tu droši vien telefonu izvēlies pēc krāsas pieļauju, ja nav rozā tad neņem. 2. Man nav zelta krāsas iphone, zinu daudzus kam ir, protams sievietes pārsvarā, bet Tev to droši vien nesaprast, jo pēc spriežot pēc tā, ko raksti diez vai Tev draugos ir sievietes:) Turklāt droši vari mīlēt savu Iphonu tālāk(sievietes jau Tev nespīd), Tu vienkārši esi cilvēks, kurš nesaprot, ka cilvēki ir atšķirīgi, un ka ja Tev kaut, kā nav, vai nevari to atļauties tad pakustini savu “pelēko” un izdomā, ka pie tā tikt, nevis sauc visus par staipītājiem!! Gribi teikt, ka tagadm man būs jāizvēlas viss pēc Taviem ieskatiem, jo Tavuprāt ja nopirkšu samsung S6 būšu staipītājs, jo uzskatu, ka kamera tam ir labāka, kā iphone 6, Tu maz pats apjēdz, ko runā, nav kauns pašam sevi… Read more »

    briedis
    03.01.2016 19:16
    Reply to  Janis

    Jāni, tu tomēr esi viens jauns zēniņš. Ja nevari ar zināšanām paspīdēt, tad apsaukāties kā skolnieks gan esi iemācījies. Nu kas tie par bērnu tekstiem: “neattīstīts”, “sievietes tev nespīd”,” pakustini savu pelēko”, “smadzenes ieprogrammētas vienā virzienā”?

    Un es neteicu, kas S6 ir priekš zīmuļiem. S6 ir ļoti labs telefons, ja pats jau esi Android nometnē un viss tur apmierina.

    Tas, ko es teicu (un varu to atkārtot) ir:
    ja pirmais parametrs pēc kā tu izvēlies tālruni (pirms ekosistēmas, atmiņas, veiktspējas, Android nometnē arī UI) ir kamera, tad tu esi “zīmulis”.

    P.S. Par gold krāsu pieminēju, jo pats rakstīji: “krāsa vismaz gold versījām vnk skrāpējas nost no stūrīšiem(lai gan tā ir slimība arī 5s gold versijai)”, tātad pats lieto vai viena tante teica tomēr?

    Janis
    03.01.2016 19:57
    Reply to  briedis

    Piedod, bet mana vienīgā kļūda ir ielaisties diskusijās ar Tevi, Ja Tu par to “zīmuli domā nopietni, Tev ir jāarstējas, no kaut, kādiem kompleksiem!! Pat muļķim skaidrs ka viedtālrunī par 600+ EUR vis ar Tevis pieminēto ekosistēmu, atmiņu un veiktspēju viss būs kārtībā!!! Kas paliek pēc tam? Kamera, turklāt, kā Tu vari apgalvot, ka nav cilvēku, kas izvēlas viedtālruni pēc kameras?? Tas ir tā pat, kā pateikt, ka nav cilvēku, kas izvēlas auto pēc degvielas, patēriņa, vai ietilpības!!!!! Tu tiešām nesaproti, ka runā pilnīgas muļķības?! Tas vis par tiem zīmuļiem utt, vienkārši pierāda, to ka esi aizkaitināts, ka tev ir kāda “cemme” uz kādu un par kaut, ko, normāli cilvēkam neinteresē, ar ko tas vai šis brauc, paskaties taču uz sevi no malas! Zini mans kaimiņš arī ir zīmulis jo viņš brauc ar x6 un?? Ja ir nauda gribēšana un patikšana lai brauc!!! Tas, ka es ieminējos par foto lietām ir tādēļ, ka man ir ar to darīšana, un tā pat ar auto lietām, tādēļ tikai loģiski, ja kāds man mēģina “uzbraukt” par šim lietām, pašam pat īsti nezinot par to neko, atbildēšu tie”si un konkrēti no savas pieredzes, ja Tu to uzskati par zīmēšanu,s tad varb”ut arī kāds iphone… Read more »

    briedis
    03.01.2016 20:17
    Reply to  Janis

    Sorry, bet tu tiešam izklausies pēc skolnieka (pie tam pēc tāda, kurš elementāru gramatiku ir palaidis garām).

    Tu saki: “Pat muļķim skaidrs ka viedtālrunī par 600+ EUR vis ar Tevis pieminēto ekosistēmu, atmiņu un veiktspēju viss būs kārtībā”, bet tur jau tā lieta, ka tā arī ir. Gan S6, gan 6s ir lieliski telefoni katrs savā nometnē. Abiem diviem ir lieliska veiktspēja, kameras, ekrāni utt. Tad kāpēc vajag kaut ko dirst, ka “Apple nepiedāvā”? Izvēlies ekosistēmu un paņem labāko telefonu bez diršanas. Cik grūti to ir saprast?

    Janis
    03.01.2016 23:09
    Reply to  briedis

    Trāpīju 10mitnieka, šonakt negulēsi :D bet pacenties, Tava vecuma cilvēkiem tas ļoti svarīgi:) 1. Es nekad sevi neesmu sauci par baigo fotogrāfu, es hobijists, un daudz, ko nezinu, bet nevajag tādēļ “izspļaut” muļķīgus salīdzinājumus! 2.Tev tiešām ir problēmas, kā jau teicu, pamēģini pats kaut, ko darīt lietas labā nevis sauc visus par zīmuļiem! 3.Nav tik daudz laika, lai pievērstu uzmanību gramatikai (forumu sadaļā) nesēžu šeit visu dienu, kad ir laiks ieskrienu palasu, parakstu un viss 4.Neesmu īsti pētījis viedtālruņa kameras uzbūvi, taču nav iespējams regulēt diafragmas atvērumu tas ir konstants, taču domāju, ka arī slēdzis ir kaut, kāds “hibrīds” un ko tas pierāda!? Domā ka uzdodot, šāda tipa jautājumus tas spēs pastāstīt par to cik labs ir fotogrāfs, kādreiz, jā, bet ne jau mūsdienās! 5. Nestreso, uzliec savu ābolīti blakus uz spilvena un dodies gulēt, manuprāt šodien Tev būs par daudz satraukumu:) 6. Rīt, kad pamodīsies cerams, ka sapratīsi, ka ir labākas kameras un labāki ekrāni, lai cik ļoti Tu to nevēlētos. 7. Par to d***nu, nu manuprāt, to nevajadzētu apspriest komentāru sadaļā, bet nu ja Tev interesē Tad cenšos iet no rīta :) 8. Neuztraucies par naudu, galvenais ir veselība un kas vel svarīgi neskaud citus:) nebūs lieki jādedzina… Read more »

    briedis
    04.01.2016 00:33
    Reply to  Janis

    Nu ko te piebilst – kārtējais bez tēmā pļūtītājs (ne fotogrāfs, ne karognesējs). Tev ar jauku vakaru!

    Janis
    04.01.2016 00:39
    Reply to  briedis

    Nu re, bidzot vismaz dosies pie miera:)
    Ceru, ka izdosies izārstēt savas žults kaites:)
    Turklāt, ja kadreiz vēlēsies iegādātues foto tehniku, droši uzmekle mani šeit apstāstīšu kas un kā:))

    briedis
    04.01.2016 00:58
    Reply to  Janis

    Bet tu tak nerubī no foto neko (tas starp citu bija vienkāršs jautājums). Tā ka paldies!

    Janis
    04.01.2016 07:16
    Reply to  briedis

    Ko tad atbildēju nepareizi!? :)
    Ja jau “nerubijū” neko, tad skolotājs taču var pamācīt:)
    Jeb varbūt vēlreiz izlasīsi savu jautājumu un manu atbildi!!

    ProxyFromDeep
    30.12.2015 20:21

    Starpcitu , raksta virsbildē ir nevis iPhone 4S bet gan “parastais” 4 .

    Reklāma