Web Analytics
More
    Reklāma

    Jūrmalā uzstādīs automātisku iebraukšanas maksas kontroles sistēmu

    Jaunākie raksti

    Šodien pie Priedaines caurlaižu punkta izvietotas pirmās automātiskās iebraukšanas nodevas samaksas kontroles izmēģinājuma sistēmas. Kūrortpilsēta tuvāko gadu laikā plāno ieviest pilnībā automatizētu iebraukšanas nodevas kontroli. Šobrīd iebraukšanas maksas kontroli nodrošina pašvaldības policija iebraukšanas posteņos un pilsētā.

    Pilotprojekta ietvaros Priedainē uzstāda iekārtas un tehniskos risinājumus, kas automātiski kontrolēs iebraukšanas nodevas samaksu. Četri uzņēmumi – SIA „BISS”, SIA „Komerccentrs DATI grupa”, SIA „ITC Traffic un SIA „KleinTech Services” – iebraukšanas punktā Priedainē izvieto videonovērošanas un numuru atpazīšanas kameras. Pilotprojekta nākamajā posmā plānots pārbaudīt iespējas automātiski kontrolēt iebraukšanas nodevas samaksu.

    Reklāma

    Iekārtas izmēģinājuma režīmā sāks darboties nākamnedēļ. Izmēģinājuma periodā pašvaldībai par uzstādītajām iekārtām un sistēmām nebūs jāmaksā, un pēc izmēģinājuma perioda rezultātiem tiks lemts par automātiskās kontroles risinājumu uzstādīšanu ilgtermiņā.

    Par iebraukšanu Jūrmalas pilsētā jāmaksā nodeva divu eiro apmērā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim. Rudens un ziemas periodā, no 1.oktobra līdz 31.martam, par iebraukšanu kūrortpilsētā nodeva nav jāmaksā. Visu gadu autostāvvietas Jūrmalas pilsētas teritorijā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

    Iebraukšanas caurlaides var iegādāties tradicionālajos nodevas maksas termināļos, norēķinoties skaidrā naudā vai ar bankas kartēm. Tāpat par iebraukšanu Jūrmalā var samaksāt arī ar īsziņas un mobilās aplikācijas starpniecību, izmantojot “Mobilly” vai “SMS Rīga” pakalpojumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    J
    31.07.2015 13:02

    Tāpat par iebraukšanu Jūrmalā var Jūrmalā var samaksāt arī ar īsziņas……………..

    Reklāma